Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 24-11-2006, 22:07   #21
Tunio
Użytkownik Forum

Tunio's Avatar

Data dołączenia: 21 04 2005

Stan: Niegrający
Imię: Lowca Gesi
Profesja: Sorcerer
Świat: Honera
Poziom: 28
Skille: mam
Poziom mag.: 29
Domyślny

Słuchaj, XP naprawdę przeciąża kompa i to nie jest jakiś wymysł, tylko rzecz stwierdzona empirycznie przez wiele osób. Ale zrobisz jak chcesz, bo to twój cyrk i twoje małpy.
Tunio jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-11-2006, 10:56   #22
Mr.Ofca
Użytkownik Forum

Mr.Ofca's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2005

Domyślny

Eeeee. Wszyscy marudzicie. Ojciec informatyk ale win 98 zainstalowac nie moze. No normalka przeciez. To jest tak karkolomne zadanie ze nawet Bill Gates zainstalowal go dopiero za 5 razem.

Swoja droga masz racje. Komp nawet dobry i XP powinien chodzic dobrze. Ja proponuje tylko zmienic na Viste jak juz wyjdzie bo lepszy jest ( no i instaluje sie latwo. Moze nawet tata informatyk sobie poradzi ). Do tego proponuje jeszcze Kaspersky antywirus na ochrone w trybie rzeczywistym i juz smialo mozesz modelowac w Maya 3d, a w przerwach popykac w gothica 3. Powodzonka.
stary 25-11-2006, 12:36   #23
Lenrock
Użytkownik Forum

Lenrock's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2006
Lokacja: Giżycko

Stan: Na Emeryturze
Świat: Selena
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mr.Ofca Pokaż post
Eeeee. Wszyscy marudzicie. Ojciec informatyk ale win 98 zainstalowac nie moze. No normalka przeciez. To jest tak karkolomne zadanie ze nawet Bill Gates zainstalowal go dopiero za 5 razem.

Swoja droga masz racje. Komp nawet dobry i XP powinien chodzic dobrze. Ja proponuje tylko zmienic na Viste jak juz wyjdzie bo lepszy jest ( no i instaluje sie latwo. Moze nawet tata informatyk sobie poradzi ). Do tego proponuje jeszcze Kaspersky antywirus na ochrone w trybie rzeczywistym i juz smialo mozesz modelowac w Maya 3d, a w przerwach popykac w gothica 3. Powodzonka.
problem juz rozwiązałem, wszystko chodzi jak dawniej. a co do 'taty informatyka' to nawet "Bill Gates" nie zainstalowałby w98 przy uszkodzonym dysku. można zamknąć termat, ide pograć w nfs carbon
Lenrock jest offline  
stary 25-11-2006, 12:39   #24
Mr.Ofca
Użytkownik Forum

Mr.Ofca's Avatar

Domyślny

Bill gates wylaczyl by Bad sectors .
stary 25-11-2006, 14:13   #25
Tomciu
Użytkownik Forum

Tomciu's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2004
Lokacja: Częstochowa

Imię: ^^
Profesja: Paladin
Gildia: Ylyta
Poziom: 133
Skille: 0/0
Poziom mag.: Bu
Tomciu ma numer GG 4357271
Domyślny

@up co do Visty Bardzo muli kompa,gry chodzą do 10~15% wolniej niż na XP
Tomciu jest offline  
stary 25-11-2006, 14:41   #26
Lenrock
Użytkownik Forum

Lenrock's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
Po prostu musisz zrobic format i zaczac od czystej instalacji W98. Podziekuj panu Billowi G. za to ze downgrade z wersji pozniejszej Windowsa na wczesniejsza jest praktycznie niemozliwe w inny sposob.

@Win XP smiga na 400Mhz
Mialem raz "przyjemnosc" pracowac na PII 450 z 128MB z zainstalowanym XP poniewaz program ktorego uzywalismy wymagal tego systemu (tez kocham Studio.NET)... powiem tak: nam sie podobalo bo mielismy 15 minut wolnego po wcisnieciu przycisku start zanim sie program uruchomil (kolejne 10-15 zanim otwarlo sie solucje), szef stwierdzil ze jednak kupowanie sprzetu zostawi adminowi nastepnym razem a nie ludzia od zaapatrzenia (kupili okazyjnie nowe komputery... bo byly 4 razy tansze i "markowe").

Zanim to sobie odpale to poczekam na nano procesory i 3DHDD, bo jakos mi sie nie widzi zeby jakikolwiek istniejacy obecnie komputer dzialal normalnie pod Vista (tak zgadujac z dotychczasowych tredow MS poniewaz jeszcze nie mialem okazji widziec Visty na oczy).
nie wiem dlaczego, ale mi sie nic nie ścina. nawet gdy podłączam karte voodoo coś tam 8mb to moge pograć w gothica I ale ciesze się, że to komputer siostry.
Lenrock jest offline  
stary 25-11-2006, 14:56   #27
Mr.Ofca
Użytkownik Forum

Mr.Ofca's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
Po prostu musisz zrobic format i zaczac od czystej instalacji W98. Podziekuj panu Billowi G. za to ze downgrade z wersji pozniejszej Windowsa na wczesniejsza jest praktycznie niemozliwe w inny sposob.

@Win XP smiga na 400Mhz
Mialem raz "przyjemnosc" pracowac na PII 450 z 128MB z zainstalowanym XP poniewaz program ktorego uzywalismy wymagal tego systemu (tez kocham Studio.NET)... powiem tak: nam sie podobalo bo mielismy 15 minut wolnego po wcisnieciu przycisku start zanim sie program uruchomil (kolejne 10-15 zanim otwarlo sie solucje), szef stwierdzil ze jednak kupowanie sprzetu zostawi adminowi nastepnym razem a nie ludzia od zaapatrzenia (kupili okazyjnie nowe komputery... bo byly 4 razy tansze i "markowe").

Zanim to sobie odpale to poczekam na nano procesory i 3DHDD, bo jakos mi sie nie widzi zeby jakikolwiek istniejacy obecnie komputer dzialal normalnie pod Vista (tak zgadujac z dotychczasowych tredow MS poniewaz jeszcze nie mialem okazji widziec Visty na oczy).
To byla ironia. Najpierw pisze ze chce pomocy bo mu przycina, a pozniej ze nieposlucha sie do zadnej porady -,-. Windows mu chodzi dobrze, ale tibia przycina i nie wie dalczego. No chyba normalne skoro windows zabiea 150% dostepnej pamieci. Ale nie ten bedzie madrzejszy bo ma tate informatyka -,-. No to mu zaproponowalem (pseudo)lepsza konfiguracje. Swoja droga, znam kilku ludzi ktorzy sa dopiero na studiach informatycznych, i znaja sie na kompach bardzo dobrze a instalacja windows 98 to dla nich pryszcz (nawet z bad sectorami).

@Lenrock
Cytuj:
nie wiem dlaczego, ale mi sie nic nie ścina. nawet gdy podłączam karte voodoo coś tam 8mb to moge pograć w gothica I ale ciesze się, że to komputer siostry.
Ja gralem na celeronie 466 + 320 MB ram + radeon 9200SE w gothica 2 . Mialem duuuzo czasu na myslenie . Ale i tak doszedelm prawie do konca .
stary 25-11-2006, 15:12   #28
Lenrock
Użytkownik Forum

Lenrock's Avatar

Domyślny

a jednak na moim nie zainstalujesz w98. problm rozwiązalem trzeba bylo pogrzebac w sterownikach (tych co miałem)

edit; tłumacz jak krowie -,-

Ostatnio edytowany przez Lenrock - 25-11-2006 o 15:29.
Lenrock jest offline  
stary 25-11-2006, 15:23   #29
Mr.Ofca
Użytkownik Forum

Mr.Ofca's Avatar

Domyślny

System to system. Nie mozna niezainstalowac win98 na komputerze klasy PC.
stary 25-11-2006, 15:48   #30
Me$z
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: W domu.

Profesja: Knight
Domyślny

Ej no przestań. Niby twój tata taki informatyk zanim sie jeszcze urodziłem i win98 nie umie zainstalować? Tłumacz sobie jak chcesz. Wiesz najgorzej jest okłamywać samego siebie
stary 25-11-2006, 15:57   #31
Lenrock
Użytkownik Forum

Lenrock's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Me$z Pokaż post
Ej no przestań. Niby twój tata taki informatyk zanim sie jeszcze urodziłem i win98 nie umie zainstalować? Tłumacz sobie jak chcesz. Wiesz najgorzej jest okłamywać samego siebie
jesteś tak glupi i nie rozróżniasz słowa NIE MOŻNA od NIE UMIE?

@down

masz jakieś wątpliwości, że moj tata jest złym informatykiem? być może, ale duzo potrafi.

prosiłbym o zamknięcie tematu

Ostatnio edytowany przez Lenrock - 25-11-2006 o 17:58.
Lenrock jest offline  
stary 25-11-2006, 16:30   #32
Mr.Ofca
Użytkownik Forum

Mr.Ofca's Avatar

Domyślny

Zly informatyk tez czesto myli zwroty "nie mozna" i "nie umiem".
stary 25-11-2006, 18:58   #33
Me$z
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: W domu.

Profesja: Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lenrock Pokaż post
jesteś tak glupi i nie rozróżniasz słowa NIE MOŻNA od NIE UMIE?

@down

masz jakieś wątpliwości, że moj tata jest złym informatykiem? być może, ale duzo potrafi.

Można, można. Tylko właśnie... Trzeba umieć...
stary 25-11-2006, 19:17   #34
Pejo
Użytkownik forum

Pejo's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2006

Domyślny

Zajebiscie duzo tutaj offtopów

Ja mam podobny komputer i Xp-ka. I jak gram w tibie to musze dac full-screen mode, wtedy mi sie nie przycina Nie wiem czemu tak jest Przeczytalem to chyba na konkurencyjnym forum Wiec szukajcie odpowiedzi wszedzie
Pejo jest offline  
stary 25-11-2006, 23:32   #35
Mr.Ofca
Użytkownik Forum

Mr.Ofca's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pejo Pokaż post
Zajebiscie duzo tutaj offtopów

Ja mam podobny komputer i Xp-ka. I jak gram w tibie to musze dac full-screen mode, wtedy mi sie nie przycina Nie wiem czemu tak jest Przeczytalem to chyba na konkurencyjnym forum Wiec szukajcie odpowiedzi wszedzie
Nie ma w tym nic dziwnego. Poprostu XP nie nadaje sie na taki komputer, i jezeli aplikacja dziala w tle, komp nastawiony jest na wydajna ( o ile mozna tak to nazwac) prace windowsa). Wtedy wiekoszsc pamieci RAM i proca przeznaczona jest dla Windy a tibia spychana jest na drugi plan, przez co przycina. Jezeli uruchomisz gre w pelnym ekranie, Tibia stanie watkiem glownym i to ona bedzie dostawac najwiecej mocy. No ale wg. mnie era komputerow kiedy to odpalalo sie tylko 1 aplikacje dawno minela. Tak wiec mozna, albo grac w tibie na pelnym ekranie, albo zainstalowac Win 98 i grajac w tibie przegladac strony internetowe czy robic cos jeszcze innego. Wybor nalezy do wlascicieli swoich kompow.

Cytuj:
Mam raczej watpliwosci ze twoj tata wogule jest informatykiem. Mam zamiar studiowac informatyke, a instalowac win 98 umialem juz baaardzo dawno. Informatyk, nawet przez przypadek skontaktowalby sie z win 98 w czasie swojej edukacji. A nawet gdyby tak nie bylo, to instalacja i tak jest prosta jak konstrukcja cepa. Poprostu irytuje mnie juz xx post w ktorym ktos ma kolege/wojka/ojca informatyka ale zamiast spytac go dlaczego tak jest, woli pisac post -,-.
Cytuj:
Tlumaczenie: Zamknac temat bo nazmyslalem i nie chce sie przynac.
Teraz to niby nic wielkiego, ale az strach pomyslec ze wielu ludzi nie umie sie przyznac do bledu. Ciekawe jaki bedzie swiat, kiedy to ja juz bede dorosly.

Ostatnio edytowany przez Mr.Ofca - 25-11-2006 o 23:40.
Mr.Ofca jest offline  
stary 26-11-2006, 00:56   #36
Lenrock
Użytkownik Forum

Lenrock's Avatar

Domyślny

tak nazmyslalem przepraszam wszystkich wypowiadających sie w tym temacie. juz mozna zamknąć temat?dziękuje.
Lenrock jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania