|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#3661 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
http://www.wiki.hunted.pl/wiki/O_Spi...a_Spike_Sworda
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3662 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 06 2008
Lokacja: we wladyslawowie
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Adrix -na ots
Profesja: Master Sorcerer
Świat: OTS
Poziom: 150
Poziom mag.: 96
|
![]() Moim zdaniem po coś jest ten Spike Sword na rooku chyba nie po to by zachęcać do grania bo all wejdą sobie na tibia.pl lub tibie.br i zobaczą co ich czeka. Ten temat jest żeby rozwiązywać zagadki a nie je tworzyć. Wracając do Spike, Brassa, ghoula, i innych rzeczy na rooku :
-te rzeczy sa od dawna <tibia 4.0 skąd to wiem oglądam sceny> więc czemu Clipy maja je dodawać w przyszłości ... mam nadzieje ze kiedyś to zrozumiecie ![]() ![]() ps. Sry że odbiegłem od tematu. Acha zastanawialiście się może nad powiązaniem tych rzeczy bo ja tak. - Mam dyslekcje wiec to pisałem ze słownikiem. - Ja wysuwam tylko propozycje. - TO JEST FORUM MAM PRAWO DO PISANIA WYSUWANIA OPINII <TE RZECZY UP NIE MAJA POWIĄZANIA CHODZIŁO MI O SS, BRASA, GHOULA. > Ostatnio edytowany przez adrix95 - 25-10-2008 o 19:34. Powód: zle napisany tekst |
![]() |
![]() |
![]() |
#3663 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale... nie było Rookgaardu w wersji 4.0.
![]() |
![]() |
#3664 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2008
Lokacja: Bielsko-Biała
|
![]() @ Adrix
Każdy szanuje to ,że masz prawo do swojej opinii nie martw się ![]() A jak dla mnie to w tym wszystkim jest 50% prawdy. ![]()
![]() |
#3665 |
Użytkownik forum
|
![]() o tym wiem ze nie było rooka w tedy chodziło mi o przykład
@ Grimo wiem ale wolałem uprzedzić dokładnie jest 99% prawdy w każdej teorii ale zawsze jest ten 1 % ... ---------------------- Pomyślał ktoś o zapytania się Cipuw poprostu jak się tam dostać ?? ![]() ![]() Acha jak ktoś jest to zrobił to proszę o rezultat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3666 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 04 2005
Lokacja: Deutschland
Imię: Avecander
Profesja: Paladin
Gildia: Fenix Squad
Świat: Arcania
|
![]() Jezeli napiszemy tutaj w jakich miejscach trzeba stanac, aby SoF zniknal to chyba nie bedzie Quest Spoiling?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3667 |
Użytkownik forum
|
![]() O tych miejscach wszyscy wiedzą ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3668 |
Blondynka
|
![]() QS jest już legalny na tym forum. Poza tym, dałam wyżej linka do spoilera ; ).
![]() |
![]() |
#3669 |
Użytkownik forum
|
![]() acha przed minutą zrobiłem sobie hara i chce przetestować to zobaczyć może się coś dziwnego stanie oprócz spike i tych ogni ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3670 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@2up Już chyba wszyscy znają te dwa miejsca na pamięć, i nie sądzę by cokolwiek nam teraz pomogły. @up Akurat Tobie się coś nowego stanie.
To pisałem ja, Marcin bez 24. __________________ Ostatnio edytowany przez Marcin24 - 25-10-2008 o 20:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3671 |
Użytkownik forum
|
![]() niech Ci będzie ''założycieli tibi''
.......... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3672 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 05 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Świat: Harmonia
|
![]() Cytuj:
W grze jest jedna tabliczka w której pada zwrot "Sword of Fury", jedna książka i prawdopodobnie jedna wypowiedz NPC o minomage z minohell.... a ludzie potrafią takie historie na ten temat układać że "głowa mała". Ba.. niektórzy twierdzą nawet, że spike sword to nie SoF. Więc nawet tego SoF nie widzieli. "Mielicie wodę", do tematu się nie da nic dodać ponad to co już w nim jest- czyli nic. Nie ma odpowiedzi na "zagadki", ciągle szukacie tych "zagadek", faktycznie nie mając żadnego dowodu na ich istnienie.
SETI@home - troche mądrzejsze wykorzystanie komputera ![]() (Lekko zdezaktualizowane) Linux a Projekt GNU (przeczytać i zapamiętać do końca życia!) "And then, something happened. I let go. Lost in oblivion. Dark and silent and complete. I found freedom. Losing all hope was freedom."
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3673 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 10 2008
Lokacja: ksiestwo Radom xDD
Stan: Niegrający
Gildia: elite rook council
Świat: Amera
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3674 | |
Rook-User roku 2007
Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
|
![]() Cytuj:
![]() Ja wiem, że ten miecz wbity w kamień ma te same statystyki, nazwę i ten sam wygląd co spike sword, ale jeśli chodzi o idee i fabułę to wręcz nie wolno mówić, że to jest to samo! Niepotrzebnie sobie gardło zdzieram bo tłumaczyłem już to wcześniej ![]() @Disseny__ Najmocniej przepraszam Panią za to nieporozumienie... ![]() @Slythia http://tibia.wikia.com/wiki/Serpentine_Tower O to Serpentine Tower. Zaraz znajdą się sceptycy i będą rozgłaszać "eee byłem tam, tam nic nie ma, da się wypuścić fire elementala i tyle, przedmioty za kratą dla klimatu", dlatego od razu mówię, to JEST quest (nie mówie tu o perle), da się wypuścić wszystkie potwory. BA! Żeyby tylko wypuścić potwory! Co do Winged Helmetu - prawda, wiem o którym spoilerze mówisz i powiem Ci tyle, że część jego była specjalnie "popsuta" aby zamydlić oczy ludziom. Bo to czy quest istnieje nie mamy wątpliwości prawda? W końcu ludzie mają ten hełm ![]() Tak samo Silver Maca - są pewni ludzie którym zależy, aby quest pozostał tajemnicą, a na pewno, żeby nie doszło do tego, że gdzieś pojawi się spoiler. Brotherhood of Kirok popiera ich działania i serdecznie przykłada do tego rękę ![]()
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3675 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
Serpentine Tower może być ciekawym questem, ale co ja tam zrobię z moim 50 ek ; ).
![]() |
![]() |
![]() |
#3676 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 04 2005
Lokacja: Deutschland
Imię: Avecander
Profesja: Paladin
Gildia: Fenix Squad
Świat: Arcania
|
![]() @up
Nawet jezeli cos, to watpie zebys nas to interesowalo. To temat o zagadkach rookgardu, a nie osiagnieciach piecdziesiatego EK. @ Ktos z tych ktorzy przeczytali caly temat, zaczal wogole robic to o co prosilem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3677 | |||||
Blondynka
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
"This minotaur mage is probably originated from the hidden minotaur town called Mintwallin. There is even a book regarded to that in the table of the Minotaur Hell." A SoF... Wiemy, że istnieje. Cytuj:
![]() No... I co z tego? Cytuj:
Szczerze mówiąc, nic nowego nie wprowadziłeś do tego tematu... Wiemy to, co wypisałeś... I co z tego? Czy ta wiedza w jakikolwiek sposób przybliża nas do odkrycia tego questa? Czy odkryłeś coś nowego, coś, co może zostać wykorzystane? Wiele osób już myślało nad tym, co wypisałeś. Jakie są tego efekty? Chyba wiesz.
![]() |
![]() |
![]() |
#3678 | |
Rook-User roku 2007
|
![]() Cytuj:
A czemu sam tego nie zrobisz? Tak poza tym to przeczytanie całego tematu powinno być wymagane, aby w nim pisać, takie jest moje zdanie. Uniknęlibyśmy zbędnego spamu i powtarzania po raz setny "tak było, tak robiliśmy". Co do minotaurów, to jest kilka ciekawostek, tylko że trzeba podeprzeć się wiedzą z Maina. Otóż tymi głównymi złymi na wyspie są Orki, a nie Minotaury. Herezja? Możliwe, ale mam dowody na poparcie mojej teorii. Dlaczego nas biją? A po co ta cała chmara niedouczonych wojowników wbija się na ich ziemie, magazyny, jadalnie i zaczyna wszystko plądrować? One się po prostu bronią. Tak, kiedyś były brutalną i agresywną rasą. Powodował nimi Gniew Brog'a, boga który zrodził się z namiętności Zathroth'a i Fafnar. To przez Ogień swojej matki, wszystkie istoty stworzone przez Broga dziedziczyły jego gniew i żądze mordu. Minotaury były ulubionym tworem Broga. Odziedziczyły najwięcej jego Gniewu co czyniło z nich niezwyciężonych wojowników. Jednak było to też ich słabością, prowadziło to do bratobójczych walk. Jeden z wojowników oparł się żądzy zabijania i został pustelnikiem, nazywali go Tha'kull. Tha'kull podczas swoich wędrówek poznał innego nietypowego przedstawiciela swojego gatunku Akkor'a. Ten był całkowicie niepodatny na Gniew, był ślepcem o niebywałej inteligencji i wiedzy. Tha'Kull nauczył Akkor'a jak trenować swoje ciało, a Akkor odwzajemnił się wiedzą o tym jak dbać o duszę. Dzięki temu pierwszy raz od eonów Minotaur spojrzał na świat bez gniewu. Ujrzał jego piękno harmonie i spokój. Więc Tha'kull wrócił do swego ludu by nauczać, by pokazać piękno świata. Jednak Minotaury nie chciały słuchać, wyzywały go na pojedynki raz za razem. Tha'kull odpierał każdy atak. Jego bracia zatraceni w gniewie nie byli w stanie dorównać jego spokojowi, opanowaniu i elegancji z jaką walczył. Nawet najsilniejsi nie mogli się z nim równać. Tak więc Minotaury zrozumiały że prawdziwa potęga nie leży w sile lecz w równowadze pomiędzy ciałem, a duchem. Zrozumiały, że nie ma sensu walczyć w wojnie Bogów. Filozofia rozprzestrzeniała się błyskawicznie wśród plemion, w prawdzie tylko nieliczni opanowali ją do perfekcji, ale główna idea stała się zrozumiała. Brog próbował zniszczyć za to swoje dzieci wysyłając na nie pomniejsze rasy (trolle, orki), lecz nowo poznana filozofia pozwoliła Minotaurom przetrwać. Założyły miasta, a z wziętych do niewoli ras stworzyła pierwszą linie frontu, tak przetrwali do dziś. Filozofię tą nazwali Mooh'tah. Filozofia Mooh'Tah opiera się na zrozumieniu świata. Dosłownie wszystkiego. Dostrzeganiu piękna we wszystkim co otacza wojownika. Potrzeba do tego wielkiej cierpliwości (ile godzin potrzeba aby zrozumieć co jest doskonałego w połamanym patyku) skupienia i mądrości. Wojownicy którzy stosują tę filozofię walczą z honorem, nie złością. Oczywiście nie wszyscy wojownicy Minotaurów stosują się do tej filozofii, niektórzy znów poczuli Gniew Broga, są to jednak wyjątki np. banici którzy zabili Ian'a syna króla Markwin'a, czy "Fallen Mooh'Tah Master Ghar", siła tego ostatniego pokazuje do czego są zdolni mistrzowie tej filozofii. Dlaczego to wszystko pisze? Po to abyśmy lepiej zrozumieli historie Rookgaardu. Minotaury nie są złe z natury. To są po prostu wojownicy broniący swojego miejsca. To my nachodzimy ich ziemie. Czy widzieliście kiedyś najazd Minotaurów na Rookgaard? Ja nie. A najazd noobów na Mino Hell? No właśnie. Oni próbują jedynie wydostać się z tej wyspy. Mam nadzieje, że podobał się lekko przydługi wywód i rzucił swiatło na pewne sprawy ![]() PS. I jeszcze taka ciekawostka, wiecie, że minotaury nie wiedzą co to znaczy "kaplar" ? ![]()
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 26-10-2008 o 15:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3679 | ||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)
Imię: Majk
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Heroes of Secura
Świat: Secura
Poziom: 146
|
![]() Cytuj:
<...kupa fabuły...> Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() tak na koniec: ![]() =P Ostatnio edytowany przez Rocket Slayer - 26-10-2008 o 16:50. |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3680 |
Rook-User roku 2007
|
![]() @UP
Jak tylko zobaczyłem, że czytasz ten temat to wiedziałem, że będziesz na nie ![]() To nie kupa fabuły tylko fakty. Czyste fakty poparte rozmowami z NPC'ami i książkami. Może tobie się to nie przyda, ale części osób, na pewno. Ty lubisz mieć podane wszystko na tacy, słowa klucze w rozmowach są ci na rękę. Mi osobiście przeszkadzają. I tak uważam, że Minotaur mag jest wyznawcą, ponieważ jest wysłannikiem króla Minosów. Co z tego? No właśnie, co z tego wynika ![]() Ehhh po co ja w ogóle próbuje, przecież dopuki nie napisze "idź tu, powiedz to, wrzuć ciało, wrzuć poison arrow, wylej truciznę" to i tak spotka się to z ogólną krytyką... EDIT. To jest coś takiego jak Wally zwiedza świat" o.0 pierwsze słyszę ![]() Nie chciałem wszczynać kolejnej wojny w tym temacie ![]() ![]() A dlaczego Cyclopy? To już inna bajka ![]() ![]()
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 26-10-2008 o 18:15. |
![]() |
![]() |