Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-12-2006, 02:15   #21
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez goburu Pokaż post
Do 100 lvla druid expi szybciej bo moze chodzic na mocniejsze potwory i mu sie zwraca dzieki taniemu leczeniu (tam gdzie sorc ma maly waste, tam druid ma maly zysk, roznica 90 many na leczeniu to naprawde duzo), sorc musi w tym czasie chodzic na potwory slabsze niz druid zeby mu sie oplacalo tak samo jak druidowi, poza tym druid moze fajnie zarabiac summonami (bardzo tanio je leczy za pomoca czaru mass healing).
A paladyn expi najszybciej bo sie jeszcze taniej leczy? roflt co to am do rzeczy, czy wyda te 70 many zamiast 80-120(czyli 2-3 exury gran) , po drugie gdzie sie leczy summony mass healingiem oprocz hydra huntow itp? o.O

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-12-2006, 03:05   #22
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
A paladyn expi najszybciej bo sie jeszcze taniej leczy? roflt co to am do rzeczy, czy wyda te 70 many zamiast 80-120(czyli 2-3 exury gran) , po drugie gdzie sie leczy summony mass healingiem oprocz hydra huntow itp? o.O
wszedzie... jesli o mnie chodzi to chyba taniej jest rzucic mass healing niz stawiac nowego summona?
sat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2006, 11:20   #23
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
roflt co to am do rzeczy, czy wyda te 70 many zamiast 80-120(czyli 2-3 exury gran)
znacznie rzadziej wychodzisz ze spota po nastepna porcje manasow ?
stary 27-12-2006, 11:35   #24
goburu
Zbanowany

Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay

Stan: Aktywny Gracz
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lisu Pokaż post
Powodzenia w planowaniu takiej przyszłości.... poza tym jakoś trzeba tam się doczołgać najpierw i życzę CI powodzenia mortując hydry non stop...
200 lvl to jest jakieś 130 milionów expa....Czyli jakies 9x exp na lvl 100.... Pochwal sie ile Ty masz expa...
To wybiore knighta zeby pozniej srac w gacie ze 5 lat temu bylem glupi i teraz nie moge dobic do czolowki? Nie wiem czy kiedykolwiek bede w top 500 i szczerze mowiac malo mnie to teraz obchodzi ale jakby juz sie to kiedys zdarzylo to na pewno sorcem bede mial duzo wieksze mozwliosci niz knightem, im wyzszy lvl tym sorc lepszy, a knight nie az tak bardzo bo hity mu nie rosna tylko samo leczenie z uha ktory de facto i tak jest drogi w porownaniu z granem/vita.
goburu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2006, 12:13   #25
Elesar Inferno
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 07 2006

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Flow
Świat: Morgana
Poziom: 187
Skille: 109/94
Poziom mag.: 25
Domyślny

Cytuj:
im wyzszy lvl tym sorc lepszy, a knight nie az tak bardzo bo hity mu nie rosna tylko samo leczenie z uha ktory de facto i tak jest drogi w porownaniu z granem/vita.

Taaa a od kiedy to knight nie uzywa runek ofensywnych w przypadku pacca exori?
Elesar Inferno jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2006, 12:16   #26
Explosion Rexor
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 06 2006
Lokacja: Rybnik

Profesja: Knight
Świat: Rubera
Poziom: 30
Skille: 61/62
Poziom mag.: 4
Explosion Rexor ma numer GG 9666553
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elesar Inferno Pokaż post
Rozbawiło mnie to, że EXORI to runka ofensywna, od kiedy wiem to czar spontaniczny(chyba), ale nie runa, a on może bić z explo ;] Jak już co...
Explosion Rexor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2006, 13:09   #27
goburu
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elesar Inferno Pokaż post
Jesli chodzi o exori to szybciej rosnie zuzycie many niz sila czaru, explo jest zalosne z mlvlem knighta. Wiem to z autopsji np chocby wczoraj sobie biegalem pod ancient temple moim noob charem 34 druidem i bilem draga, wpieprzyl mi sie jakis noobek 181 ek i gada ze on tu expi i zaczal bic mojego draga, zdobyl za niego wiecej expa bo walil z hmm takze (hity z broni zalosne - wiadomo) no to sie wkurzylem i zawalilem loota smieciami jak sie okazalo nie zdazyl jeszcze otworzyc ciala no i powalczylismy o cialo, on wygral bo szybciej lazi i po tym zaczal mnie atakowac i gadac smieszne texty typu "pay or hundat" itp ja mialem ze soba bp uh i zaczalem uciekac a ten mnie nie mogl zabic biedak ganial za mna bo calym ancient temple az w koncu doszedlem do depo, a probowal wszystkiego z broni nawalal caly czas bo duzo szybszy ode mnie i jeszcze bil z explo i chyba nawet 2 razy exori ale noobek mnie nie mogl zabic mimo ze ledwo 1 bp uh mialem i tak doszedlem bo depo, w gaciach mialem mokro musialem pojsc do klopa i wytrzec bo tak sie usmialem, wrocilem do gry za ok. 30 min jak sie juz uspokoilem i poszedlem znowu do ancient temple a wkrotce sie okazalo ze kolega tego 181 ek - 67 sorc szukal mnie na exivie i znalazl mnie i nawet sie nie pytal o co chodzi tylko walnal jednego sdeka i juz na nic sie zdaly wszystkie moje uhy. Czyli patrzcie jaka ciota z knighta 181 nie mogl mnie zabic a 67 sorc zrobil to z palcem w dupie. Czyli co?

Ostatnio edytowany przez goburu - 27-12-2006 o 13:11.
stary 27-12-2006, 21:08   #28
Emok
Użytkownik Forum

Emok's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: UK/Łódź

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
Domyślny

Cytuj:
Wiem to z autopsji np chocby wczoraj sobie biegalem pod ancient temple moim noob charem 34 druidem i bilem draga, wpieprzyl mi sie jakis noobek 181 ek i gada ze on tu expi i zaczal bic mojego draga, zdobyl za niego wiecej expa bo walil z hmm takze (hity z broni zalosne - wiadomo) no to sie wkurzylem i zawalilem loota smieciami jak sie okazalo nie zdazyl jeszcze otworzyc ciala no i powalczylismy o cialo, on wygral bo szybciej lazi i po tym zaczal mnie atakowac i gadac smieszne texty typu "pay or hundat" itp ja mialem ze soba bp uh i zaczalem uciekac a ten mnie nie mogl zabic biedak ganial za mna bo calym ancient temple az w koncu doszedlem do depo, a probowal wszystkiego z broni nawalal caly czas bo duzo szybszy ode mnie i jeszcze bil z explo i chyba nawet 2 razy exori ale noobek mnie nie mogl zabic mimo ze ledwo 1 bp uh mialem i tak doszedlem bo depo, w gaciach mialem mokro musialem pojsc do klopa i wytrzec bo tak sie usmialem, wrocilem do gry za ok. 30 min jak sie juz uspokoilem i poszedlem znowu do ancient temple a wkrotce sie okazalo ze kolega tego 181 ek - 67 sorc szukal mnie na exivie i znalazl mnie i nawet sie nie pytal o co chodzi tylko walnal jednego sdeka i juz na nic sie zdaly wszystkie moje uhy.
Gratz dla tego pana za najdłuższe zdanie...

@topic

Szybkość expa Sorca/Druida zależy od:

*umiejętności gracza
*servera
*magic levela (na wyższych lvl)
*różdżki (na niższych lvl)
*zapełnienia expowisk

Coś pominąłem?

Od 30 lvl naprawdę przydaje się exura sio. Leczy taniej i więcej manasków można zużyć na sio/mort zamiast na leczenie.
Emok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2006, 00:13   #29
Raditz Saiya-jin
Użytkownik Forum

Raditz Saiya-jin's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2006

Imię: Devseth
Profesja: Elite Knight
Poziom: 100
Skille: 83/81
Domyślny

Cytuj:
Czyli patrzcie jaka ciota z knighta 181 nie mogl mnie zabic
I wtedy się obudziłeś O.o Taki knight wali z explo w ludzi po 170~, do tego dochodzi jeszcze broń, więc albo miales cholernego farta, albo ten knight był pijany (albo ci się to śniło, jak wspomniałem na wstępie).
Raditz Saiya-jin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2006, 00:57   #30
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sat Pokaż post
wszedzie... jesli o mnie chodzi to chyba taniej jest rzucic mass healing niz stawiac nowego summona?
ale gdzie ty expisz uzywajac nie-monka? jedyne wyjatki to tomby gdzie monki sa za slabe i trzeba leczyc te DSy czy co tam, ale nie bede brac druta tylko po to zeby mi sie taniej expilo w przedziale 30-50...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
znacznie rzadziej wychodzisz ze spota po nastepna porcje manasow ?
o taak, wiadomo, ze zeby poexpic to trzeba co najmniej ze 15 bp mf co? bo jak mam expic mniej niz 5h to wogle nie oplaca sie z dp wychodzic...
BTW: nie wszyscy sa niewiadomo jakie pg i niektorzy graja 4fun (na stos ich!!!)
stary 28-12-2006, 01:39   #31
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:
Jesli chodzi o exori to szybciej rosnie zuzycie many niz sila czaru, explo jest zalosne z mlvlem knighta. Wiem to z autopsji np chocby wczoraj sobie biegalem pod ancient temple moim noob charem 34 druidem i bilem draga, wpieprzyl mi sie jakis noobek 181 ek i gada ze on tu expi i zaczal bic mojego draga, zdobyl za niego wiecej expa bo walil z hmm takze (hity z broni zalosne - wiadomo) no to sie wkurzylem i zawalilem loota smieciami jak sie okazalo nie zdazyl jeszcze otworzyc ciala no i powalczylismy o cialo, on wygral bo szybciej lazi i po tym zaczal mnie atakowac i gadac smieszne texty typu "pay or hundat" itp ja mialem ze soba bp uh i zaczalem uciekac a ten mnie nie mogl zabic biedak ganial za mna bo calym ancient temple az w koncu doszedlem do depo, a probowal wszystkiego z broni nawalal caly czas bo duzo szybszy ode mnie i jeszcze bil z explo i chyba nawet 2 razy exori ale noobek mnie nie mogl zabic mimo ze ledwo 1 bp uh mialem i tak doszedlem bo depo, w gaciach mialem mokro musialem pojsc do klopa i wytrzec bo tak sie usmialem, wrocilem do gry za ok. 30 min jak sie juz uspokoilem i poszedlem znowu do ancient temple a wkrotce sie okazalo ze kolega tego 181 ek - 67 sorc szukal mnie na exivie i znalazl mnie i nawet sie nie pytal o co chodzi tylko walnal jednego sdeka i juz na nic sie zdaly wszystkie moje uhy. Czyli patrzcie jaka ciota z knighta 181 nie mogl mnie zabic a 67 sorc zrobil to z palcem w dupie. Czyli co?
Czyli to oznacza, ze ten najt to idiota, 181 ek moze bez problemu zabic 34 druida [czy ile ty tam masz], nawet bez wiekszego wysilku. Problem jest taki, ze wydaje sie wam, ze najt ssie, bo wiekszosc ludzi potrafi tylko expic, nie potrafic za to nic pokazac jezeli chodzi o pvp, taka niestety prawda. Oczywiscie, nie mowie, ze najt jest jakos super duper wypasiony jezeli chodzi o pvp, ale jezeli ktos potrafi, to mozna pare osob zabic, ale mimo wszystko sorcem jest latwiej.

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2006, 09:57   #32
goburu
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
I wtedy się obudziłeś O.o Taki knight wali z explo w ludzi po 170~, do tego dochodzi jeszcze broń, więc albo miales cholernego farta, albo ten knight był pijany (albo ci się to śniło, jak wspomniałem na wstępie).
Ten 181 knight z broni mnie bil caly czas ponizej 100 hp i do tego jeszcze prawie polowy ciosow nie trafial. (mialem na sobie vampire shield) Z explo mnie walil srednio po 100, nigdy nie dostalem hita powyzej 200, a ponizej 50 mu sie zdarzaly. Z exori walnal mnie 2 razy za 200+ (dokladnej liczby juz nie pamietam) ale po jednym strzale tracil prawie cala mane wiec i tak nie byl w stanie mnie tym zabic bo mialem niecale 100 hp wiecej niz on mnie walil i moglem sie uhnac duzo szybciej niz on wypic cala porcje manasow na nastepne exori. I gdzie ja wspomnialem ze mi sie snilo? Przeciez to byly prawidziwe wydarzenia ktore mnie spotkaly rzeczywiscie w rl tibii.

Ostatnio edytowany przez goburu - 28-12-2006 o 09:59.
stary 28-12-2006, 14:08   #33
Ezual
Użytkownik forum

Ezual's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2006

Profesja: Elder Druid
Poziom: 22
Poziom mag.: 25
Ezual ma numer GG 6703842
Domyślny

Ja powiem tyle ze :
PvP - Sorc
Non-PvP - Druid
PvP-Enf. - Jak kto woli.. ja bym bral Sorca

A i ktos jeszcze mowil ze te 30-50 many mniej za exure sio nic nieda... wiec on sie myli... to da duzo i jest mneijsze waste... i druid ma lepsze rozdzki (chodzi mi glownie o ta na 33lvl).

Edit: A Goburu...jak czytam niektore twoje wypowiedzi to mi sie chce smiac
Ezual jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-12-2006, 14:13   #34
goburu
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
No bo na tym forum trzeba pisac grubo i dosadnie zeby ktokolwiek zrozumial o co mi chodzi. (za duzo dzieci gra w tibie)
stary 28-12-2006, 22:57   #35
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ezual Pokaż post
A i ktos jeszcze mowil ze te 30-50 many mniej za exure sio nic nieda... wiec on sie myli... to da duzo i jest mneijsze waste... i druid ma lepsze rozdzki (chodzi mi glownie o ta na 33lvl).

nie robi takiej roznicy, jak sie niktorym wydaje, jakos pall sie leczy jeszcze taniej i nikt o tym nie trąbi?
BTW nie zaczynaj wątku o rodach, tempest rod to jest czysta kpina...
Cytuj:
No bo na tym forum trzeba pisac grubo i dosadnie zeby ktokolwiek zrozumial o co mi chodzi. (za duzo dzieci gra w tibie)
Min ty. Uwierzylbym ci gdybys powiedzial ze miales 5 bp uhow, ale jednen bp to mogles sobie go wsadzic tam gdzie słońce niedochodzi, taki ek zdjął by cie zanim bys 3 uhy zuzyl, wytlumacze ci zebys sie juz nie klucil, na tym lvl masz bodajze 350 hp, moze troche wiecej, taki Ek moze ci sieknąć z Sova czy SCA za 100-120 spokojnie, dochodzi to tego explo i exori, czyli w najgorszym mozliwym dla ciebie wypadku walka trwalaby jakies 2-4 sek.
stary 28-12-2006, 23:42   #36
Carisha
Użytkownik Forum

Carisha's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2006

Świat: Celesta
Poziom: 100
Poziom mag.: 65
Domyślny

Cytuj:
Do 100 lvla druid expi szybciej bo moze chodzic na mocniejsze potwory i mu sie zwraca dzieki taniemu leczeniu (tam gdzie sorc ma maly waste, tam druid ma maly zysk, roznica 90 many na leczeniu to naprawde duzo), sorc musi w tym czasie chodzic na potwory slabsze niz druid zeby mu sie oplacalo tak samo jak druidowi, poza tym druid moze fajnie zarabiac summonami (bardzo tanio je leczy za pomoca czaru mass healing). Od 100 lvla szybciej expi sorc poniewaz tak jak juz wczesniej kilka osob w tym temacie zauwazylo - ma kilka przydatnych czarow ofensywnych, zwlaszcza e-wave i z dobrym blokerem zabija po kilka potworow na raz (np smoki, hydry) podczas gdy druid zabija jednego (vis/mort), a na 250+ sorcem mozna expic nawet z UE i sie zwraca! (przyklad - expienie taifuna devilry na demonach z UE, film gdzies jest na tym forum)
kurde wyszystko wiesz miszczu...

Btw : tak naprawde to guwno wiesz... własnie do 100 lvl sorc szybciej expi pozniej expią mniej więcej tak samo...

Freddie Mercury live forever...
Carisha jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-01-2007, 16:45   #37
august_of_astera
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 12 2006

Stan: Początkujący
Gildia: żadnej
Świat: ASTERA
Poziom: 49
Skille: 15/22
Poziom mag.: 48
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez P0nury Pokaż post
Kolega wspomniał już, iż expienie z ewave to spory waste, toteż, jak łatwo się domyśleć, mało kto w ten sposób expi na dłuższą metę. Sposób dobry, jak jest akurat sporo potworków na linii strzału.

IMHO sorc expi minimalnie szybciej, bo na wysokim lvl'u może się wybrać z blokerem na behe i bić np. z UE. Waste jak cholera, ale kopniak w postaci ilości expa na godzinę też solidny.
waste nie ma z e-wawe np na hydrach bierzesz z 3 hydry i walisz muwie nie ma waste a druidem szybciej sie expi na 70 proc po ma tanie leczenie
august_of_astera jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-01-2007, 16:52   #38
ChrisCross
Użytkownik Forum

ChrisCross's Avatar

Data dołączenia: 14 11 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Usunięty
Świat: Danubia
Poziom: 54
Skille: 82/58
Domyślny

Szybciej expi sie sorcem,ze wzgledu na e-wave i ue.
by taking one last chance
and falling,
to the Gangster Blues.
ChrisCross jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-01-2007, 17:14   #39
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Przy regularnym expie (czyli spamie z .exori vis ) różnicy wielkiej nie ma, to tańsze leczenie druida nie ma wielkiego wpływu na szybkość zabijanych kreatur. natomiast jeśli chodzi o potencjał pg, tutaj widać wyraźną przewagę sorca- dobry bloker luruje kilka hydr/dli/behe/itp./ a ue czy mort hur robią swoja- exp wpada jak szalony (exp dosyć drogi swoją drogą, ale cóż ).
Kojotes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-01-2007, 17:15   #40
Picasso
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 06 2005

Imię: Yako'taka
Profesja: Druid
Świat: Unitera
Skille: -/20
Domyślny

Cytuj:
Szybciej expi sie sorcem,ze wzgledu na e-wave i ue.
Kurwa zrozumcie w koncu, ze ZADEN sorc praktycznie nie uzywa UE (a juz napewno nie do expienia) bo wiaze sie to z ogromna strata many i jest masakryczne waste na manasy, a jak wiadomo sorc bez many = martwy sorc ;f
Picasso jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania