Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-11-2006, 12:07   #21
GiantSpider
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez tomcioka Pokaż post
Mam kilka pytan zwionzanych z Banshee:
1. Jaka ona ma obrone prosze o poruwnanie do jakiegos potwora.
2. Ile moze uderzyc z ataku fizycznego.
3. Ile moze uzedyc ze spiewu.
Z gory dzikuje!
Podam gotowa taktyke na banshee dla wszystkich profesji:

Knight - 40+ lvl, 75+ skill, 6+ mlvl, eq nieistotne, 2+ bp uh, 1+ bp explo, d-lance/gs/wh
Trapujemy banshee w jakims rogu i nawalamy z broni + explo uhajac sie na yellow hp. Banshee zaczyna uciekac majac okolo polowę zycia, wiec musimy sie tak ustawiac zeby miec ja caly czas w zasiegu swojej broni i zeby nie miala gdzie uciekac. (jak jest w rogu pomiedzy 2 scianami to nalezy poruszac sie rownolegle do niej) Trzeba bardzo uwazac bo jak juz ucieknie to trudno ja potem dogonic, zwlaszcza ze paralizuje i nalezy uzyc exury/uha zeby spowrotem wrocic do normalnej predkosci chodzenia. Z broni walimy caly czas, z explo na green hp. (na yellow sie leczymy)

Sorc/drut - 30+ lvl, 30+ mlvl, eq nieistotne, bp sd, bp manasow
Tutaj wielkiej filozofii nie ma. Po prostu wlaczamy magic shield i nawalamy z sd az padnie. Na 99% szybciej ja zabijemy niz skonczy sie mana, a jak sie skonczy to wlazimy na gore, wypijamy kilka manasow i dalej nawalamy az padnie

Paladin - 40+ lvl, 70+ skill, 15+ mlvl, eq nieistotne, kusza+bolty, bp sd, bp manasow
Podobna metoda jak u sorca z tym ze korzystamy tutaj rowniez z boltow. Nie polecam walczyc bez magic shielda poniewaz pal na tym lvlu ma mniej hp niz wynosi maksymalne combo banshee.

Ostatnio edytowany przez GiantSpider - 26-11-2006 o 12:08.
GiantSpider jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-11-2006, 12:08   #22
Don Toro
Użytkownik Forum

Don Toro's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2005

Imię: Don Dagoth
Profesja: Elite Knight
Gildia: Jolly Rogers
Świat: Luminera
Poziom: 111
Skille: Najs
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez lukaszlukasz Pokaż post
Nutki to obrażenia fizyczne. Więc DS na nic sie tu nie zda... chyba żeby to był lifedrain... ale ja obstawiam fizyczne.
I się mylisz bo to JEST life drain. (wystarczy popatrzeć na SSy, że człowiek trafiony z nutek nie obrywa blood hita tylko pojawiają się na nim "czerwone gwiazdki" jak przy ataku np. vampira z LD).

A co do obrażeń to combo max ma okolo 600.

Ostatnio edytowany przez Don Toro - 26-11-2006 o 12:09. Powód: pomyłka
Don Toro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania