|
Notki |
Fake'i Zdjęcia troche inne od normalnych... przerobione mniej lub bardziej. Tutaj je znajdziesz. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2007
Lokacja: Sieradz
Stan: Początkujący
Świat: Hiberna
|
![]() Może i jestem tutaj nowy. Ale obserwuje Fake na tym Forum od dłuższego czasu.Niektóre podziwiam, niektóre mniej lub bardziej lubie. Co do tego Fake ,,Odkrywcy" lub tego tematu wypowiem sie krótko. Jak wyżej napisał ktoś kto się naprawde zna na tym. OTS ME. Czyli ta pani poszła niestety na łatwizne. Nieznam się na fake'ach ale to jest moje skromne zdanie.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2006
Lokacja: gdzieś
Stan: Aktywny Gracz
Imię: jakaś nowa postać
Gildia: brak raczej nie szukam
Świat: zawsze pełny
Poziom: 4
|
![]() a jak tu usunąć tą białą ramkę?
PS.przyda się takie coś
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2006
Stan: Niegrający
|
![]() @up
Biala ramke usowa sie selekcja kolorowa. narzedzia>selekcja kolorowa, zaznaczamy biala ramke, edycja>wytnij(ctrl+x). Zeby zadzialalo obraz musi miec wlaczona przezroczystosc. Mozliwe jest usowanie ramki w obrazach gorszej jakosci (ale lepszej niz spr jpeg, ktore niektorzy publikuja) poprzez zwiekszenie marginesu selekcji do 3-5 stopni. Na obrazach nie stykajacych sie z granica obrazu mozna zastosowac narzedzia>zaznaczanie podobnych obszarow. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2006
Lokacja: gdzieś
Stan: Aktywny Gracz
Imię: jakaś nowa postać
Gildia: brak raczej nie szukam
Świat: zawsze pełny
Poziom: 4
|
![]() a przeźroczystość jak włączyć?Ja nie jestem dobrze obcykany w GIMPie
http://yunosku.on.toribash.com/ kliknij a dodasz mi 30 tc w toribashu(spełnij dobry uczynek) Ostatnio edytowany przez Yuno Skumi - 25-02-2007 o 16:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Rabka-Zdrój
![]() |
![]() @eerion
Masz rację. To było do rozpoznania łatwe, bo wiadomo że korzystała z Gimpa. A co, jak ktoś tło zrobi w OTS ME (mowiąc że kratki w gimpie) a postacie wklei z ptoem? jak wtedy udowodnić? :/
![]() |
![]() |
#26 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Mówiłem, że mam też inne tricki
![]() Powinno wyłapać. Ale nie będę się na razie z tym afiszował ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Kapłan Preclanski
|
![]() @eerion
1)W ots me nie da się wklejać postaci. A jeśli wklejasz jako potwory: ![]() 2) Druidka używała zupełnie innych grafik niż są ustalone w OTSme. Musiała by celowo grzebać w tibia.spr żeby było tak jak w jej fake. Wystarczy popatrzeć na ściany jaskini, brzegi morskie itd. i jeśli się kiedykolwiek używało OTSme od razu się wie że to nie map editor. @Druidka Jestem z tobą! @Down Przeczytaj punkt 2. I...Jeszcze coś. czy przez przypadek nie da się poprostu przesunąć siatki w gimpie? PS. podaj te opcje. I żeby ona była pod aktualny a nie pod 5.2
![]() Ostatnio edytowany przez Michoss - 25-02-2007 o 17:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
ale ty ciemnota.. Ona twierdzi że używała TYLKO I WYŁĄCZNIE GIMPA Z TĄ SIATKĄ! A WIĘC POSTACIE TEŻ POWINNY BYĆ PROSTO! Ale nie są! A w OTS ME Robiła tło! PS. Używałem kiedyś OTS Me i da się tam coś takiego zrobić. PS2. Ban dla druidki!!
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @Yuno Skumi
Przezroczystosc masz wlaczona domyslnie. Jak cos popieprzysz w ustawieniach to warstwa>przezroczystosc>dodaj kanal alfa @Michos Thx Oby bylo wiecej takich jak ty. edit: Jak otworzyc png w OTSME? ![]() @Virusmaxi W pierwszym poscie masz wyjasnione jak wklejac postacie-.- Nadal nie powiedziales jak dac outfit w OTSME. @down Naloz siatke na "zemste bh" Po za outfitami na kilku obrazkach all jest rowno. Dasz jeszcze jakis dowod na OTSME? Jesli sadzisz, ze uzywam tego programu, to dlaczego lawa na 2 obrazku jest krzywa? ...Bo pochodzi z "pomoc dla nowych..." @3down Ostatni post na str 2 jest przykladem braku umiejetnosci czytania ze zrozumieniem. W pierwszym poscie od poczatku jest zapis Cytuj:
THX za wsparcie. Prezydentem byc nie chce ![]() Ja nie chce bana ![]() Jeszcze ktos twierdzi, ze "zemsta bh" i "odkrywcy" to OTSME? Ostatnio edytowany przez seksowna_druidka - 25-02-2007 o 17:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() "Zemsta BH" nie, ale "Odkrywcy" tak.
Co udowodnił eerion. OTS ME nie ukryjesz. Zawsze się wyda.
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2005
Lokacja: Przemyśl
Stan: Na Emeryturze
Imię: Tomaros Stonefist
Profesja: Knight
Gildia: Royal Black Feathers
Świat: Celesta
Poziom: 22
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Mi to nie wygląda na OTS ME i nigdy nie będzie. Po prostu przełom. Ja mam inny sposób na wklejenie idealnie równo, ale zajmuje to baaardzo dużo czasu. Jednak ten sposób jest wielki i tyle. Wytłumaczyła jak wstawia postacie itp. Co tu dużo mówić? seksowna_druidka na prezydenta!
![]() @Down Popatrz na to, że ona to wyjaśniła >_< Ostatnio edytowany przez LolnY - 25-02-2007 o 17:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Popatrz na ostatni post na stronie 2.
![]() |
![]() |
#34 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() @Michoss:
Nie wiem, nie używam. Tylko dlaczego druidka w ogóle nie odpowiada na moje zarzuty? @Druidka: Wszystko idealnie dzięki siatce, tak? ![]() Dziwne nałożenie, to zupełnie do siebie nie pasuje. Złe spiryty? Czy może plik się nieodpowiendio nałożył? Poza tym... w obrazku który ostantio dałem - proszę zobaczyć na dywan. Spiryty są źle ułożone - tak że widać, jak się przyjrzy, że nie pasują. Gdyby to robiła druidka na siatce - gdzie musiałaby zastosowac choć dobrne przybliżenie, by mieć pewność że się nie pomyliła - by to zobaczyła. Klepiąc dywan gotowymi spirytami na pewno nie ma takiej opcji. Bo ona nakładała jeden spirite dywanu na całą czerwoną część... Na razie dalej szukać nie będę - poczekam, aż ktoś postanowi w jakiś sposób odeprzeć te zarzuty.
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Ciagle odpieram wasze zarzuty edytujac posty^^ Dywan na obrazku 4 moze ma krzywo ulozone wlukna. Robiac jego srodek korzystalam z jednego sprajtu znalezionego w temacie "pomoc dla nowych..." Krzywo wklejona lawa na obrazku 2 jest bladem graficznym, niemozliwym do uzyskania w OTSME. Sklejana jest z wiekszych fragmentow o niewymiarowej rozdzielczosci, co nie pozwolilo na prawidlowe wykorzystanie siatki. Ona, jak i inne moje podloza pochodza z tematu "pomoc..." P.S. Pisz troche jasniejszym jezykiem, bo mam problemy, zeby zrozumiec co masz na mysli. @down Bardzo mozliwe, ze ta lawa jest wycieta z rl tibii. Teraz juz wiem dlaczego jest niewymiarowa. Jak juz mowilam pochodzi z "pomoc..." Michos po czyjej ty wlasciwie stoisz stronie, bo to argument na moja korzysc. EDIT: O co ci wlasciwie chodzi z tym dywanem? Jak bede pisac nowe posty to bardziej rozwinety uzytkownik tibia.pl bedzie mnie bluzgal o spam i nieuzywanie opcji "edytuj" THX za trzymanie mojej strony ![]() Ostatnio edytowany przez seksowna_druidka - 25-02-2007 o 18:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Kapłan Preclanski
|
![]() Zaraz zedytuje i wstawie resztę wytłumaczeń. Na razie lawa:
Nie wiem jak będzie sie tłumaczyć Druidka, ale jak dla mnie za duże ![]() Wygląda mi to na wycięte po prostu z real tibii Dywan: Bo dywan ma jeden sprite czerwonego -.- : ![]() PS. Druidka, lepiej pisz nowe posty, bo prosty użytkownik tibia.pl patrzxy tylko na edycje ostatnich 2ch lub 3ch postów ![]() EDIT: Po której stonie stoję? Po twojej Druidka ![]() Od dłuższego czasu staram się Ciebie bronić ![]() Edit: Edytuj tylko jak twój post jest ostatni lub przedostatni. Pisz posty tak żeby były 2 odstępu A z tym dywanem? Jemu chodziło o to że cały środek ma ten sam spite (bo jest tylko jeden sprite -.-)
![]() Ostatnio edytowany przez Michoss - 25-02-2007 o 18:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Bo ja jakoś ze spiritów złożyłem idealnie wszędzie pasującą lawę. I był one wymiarowe. więc hmm? Cytuj:
Jak prwoadziu sie dyskusje, to najlepiej nowe argumenty zawierać w nowym poście. W ten sposób i odpowiadający nie musi szukać i osoba która czyta temat od początku się nie pogubi. Cytuj:
Nie znam 16 000 spirytów na pamięć. @Druidka: Mam do ciebie proźbę. Zrób mi: Stolik (byle jaki) na którym leży skrzynka, zaś na niej 2 przedmioty (mogą to być miecze. Byleby się za bardzo na siebie nie nakładały) Co do lawy - wszystko idealnie było zrobione a tutaj się nie spostrzegłaś czy nie przejęłaś tym? Uwierz mi, że to wcale nie brzmi realistycznie. PS - Druidka ja nie jestem i nie bawię się w jesteś ze mną czy przeciw mnie" Mojego pierwszego psota chciałem napisać pomagając ci tylko, to co chciałem użyć jako używanego przez OTSME okazało się że pasuje do ciebie. Więc zapaliła mi się lampka ostrzegawcza i mi się musisz tłumaczyć/bronić.
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Kapłan Preclanski
|
![]() @upup
Jesteś głupi czy co...? Lawa: Napisała-wzięła to z jakiegoś tematu na forum, zaś ja napisałem-to wyraźnie screen z real tibii! Jest byt rozciągnięte! Dywan: Oślepłeś? Dałem screena, obejrzyj sobie -.- Stolik skrzynka i miecze: A o co chodzi i w jakim to celu? Poprawność: Sprite nie Spiryt (16 000 spirytów na pamięć.) "Lampka ostrzegawcza" Wcale ie musi Ci się z niczego tłumaczyć PS. Poddaj sie wiesz...Teraz to na siłę wymyślasz byle co byle by tylko nie powiedzieć "wygrałaś/wygraliście"
![]() Ostatnio edytowany przez Michoss - 25-02-2007 o 18:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2006
Lokacja: Bielsko - Biała
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 81
|
![]() Widze, że ostra rozmowa ;]
Moje zdanie to takie: Po co do cholery robić równe fake'i?! Żeby cie potem oskarżali o OTSME ??? Wg mnie era typowych tibijskich fake'ów przemineła ![]() Zrobiłaś ostatnio "Zemste beho". OK, nie było źle. Ale rewelacja to nie była. Dlaczego? Nie że nie masz talentu itp. W moich oczach taki fake to zabytek. Od czasu do czasu można oglądnąć, ale żeby od ciągle takie (odnosze wrażenie, po tym temacie, że zamierzasz robić typowe fake'i)?? Ja czekam na FakeStory: Estetyczny, z ciekawą fabułą, wciągający, z fajną grafiką, wykonaniem. I mam to gdzieś czy jest równo czy nie... |
![]() |
![]() |