|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#341 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Gorzów Wielkopolski
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() Z mojego punktu widzenia, Paladyn jest cały czas dobry, a knight im wiekszy lv tym milej sie gra (z początku to katorga). Knightem na malych skillach bedziesz bił foty 4ever, a skill idą bardzo powoli, paladynem mozna wyskilowac podczas expienia i tyle... Ale potem knight ma lepiej, bo o ile paladynem caly czas uciekasz i potme ci ktos (knight) podpie*dala loota, to knightem na h lv jestes jak taran.... poprostu całkiem spokojan gra... Ps. Nie radze grac paladynem jesli sie nie umie uhać w ruchu : P
![]() |
![]() |
|
![]() |
#342 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2005
|
![]() Cytuj:
MOŻE WALIĆ DWA HITY NARAZ!!! wooow a inne profesje nie mogą? Np. knight hmm + z łapy? No, masz racje tylko palladyn wali dwa hity naraz, jak mu się bolt złamie w powietrzu na dwie częsci i walnie hmma to nawet 3 hity naraz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2006
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Morgana
|
![]() Po 1 palek nie ma tarczy i knight go bedzie walil mocniej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Skoczów
Stan: Aktywny gracz
Imię: Elerlor Spyk
Profesja: Druid
Świat: Askara
Poziom: 15
Skille: 11/19
Poziom mag.: 12
|
![]() Thx wam dzięki wam wybrałem palla mam na 8lvl skille 34/22 moim zdaniem chyba dobrze. Jak możecie to odpiszcie mi czy to dobrze jak na 8 lvl czy tez zle. Teraz gram na Elysi poniewza PITA GARIN shackowal mnie na Askarze 15 drut
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 05 2006
|
![]() tak knightem musisz skilowac gdzies do skili po 70 a potem exp idzie gladko na dwarf glardach i soldierach
paladyn wbije 60 dista i jusz idzie na glardy tylko jak go dorwie glard to pall dlugo nie porzyje a za to knight porzyje jak go dorwiom nawet 2 glardy od ciebie zalerzy kogo wybierzesz ja sam teras robie knighta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Gorzów Wielkopolski
![]() ![]() |
![]() @UP Kiedy ostatnio miałeś słownik w ręce? Trudno wklei tekst do worda?:|
Jak dla mnie profesje sa wyrównane. Paladynem idzie gładko i się łatwiej gra, ale jak cie złapie lag to dead. Ogólnie rzecz biorąc to lag u knihta też się moze skończy deadem. Nie mówmy o 20 levelowych postaciach co na cyklopach czy guardach expią, tylko wyżej...
![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2005
Lokacja: Gdynia
Profesja: Master Sorcerer
![]() |
![]() Cytuj:
Zresztą u mnie na osiedlu również mają problemy z wymawianiem różnych rzeczy z Tibii np. torh (torch), czachero (cachero), a z jednym kolesiem to juz wogle niepotrafi wymienic słowa avatar ani moderator zamiast tego mowi: avart, modertator (lol)
Łamanie prawa. Ostatnio edytowany przez pijany rolnik - 12-06-2006 o 15:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() trudno sie dziwic, gry komputerowe zabijaja szare komórqi ziąą ..
![]() |
#349 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Po pierwsze prosze nie stosowac argumentów typu "aja na 15 lvl zabiłem..." bo to zalezy od skilli, kasy(eq,run....) i od PvP przeciwników.
Co do tych profesji to jest taka ogólna zasada, mainowicie taka że knight to urodzony bloker a pall urodzony solo monster killer a czemu? z wlasnych doświadczeń zauważyłem takie coś - pall juz na malych skillach ~50 trafia bardzo czesto w potowry i to raczej wszystkie a knight musi wbic odpowiednie skille aby wogle trafiac, taki przyklad - 10lvl pall ze skilem 40 dist ubije guarda (jakies 20 strzal pujdzie ale liczy sie fakt) a knight moze sobie pomarzyć że wogle odbierze mu 1 hp.... Co do walk to jest prosto, Puki knight nie podejdzie do palla to przegrywa... Jeszcze killka sprostowań: - pall wcale nie ma malo hp -pall wcale nie ma malo cap tlyko beltu mu duzo czesc zajmuja - knight rzeczywiscie mzoe wziasc 2 x wiecej uh tylko że on to zużyje na pewno a pall wcale nie musi zużywać - pall wcale nie wali slabiutko z sd poniwaz sila magii nie wlicza sie tlyko od Mlvl (patrz kalkulator => na 150 lvl pall wali ok 1/3 mniej niz sorc) -Exori knighta równoważy sd palka (tylko ze musi podejsc) -knight odgrywa ważną rolę w teamie za to solo jest cienutko ( z expieniem tez, zobaczcie sobie guardy w kazo - wiecej tam 20 lvl drut/sorc niz 40 lvl knight) -pall latwiej jest bez pacc
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#350 | ||||
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#351 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 06 2006
Lokacja: Venore
Stan: Początkujący
Imię: Redtail
Profesja: Sorcerer
Świat: Pandoria
Poziom: 8
|
![]() Mówię wam - Knight jak nic
![]() Z paladynem to dużo kłopotu - strał i ucieczka... Trzeba kupować dużo strzał, zbierać włócznie itp. A knight to dumny wojownik - staje z wrogiem twarzą w twarz i nie zbiera jakihś kamyków ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: w domu
Stan: Na Emeryturze
Imię: Radzio de'Knight
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 25
Skille: 70/69
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() @up
Nie no lol ![]() ![]() @topic Hmm.. sam kiedys mialem dyletam czy wybrac palla czy knajta. Zdecydowalem sie na knajta poniewaz jest to najprostsza profesja wedlug mnie. Kase wydajesz tylko na uhy lub ihy (eq swoją drogą). No i skillowanie jest latwiejsze, a u palla sie speary lamią albo ci ktos podpierdoli o kamieniach juz nie wspomne, no i trzeba wydawac kase na amunicje. (@up ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: New Jersey
|
![]() A czy wiecie ze paladyn ma inna sile jak knight np.
Knight 100lvl skille 95/xx Pal 100lvl skiller 95/xx I Knight walnie wiecej z gsa niz pal ? np nie walniesz 150 w draga no chyba ze masz baaardzo wyskoiu dyst. Nie wierzysz ? Spytaj lord Maslo jaki hity normalnie wali Porownoja knight na wyzzszym lvl z sove i skillami srednimi expi szybciej niz pal oczywiscie SOLO obydwoje expia bez hmm i mocniejszych run przy pomocy w zabijaniu Prosze mnie nie krytykowac poniewaz wyrazilem tylko swoja opinie |
![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
eX Moderator
![]() |
![]() Z Gsa tak, ale z 2H sworda juz niekoniecznie. Prawda jest taka, ze bolty maja atak zblizony do 30, wiec trudno sie dziwic ze knightci zadaja znacznie wieksze obrazenia.
Knight moze expic na wysokim levelu szybciej niz palek, ale niekoniecznie taniej, do tego palek nadrabia na poziomach 40-100 ( bo nie potrzebuje tyle skillowania i zadaje mocno konkurencyjne obrazenia, expiac znowu taniej i bezpieczniej ). Oczywiscie zalezy to od preferencji i doswiadczenia gracza, ale mozliwosci przedstawiaja sie mniej wiecej tak jak napisalem powyzej. To jest moje wlasne zdanie, prosze nie krytykowac .. -.-V
![]() |
#355 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ej Vil a co? pall najmniej zyskuje z pacc.
Co do obrazen z sd - a myslisz ze taki sorc na 70 lvl to bedzie jakies kosmiczne obrazenia zadawac?? -.- Co do uh to akurat mowilem o PvM ![]() Co do PvP - knight zawsze był postrachem pallów ![]() Mnie sie ogolnie podoba w palku ze moze grac solo, a nie taki knight 40 lvl co na guardy nie moze isc ;/ imo gra knightem zaczyna sie po anihilatorze....
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Sd- dobra dobra ale zauwaz ze sorc uderza jedynie z SD (bedac solo moze pozwolic sobie na e wave itp ale to chyba malo oplacalne - nie wiem nie garlem sorcem
![]() ![]() Cap- tzn wedlug mnie nie maja az tak malo cap zeby musieli bawic sie w jakeis b robe(przydatne tak czy siak) , had of the mad itp Exori- moze masz racje ![]() @knighci w kazo - nie tak dawno widywalem regularnie +40lvl knighta który expil na soldach + slime ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2006
Lokacja: United States
Imię: Sir Knight Dzik
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 94
|
![]() haha ludzie ten temat jest z 2004 roku
temat do zamkniecia |
![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Heh powiem jedno taki mały kawał wymyślony na poczekaniu
![]() Do czego został stworzony paladyn w Tibi? Odp: Aby knight miał kogo gnoić ![]() Nie bieżcie sobie tego do serca ![]()
![]() |
#359 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2006
Lokacja: Wolsztyn
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Sir Zata Valf
Profesja: Elite Knight
Gildia: Equeliberum
Świat: Harmonia
Poziom: 83
Skille: 7x/7x
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() @ UP UP UP UP UP.....
Może i Palek bije słabiej . Ale częściej trafia w potworka. Pozatym ataki paladyna nie wchodza na tarcze tylko odrazu na arma albo bloodhit. (bolt omija tarcze). Wiec palkiem raczej sie szybciej zabije poworka bo knightem to : puf/ puf /puf/ 10/ puf/20/50/puf/puf/ 70/ ... ![]() Takie jest moje zdanie ... nie krzyczcie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 05 2007
|
![]() Masz dobrego neta weź palka moze na poczatku trudno jest ale z czasem nauczyłbyś sie nim grać.
Knight- dobry na dłuższa mete jeśli chcesz skillować dniami i nocami <powodzenia :> |
![]() |
![]() |