|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Wejdź sobie na stornę CIPsoftu - tam mas zile osóbpracuje, jaki mają przychód, itd
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Wez poprawke na to, ze pacc nie istnieje od poczatku tibii, kiedys tibia byla w 100% darmowa. Poszukaj sobie a archiwum newsow na tibia.com kiedy dokladnie wprowadzono pacc.
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Sanok
![]() |
![]() aaa grrr bleh bleh zazdroscish im !!11oneone polaczkó11!!!oneone
temat ciekawy, fakt duzo tej kasy zbijaja ;p wymyslili to maja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Fajny temat, jedna grupa uważa, że mówienie o dużej kasie to przejaw polskiej zawiści, druga twierdzi że polską zawiścią jest, mówienie o mówieniu o dużej kasie jako o zawiści.
Interpunkcje pewnie spieprzyłem, więc ogłaszam konkurs: Co miałem namyśli ![]() @down Nagrody funduje CIP soft - najbogatsza firma świata. @edit enty Wpadłem na pomysł (sic), zrób raport o dochodach firmy Drom. Będzie się działo ;> Ostatnio edytowany przez Tasior - 21-12-2006 o 20:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 05 2005
Lokacja: Olsztyn
Stan: Początkujący
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Legendary Souls
Świat: Refugia
Poziom: ^^
Skille: 1337
Poziom mag.: hm
![]() ![]() |
![]() zeby miec dokladne i prawdziwe dane trzeba by dorwac jakis wykres obrotow w danym roku, pozniej obliczyc podatek od tego i wyjdzie nam kwota netto... ale takie wykresy raczej nie istnieja
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Gdynia
Świat: Somewhere
|
![]() To jest firma, a celem każdej firmy jest zarabianie na siebie. ;]
Pozdro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
To jest banan! tak? Cipsoft cojedynie moze sie plaszczyc przy microsofcie ;p. (ja tez ;o i wy!) To, ze ktos sie interesuje kto ile zarobil nie jest grzechem :>. To mie zaciekawilo i ile na tym zarabiaja. Tylko jedno mie gnebi... Jak to sie ma do innych firm. (ich zarobek) Czy jest duzy czy maly to pytanie do keplera. (kupca, posrednika) @off Mam zadanie.. musze przez 5 dni uzyskac z gieldy pienieznej wiecej niz na to wydalem (czyli 10k). trudne troche zadanie... narazie wyszlo mi 7k. (hmm fajny temat by powstal "zarabianie na gieldzie" oczywiscie naniwy XD) Ostatnio edytowany przez janek@ - 21-12-2006 o 21:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 09 2006
|
![]() No fakt, wymyślili to mają. Ale w sumie jestem prawie pewien, iż w 1996, 4 studentów nie miało nawet najmniejszej nadziei, iż zarobią na tym GRUBE pieniądze. Teraz mogą spokojnie zamknąć firmę (co akurat wszystkim wyszłoby na zdrowie ;>), rozdzielić kasę i zamieszkać na karaibach w wielkich willach a'la David Beckham
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zbanowany
|
![]() Offtop:
Znam o wiele ładniejsze i fajniejsze domy niż te, które ma Beckham. Np. wolałbym mieszkać w Pałacu w Wersalu albo w Lubostroniu niż w jakiejś chatce na klifie należącej do przebrzmiałej gwiazdeczki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Primo, liczymy dla tego roku:
80k osób * 19€ * 4 (4 pacce = 360 dni = rok paccowania) = 6,08mln € w tym roku. Z danych pochodzących ze strony CipSoft.com wiemy, że w poprzednim roku zarobili 4,04mln, 2004=2,76mln, 2003=0,81mln, 2002=0,15 2001=0,02 szacuję, że lata 1996-2000 można zamknąć na zysku 10'000 Całość dodajemy = 8mln (po zaokrągleniu w górę ponieważ uciąłem w w/w kwotach wszystko <10'000€) Porównajmy: Moje 8mln€ do twoich 23mln zł(5,7mln€)... które jest bardziej realne? Ocenę zostawię innym... p.s. Zysk na 1 dzień na rok 2006: 16,6k... jak to ma się do twoich 24zł(6k€)? Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 21-12-2006 o 23:06. Powód: zapomniałem przewalutować... |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zbanowany
|
![]() @up,
Wszystko jest możliwe, każdy sposób obliczenia i tak do niczego nie prowadzi bo nie mamy informacji takich jak: -ile w np. 2001r. kosztował pacc -ile osób grało w Tibię i ile z nich miało pacca w ciągu 10 lat itp. @janek@, Chodzi o symulator "Resell.pl"? Pykam w to trochę czasu i z tych pierwszych 10k mam już koło 1mln. Gram 4 miesiące. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() A dlaczego ma nie pisac? Moze niektorych to interesuje ze na gierce 2d mozna zarobic mase pieniedzy? Tak to wlasnie z wami jest. Jak zakladaja glupie tematy to hajda na nich, jak powstaje normalny temat to tez jest zle. Pomysl troche :/
![]() |
#36 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() A co mnie interesuje ile było Paccmanów w danym roku skoro sampi podali zyski za te lata?...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Gdynia
Świat: Somewhere
|
![]() Po pierwsze, Cipsoft zaczął sprzedawać Premium Account pod koniec 2001 roku... nawet się pofatyguje i podam ci dowodzik ;P
http://www.tibia.com/home/?subtopic=news-archive&id=96 Po drugie, liczba kopowanych Premium rosła systematycznie i wcale nie szybko... stąd średnio na rok od 1996 roku dochód nie osiągnął by nawet połowy podanej przez ciebie sumy! Tutaj jeszce coś, co może ci się przydać w obliczeniach: http://www.tibia.com/home/?subtopic=news-archive&id=286 Pozdro. Ostatnio edytowany przez Ri'Pablo - 23-12-2006 o 23:53. |
![]() |
![]() |