Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-03-2007, 17:05   #21
malyjanek
Użytkownik Forum

malyjanek's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: exclusive
Świat: Magera
Poziom: 129
Skille: 95/72
Poziom mag.: 21
Domyślny

Cytuj:
obejrzyj sobie filmik jak sorc/drut poniżej 20 lvl z siła magi 100% wali w demona. i porównaj sobie jego hity z hitami jakie powinien walić według kalkulatora.
Jak by bił w np. Banshee walił by bo 150~ a w demona bije po 80~
bylem na demonie i jakos wchodzily ciosy po 400 z sdka jak moj best hit narazie to 415.Nie widze zadnej roznicy miedzy sdkowaniem gsa a demona,przynajmniej ja tego nie odczulem a jesli faktycznie sa jakies roznice to minimalne....
malyjanek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-03-2007, 17:05   #22
Oskar111
Użytkownik Forum

Oskar111's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2004
Lokacja: Kielce

Stan: Na Emeryturze
Imię: T!
Domyślny

@2up (ten ostatni na poprzedniej stronie)

w przypadku obrazen fizycznych czyli - sd, explo, ultimate explosion, exori,exori mort, burst arrows, melee, bolts , arrows (jak cos zgubilem to niewazne ;p ) przy obrazeniach liczy sie armor (osobnym przypadkiem jest def przy melee/arrows,bolts)
wiekszosc h lvli mowi 1 arm = 1 hp i tego mozna sie w zasadzie trzymac podobno taki dragon ma cos okolo 28-30 arm wiec nie wiem jak bedzie z demonem czy gsem x) roznica nie bedzie na pewno wielka pewnie cos kolo 10-20 hp jak ktos juz uprzednio powiedzial

co do solowania demona proponuje zalozyc najgorsze -> ze sdki beda siadac z minimalnymi hitami, ze duzo burstow nie odbierze ani hp oraz ze demon uleczy sie wiecej niz przecietnie i teraz dopiero mozna sie zastanawiac czy 2 bp sd bedzie wystarczajace czy potrzeba wiecej, dodatkowo kwestia manasow, w ktorej to rowniez trzeba zalozyc ze beda dawac po 50 a nie 150 czy tez ze demon bedzie ciagle z tego fire ue naginal albo od razu pojawi sie fe

tak wiec nie zycze powodzenia, jak sie uda to gz jak nie to graj dalej w koncu to TYLKO gra x) jesli nie bedziesz miec aola a kolega wezmie twojego deada to bedziesz tylko w plecy z expem ^^ mi w 5 dni poszly 2 aole i 300-400k expa ale jakos sie chyba nie przejalem skoro gram dalej x)
stary 30-03-2007, 17:25   #23
BykuTM
Użytkownik forum

BykuTM's Avatar

Data dołączenia: 15 03 2007

Domyślny

Dobra więc przyjmijmy, że obrażenia z sd są mniejsze o te 20hp~. Ale wiem po sobie, że jak solujemy demona na takim levelu (30-50) jest to dość duże przeżycie nawet dla doświadczonych graczy i nikt niepatrzy czy sd może wchodzą troche słabsze niż powinny. Jednak bez wątpienia mieszczą się one w normach liczonych przez kalkulatory bo to jednak sprawdzałem. I minimamlny hit z sd mam 223 bodajże a nie weszło w demona żadne sd mniejsze niż 230. Życze miłego solowania demków i dobrych lootów (lepszych niż moje 5 ognistych pieczarek ).

Yours Bykunn
BykuTM jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-03-2007, 18:58   #24
Rycek Piotrek
Użytkownik Forum

Rycek Piotrek's Avatar

Data dołączenia: 09 07 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Calmerczyk
Profesja: Elder Druid
Świat: Calmera
Poziom: 42
Poziom mag.: 44
Rycek Piotrek ma numer GG 4054959
Domyślny

Jednak sie udało

daje link do filmu...
http://forum.tibia.pl/showthread.php...50#post1341350

Moj ukochany sport

>>that's me<<
Rycek Piotrek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania