|
Notki |
RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG. |
Pokaż wyniki sondy: Według was która seria gier jest lepsza? | |||
Gothic |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 57.14% |
Oblivion |
![]() ![]() ![]() ![]() |
15 | 42.86% |
Głosujących: 35. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
|
![]() Oczywiście Gothic. Głównie część pierwsza i druga. Trójka na każdym patchu jest źle zoptymalizowana i powoduje lekkie przycięcia nawet na najlepszym sprzęcie. Sami twórcy Gothica 3 oświadczyli, że następnym uaktualnieniem do gry poprawiającym optymalizację będzie dopiero pierwszy dodatek (który i tak nie wiadomo czy wyjdzie, ponieważ Piranha Bytes zrezygnowała z tworzenia następnych części gry).
Btw. wiadomość z 24 sierpnia - "JoWooD podał nazwę developera, który zajmie się czwartą częścią serii Gothic. Będzie to Spellbound Entertainment. Studio to stworzyło do tej pory m.in. gry Desperados 2 i Robin Hood: Legend of Sherwood. Kiepskawo... :/" |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
|
![]() Niektórzy są a nie którzy nie. Zielonoskórzy to jedna z wielu nazw używana wobec orków.
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jeśli chodzi o serię - Gothic. Nigdy chyba nie zapomnę klimatu pierwszej części, a szczególnie pierwszego aktu. G1 zabija wszystko.
Jeśli chodzi porównanie G3 a Oblivion to wygrywa... Shivering Isles, dodatek do Obka. Gothic 3 niby nadal ma klimat, ale już zupełnie inny. Zamiast z wrogością i niepewnym światem mamy kolorowy świat skąpany w ciepłych promieniach słońca. Brak tego klimatu w 100% odpłaca mi SI. Fabuła i szaleństwo krainy w tym dodatku to wystarczający powód, by go odpalić.
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 07 2007
Lokacja: Przyłubie GG:5277504
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Anticia
Poziom: 125
Skille: 86/83
Poziom mag.: 6
|
![]() Gram w gothica od samej premiery 1 części i druga jest nieco słabsza a dlaczego?
Jedynka ma bardzo wiele profesji(Gildi) -Kopacz(Nieoficjalna) -Cień -Strażnik -Mag Ognia -Szkodnik -Najemnik -Mag Wody -Nowicjusz -Świątynny Strażnik -NEKROMANTA(Szata Mrocznych Sztuk mi się najbardziej podoba w całej grze) a co widzimy w gothic 2?? -Obywatel -Strażnik Miejski -Paladyn -Nowicjusz -Mag Ognia -Najemnik -Łowca Smoków -Noc Kruka (Góra 4 Godziny gry) -Pirat(Nieoficjalna) -Bandyta(Nieoficjalna) -Wodny Krąg(Nieoficjalna) -Mag Wody Dodatek Noc Kruka choć wprowadza nowy teren jest bardzo krótki(Dodatek to około 3,4 godziny gry)Całą dwójke z dodatkiem przeszedłem w dwa dni Jeden dzień początek Dwójki i dodatek, drugi reszta dwójki po 4 h na dzień. Trójki nie będe opisywał bo nie wiem o niej dużo, ale ma więcej gildi niż jedynka i dwójka. Jestem za Gothiciem w każdym calu. Nie posiadam Obliviona, ale mam Morrowinda i to co mi się w nim podobało to była Woda na Pixel Shaderu 1.1 ![]() *Nieoficjalna oznacza że jest w grze, ale nigdzie w statusach bohatera się nie nadpisuje.
Dobra kupa nie jest zła Ostatnio edytowany przez Kharakorn - 27-08-2007 o 19:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2007
Lokacja: Oleśnica
![]() |
![]() dla mnie Gothic i Obek sa rowne... niemoge powiedziec czy ktoras gra jest lepsza... lecz jakbym mial porownywac cala serie to by wygral Gothic... 1 i 2 sa lepsze niz 3 a w TESie 1 ,2 ,3 jest lepsza niz 4... dziwne nie? lecz i tak G 1 i 2 przyciagnely mnie do kompa.. seria TES tez ale nie az tak...
Powiem 1... niekupujcie G3 i Obliviona tylko kupcie G1 i 2+NK a takze Morrowinda z dodatkami... niepozalujecie ;] Obek i G3 sa naciagniete na grafe a fabula do kitu anwet w pieknym , przereklamowanym Gothicu... przykro mi ale taka prawda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 08 2007
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xeremon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Ever Dream
Świat: Candia
Poziom: 112
Skille: 27
Poziom mag.: 68
|
![]() Nigdy nie zapomnę Gothic 1 i 2. 3 tez, ale to już nie to samo co poprzednicy. Gothic na zawszę pozostanie w mojej pamięci jako moja ulubiona gra. I nic tego nie zmieni.
Ostatnio edytowany przez X3R3 - 10-09-2007 o 19:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 01 2007
Lokacja: poznań
![]() |
![]() Cytuj:
@topic oczywiście że gothic wymiata, w morku nudne questy z których praktycznie nic nie mamy(podaj przynieś, pozamiataj idź 30 minut żeby dostać marne 100 złota)
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2007
Lokacja: Oleśnica
![]() |
![]() Jesli tak mowisz to ty chyba nigdy w dobrego "ksiazkowego" rpg niegrales... (warhammer - wedlug mnie najlepszy "ksiazkowy" rpg ;p)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2006
|
![]() Oho to taki shit wybrali do takiej klasyki ;<
|
![]() |