Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 22-10-2006, 16:36   #361
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ultros Calimari Pokaż post
Wiecie co? Dziwię się tym, co chcą głosować na "Nóp"*. Ja nie chcę, żeby ktoś mi zakładał sznur zniewolenia na moją szyję wolności. Chcę robić co chcę, mieć swoją opinię i postępować z zasadą "Live in a sin, die with a grin". Ja mówię tak "Wolnemu wyborowi" (Możliwość dokonania aborcji i eutanazji). Tak wolności słowa i opinii. Tak dla tolerancji i akceptacji homoseksualizmu.
Aborcja to wolny wybor? A od kiedy pyta sie dziecko czy chce zginac zanim sie narodzi? Czy moze ja o czyms nie wiem? Nikt nie ma prawa decydowac o zyciu lub smierci drugiego czlowieka, nawet jego matka. Oczywiscie nie licze przypadkow gdy ciaze trzeba usunac gdy zagrozone jest zycie matki.
Eutanazja - tu sie zgadzam, czlowiek powinien moc decydowac czy chce zyc w cierpieniu czy woli umrzec.
Homoseksualizm - ok dopoki bedzie to prywatna sprawa kazdego czlowieka i nie bedzie tego nachalnie rozglaszal.

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 22-10-2006 o 19:30.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 22-10-2006, 17:59   #362
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Homoseksualizm - ok dopoki bedzie to prywatna sprawa kazdego czlowieka i nie bedzie tego nachalnie rozglaszal.
Czemu? Skoro moge wyjsc na ulice i publicznie mowic, ze jestem heteroseksualny, to powinienem tez moc mowic, ze jestem homo- albo biseksualny.
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-10-2006, 18:18   #363
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slay Pokaż post
Czemu? Skoro moge wyjsc na ulice i publicznie mowic, ze jestem heteroseksualny, to powinienem tez moc mowic, ze jestem homo- albo biseksualny.
A moze ja sobie nie zycze zeby np na mojej ulicy szla jakas parada z prawie nagimi facetami ze sztucznymi chujami na czolach [i na szczescie jeszcze do tego nie doszlo]. Niestety ale tacy psuja opinie zupelnie normalnym homoseksualistom ktorzy zachowuja dla siebie swoje prywatne sprawy.
stary 22-10-2006, 18:40   #364
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

A ja sobie nie zycze, zeby kolo mojego bloku bily dzwony koscielne, a dwie ulice dalej grali jakies techno w klubie. Wiec co? Hej, szable w dlon i kosic ksiezy i 'sluchaczy' techno?

Mamy wolnosc slowa, zgromadzen i moge przejsc pod Twoim blokiem z tym 'sztucznym chujem na czole', a Ty nie mozesz mi nic zrobic. Simple =)
stary 22-10-2006, 18:45   #365
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slay Pokaż post
A ja sobie nie zycze, zeby kolo mojego bloku bily dzwony koscielne, a dwie ulice dalej grali jakies techno w klubie. Wiec co? Hej, szable w dlon i kosic ksiezy i 'sluchaczy' techno?

Mamy wolnosc slowa, zgromadzen i moge przejsc pod Twoim blokiem z tym 'sztucznym chujem na czole', a Ty nie mozesz mi nic zrobic. Simple =)
"Moja wolnosc konczy sie tam gdzie zaczyna sie wolnosc drugiego czlowieka"
Nie moge w takim przypadku nic ci zrobic i nawet nie mialbym zamiaru ale trudno wtedy wymagac zeby byc do takiej osoby pozytywnie nastawionym.
stary 22-10-2006, 18:49   #366
De'sH
Zbanowany

De'sH's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2004
Lokacja: Asa Bay

Imię: Myth'xas
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Sacrifice
Świat: Aldora
Poziom: 55
Skille: 90/70
Poziom mag.: 17
De'sH ma numer GG 8522761
Domyślny

patrzac na powyzsze posty... tolerancja tolerancja ale ma to jakies granice... dajmy na to: mam dlugie wlosy, ide sobie ulica i jakis kolo drze ryja "brudas brudas" podchodzi i cos chce zrobic? no to jak mozna go olac : ]

to samo idze kolo z kutasem na czole... tolerowac moge to dopoki robi to w domu, ale kiedy pokazuje sie ludzia... zero tolerance : ]
De'sH jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-10-2006, 18:55   #367
Mogrim
Zbanowany

Mogrim's Avatar

Data dołączenia: 15 10 2006
Lokacja: Hez-Hezron

Domyślny

Parady homoseksualistów powinny się odbywać, choćby dlatego, że jak im się zabroni zrobić parady to sprawę nagłaśniają media, a ja naprawde nie mam ochoty o tym słuchać. Potem taki idiota biedroń udziela wywiadu zdaje się The Guardianowi czy tam financial timesowi, że "dzisiejsza sytuacja w polsce przypomina tę z lat 30. w hitlerowskich niemczech" - to jest skrajny infantylizm. Jak by nie patrzeć, prawa homoseksualistów są w polsce przestrzegane. Te prawa to zwyczajne prawa człowieka. Żadne bonusy. Niech sie geje zajmą Sudanem, Jemenem i spółką, bo tam za homoseksualizm grozi kara śmierci.
I jeszcze jedno - niech homoseksualiści nie obrażają na tych paradach innych. Podczas pielgrzymki Jana Pawła II do Niemiec homoseksualiści urządzili sobie prowokacyjną paradę, gdzie poprzebierani za księzy i zakonnice kpili z sakramentu Eucharystii i symboli religijnych. To jest ta "tolerancja"...
Mogrim jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-10-2006, 19:04   #368
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
A moze ja sobie nie zycze zeby np na mojej ulicy szla jakas parada z prawie nagimi facetami ze sztucznymi chujami na czolach [i na szczescie jeszcze do tego nie doszlo]. Niestety ale tacy psuja opinie zupelnie normalnym homoseksualistom ktorzy zachowuja dla siebie swoje prywatne sprawy.
ino, tu się z tobą zgadzam w pełni, ale są dwie strony, może taka para gay/les nie chce oglądać liżącej się parki hetero...

@Mogrim: Masz rację, ja już po prostu żygam, gdy widzę enty nagłówek w wyborczej o paradzie... Rozumiem, że chcą praw, to niech już ten rząd da im prawo do świeckiego ślubu, ale niech widzą dwie sprawy: a) takimi paradami nie przekonają społeczeństwa do siebie, jedynie pokazują, że są oraz b) niech nie robią już z siebie takich wielkich męczenników... dzisus chrajst! To co oni wyprawiają to jest totalna błazenada... nawet gdybym był gejem nie chciał bym iść w takim pochodzie klałnów...
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2007, 17:11   #369
[email protected]
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 07 2005

Domyślny

Watykan: propagowanie aborcji to terroryzm

"Terroryzmem" nazwał propagowanie oraz usprawiedliwianie aborcji i eutanazji sekretarz Kongregacji Nauki Wiary arcybiskup Angelo Amato. Opinię tę wyraził podczas sympozjum w Rzymie.

- Oprócz odrażającego terroryzmu kamikadze jest jeszcze tak zwany terroryzm o ludzkiej twarzy - powiedział włoski arcybiskup. Jego zdaniem ma on miejsce wtedy, gdy "aborcja nazywana jest dobrowolnym usunięciem ciąży, a nie zabiciem bezbronnej istoty ludzkiej, lub kiedy eutanazję określa się delikatniej jako śmierć z godnością".

- Dzisiaj zło - dodał arcybiskup Amato - nie jest tylko działaniem jednostek lub łatwych do zidentyfikowania grup, ale pochodzi także z ciemnych centrali, z laboratoriów fałszywych opinii, anonimowych sił, które atakują nasze umysły nieprawdziwymi wiadomościami, uznając za śmieszne i wsteczne zachowanie zgodne z Ewangelią.

Arcybiskup Amato nazwał kliniki aborcyjne "autentycznymi rzeźniami istot ludzkich". Mówił również o "laboratoriach, w których produkuje się (pigułki aborcyjne) Ru 486 lub manipuluje embrionami ludzkimi", a także o parlamentach, gdzie "przyjmowane są ustawy przeciwne życiu ludzkiemu".

onet.pl

znalezione na serwisie www.nacjonalista.pl

odnośnik do artykułu

http://www.nacjonalista.pl/wiadomosc...id=1814&licz=1
zajac465@o2.pl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2007, 21:16   #370
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
A mnie przeraża, że ludzie, którzy ponoć coś o tym wszystkim wiedzą, nie umieją napisać nazwiska Piłsudskiego.
Moze poprosu literowka ? ;] Kazdemu sie zdarza...

Co do tematu to wole zamilczec zeby moje slowa znow nie zostaly zle zinterpretowane...

a co do zalozyciela tematu :
a Ty ile masz lat, ze piszesz "14 letnie dzieci" ? 16 max 17 zapewne. To to faktycznie duzo psychika sie rozniz od takiego 14-letniego czlowieka ;s Niektorzy sa bardziej dojrzali i elokwetni niz Ci sie wydaje !

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
Chesterkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2007, 21:35   #371
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa Pokaż post
Moze poprosu literowka ? ;] Kazdemu sie zdarza...
Alesz oczywiśće. że nie każfy musi traiac w klawiszr.

Cytuj:
Co do tematu to wole zamilczec zeby moje slowa znow nie zostaly zle zinterpretowane...
Interpretuję to jako brak pomysłu na odpowiedź dot. tematu. Tak było łatwiej. Źle?

Cytuj:
Niektorzy sa bardziej dojrzali i elokwetni niz Ci sie wydaje !
Jak Ty? No fucking wai!

; *
Bastash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2007, 22:14   #372
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bastash Pokaż post
Alesz oczywiśće. że nie każfy musi traiac w klawiszr.

Interpretuję to jako brak pomysłu na odpowiedź dot. tematu. Tak było łatwiej. Źle?

Jak Ty? No fucking wai!

; *

Ad. 1.

No czasami tak bywa... Tobie sie nie zdarza chodzacy ideale to trudno.

Ad. 2.

Wiekszosc zna moja opinie na temat patriotyznmu

Ad. 3.

Nie gadales ze mna nigdy na gg ani na IRCu wiec zamilcz i mnie nie oceniaj.

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
Chesterkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2007, 22:19   #373
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

Cytuj:
Ad. 1.

No czasami tak bywa... Tobie sie nie zdarza chodzacy ideale to trudno.

Ad. 2.

Wiekszosc zna moja opinie na temat patriotyznmu

Ad. 3.

Nie gadales ze mna nigdy na gg ani na IRCu wiec zamilcz i mnie nie oceniaj.
Sry, następnym razem jak będę z Tobą rozmawiał to walnę potężne tagi [Ironia][/Ironia]*, będzie Ci łatwiej.

*Jak ja nie znoszę tego słowa...
Bastash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2007, 23:21   #374
Czarna_Mamba
Użytkownik Forum

Czarna_Mamba's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
Czarna_Mamba ma numer GG 7048129 Send a message via Skype™ to Czarna_Mamba
Domyślny

Cytuj:
wiec zamilcz
Zamilcz, zamilcz już nie chce słyszeć Ciebie nigdy więcej... Co za stanowczość, Czesterko.

Co do tematu, tutaj się muszę zgodzić z Czesterką <no wai!>, dużo już w klawiaturę na ten temat wystukałyśmy.

Czarna_Mamba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-05-2007, 23:36   #375
Mad-Sin
Użytkownik Forum

Mad-Sin's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...

Mad-Sin ma numer GG 4619816
Domyślny

Po przeczytaniu tego tematu to chuj wi czy kochasz ojczyznę czy naród...
stary 13-05-2007, 13:12   #376
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez [email protected] Pokaż post
Watykan: propagowanie aborcji to terroryzm
(...)
No to proszę uznawać mnie od dzisiaj za terrorystę... Pardon, ale prawo wyboru dorosłego człowieka stawiam ponad "prawo do życia" 3-10 komórek...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2007, 15:13   #377
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
No to proszę uznawać mnie od dzisiaj za terrorystę... Pardon, ale prawo wyboru dorosłego człowieka stawiam ponad "prawo do życia" 3-10 komórek...
3-10 komorek to Ty pozbawiasz "prawa do zycia" codziennie pod kolderka. Terrorysto.
NMSP

Co do aborcji - jestem za tylko w scisle okreslonych przypadkach.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania