![]() |
#361 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
|
![]() skile 90/90 spowoduja, ze nie bede mial potrzeby pozniej skilowac. skile 90/90 obnizaja conieco zuzycie run. za przyklad wezmy scaraby. ja scaraba ze skilem 76/75 mam od 2 do 4 hitow. ktos ze skilem 60/60 bedzie je bil troszeczke dluzej. scaraby jak ( mam nadzieje ) wiesz wala rowniez z trucizny i im szybciej sie je ubije, tym lepiej. wkladanie wiec niewiadomo jak dobrego eq mija sie z celem, gdyz 70-80% obrazen scaraby zadaja wlasnie trucizna. wiem wiem... zaraz oczywiscie napiszesz ze level wazniejszy od skili itp itd. owszem. level jest wazny, ale nie zapominaj, ze level bez skili jest niczym. level sie przydaje na mocniejsze potwory, ktore mocno bija ( dragony, dragon lordy itp ) gdzie w zasadzie o oplacalonosci hunta decyduje szybkosc ubicia potwora i ilosc straconych runkow ( hp blokera ). to wlasnie dlatego im wyzszy poziom, tym bardziej oplaca sie chodzic na wiekszosc potworow. to wlasnie dlatego az mnie krew zalewa jak widze debili blokujacych na 20 levelu dla albo na 15 levie solujacych dragony. co strzal z gfb to uh. to jest waste. oczywiscie nawet skile 150/150 za duzo by nic nie daly.
Ostatnio edytowany przez sat - 04-12-2006 o 20:37. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#362 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 11 2006
|
![]() Sat posluchaj
- imo - scarab jest najbardziej nudnym expem dla kina - ciagle ten sam opp (sory ale chyba emocji nie wzbudza pojawienie sie larvy) zas szczyt ekscytacji - osiaga sie przy otwieraniu body - "bedzie krysztalek czy nie?" - az mnie ciarki przelecialy brr ^^ - trening aby wiecej oszczedzic/zarobic - hmm a co powiesz na to , ze z 80 na 90 skila to jakies 900 godzin trejna w trakcie ktorych mozna by hmm.... epxic i zbierac loota i niedosc, ze wbic ponad banke luznego xpo, to jeszcze skitrac lajtowo liczmy (4k oz/1h * 900h) = 3,5 kk oz loota z czego neich bedize 2/3 golda (srednio na mino tak wyhcodzi) ponad 2 banki golda pokaz mi hunty na ktorych dzieki swojemu skilowi zaoszczedzisz na uhu tyle kasy (sory stary - sam poruszyles kwestie finansowa) Pewnei nikt niebedzie tyle czasu only loot zbieral - posluzylem sie przykladem na to, aby pokazac, iz przepasc czasowo/finasowa - jaka tworzy sie podczas extremalnego trejna jest nie do przeskoczenia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Użytkownik Forum
|
![]() od 10 do 90 w skilu jest 550 czy 600 godzin a nie 900 jak to ktos napisal powyzej. Skilowac sie oplaca, ale bez skilowania tez da rade grac, i to z podobnym rezultatem. Majac do wyboru poexpic czy isc trenowac wole isc expic. trenuje glownie jak ogladam film, zajmuje sie czyms w rl, sa lagi i mass kicki na serwerze.
A odnosnie shamberow to mi na nich sie bardzo dobrze expi, wyciagam 55-65k expa na godzine (czyli troszeczke wiecej niz w orc fortes), niestety, minusem jest loot ktory ledwo starcza na pokrycie kosztow hunta (nie liczac przypadkow kiedy leci vampire shield), sryp shambery czesto wystepuja razem z vampami, ghoulami i mumiami z kotrych sie czerpie glowna kase. |
![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2006
Lokacja: Ś-cie
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ostomwoj
Profesja: Elite Knight
Gildia: Almighty Friends
Poziom: 64
|
![]() Dobrze sie expi rownierz na Elf Fortess niemowie o zabijaniu scoutow. Loot z Arcanistow jest calkiem fajny :holy,wandy itd
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Stan: Początkujący
Imię: Iomer Sworddancer
Gildia: Rampage
Świat: Selena
Poziom: +10
Skille: NAO!!
Poziom mag.: 8
|
![]() Dosc czesto spotykam sie z 10~ lvlami podchodzacymi do mnie i mowiacymi "JUUU IS HEFF BED SKILLSH !"
Na 128lvl mam skille 91/82. Ale co z tego jesli mam prawie 2k hp, a rycerza który mialby chociazby te 100/100 na lvlu powiedzmy nizzszym od 20, sprzatne z run i exori. Niektorzy czasem trenuja do skilli po 80~ na lvlu powiedzmy 10~. I po co wam to jesli zrobiony w 3-4 dni 30~ sorc podbiegnie z 2 fire elementalami i sprzatnie takiego rycerza ? Ja osobiscie trenowalem do 61/61~ znaczy sie az wpadl mi 4 maglvl. Zlapalem w reke BSa i w jedna noc z 14lvl wbilem 27, do konca tygodnia mialem 45~lvl. Biegalem duzo z GSem wiec shielding mam jaki mam, ale co to zmienia jesli wiekszosc potworow na jakich expie zatrzymuje sie tak czy tak na tarczy, a czesc nie moze przejsc przez zbroje. Skillowanie pod depo bez lvlowania jest dobre dla tych ktorzy chca zostac w przedziale 30-50lvl. Moj ogolny plan gry byl taki 4mlvl ->100lvl->anni->a potem sie bede martwil pierdolami jak skille czy kasa Zaczalem grac dobre 3 miechy po powstaniu servera. Wbilem sie do topki, w swordzie jestem gdizes w top 5 chyba. Widoczna roznice zauwazylem dopiero po przekroczeniu 90 skilla tbh. Tak wiec nie skillowaniu, tak expieniu |
![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
pomylka o 1 zero i 40+ leveli Warto wspomniec ze jest to wariant minimalny, od okolo 30-35 levela mozna bez wysilku expic prawie 2x szybciej. @down: wypada doliczyc do tego jeszcze jakies 10% poprawki na nieidealny trening.
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 05-12-2006 o 10:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Użytkownik Forum
|
![]() znalazlem swoj stary kalkulator, dlugosc czasu potrzebnego na wicie skila zawsze pokazywal dobrze, wiec mam nadzieje ze sume treningu do danego skila tez pokaze bezbłednie.
60/60- 32 godziny 70/70-84 godziny 80/80-219 godzin 90/90-569 godzin 100/100-1475 godzin 110/110-3828 godzin (pozdrawiam eternala) Oczywiscie, nikt nikomu nie kaze wbijac wszystkich skili "na raz" ale po tych statystykach widac ze po 80 juz trening zaczyna byc watpliwym profitem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Guest
|
![]() Zalozmy ze mamy postac na 30 lvlu ze skillami 65/65. (do 65/65 nalezy trenowac)
Z 65/65 na 80/80 to sa 183 godziny treningu. Przez ten czas nie dostajemy w ogole expa (efektywny trening jest tylko na slime i monku), tracimy fortunę na robaki/jedzenie i nic nie zarabiamy. Jesteśmy do tyłu z kasą i stoimy w miejscu z expem. 183 godziny expienia po 30k/h (elfy) to jest 5,49M expa co daje nam awans z 30 na 72 lvl. Przez ten czas zarabiamy średnio po 2k/h co daje nam dodatkowe 366k ktore mozemy wydac na runki, mf'y, eq, aol, blessy. Przyrost skilli jest srednio 5 razy wolniejszy co daje nam skille 69/69 na 72 lvlu. Wiec kto jest lepszy? 30 knight ze skillami 80/80 i knight setem czy moze 72 knight ze skillami 69/69 i eq klasy rh, dsm, k-legs, boh, aol, demonka i d-lance/gs/wh + f-axe/bs/ss? Ostatnio edytowany przez grilia - 05-12-2006 o 16:45. |
![]() |
![]() |
#370 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Stan: Niegrający
Świat: Aurora
|
![]() @grilla
Chcialbym, ci powiedziec ze bardzo ladnie przedstawiles to ludziom ![]() Lecz na 72 lvl nawet bez treningu, skille będą lepsze ![]() ![]() Aha, i nawet nie zapomniales ze mozna tez latac z bronia z typu "clubow" Masz u mnie wielkiego + ![]() Nie skillowaniu, wielkie Tak expieniu !.
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41 Ostatnio edytowany przez Hellraiser - 05-12-2006 o 17:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 11 2006
|
![]() tak tak ktos mnie slusznei porawil - 80-90 skila to nie 900h tylko jakies 300-350 zapdedzilem sie, co itak niezmieni faktu ze to wtopa szmatu czasu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
eX Moderator
![]() |
![]() przyjmujac za rozsadne minimum wartosci opisane w http://tiny.pl/9qlm mamy 360+ czyli nieco wiecej niz 300 ...
@down: L2P i bedzie z 30k/h
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 05-12-2006 o 21:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2004
|
![]() @up: Ja też mam takie sny... niestety to tylko sny.
Może teraz porozmawiajmy o innych expowiskach, bo jak narazie to jedynym argumentem za "nie skillowaniem" są Elfy. BTW: gratz expienia na Elfach z 30lvl na 72 lv... n/c Zgadzam się, że Elfy są dobre, ale czasem są zajęte i gdzie wtedy pójdziesz expić ze swoim 50 lvl i skillami 68/68 ? Na pewno nie będziesz zadawać się z tymi "głupcami", którzy trenują do 80/80, "tracąc swój czas". Teraz kolegujesz się z innymi 50 levelowcami, tylko masz pewien kłopot... nie expisz tam gdzie oni bo jesteś za słaby. Trzeba przynieść koledze troche boltów na Guardy... omijasz wszystkie, bo przecież jakby to wyglądało: 50 lvl i Guard zjeżdża go do yellow ? Pogadajmy o normalnej grze, tak aby nie ograniczać się do jednego expowiska. |
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Guest
|
![]() Ja jeszcze dodam ze hlvle z niskimi skillami sa duzo bardziej respektowani w swiecie niz lowlvle z wysokimi skillami.
Bo taki hlvl z niskimi skillami ma duzo hp, duzo capa(czyli nie zginie w trapie i sam moze kogos strapować), dobrze sie leczy, mocno wali z explo i exori, w razie czego ma do poprawki kilka ice rapierów, w razie deda nic z niego nie spada bo ma aola (czyli nie oplaca sie go zabijac) i przewaznie traci malo expa bo ma wykupione blessy, ma dobry eq wiec male hity w niego wchodza mimo mniejszego shieldingu. A taki lowlvl z wysokimi skillami ma malo hp, przewaznie pada na combo od sdekerów, malo capa na runy wiec mozna go strapowac i zabic, slabo sie leczy uhem, przewaznie nie ma jeszcze 6 mlvla na explo i 35 lvla na exori lub nie ma po prostu pacca i nie moze wykupic tego czaru, ice rapierów także nie posiada bo niby za co miałby je kupić, przy dedzie traci bardzo duzo bo przewaznie nie ma ani aola na sobie, ani wykupionych blessów bo go po prostu na to nie stać(czyli bardziej opłaca sie go zabijać niż hlvla), ma slaby eq wiec duze hity w niego wchodza mimo wiekszego shieldingu. Ostatnio edytowany przez grilia - 06-12-2006 o 00:27. |
![]() |
![]() |
#376 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
gremlin. co do tych 8 cryptow i 8 mumii, to chcialbym cie powiadomic, ze one nie sa wszystkie w jednym miejscu ( bardzo bym sie cieszyl jak by tak bylo ). najwieksze zgrupowaie to sa 3 crypty na raz oraz jak ktos nie jest ostrozny to sa tez 2 mumie i 2 crypty razem. reszta to pojedyncze przypadki ktorymi mozna swobodnie manewrowac. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, zgadzam się, że przewaga w kasie, eq i runach jest zdecydowanie na PLUS, tylko w takim wypadku nie zakładajmy, że expimy na Elfach 30k/h, bo tam tej kasy nie znajdziemy.
Jak coś to Mintwallin (4k gp/h) od levelu 40, 75/75 expi się fajnie Jeżeli będzie zajęte to jakieś undeady typu Ghostlad/Krypty (3k gp/h) I tu wszystko się zmienia, bo po pierwsze nie mamy 30k xp/h tylko 20k xp. I skille przydałyby się troszkę wyższe niż 65/65. |
![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Poglad na ta sprawe jaki ja staram sie lansowac jest taki, ze skillow powyzej 70/70 nie oplaca sie na niskim levelu robic z powodow wiele razy juz tutaj wymienianych. Startujac z tego 20 levela i 65-70 melee skilla mozna juz bardzo wydajnie expic, na 50 levelu dochodzac do wystarczajacej sily aby bez lub przy niewielkim czasowym wkladzie w trening expic wydajnie na praktycznie wszystkim - scarabach, elfach ( blee ), dworcach, zolwiach ( nie wiem - podobno ) - co sie oplaca. I nie ma sensu przekrzykiwac sie czy lepiej skillowac do 80/80 na 6 levelu czy moze cisnac do 100 levelu dworci zupelnie bez treningu, bo wariant optymalny lezy posrodku i to jego bedzie sie kazdy myslacy gracz trzymal.
![]() |
![]() |
#379 |
Użytkownik Forum
|
![]() Właśnie o czymś takim myślę. Jedyne czego jeszcze nie zdecydowałem to czy lepiej wytrenować 75/75 czy wystarczą 70/70. Zasadniczo to każdy mówi, że 70/70 starczą, bo potem to skille same przyjdą jednak nie jestem do końca przekonany, bo o ile pojedyńcze Scaraby/Thorny/M_Guardy padają fajnie to na szybszych expowiskach przychodzą 2-3 stwory i już trzeba się cofać, żeby zminimalizować straty.
PS: Piszę o lv 20-30, gdzie trzeba liczyć każdy grosz, bo eq jeszcze słabe. Jest jeszcze wariant, żeby bić słabsze potworki aż nabijemy mid lvl (50~) wskoczą z 3 skille i eq będzie lepsze. Nowi gracze ciągle pytają się jak expić i skillować, więc przydałaby się jakiś zoptymilizowany pomysł, z którym większość forumowiczów by się zgadzała. Na razie oscylujemy pomiędzy 65-80 skillem; moim zdaniem, żeby fajnie sobie pograć na różnych expowiskach 65 to za mało, z drugiej strony zgadzam się że skillowanie do 80/80 to za długo. @Vil: Masz coś ok. 70/70, tak ? Czy wg Ciebie fajnie się się expi gdzieś indziej niż Elfy np. Scaraby/Thorny/M_Guardy ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
elfy: zarobek dość dobry szczególnie jak polecą ci blossomy, za to z expem wyszedłem max na ~17k/h i nie ma bata żebym więcej wyciągnął chyba że źle czyszcze ef scaraby: z wh wychodzi 20-21k/h z tym że jak masz pecha nie zwróci ci się za manasy(z uhami tam nei expiłem) północna tiquanda: 22k+/h zero wkładów własnych, loota też nie ma sporo chyba że chce ci się wszystkie swamp trolle otwierać dworce: 18k+/h loot dość dobry, jak wiesz jak czyścić pomieszczenia to mfy nei schodzą(nie chodze po całej jaskini więc może być wiecej expa) żółwie: na -1 expiłem na troche mniejszych skillach i było dobrze, z kasą wychodziłem tak że z zarobku miałem kilkaset gp (max do 1k) po odkupieniu mfow m guardy: na mint wallin byłem tylko raz z kumplem na mniejszym lvl i mniejszych skillach (oboje mieliśmy coś koło ~47lvl i skille po ~72/70) expa za dużo nie było (więc nei wiem ile tam można wyciągnąć w pojedynkę), ale za to fajny lootbag wyciągneliśmy, ale czasami guardy dość mocno siekały i jak nie znasz zbyt dobrze mintwallin to troche uhów na początku może ci polecieć tomby(shadow konkretnie): expa coś koło 20k/h z lootbaga i pieniędzy wychodzi się fajnie na + i wszystko się zwraca
![]() |