Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-02-2007, 02:39   #21
d4rqu
Zbanowany

Data dołączenia: 28 11 2006

Domyślny

Jestem pewien, że nawet jakby firefox miał 50% rynku, a drugie 50% ie to i tak było by znacznie więcej dziur na ie. Inna sprawa, że krytyczne dziury na firefoxie są momentalnie łatane, a microsoft się bawi z tym miesiącami.

Co do antivira to nie używam, bo nawet najszybszy nod32 zamula komputer. Po za tym lepiej każdy ściągniety plik ***** przed uruchomieniem przeskanować skanerem online. Posiadanie tylko jednego antivirusa na kompie nie daje żadnego bezpieczeństwa.
d4rqu jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-02-2007, 11:24   #22
zoliax
Użytkownik Forum

zoliax's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2004
Lokacja: Białystok

zoliax ma numer GG 6035236 Adres Jabbera do zoliax
Domyślny

Tak nie będzie. Jest jeszcze Opera... Tak na marginesie nie wiem jak ten Firefox się wybił... Jakiś czas temu się liczył tylko IE, a Opera i Netscape(w znacznie mniejszym stopniu) powoli go wypierali... I nagle bum bzyk Firefox ma więcej procent niż Opera. xO
stary 11-02-2007, 11:52   #23
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Domyślny

pierwszy raz w zyciu musze przyznac autorowi tematu racje (i tak dalej mam cie za matola )

wszyscy krzycza ze knight jest taki zly i wogole... mi to w sumie nie przeszkadza ze nigdy nie bede expil na demonach nigdy nie rzuce moim knightem czaru ue ani nie wystrzele SD'ka

granie knightem daje mi satysfakcje i to jest najwazniejsze
a nie glupi licznik
exp/h
exp/day
exp/month

i tak od 55 lvl mam srednio 50-80k/h i sie ciesze anoo bo zawsze mogloby byc mniej
Draggy_Slayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-02-2007, 13:49   #24
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

ie nadal otwiera w listningu katalogu zdalnego pliki po zawartosci a nie po rozszerzeniu. nie ma problemu, zeby zrobic vira w pliku *.jpg/bmb/png
sat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-02-2007, 16:23   #25
zoliax
Użytkownik Forum

zoliax's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2004
Lokacja: Białystok

zoliax ma numer GG 6035236 Adres Jabbera do zoliax
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
@zoliax
W moim przypadku zadecydowaly zakladki do otwierania nowych stron i duzo lepsze pop-up blokery.
Hmm, a używasz? Cóż, ja używam właśnie Opery... kiedyś(dawno nie sprawdzałem...) wybrałem Operę, bo po prostu bajecznie blokowała pop-upy... Na stronkach z crackami najmniej, jeśli nie praktycznie w ogóle, okienek pojawiało mi się właśnie w tej przeglądarce.
I co do zakładek-Opera dobrze je obsługuje, ale dawniej FireFox(to mnie zniechęciło do niego) nie potrafił otworzyć w nowej zakładce linka, który miał się otworzyć w nowym oknie/zakładce(ze względu na to, jak był napisany[target_blank czy coś takiego mam na mysli])... otwierał je w nowym oknie...

Teraz FireFox z pewnością nie jest pod tymi względami gorszy od Opery, pod innymi według wielu lepszy, ale i tak wolę Operę... szybciej otwiera stronki.

No i, żeby niebyło offtopa... podobno ma dobre zabezpieczenia... to tak w kontekście expolitów czy czego tam. xD

@down
Faktycznie, wolniej, ale wydaje mi się, że nie aż tak bardzo. Na kompie mającym 96 MB ramu i 120MHz ta różnica nie była aż tak drastyczna. ;]

@edit, topic
Ha! Profesje nie są równe! Jak expolit zaatakuje zadaje 100% obrażeń! A rycek ma najwięcej życia, więc te 100% to najwięcej jednostek życia! Uo tak!

Ostatnio edytowany przez zoliax - 17-02-2007 o 17:01.
zoliax jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2007, 07:56   #26
Picasso
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 06 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Yako'taka
Profesja: Druid
Świat: Unitera
Skille: -/20
Domyślny

Imo to wy sami sobie stwarzacie problemy. Olac to wszystko. Hackna to hackna, mam to w dupie. Gram w tibie jakos od 2,5 lat i nigdy mi nawet 1gp nie zniklo z depo -.- Po co mi 24624135 zabezpieczen na komputerze, ktore tylko zra ram i proc ;f

Zainstalujcie sobie Power XP (okrojona wersja win xp o wymaganiach 95 i rownie wydajna co normalny xp). Uzywam go od prawie roku i hula szybciej niz ten zwykly zasyfialy po 2 tygodniach ;f Wiekszosc dziur polatanych itp.
Picasso jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania