|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |||
Zbanowany
Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Co do uciekania przed PK: Istnieje sztuczka, dzięki której nasza odległość od pościgu zwiększy się o 1 sqm. Jest ona bardzo prosta. Otóż kiedy będziemy zbliżać się do schodów, nie musimy skręcać w lewo/prawo aby znaleźć się w lini prostej do schodów, ale możemy biec w lini równoległej i zejść na skos. Większość ludzi uważa, że nawet jeśli zejdzie się na skos to i tak aby się potem ruszyć trzeba będzie swoje odczekać już na górze/dole. W rzeczywistości jeżeli w odpowiednim momencie naciśnie się strzałkę (już po naciśnięciu num7, 8, 1 czy 2) to nie będzie musiało się czekać. Kwestia wprawy. Ostatnio edytowany przez Xeradus - 24-02-2007 o 12:53. |
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2007
Stan: Niegrający
Świat: Titania
|
![]() @Ddevil
Hmm, widze, ze podobnie jak adolf obrales se za punkt honoru dojebać się do tego poradnika ![]() Jest pare sposobów, używanych przez wielu PVP MASTAH Ddevil:Uważasz się za takiego? Bo nie wyglądasz Hmm... Nie, nie uważam sie za takiego. Nic takiego wczesniej nie pisalem, ale to szczegół -.- Ddevil-Nieuzasadnione mieszanie języka polskiego z angielskim w tekstach "użytkowych" to szczyt kretynizmu. Chcesz przykład szczytu kretynizmu? Na twoim miejscu dokladniej bym poszukał. W innych działach, bo w tym się nie doszukasz. Ddevil- Zarówno przed, jak i po myślniku stawiamy spacje (robi<spacja>-<spacja>jak) Ok, zastanowie sie nad tym Ddevil-A co, jeśli przeciwnik też biega po bagnie? Wtedy nie ma to chyba większego znaczenia, prawda? Wtedy zmniejszają się szanse na dojście do punktu strategicznego, ktory może cie uratować Ddevil-Nie ma takiego znaku interpunkcyjnego jak 4 wykrzykniki. Po drugie, nie zwracaj się do czytelnika "stary", bo nie wszyscy lubią takie określenie. Po trzecie: nie pisz krzykiem. Jak musisz coś wyróżnić to bolduj. Ja też nie lubię, jak człowiek, którego nikt nie pyta o zdanie, wyraża swoje KRYTYCZNE zdanie na temat mojego artykułu. Nie podoba ci sie- napisz to w sposób ,,hmm, przydałoby się kilka poprawek"- i tutaj mógłbyś dać pare przykładów- wtedy podziekuje ci za wszystkie porady i poprawie błędy. Nie trafia do mnie natomiast krytyka typu adolf- gdyby koleś naprawde był taki mądry, to ,,skrytykowałby" mnie inaczej. Bo w sumie- czy w szkole nauczyciel najeżdża na uczniów, którzy źle napisali wypracowanie? Nie, raczej mówi im, co było nie tak. To może świadczyć, że z adolfem jest jednak jakiś problem, skoro sprawia mu przyjemność pojeżdżanie na innych (według niego, tak naprawde w gruncie rzeczy jego styl ,,dissu" jest smieszny) za artykuły, nad którymi autor jednak się troche nameczył. Btw- nie sądze, zeby składnia była aż tak rozjebana. Ddevil-Nie zaczyna się zdania od "no więc" Ok. Ddevil-Ponadtow Tibii przyjęło się sforumułowanie "low hp" a nie "deep" Nie interesuje mnie to. Ddevil-W jednej nie, ale bijąc z broni i np. gfb jest w stanie zadawać większe obrażenia niż będziemy leczyć exura gran. W efekcie, każda tura leczenia się exura gran zbliża nas do śmierci... I przy okazji daje szansę, by dłużej wytrwać. Ddevil-A potem zostajemy bez many, wystawieni na atak przeciwnika. Mana shield to ostateczność i ogólnie nie polecam. Właśnie, ja też nie. Dlatego napisałem, że jest to opcja tylko dla pekerów. ,,SZYBKOŚCIEŻKI”- słowo powstałe pod napływem weny. Oznacza drogę, na której biegnie się szybciej (kafelki itp.) Ddevil-Na piramidach jest pz, więc twoja rada o stosowaniu up-down w tym miejscu jest bezużyteczna. Wystarczy po prostu wejść na piramidę i już jesteśmy bezpieczni, nie potrzeba do tego up-down. Jest też sklep naprzeciw depo, jest też druga ,,platforma" na północnym-wschodzie od depo. Biegając po nich jest dobrym pomysłem Ddevil-I po cholere? Co daje takie durne up-down w miejscu tak odległym od depot? Na co, wy nooby, wtedy liczycie? Prędzej czy później zostaniecie trafieni, a w końcu zabici. Up-Down podarowało wam tylko kilka minut życia więcej, ale go nie ocaliło. Ty, może nie grałeś nigdy w tibie? Nie wiesz co daje? To spróbuj tak powalczyć low-lvlem z h lvlem (uciekać). Zdziwiłbyś się ile może dać taka technika. Jesli nie masz laggów oraz masz dobre ,,PVP" w klikaniu na drabinki- wtedy mozesz z powodzeniem czekać na pz lock gone. Ddevil-Nie ma takiego znaku interpunkcyjnego jak dwa pytajniki Wiem, dlatego na wypracowaniu nigdybym takiego czegoś nie zrobił ( tak samo jak z tymi czterema wykrzyknikami) Anyway, podczas zaskoku dąż do złapania oddechu- mowie tutaj o momencie, w którym, w przypadku jakiegoś comba, skończy się napalm, przez co będziesz w stanie odetchnąć chociaż na chwile- wtedy zaczynasz myśleć, a nie bać się. Ddevil-To zdanie jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe. Łatwiej jest myśleć, gdy w koncu dotrze do ciebie, ze próbują cie zabić. Wiele takich szybkich akcji konczy sie na tyle szybko, ze ofiara, po koncowym napisie, nadal nie wie co się stało ![]() Pokaż swoje umiejętności, siłe swojej postaci. Wiele osób w ten sposób zmienia przebiega walki Ddevil-Może jakieś rady w jaki sposób? Tak- obejrzyj filmik DRUID MASAKRUJE LUDZI. Tam jest pokazane w jaki sposób No, devilku, tak to wygląda. Zacząłem teraz zastanawiać się nad dosyć oczywistą cechą ludzi- nie wiem, czy zauwazyles, ale każdy, szczególnie ludzie tacy jak ty i adolf, macie na tyle ,,w*****oną ambicję", że za punkt honoru stawiacie sobie wytkniecie błędów i wklejenie swoich mądrości. Aż tak ci na tym zalezy? Żeby pokazać swoją ,,olbrzymią wiedzę?" W takim razie sam zacznij pisac poradniki, a ja je będę oceniał. Aha, jeszcze jedno Ddevil- Uważasz się za takiego? Bo nie wyglądasz. Z twoich innych postów wyczytałem, że nawet nie miałeś nigdy pacca. Jeśli dodatkowo twój char w podpisie to najlepsze czym możesz się pochwalić, to dobra rada z mojej strony: wyjdź z forum, pograj w Tibie jakieś 2 lata i wróć aby wziąć się za pisanie poradników. Hmm, żebym stał się podobny do ciebie? Nie, odpada, dla ciebie cwaniaku mam natomiast rade- wyjdź na dwór, pobądź ze znajomymi z dwa lata, dopiero potem zacznij komentować artykuły osób, które się starają. Tak, nie miałem nigdy pacca. To był mój cel- wbic lvl na facc areas. To źle? Nie Ze stronki http://pl.wikipedia.org/wiki/Flame_war - ,,Dla wielu ludzi Internet bywa też miejscem odreagowania skrywanych frustracji."- mowa o tobie i adolfie? PS nie wiem dokladnie, jak sie cytuje, co trzeba zrobić po kliknięciu ,,cytuj", więc te ,,cytaty" to bardziej domowa robota. Ostatnio edytowany przez dejw - 24-02-2007 o 13:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
|
![]() Aha, do wszystkich ,,składniowo mocnych" - zacznijcie pisac poradniki, artykuły, cokolwiek, co odzwierciedli wasz styl. Wiecie, łatwiej sie pisze składniowo odpisując na artykuły po jednym zdaniu, niż pisząc ileśtam set słów, które tworzą całość.
Dla przykykładu- @Xeradus Cytuj:Oryginalnie napisane przez dejw [...] nie jestes w żadnym stopniu składniowo lepszy Śmiem wątpić... - sorry, ale ta krytyka do mnie nie przemawia? Dlaczego? Dwa ,,mondre" słowa podsumowywujące mnie. lol. Xeradus- oczywiscie bez obrazy Ostatnio edytowany przez dejw - 24-02-2007 o 13:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 11 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ty natomiast, jeździsz sobie po mnie ad persona (twierdzisz, że nei mam rl life, że jestem cwaniakiem, że nie chciałbyś byc podobny do mnie, że mam w****ona ambicję oraz że jestem głupi (poprzez ironiczne wyrażanie się o mojej wiedzy)). Teraz ochłoń i zastanów się, czyje podejście jest właściwe.
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ja Hmm, nie jechałeś bezpośrednio po mnie, to fakt, jednak sposób, w jaki oceniłeś mój artykuł mógł jednak uderzyć bezpośrednio we mnie, musisz przyznać. Czemu oceniłem cie ,,od persona"? Hmm, wpływ jakichś emocji, biorąc pod uwagę sposób wyrażania twojej opinii uznałem, że w tym wypadku mogę pojechać ze swoją ofensywą troche dalej. Hmm, może to dlatego, że nie miałem okazji zapoznać się z jednym z Twoich dzieł, przez co nie miałem punktu odniesienia? Powiem Ci tak - Twoje podejście, z całym szacunkiem, nie jest właściwe. Obrażanie, wulgarne uwagi na temat artykułów, których napisanie dało jakąś satysfakcje autorowi, nie jest dobrym podejściem. W ten sposób można ,,upiłować" zapał wielu ,,pisarzy" - na szczęscie jest to tylko forum, więc nikogo nie powinno to zdeprymować. Jest jeszcze jedno- Twoja tendencja do znajdywania błędów w każdym zdaniu- czy to pod względem składni, czy treści. To też nie jest dobrym sposobem, gdyż nie jestes nieomylny (chyba że jestes humanistą z wieloletnim doświadczeniem) Nie powinienneś też liczyć na delikatną reakcję w stosunku do twojej ofensywy. To jest właśnie ,,wku****na ambicja" No, to tyle Pozdro PS sorry, ale nie wiem jak cytowac poszczególne fragmenty Ostatnio edytowany przez dejw - 24-02-2007 o 23:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 02 2007
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kropa Knight Wielki
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 25
Skille: Skiluje
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Ludzie janiewiem oco się tu kłucić albo ci sie ten poradnik podoba albo nie poco zaras sie doje**** do autora nierozumiem............Jak sie ie podoboa to zrubcie se lepszy ityle!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2006
Stan: Na Emeryturze
Imię: Derkases - retired
Profesja: Elite Knight
Świat: Pandoria
Poziom: 90+