|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#361 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2006
|
![]() Cytuj:
Swiat Trimera /\ Jest to palek na 102 lv ALE ten shielding zrobil na 90~ lv |
|
![]() |
|
![]() |
#362 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() wyjatek potwierdza regule.
#363 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk
Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
![]() |
![]() Tak shielding dla palla to zabawa dla knighta konieczność
![]() ![]() Tak naprawdę wszystkie profesje w tibi są inne każda ma + i -. Czy knight jest najpotężniejszy??? Jak zwykle odpowiem w tej grze siła leży w ilości ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2005
Świat: Askara
|
![]() Witam. Pisze w tym temacie, ponieważ jak widze dyskusja wrze, a ja mam pewien problem. Zrobiłem knighta, skile na razie 65/65, mlvl 4, lvl 13 i nie wiem co dalej robić, ponieważ jak na razie skilowanie mi się nie nudzi. Czy lepiej jest wyskilować np. do 75/75 i jechać z expem, czy zacząć expić (kasy mam wystarczająco dużo, więc nie musze zbierać na lepsze eq) i później dobić te np. 80/80 ?? Z góry dziękuje za odpowiedź.
|
![]() |
![]() |
#365 |
Guest
|
![]() mam skille 46/42 [sword] i lvl 13 wiem ze to lipnie pewnie ale powiedzcie mi czy mam dalej monotonnie skillowac czy expic na dwarfy i nie martwic sie ze na 20lvl bd mial 50/50
![]() |
![]() |
#366 |
eX Moderator
![]() |
![]() @2up: dobic 20 lev, dotrenic do 70/70 i expic do upadlego.
@up: jak dlugo 'monotonnie' trenowales te 46/42 ? 2 godziny ? ja potrzebuje po 15h na jednego skilla ..
#367 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 06 2006
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Celtycki Gardzista
Profesja: Knight
Gildia: brak
Świat: Honera
Poziom: 17
Skille: 42/36
Poziom mag.: 3
|
![]() Knight to najlepsza profa, chyba że Master Sorc albo Elittle Knight.
Naj jakim serwie grasz? |
![]() |
![]() |
#368 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 06 2006
Imię: Lord Knightus
Profesja: Knight
Świat: Secura
Poziom: 19
Skille: 51/49
Poziom mag.: 3
|
![]() knight jest zawalisty(z dobrymi skillami)
poza tym fajnie sie nim gra np. idziesz "na pałę" i nie piździsz sie jak np. palek zbierasz duzo kasy(zalerzy jaki hunt) i jest cool bp uh=3k bp ih=1k zabicie pierwszego gsa=bezcenna ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2006
Lokacja: Katowice, stacja kolejowa nr 8 peron 3 rząd 5 ławka 4 miejsce 7 ;P
Stan: Aktywny gracz
Imię: A co cie to? ;P
Profesja: Paladin
Gildia: Szukam
Świat: Harmonia
Poziom: 15+
Skille: 40+/25
Poziom mag.: 6+
![]() |
![]() NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE!!!
Knight jest najgorszą profesją jaka jest!!! Nie wiem co ludzie w niej widza. Rozumiem, dobre skile, mocne hity itp. ale jego czary, m lvl, regeneracja many to śmiech na sali! Do walki wręcz już lepszy jest paladyn, on przynajmniej ma exury i inne czary, np. HMM-y... Na 1vs1 jest on bardzo dobry, ale na zbiorowe zabijanie potworkow? Nie ma UE, GFB itp. atakow obszarowych... Jest dobry na światach PvPE bo tam za ludzi idze exp... ale na no-pvp czy zwyklych pvp sa chuj**i jak barszcz. |
![]() |
![]() |
#370 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Ludzie czy wy jesteście nawiedzeni czy jacyś niedorozwinięci nie ma najpotężniejszej profesji każda ma dobre i złe strony. Knight jest na pewno jedną z tych profesji którą zabić to duża sztuka. Sorek ma SD i UE co poprostu jak rzuci to albo padasz albo żyjesz na calu. Druid ma uhy bez których Najt to nic nie warta postać. A pall na dystans to poprostu katorga dla innych profesji. Sprobój zabić Palla gdy ten ma Bohy i wyższy lvl. Najt na pewno jest jedną z najbardziej najbezpieczniejszych postaci.
Jednak nie moge się powstrzymać od komenta na temat wypowiedzi Lessa. 80 na człowieku duża sztuka? LOL. Jak masz koleś na 42 lvl skille 65 czy jakie tam miałeś to się nie dziwie, że nie umiesz walnąć więcej. Co do mnie wiem, że mam słabe skille, ale gram na świecie Non-PvP, więc nie są mi one tak bardzo potrzebne.
Jeżeli nie wiesz co przedstawia ten obrazek. To znaczy, że nie wiesz co to prawdziwy futbol. Jeżeli nigdy ich nie widziałeś. To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś. Jeżeli nie znasz ich przydomku. To znaczy, że nie rozumiesz mnie. Jeżeli mnie nie rozumiesz. To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY! NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU! You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft. |
![]() |
![]() |
#371 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 04 2006
|
![]() Według mie knight jest tak samo gówniaty jak sorcerer, druid i paladyn ...
Czy istnieje głupsze pytanie jak to które zadał autor tematu? Każda profesja jest równa druid na 20lvl może zostać zabity przez knighta o tym samym lvl lub odwrotnie i tak ze wszystkimi profesjami , kogo Ty wybierzesz zależy wyłącznie od Ciebie! |
![]() |
![]() |
#372 | |||
eX Moderator
![]() |
![]() Nie. Nie. Nie.
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio gonilo mnie przez Thais 2 palkow 95+, ja na 42. Od poczty do depotu poszlo mi 6 uhow. Nie bylem ani razu nawet na red hp. Cytuj:
![]() |
#373 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: Tu i tam :P
Imię: Cabal Executioner
Profesja: Elite Knight
Gildia: Avis
Świat: Morgana
Poziom: 147
Skille: 95/94
Poziom mag.: 9
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Co do tematu jak expisz na scarabach albo czyms w tym rodzaju to jak zlapiesz laga to masz 90% szans ze nie padniesz a sorc/druid odrazu poleca... Moj kolega palkiem (44lvl) na lagu padl od scorpiona wiec n/c |
||||
![]() |
![]() |
#374 | ||
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
#375 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: Tu i tam :P
Imię: Cabal Executioner
Profesja: Elite Knight
Gildia: Avis
Świat: Morgana
Poziom: 147
Skille: 95/94
Poziom mag.: 9
|
![]() Cytuj:
1. Mozesz sie nie wyuhac (mowimy w koncu o knighcie a jak wiadomo ten do mistrzow w leczeniu sie nie nalezy). 2. Mozesz dostac trapa w waskim korytarzu i wlasnie wtedy ilosc uh, ktore nosisz przy sobie decyduje o ewentualnej porazce. Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#376 | ||
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
#377 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Sry moze nie mam dużego doświadczenia (z teoretyczną wiedzą lepiej u mnie
![]() ![]() Z innej beczki - czemu to master sorce trzęsą serwami a nie elite knightci?? he? Co do tego sorca jeszcze - co wyscie sie uparli na te UE!? duzo abrdziej oplaca sie szyc na zmiane e wave i SD, w tym wypadku knight nie wyuha sie na pewno Dodam jeszcze takie spostrzeżenie - knight jest trudny do zabicia bardzo- ale za to sam nie wymiata na boki - wniosek - knight to długodystanoswiec a sorc to sprinter ![]()
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
#378 |
eX Moderator
![]() |
![]() @up: jedno pytanie ( dla upewnienia sie ): czy obrazenia zadawane graczowi przez gracza sa o polowe mniejsze niz zadawane potworom ?
#379 |
Guest
|
![]() Moizm zdaniem knait to najgorsza profesja w skrucie co mam do powiedzenie to: (przemilczmy)
![]() |
![]() |
#380 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
Profesja: Brak (Rookgaard)
|
![]() Knight - dobry w obronie, średni w ataku
Palladyn - średni w obronie (z shieldem), dobry w ataku Sork - słaby w obronie, znakomity w ataku Druid - słaby w orbronie, znakomity w ataku |
![]() |