Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Furora

Notki

Furora Wydarzenia ze świata Furora Moderowanie nowych tematów na tym forum zostało włączone. Proszę pilnie czekać na akceptację tematu. Moderowanie postów w niektórych tematach zostanie włączone.
-->
Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 11-02-2007, 20:49   #3581
Zbanowany

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Ino

Stan: Na Emeryturze
Imię: Zili Zelin
Profesja: Elite Knight
Gildia: Cze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aphydion Pokaż post
Dobra, ale zauważ, jedna rzecz otóż taką ze kupując coś przez allegro typu telefon etc. i wysłanie komuś cegły zamiast tego to masz dowód namacalny .. a postać w grze tak naprawdę nie istnieje bo jej nie ma, a policja nie wie nawet jak to interpretować, uwierz mi więc nic mu nie zrobią bo tak naprawdę nie mają za co.. Dowody panowie dowody .. a postać w jakiejś tam grze, a teraz mówimy o Tibii to żaden dowód kilka numerków i literek

P0zdrawiam.
Ale tu chodzi o wlamanie sie na gg , jak myslisz jak pojdzie na policje i powie ze hakneli mi postac w tibi to cos zrobia , a wlamanie sie na gg to juz zlamanie prawa : ) Pozdro ; ))
Mazurxx jest offline  

--> -->
PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-02-2007, 20:55   #3582
Użytkownik Forum

Masywny_Titania's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2005

Domyślny

Co do "hackowania" postaci w tibii, to trzeba byc albo bardzo naiwnym albo trafic na prawdziwego hackera, a nie takiego co sie podszywa pod kogos zeby wyciagnac pass
stary 11-02-2007, 21:52   #3583
Użytkownik Forum

Cyrillus's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2007
Lokacja: Pomorze

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Bound
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sohard Pokaż post
217.153.221.57:1 korzysta z sieci ipartners.pl (osoba jest z Gdańska, no cóż bez skojarzen? ...)
Oto IP, ktore probowalo ukrasc moje konto, oraz wlamalo sie na moje gg. Osoba ta moze czuc sie stanowczo niepewnie, sprawa zostanie na dniach przekazana policji wraz w wykazem regularminu gg i innych dokumnterow prawnych.

Takie pytanie... czy bylo warto? ^.^
z kad wiesz ze z gdanska?? ;p
stary 11-02-2007, 22:01   #3584
Użytkownik Forum

Gedd's Avatar

Data dołączenia: 23 11 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mazurxx Pokaż post
Ale tu chodzi o wlamanie sie na gg , jak myslisz jak pojdzie na policje i powie ze hakneli mi postac w tibi to cos zrobia , a wlamanie sie na gg to juz zlamanie prawa : ) Pozdro ; ))
A myslisz ze regulamin GG to kodeks karny?
Gedd jest offline  
stary 11-02-2007, 22:01   #3585
Użytkownik forum

nalewator's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2007

Poziom: 8
Domyślny

Cytuj:
217.153.221.57:1 korzysta z sieci ipartners.pl (osoba jest z Gdańska, no cóż bez skojarzen? ...)
Oto IP, ktore probowalo ukrasc moje konto, oraz wlamalo sie na moje gg. Osoba ta moze czuc sie stanowczo niepewnie, sprawa zostanie na dniach przekazana policji wraz w wykazem regularminu gg i innych dokumnterow prawnych.

Takie pytanie... czy bylo warto? ^.^
A masz wogole na to jakies dowody... bo watpie =:\
nalewator jest offline  
stary 11-02-2007, 22:28   #3586
Użytkownik Forum

Masywny_Titania's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cyrillus Pokaż post
z kad wiesz ze z gdanska?? ;p
Sa programy, ktore po wpisaniu adresu IP danej osoby wyswietlaja informacje o sieci, i lokacjii servera z jakiego korzysta. Niektore firewalle maja ta funkcje
stary 11-02-2007, 22:35   #3587
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2005
Lokacja: Włocławek

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Arherox
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Inshon
Świat: Furora
Poziom: 164
Pupulekk ma numer GG 666
Domyślny heh

@upa ja mam funkcje wydalanie..

czlowieku takie bzdury piszesz ze poprostu dech mi w piersiach zapiera... zastanów sie nad swoimi wypowiedziami
Pupulekk jest offline  
stary 11-02-2007, 22:42   #3588
Użytkownik Forum

Cyrillus's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2007
Lokacja: Pomorze

Gildia: Bound
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Masywny_Titania Pokaż post
Sa programy, ktore po wpisaniu adresu IP danej osoby wyswietlaja informacje o sieci, i lokacjii servera z jakiego korzysta. Niektore firewalle maja ta funkcje
no ale wedlug owego programiku nie doszly hacker jest ze stolicy lub jej okolic a nie z Gdanska

@ozon jak ty to zrobiles ?? ze weszles na drugiego compa itp??

Ostatnio edytowany przez Cyrillus - 12-02-2007 o 00:06.
Cyrillus jest offline  
stary 11-02-2007, 22:49   #3589
Użytkownik Forum

Pupulekk ma numer GG 666
Domyślny hmm

teraz kazdy wini gdansk , gdyz sa "niszczycielami" na furorze ;] z pomoca ludzi z innych miast , niektorzy jak widac mysla ze , w celu wygrania wojny owi ziomki siegają po samo "hakerstwo"? A na forum bez potwierdzenia inni uzytkownicy pisza Gdansk...to gdansk etc.. dajcie jakies dowody ludzie?!
Pupulekk jest offline  
stary 11-02-2007, 22:50   #3590
Użytkownik Forum

Veltaxio's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2005
Wpisy bloga: 2

Imię: Imargam
Gildia: Ekipa Misia
Poziom: 327
Skille: 104/102
Poziom mag.: 10
Szczęśliwy lol xxDDDDDD

Gdansk stolica hackingu ? _/
Zdrowi na umyśle mają o wiele więcej wyobraźni niż ci, którzy są naprawdę chorzy. Wygadują głupstwa, wymyślają nieprawdopodobne rzeczy. Naprawdę chorzy są łatwo rozpoznawalni. Tkwią głęboko w swoim szaleństwie, osaczeni nim, bezsilni. Nawet szaleństwo ma swoją logikę.
Veltaxio jest offline  
stary 11-02-2007, 22:54   #3591
Użytkownik Forum

Pupulekk ma numer GG 666
Domyślny nie

Cytuj:
Gdansk stolica hackingu ? _/
@up mysle ze nie i w tym celu szukam dowodów;d bo inni pisza bzdury ze "po ip widzi skad haker...Pff CO CHCECIE TYM UDOWODNIC?

Ostatnio edytowany przez Pupulekk - 11-02-2007 o 23:15.
Pupulekk jest offline  
stary 11-02-2007, 23:10   #3592
Użytkownik Forum

Pupulekk ma numer GG 666
Domyślny ;]

Cytuj:
Ta się kurwa bulwersujecie, a nikt nie pomyślał o tym, że Sohard (Master Ozon) to poprostu jest psychicznie chory i potrzebuje leczenia, a nie policji. Izolatka, na pare miechów odstawić tibie i kurwa już go żadnen Harcesh z Gdańska hakować nie będzie.
@up I to jest naprawde szczera wypowiedz Patryka , co ty na to Łozon? Dalej bedziesz udawal prof. Miodka ;] czy zrobisz tak jak wyzej napisane pozdro..

Ostatnio edytowany przez Pupulekk - 11-02-2007 o 23:13.
Pupulekk jest offline  
stary 11-02-2007, 23:53   #3593
Użytkownik Forum

Tarinek's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2006
Lokacja: Gdańsk

Stan: Niegrający
Domyślny

I tu macie KARE !!! Czekamy na odpowiedz zerowce. HAHA
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ~Baku~ Pokaż post
Witam oto nastempna produkcja Loka i Baka.
http://www.rogepost.com/n/4968184017

Tekst : LOKU (pozdro Koszalin)
Wokal: Baku (pozdro Misiek)
Bit & mastering : Bryza (POZDRO KOSZALIN)

Oto nasza odpowiedz. Czas na odpowiedz jest nastempujacy 3 dni !!
Jeśli zrobicie taki chłam jak tamto to nieliczcie na odpowiedz.
Aha i zaproscie Petra i Łukasza.

I nie mowcie teraz ze to nie nasz bit ani tekst. bo sie zblaznicie.
Komu sie nie podoba niech nie komentuje.

Vision 4ever.
Tarinek jest offline  
stary 12-02-2007, 00:14   #3594
Użytkownik Forum

Pavulon's Avatar

Data dołączenia: 21 02 2006

Domyślny

Hehe dzieki za pozdrowienia
Jest ktos z koszalina w vision ?

No kawalek nawet dobry a w poruwnaniu do kawalka duskow to WYPAS ;D

Ostatnio edytowany przez Pavulon - 12-02-2007 o 00:20.
Pavulon jest offline  
stary 12-02-2007, 00:17   #3595
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 01 2005

Gildia: Dark Signs
Poziom: 104
Skille: 88/81
Poziom mag.: 7
Domyślny

Osoby nie majace pojecia o niektorych sprawach niech sie nie wypowiadaja, ok ?
Co do Polskiego prawa i organów sciagania wiem jak to wyglada. Nie oczekuje tez ze osoba ta zostanie skazana jakims wyrokiem czy cos, chodzi o sam fakt zeby nie czula sie anonimowa,a to juz cos.
Dla mnie priorytet to zeby zlozyc sprawe na policji, a moze akurat cos w tej sprawie zrobia. W jakiejs w koncu musza, nie ?

"teraz kazdy wini gdansk , gdyz sa "niszczycielami" na furorze"
-bullshit, faktem jest jednak ze osoba jest z gdanska badz obrzezy miasta.

"Gdansk stolica hackingu ? _/"
-zeby wlamac sie komus na gg nie trzeba wielkiej sztuki :s, niestety

"Ta się kurwa bulwersujecie, a nikt nie pomyślał o tym, że Sohard (Master Ozon) to poprostu jest psychicznie chory i potrzebuje leczenia, a nie policji. Izolatka, na pare miechów odstawić tibie i kurwa już go żadnen Harcesh z Gdańska hakować nie będzie."
-nie bede tego komentowal, nie wiem komu bardziej leczenie jest potrzebne.

"A na forum bez potwierdzenia inni uzytkownicy pisza Gdansk...to gdansk etc.. dajcie jakies dowody ludzie?!"
-Czy nie umiesz wpisac sobie trackingu IP? Zobacz ze ostatnia bramka przez ktora przechodzi jest bramka w Gdansku hostowana przez firme GTS Polska [Ipartners.pl]
NOOB -.-

@
Tu nie chodzi o sam fakt wlamania. Bo mozna rozrozniac kilka rodzajow. Niektore osoby wlamuja sie zeby pokazac slaby system obronny, takie nawet mozna uznac za "pozytywne". Tu jednak chodzi bardziej o podszywanie sie w celu wyciagniecia roznego rodzaju informacji. Miedzy innymi dla korzysci materialnych. To wszystko mam udokumentowane i zgloszone na gadugadu.pl.
Skad wiem o czym rozmawiala osoba? Otoz napisalem maila do serwius gadugadu z obszernymi wyjasnieniami i uzyskalem szybka pomoc wraz z archiwum rozmow z dnia 10/11 luty gdy to osoba "wbijala" kilkakrotnie na moje gg.

Jakby nie patrzec samo konto w tibi - jest platne, ale jesli nawet nie to Konto w CS'a i kilka innych gier , tak

@up strasznie mnie glowa boli, jutro obslucham kawalek i ocenie ^.-
Sohard jest offline  
stary 12-02-2007, 00:23   #3596
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 07 2005

Domyślny

Odrazu widać że cos zrobiliście samemu bo słowa poniżej krytyki a bit wsumie niezly
stary 12-02-2007, 00:26   #3597
Aphydion
Guest

Domyślny

Cytuj:
Osoby nie majace pojecia o niektorych sprawach niech sie nie wypowiadaja, ok ?
Co do Polskiego prawa i organów sciagania wiem jak to wyglada. Nie oczekuje tez ze osoba ta zostanie skazana jakims wyrokiem czy cos, chodzi o sam fakt zeby nie czula sie anonimowa,a to juz cos.
Dla mnie priorytet to zeby zlozyc sprawe na policji, a moze akurat cos w tej sprawie zrobia. W jakiejs w koncu musza, nie ?

"teraz kazdy wini gdansk , gdyz sa "niszczycielami" na furorze"
-bullshit, faktem jest jednak ze osoba jest z gdanska badz obrzezy miasta.

"Gdansk stolica hackingu ? _/"
-zeby wlamac sie komus na gg nie trzeba wielkiej sztuki :s, niestety

"Ta się kurwa bulwersujecie, a nikt nie pomyślał o tym, że Sohard (Master Ozon) to poprostu jest psychicznie chory i potrzebuje leczenia, a nie policji. Izolatka, na pare miechów odstawić tibie i kurwa już go żadnen Harcesh z Gdańska hakować nie będzie."
-nie bede tego komentowal, nie wiem komu bardziej leczenie jest potrzebne.

"A na forum bez potwierdzenia inni uzytkownicy pisza Gdansk...to gdansk etc.. dajcie jakies dowody ludzie?!"
-Czy nie umiesz wpisac sobie trackingu IP? Zobacz ze ostatnia bramka przez ktora przechodzi jest bramka w Gdansku hostowana przez firme GTS Polska [Ipartners.pl]
NOOB -.-

@
Tu nie chodzi o sam fakt wlamania. Bo mozna rozrozniac kilka rodzajow. Niektore osoby wlamuja sie zeby pokazac slaby system obronny, takie nawet mozna uznac za "pozytywne". Tu jednak chodzi bardziej o podszywanie sie w celu wyciagniecia roznego rodzaju informacji. Miedzy innymi dla korzysci materialnych. To wszystko mam udokumentowane i zgloszone na gadugadu.pl.
Skad wiem o czym rozmawiala osoba? Otoz napisalem maila do serwius gadugadu z obszernymi wyjasnieniami i uzyskalem szybka pomoc wraz z archiwum rozmow z dnia 10/11 luty gdy to osoba "wbijala" kilkakrotnie na moje gg.

Jakby nie patrzec samo konto w tibi - jest platne, ale jesli nawet nie to Konto w CS'a i kilka innych gier , tak

@up strasznie mnie glowa boli, jutro obslucham kawalek i ocenie ^.-
Stary R E S P E C T tylko nie pozamykaj nas wszystkich :/, bo zaczynam się powoli Ciebie obawiać.

Takie pytanie mam do Ciebie jak Ci ktoś tutaj na forum napisze ze będzie chciał Cie zabić to też zgłosisz i udokumentujesz to policji? bo przecież groźby są karalne, człowieku skończ i nie strasz na tym forum :/ bo tak naprawdę te wszystkie konta do gier są wirtualne jakby nie patrzeć i jesteś bezradny w takich sytuacjach .. chyba ze z GG coś wskórasz ale na Tibie, CS'a i etc. gierki nie licz naprawdę .

P0zdrawiam.

stary 12-02-2007, 00:32   #3598
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 01 2005

Gildia: Dark Signs
Poziom: 104
Skille: 88/81
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aphydion Pokaż post
Stary R E S P E C T tylko nie pozamykaj nas wszystkich :/, bo zaczynam się powoli Ciebie obawiać.

Takie pytanie mam do Ciebie jak Ci ktoś tutaj na forum napisze ze będzie chciał Cie zabić to też zgłosisz i udokumentujesz to policji? bo przecież groźby są karalne, człowieku skończ i nie strasz na tym forum :/ bo tak naprawdę te wszystkie konta do gier są wirtualne jakby nie patrzeć i jesteś bezradny w takich sytuacjach .. chyba ze z GG coś wskórasz ale na Tibie, CS'a i etc. gierki nie licz naprawdę .

P0zdrawiam.
Ech , chyba nie do konca mnie rozumiesz Aphy~
Chodzi o to aby uswiadomic kilkunastu osobom ze nie sa anonimowe za ekranem komputera i NIE moga robic co im sie zywnie podoba. Taka jest prawda i tego bede dowodzil.

" napisze ze będzie chciał Cie zabić to też zgłosisz i udokumentujesz to policji? bo przecież groźby są karalne, człowieku skończ"
taka grozba nie ma pokrycia prawnego, ale wbicie na moje gg , rozmawianie i podszywanie sie pod inna osobe w celu wydobycia informacji juz tak. Zostawil po sobie slad, czyli dowod. Proste?
Sohard jest offline  
stary 12-02-2007, 00:37   #3599
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Ok, nie chce znowu zapuscic tematu, wiec - skonczmy juz gadanie o tym, czy go znajda/nie znajda. Gadanie o hakerach jako-tako pasuje do tematu, ale pal licho - w koncu to jakas sytuacja. Jednak od teraz rozmowy o tym, jak kogo znalezc w sieci beda kasowane. Dziekuje za uwage
stary 12-02-2007, 00:44   #3600
Użytkownik Forum

Nacpany_Wlodek's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2006
Lokacja: Wilczyn

Imię: niewazne
Profesja: Paladin
Gildia: ahusuhasd
Świat: Piździjewo
Poziom: ~7
Skille: 40+
Poziom mag.: ~3
Domyślny

Jaki bit - mezo na pewno jest z was dumny
Nacpany_Wlodek jest offline  
Zamkniety temat.
-->

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania