|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Świat: Aurea
|
![]() A ja się boję, że spadnie na mnie drzewo? Czemu? Bo wieje. No proszę was ludzie, dajcie sobie siana z tym przepowiadaniem przyszłości albo z tym całym knuciem.
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zbanowany
Data dołączenia: 04 10 2006
|
![]() A ja sie boje że euro nadal będzie spadać ;[ A chce wymienyć jak będzie powyżej 3.70zł za euro ;<
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
|
![]() Co do polityki Polski i USA w sprawie wojny...
Polska dobrze robi biorąc w tym udział, podbudowuje stosunki między nami, a USA, które i tak są dobre. Myślę, że mamy silnego sojusznika w USA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 12 2006
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Zapomniałeś dodać, że jednocześnie stajemy się celem prawdopodobnych ataków terrorystycznych na sojuszników USA...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zbanowany
|
![]() A Ty zapomniałeś dodać, że stając po stronie terrorystów jesteś narażony na ataki ze strony USA w razie wojny. Tak czy inaczej jesteśmy zagrożeni, jednak wolę trzymać z silnijeszymi, liberalnymi i w miarę sprawiedliwymi niż z psychopatyczną mniejszością Irańską.
@down, Z doświadczenia wiem, że będący neutralnymi wcale nie wychodzą na tym najlepiej. W dodatku będąc z Irańczykami mielibyśmy za wrogów USA i na odwrót. Trzeba nie dobierać sobie silniejszego sojusznika, tylko słabszego wroga. Ostatnio edytowany przez Korektor - 19-01-2007 o 21:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 12 2006
![]() |
![]() Wcale nie uważam, że terroryści są lepsi, tylko po prostu ukazuję wady trzymania z USA. Sam myślę, że najlepiej po prostu by było siedzieć w domu i nie mieszać się w konflikt w Iraku, wtedy nie mielibyśmy w ogóle kłopotów i strat w pieniądzach i ludziach (chociaż niezbyt wielkich).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Cytuj:
Co do sojuszników Polski... Bardzo ciekawy temat, czy nikt tu nie zauważył, że Polska jest jednym z najbardziej olewanych krajów na świecie? Zna ktoś termin "dziwna wojna"? Tak nazwano początek WW2 gdy UK i inni niby sojusznicy złamali pakt o wzajemnej pomocy i bezczynnie się gapili jak Polska staje się częścią III Rzeszy? Nie wspominając już to totalnym ignorowaniu naszego kraju w czasie negocjacji czy umów gospodarczych/militarnych/handlowych. Obecnie mimo wielkiego lizodupstwa i tych niby wspaniałych koalicjantach na dobre i na złe myślę, że i tak by nas olali gdyby przyszło co do czego. Co do ropy: Warto mieć jakiś jasno określony cel, jak ropa w przypadku USA, czy kasa i łapówki w przypadku polskiego rządu... Na temat samego US and A powiem tylko, że ich prawdziwa siła militarna jest obecnie nie adekwatna do ich sytuacji gospodarczej. Fakt, że dysponują większością najnowszych technologii wojskowych (lub przynajmniej tak twierdzą i się tym chwalą) nie znaczy, że wygrają każdą wojnę. Obecnie wdrażane technologie są bardziej na pokaz, a to dlatego, że są one strasznie drogie. Nawet gospodarka takiego USA mogłaby się załamać przy dłuższym konflikcie, zaś fakt, że obracają dużą kasą każdego dnia nie znaczy, że mogliby ją całą wydać na wojnę. Co do przyszłości myślę, że ta najbliższa będzie należeć do Azjatyckich tygrysów, wzrost gospodarczy Chin jest najwyższym kiedykolwiek zanotowanym... i jeśli się utrzyma Chiny albo zgniją w odpadkach będących efektem rozwoju, albo wyjdą na prostą i będą miały szansę przebić starzejące się USA. Zaś moim faworytem jest... Japonia! Nawet USA wymięka przy takim High-Tech industry...Niestety czeka ich śmierć z przyczyn naturalnych (wystarczy spojrzeć na ich średnią wieku). Cytuj:
PS Ten link pasuje tutaj jak mało gdzie. Kraj jest niczym bez przywódcy... chcesz zobaczyć który z przywódców jest najlepszy? ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
|
![]() Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził.
Każde postępowanie, sojusze mają swoje zalety i wady. To normalne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Moim zdaniem:
Oba mocarstwa sa gowno warte. Why? Z jednej strony niepokonani amerykanie uginaja sie prze obywatelami, ktorym wszystko przeskadza. Z drugiej strony zas jakze wspaniale krolestwo Rosyjkie, ktorej gospodarka jest odwrotnie proporcjonalna do ich terenu i ktora prawie nikt nie popiera. Europa ugina sie przed Rosja z powodu bezpieczenstwa energetycznego. I kiedy Rosja by chciala uzaleznic Europe od Rosji zrobila by to (ba juz tak jest). Europa w takiej sytuacji milczalaby jak trup w oczekiwaniu, ze USA ten nieograniczony ow kraj pomoze im. Niestety Usa przejeta walka z antyamerykanskimi panstwami nie moglaby pomoc Europie z obawy przed atakiem rosjanow. Polska zostalaby unicestwiona migiem! Poniewaz my trzymamy z USA. Afryka nic by nie robila, Indie zostalyby osamotnione, a Japonia zaatakowalaby Ameryke z powodow honorowych. I bom Ameryka padlaby przez takie wybryki. Ja mysle, ze niepotrzebnie Europa kupuje rope naftowa od Rosji. Przez to coraz bardziej sie uzaleznia od owej ropy. Polska nie powinna wspomagac Usa w walce z terrorystami. (nie dosc, ze tym krajem rzadza idioci to jeszcze samowybuchajacych kiblow publicznych nam brakuje ;/) Bedzie wielka zadyma, ktora wygraja panstwa z najbogatszymi zlozami materialu promieniotworczego. P.S. A jednak Estein mial racje: w IV wojnie bedziemy naparzac sie na kamienie. Ostatnio edytowany przez janek@ - 19-01-2007 o 23:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Świat: Aurea
|
![]() @up
A czytałeś może ostatnie informacje dot. właśnie uzależnienia Europy od Rosji, a dokładniej jaki problem ma teraz Putin? Nie? To polecam poszukać sobie owego artykułu a nie wypisywać brednie, niestety ja ci go nie znajdę bo to twoja broszka dowiedzieć się czegoś na temat o którym piszesz.
WHU - GSE Ostatnio edytowany przez kidler - 19-01-2007 o 23:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wiec jakie sa zalety popierania USA przez Polske? Wizy sa i beda nadal, (pomimo tego ze jestesmy czlonkiem UE i z tego powodu nie powinny nas obowiazywac wizy) pomocy wojskowej nie ma, za to Polska jest bardziej narazona na ataki terrorystyczne i jest uwiklana w tajne wiezienia CIA. Nie ma co, swietny sojusz. Oby tak dalej.
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Wsrod wspomnien Kolor oczu: niebieskoszare IQ:czasem mysle(...) xD
Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: Yy?
Skille: Zmienne
Poziom mag.: <3
![]() |
![]() Woah, a i tak wszyscy kiedys umrzemy. Wiec czego tu sie bac? ; /
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Ostatnio miałem okazję porozmawiać z muzułmanimen z Maroka, twierdził on, że to wcale nie islam taki jest, i, cytuję, 'thats what all european guys think now cause of all those idiots :/'. Idiots - terroryści.
![]() |
![]() |
#36 |
Zbanowany
|
![]() @up,
Jeden muzułmanin... A ile jes tysięcy wariatów? Wysadzają się wszędzie gdzie mogą i gdzie jest dużo ludzi. Wcześniej krzyczą jak opętani "za Allacha!". USA jest lepszym rozwiązaniem niż Rosja. Mogę to poprzeć chociażby tym, że jakbyśmy na nowo stali się kumplami Ruskich, wtedy komuna mogłaby wrócić. Mamy wyrobioną opinię na świecie, że to my jesteśmy pierwszymi wrogami Rosji, po co to niszczyć? USA faktycznie trzyma nas wizami. Na ich miejscu też bym tak robił. Przecież to przepuściłoby masę imigrantów, którzy powoli by rozpieprzyli gospodarkę Stanów. Jeśli zaś chodzi o Europę, to jest wspaniałe miejsce dla osadzenia swoich wojsk przez Amerykę. Jest to jedyny ląd, na którym Amerykańce mogą siedzieć bez obaw i skutecznie atakować Ruskich. W takim wypadku jesteśmy praktycznie chronieni. Ropę możemy ciągnąć nie tylko z Rosji, więc to nie jest powód żeby się z nimi trzymać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Giżycko
Wpisy bloga: 1
Imię: Matekaratek
Świat: Broa
|
![]() Cytuj:
PS Wiara, w którą wierzą Arabowie - Islam jest (chyba) najbardziej tolerancyjną religią na świecie. A wiecie dlaczego oni robią te wszystkie ataki? Bo się boją że ich religia jest na "wymarciu" i dlatego chcą ja podtrzymać. Przecież Chrześcijaństwo i Żydów "popierają". Takie jest moje zdanie.
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie. Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze. Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym... Ostatnio edytowany przez matiiii - 20-01-2007 o 10:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zbanowany
|
![]() ludzie... gwarantuje wam ze nikt nie chce umierac, zaden przywodca katol, muzlumanin czy ktokolwiek inny, <to ze piora im mozgi to inna bajka> i bomba atomowa nie powinna zostac uzyta, a jesli juz to gwarantuje ze 10 s. po wystrzeleniu jakiejs bomby przez jakies panstwo nie bedzie ono istnialo : ] pozatym przeciez po cos sa systemy sobronne, ktore chcemy kupic od usa ale rosja sie nie zgadza.
troche chaotyczne, aczkolwiek nie chce mi sie pisac i jestem rozbawiony troche tymi wizjami amagadu : ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zbanowany
|
![]() Trzymając z Ruskimi będziemy narażeni na bombę lub pociski atomowe. Trzymając zaś z Amerykaszkami (mniejwięcej wymowa fonetyczna z jez. ros.) będziemy narażeni na ataki SCUD'ami. Co to SCUD? Poczytajcie na wikipedia.pl, bo jego historia i wersje są tak długie, że nie ma sensu tu tego pisać ;p.
Biorąc pod uwagę moc i zasięg tych obu ładunków, od razu mówię, że wolę dostać SCUD'em ;p @down, Ale wtedy mieli dostęp do mieczy i łuków, a teraz mają broń masowego rażenia. Ostatnio edytowany przez Korektor - 20-01-2007 o 10:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Cytuj:
Ekstremiści interpretują Jihad w taki, a nie inny sposób. Kiedyś obrona religii Chrześcijańskiej też miała mniej przyjemny charakter. @Up Suma summarum wolę być w sojuszu z idiotami i bez korzyści, niż ze sku*wysynami, którzy bezczelnie wystawiali nas w historii i więzili przez połowę XX wieku. Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 20-01-2007 o 10:20. |
|
![]() |
![]() |