|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 02 2006
|
![]() Cytuj:
I nie, nie uważam, aby gimnazja należałoby likwidować, i nie uważam, żeby były jakimś generatorem zła i agresji.
Ostatnio edytowany przez Adner - 11-11-2006 o 17:37. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Stan: Niegrający
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() szkoly dla troche trudniejszej modzierzy przypominaja mi obozy smierci - odzdzielamy ludzi "gorszych" od ludzi "lepszych", tak aby stworzyc idealna grupe ludzi, bez "gorszego" pomiotu. Pozatym - ciekawi mnie co bedzie decydowac o pojsciu do takiej szkoly - przypuszczam ze wiele osob znajdzie sie tam mimo, ze nie powinna - jesli do takich szkol bedzie sie trafiac np. za pojedyncza bojke, zupelnie nic dobrego z tego nie wyniknie.
btw, co bedzie jak ludzie z takiej szkoly juz z niej wyjda? w normalnej szkole, dzieci agresywne mieszaja sie z dziecmi spokojnymi i wyrownoja sie do normalnego poziomu - a jak wszystkie agresywne dzieci wrzocimy do jednego miejsca, a pozniej wrzucimy je spowrotem do spokojnych ludzi - co z tego wyniknie? miasta dla trudnych ludzi?>_> wrzucenie wszystkich agresywnych dzieci do jednego kosza i trzymanie ich tam przez kilka lat naprawde niczego nie rozwiazuje, wrecz przeciwnie, tworzy nowe, powazniejsze problemy. Ostatnio edytowany przez Scream - 11-11-2006 o 17:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Giżycko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matekaratek
Świat: Broa
|
![]() Ja wypowiem sie kompletnie nie na temat, tzn. sadze ze jezeli osoba zle sie uczy to powinna zdawac za kazdym razem a miec odnotowane w jakich aktach ze "nie zdalaby". Bo po co on ma siedziec 2 lata w 1 klasie? 1. Niczego nowego sie nie nauczy i jego zachowanie moze poledz zgorszeniu sie. 2.Im szybciej skonczy szkole tym mniej problemow beda mieli nauczyciele. Proste? A jak zrobia tez osrodki dla trudnej mlodziezy to jak ich tam duzo bedzie beda rozrabiali a psychologowie to tez ludzie i moga wyjsc z rownowagi.
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie. Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze. Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 30 09 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Mam nadzieje, że pomogłem. Pozdrawiam, Gromexorek. Ostatnio edytowany przez Gromexorek - 11-11-2006 o 21:53. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||
Guest
|
![]() Cytuj:
Psycholog, specjalnie prowadzone zajęcia, Małe klasy, Stały harmonogram pracy, miejsce na zajęciach pozalekcyjnych (im więcej zajęć tym lepiej) - tego nie da normalna szkoła. Może to wyglądać na getto ale jeśli zapanuje się nad tendencjami kryminogennymi i dzieciaki poczują że komuś zależy na nich i na ich zdolnościach, to może zaczną się starać. Z drugiej strony istnieje ryzyko że syndrom więzienia się powtórzy czyli trudne dzieci wymienią sie doświadczeniami i staną się trudniejsze ... ale na tym etapie raczej da się to opanować. Cytuj:
Cytuj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
#28 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: Find me if you can
|
![]() Cytuj:
Cytuj: