Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 30-05-2006, 10:54   #361
Vision
Użytkownik Forum

Vision's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
palek na 93 lev na pewno nie bedzie miec 90+ shieldingu, w 80 rowniez watpie.

ryc na 63 - j/w
To cie rozczaruje... :175 Tim Mirra 89
Swiat Trimera /\
Jest to palek na 102 lv ALE ten shielding zrobil na 90~ lv
Vision jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-05-2006, 11:04   #362
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

wyjatek potwierdza regule.
stary 30-05-2006, 11:18   #363
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk

Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
jastr ma numer GG 4019279
Domyślny

Tak shielding dla palla to zabawa dla knighta konieczność . Cuż można dodać w tym topiku najważniejsze rzeczy i sprawy zostały już poruszone. Największe plusy knighta to to że przy expieniu praktycznie tylko uhy mu schodzą (na wyższym lvlu gfb hmm i explo), trudno go ubić (na wysokim lvlu wyłącznie trap i to wykonany przez zgraną ekipę) największy cap, . Minusy to wiadomo brak dobrego leczącego czaru spontanicznego(tylko exura), to knight najwięcej wydaje na eq, żeby uderzyć musi dojść do postaci/potwora.
Tak naprawdę wszystkie profesje w tibi są inne każda ma + i -. Czy knight jest najpotężniejszy??? Jak zwykle odpowiem w tej grze siła leży w ilości
jastr jest offline  
stary 01-06-2006, 09:30   #364
Gravestone Fighter
Użytkownik Forum

Gravestone Fighter's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2005

Świat: Askara
Domyślny

Witam. Pisze w tym temacie, ponieważ jak widze dyskusja wrze, a ja mam pewien problem. Zrobiłem knighta, skile na razie 65/65, mlvl 4, lvl 13 i nie wiem co dalej robić, ponieważ jak na razie skilowanie mi się nie nudzi. Czy lepiej jest wyskilować np. do 75/75 i jechać z expem, czy zacząć expić (kasy mam wystarczająco dużo, więc nie musze zbierać na lepsze eq) i później dobić te np. 80/80 ?? Z góry dziękuje za odpowiedź.
Gravestone Fighter jest offline  
stary 01-06-2006, 10:19   #365
domez
Guest

Domyślny

mam skille 46/42 [sword] i lvl 13 wiem ze to lipnie pewnie ale powiedzcie mi czy mam dalej monotonnie skillowac czy expic na dwarfy i nie martwic sie ze na 20lvl bd mial 50/50

stary 01-06-2006, 15:02   #366
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

@2up: dobic 20 lev, dotrenic do 70/70 i expic do upadlego.
@up: jak dlugo 'monotonnie' trenowales te 46/42 ? 2 godziny ? ja potrzebuje po 15h na jednego skilla ..
stary 04-06-2006, 07:38   #367
Richard_kr_l
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 06 2006
Lokacja: Carlin

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Gildia: brak
Świat: Honera
Poziom: 17
Skille: 42/36
Poziom mag.: 3
Richard_kr_l ma numer GG 2445410 Send a message via Skype™ to Richard_kr_l
Domyślny Kight TO NAJPOTĘŻNIEJSZA PROFESJA

Knight to najlepsza profa, chyba że Master Sorc albo Elittle Knight.
Naj jakim serwie grasz?
Richard_kr_l jest offline  
stary 04-06-2006, 17:11   #368
Lord_Knightus
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 06 2006

Profesja: Knight
Świat: Secura
Poziom: 19
Skille: 51/49
Poziom mag.: 3
Cool oczywiście

knight jest zawalisty(z dobrymi skillami)
poza tym fajnie sie nim gra np. idziesz "na pałę" i nie piździsz sie jak np. palek
zbierasz duzo kasy(zalerzy jaki hunt) i jest cool

bp uh=3k
bp ih=1k
zabicie pierwszego gsa=bezcenna
Lord_Knightus jest offline  
stary 04-06-2006, 17:45   #369
Sir zajacc smialy
Użytkownik Forum

Sir zajacc smialy's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2006
Lokacja: Katowice, stacja kolejowa nr 8 peron 3 rząd 5 ławka 4 miejsce 7 ;P

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Gildia: Szukam
Świat: Harmonia
Poziom: 15+
Skille: 40+/25
Poziom mag.: 6+
Sir zajacc smialy ma numer GG 6544596
Domyślny

NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE!!!

Knight jest najgorszą profesją jaka jest!!! Nie wiem co ludzie w niej widza. Rozumiem, dobre skile, mocne hity itp. ale jego czary, m lvl, regeneracja many to śmiech na sali! Do walki wręcz już lepszy jest paladyn, on przynajmniej ma exury i inne czary, np. HMM-y... Na 1vs1 jest on bardzo dobry, ale na zbiorowe zabijanie potworkow? Nie ma UE, GFB itp. atakow obszarowych... Jest dobry na światach PvPE bo tam za ludzi idze exp... ale na no-pvp czy zwyklych pvp sa chuj**i jak barszcz.
Sir zajacc smialy jest offline  
stary 08-06-2006, 21:19   #370
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Stan: Na Emeryturze
Domyślny Nie ma takiej profesji.

Ludzie czy wy jesteście nawiedzeni czy jacyś niedorozwinięci nie ma najpotężniejszej profesji każda ma dobre i złe strony. Knight jest na pewno jedną z tych profesji którą zabić to duża sztuka. Sorek ma SD i UE co poprostu jak rzuci to albo padasz albo żyjesz na calu. Druid ma uhy bez których Najt to nic nie warta postać. A pall na dystans to poprostu katorga dla innych profesji. Sprobój zabić Palla gdy ten ma Bohy i wyższy lvl. Najt na pewno jest jedną z najbardziej najbezpieczniejszych postaci.

Jednak nie moge się powstrzymać od komenta na temat wypowiedzi Lessa.
80 na człowieku duża sztuka? LOL. Jak masz koleś na 42 lvl skille 65 czy jakie tam miałeś to się nie dziwie, że nie umiesz walnąć więcej. Co do mnie wiem, że mam słabe skille, ale gram na świecie Non-PvP, więc nie są mi one tak bardzo potrzebne.
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.
BaxCrow jest offline  
stary 08-06-2006, 21:34   #371
My991
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 04 2006

Domyślny

Według mie knight jest tak samo gówniaty jak sorcerer, druid i paladyn ...

Czy istnieje głupsze pytanie jak to które zadał autor tematu? Każda profesja jest równa druid na 20lvl może zostać zabity przez knighta o tym samym lvl lub odwrotnie i tak ze wszystkimi profesjami , kogo Ty wybierzesz zależy wyłącznie od Ciebie!
My991 jest offline  
stary 08-06-2006, 22:51   #372
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Nie. Nie. Nie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BaxCrow
Druid ma uhy bez których Najt to nic nie warta postać. A pall na dystans to poprostu katorga dla innych profesji.
Odkad runy sa w sklepie nie kupilem nigdy uhow od zadnego gracza i zyje.

Cytuj:
A pall na dystans to poprostu katorga dla innych profesji.Sprobój zabić Palla gdy ten ma Bohy i wyższy lvl.
Sprobuj zabic solo kogokolwiek z wyzszym levelem.

Ostatnio gonilo mnie przez Thais 2 palkow 95+, ja na 42. Od poczty do depotu poszlo mi 6 uhow. Nie bylem ani razu nawet na red hp.

Cytuj:
Co do mnie wiem, że mam słabe skille, ale gram na świecie Non-PvP, więc nie są mi one tak bardzo potrzebne.
Nie lapie co maja skille do non-pvp skoro wszedzie expi sie tak samo.
stary 09-06-2006, 16:15   #373
Cabal
Użytkownik Forum

Cabal's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: Tu i tam :P

Profesja: Elite Knight
Gildia: Avis
Świat: Morgana
Poziom: 147
Skille: 95/94
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Sprobój zabić Palla gdy ten ma Bohy i wyższy lvl.
Jest cos takiego co sie nazywa "Time Ring" oraz taki czar "Haste" lub "Strong Haste" i do tego BoH

Cytuj:
Odkad runy sa w sklepie nie kupilem nigdy uhow od zadnego gracza i zyje.
Kupywanie w sklepie nie jest dobrym sposobem. Dlaczego? Bo sa drogie, ja od providera kupuje 2,8k za bp czasem bonusa dorzuce jak zrobi wiecej (5+bp)

Cytuj:
Sprobuj zabic solo kogokolwiek z wyzszym levelem.
Kwestia twojego PvP. Widzialem akcje co 100+rp 58ek nie zabil, nawet go nie potrafil trapnac (akcja toczyla sie w drodze powrotnej z mintwallin czy jakos tak ). Raz go tylko m wallem ztrapowal ale nie na dlugo. Widzialem tez akcje co 30 rp zabil 40 ek. To tylko kwestia PvP.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir zajacc smialy
...Do walki wręcz już lepszy jest paladyn...
Nie spotkalem sie z paladynem walczacym wrecz

Co do tematu jak expisz na scarabach albo czyms w tym rodzaju to jak zlapiesz laga to masz 90% szans ze nie padniesz a sorc/druid odrazu poleca...
Moj kolega palkiem (44lvl) na lagu padl od scorpiona wiec n/c
Cabal jest offline  
stary 09-06-2006, 17:26   #374
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cabal
Kupywanie w sklepie nie jest dobrym sposobem. Dlaczego? Bo sa drogie, ja od providera kupuje 2,8k za bp czasem bonusa dorzuce jak zrobi wiecej (5+bp)
Wole 30-40 min dluzej siedziec na mino niz 30-40 minut szukac dobrej oferty.

Cytuj:
Kwestia twojego PvP. Widzialem akcje co 100+rp 58ek nie zabil, nawet go nie potrafil trapnac (akcja toczyla sie w drodze powrotnej z mintwallin czy jakos tak ). Raz go tylko m wallem ztrapowal ale nie na dlugo. Widzialem tez akcje co 30 rp zabil 40 ek. To tylko kwestia PvP.
Zabicie solo gracza mogacego uzywac uhow bez popelnienia z jego strony karygodnych bledow ( bagatelizacja zagrozenia, jogga heal itp ) jest matematycznie niemozliwe.
stary 09-06-2006, 20:35   #375
Cabal
Użytkownik Forum

Cabal's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: Tu i tam :P

Profesja: Elite Knight
Gildia: Avis
Świat: Morgana
Poziom: 147
Skille: 95/94
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Zabicie solo gracza mogacego uzywac uhow bez popelnienia z jego strony karygodnych bledow ( bagatelizacja zagrozenia, jogga heal itp ) jest matematycznie niemozliwe.
Uhy moga sie skonczyc szybciej niz myslisz. Od hlvl mozna naprawde ladne hity dostac i sa dwie mozliwosci:
1. Mozesz sie nie wyuhac (mowimy w koncu o knighcie a jak wiadomo ten do mistrzow w leczeniu sie nie nalezy).
2. Mozesz dostac trapa w waskim korytarzu i wlasnie wtedy ilosc uh, ktore nosisz przy sobie decyduje o ewentualnej porazce.

Cytuj:
Wole 30-40 min dluzej siedziec na mino niz 30-40 minut szukac dobrej oferty.
Tak, ale jak masz np. lagi albo nie chce Ci sie expic (takie dni tez sie zdazaja) to dlaczego nie mialbys poszukac oferty na trade i ew. zapytac sie czy nie zostalby twoim providerem? Mozesz takze pozaczepiac w dp jakichs 24 lvl druidow zapytac sie czy robia komus uhy jak nie to czy Tobie mogliby robic itp.
Cabal jest offline  
stary 09-06-2006, 23:53   #376
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Uhy moga sie skonczyc szybciej niz myslisz. Od hlvl mozna naprawde ladne hity dostac i sa dwie mozliwosci:
1. Mozesz sie nie wyuhac (mowimy w koncu o knighcie a jak wiadomo ten do mistrzow w leczeniu sie nie nalezy).
2. Mozesz dostac trapa w waskim korytarzu i wlasnie wtedy ilosc uh, ktore nosisz przy sobie decyduje o ewentualnej porazce.
Generalnie wole rozpatrywac mozliwosci pvp uogolniajac, bez uwzgledniania sytuacji w ktorej ktos zabral mniej run i dlatego padl ( itp ). Przy moich zalozeniach - jestes w stanie wyuhac sie przy ataku 30 lev lepszego sorca i 50+ lev lepszego pala.

Cytuj:
Tak, ale jak masz np. lagi albo nie chce Ci sie expic (takie dni tez sie zdazaja) to dlaczego nie mialbys poszukac oferty na trade i ew. zapytac sie czy nie zostalby twoim providerem? Mozesz takze pozaczepiac w dp jakichs 24 lvl druidow zapytac sie czy robia komus uhy jak nie to czy Tobie mogliby robic itp.
Nie mam lagow, jesli sie wogole loguje to tylko po to zeby expic. Kupujac po cenie mniejszej o 500 gp interesu nie zrobie, a w wiekszosci przypadkow gdy jestem w miescie i tak nie trafiam na sprzedajacych wiec dla mnie jest to tylko zbedny wysilek. Jesli masz dobra oferte - kupuj, jesli nie - szkoda zachodu.
stary 13-06-2006, 01:01   #377
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Sry moze nie mam dużego doświadczenia (z teoretyczną wiedzą lepiej u mnie ) ale knight wcale nie zadaje naprawde duzych hitów , jzu dosc dawno dla jaj poprosilem ~35-40 lvl knighta zeby zrobil mi kilka testow (jak widac po profilu jestem palek), ja zalozylem guardian shielda i przy moim żałosnym shieldingu (36skill na 30 lvl ) tarfial przecietnie 15-35 i dosc czesto wogle nie trafial O.o' zaraz go obsmarujecie ze jakie skile albo bron mial - skilli nie znam ale wiem ze mial f axe albo b sword , ale dla porównania moge poprosic znajomego (z widzenia) knighta który wiem ze ma kapitalne skille aby zrobil mi kilka testów.

Z innej beczki - czemu to master sorce trzęsą serwami a nie elite knightci?? he?
Co do tego sorca jeszcze - co wyscie sie uparli na te UE!? duzo abrdziej oplaca sie szyc na zmiane e wave i SD, w tym wypadku knight nie wyuha sie na pewno

Dodam jeszcze takie spostrzeżenie - knight jest trudny do zabicia bardzo- ale za to sam nie wymiata na boki - wniosek - knight to długodystanoswiec a sorc to sprinter
stary 13-06-2006, 19:10   #378
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

@up: jedno pytanie ( dla upewnienia sie ): czy obrazenia zadawane graczowi przez gracza sa o polowe mniejsze niz zadawane potworom ?
stary 13-06-2006, 22:58   #379
Norbert9393
Guest

Domyślny Knait???

Moizm zdaniem knait to najgorsza profesja w skrucie co mam do powiedzenie to: (przemilczmy)

stary 14-06-2006, 10:16   #380
Kamchal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Profesja: Brak (Rookgaard)
Domyślny

Knight - dobry w obronie, średni w ataku
Palladyn - średni w obronie (z shieldem), dobry w ataku
Sork - słaby w obronie, znakomity w ataku
Druid - słaby w orbronie, znakomity w ataku
Kamchal jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania