Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-04-2007, 13:39   #21
Cacuss
Użytkownik Forum

Cacuss's Avatar

Data dołączenia: 16 04 2005
Wpisy bloga: 6

Pergamin znowu to samo...

Po pierwsze, chcialbym zauwazyc, iz takich tematow bylo miliony. Tak,tak dokladnie takich samych. Koniec kwestii!!

Po drugie, jesli nie masz pacca(przypuszczam ze tak jest) to mozesz pozegnac sie z Tibia (lekki zarcik, choc kryje prawde) to idz poexpic na dwarf soldierach, katedra, i powiem szczerze, ze nie pogardzalem na swoim (przludnionym) serverze beholderami na bagnach obok Venore. Na calym expowisku:
-4-5 beho (zwkla powieszchnia-1, dokladnie po dnim-1, pod tym co byl pod nim sa jeszcze 2-3 beho nie pamietam dokladnie, tam gdzie jest questa z mumiami)
-3 slimy (niby nic, a jednak expa w dupe duzo )
-no i jak sie skonczy jedzonko, to rotow masz co nie miara

------ Dokladnie nie pamietam, ale wychodzilo cos okolo 15kexpa/h

Po trzecie, najlepszym rozwiazaniem od razu po wyjsciu z rooka jest udanie sie na pozadny w cholera dlugi (jak dla kogo) trening. Zalecam zdobycie skillii 65-70. Wtedy bedziesz mial juz ten ukochany 4mlvl, zeby uzywac uhow, a nie tych beznadziejnych ihow co jest wyrzucaniem kasy w bloto. I choc mialbys skille okolo 60, takze zabijal bys te dwarf soldiery tak samo szybko ale uzywal bys ihow, i cala kase fszuuuuuu na ihy, zamiast oszczedzac. Nie mowie juz co by bylo jakby jakis PK'er sie wkradl... ZEGNAJ LVL'q. Musze to opowiedziec kawalek swojego doswiadczenia, zeby mi sie zara nie przyczepili ludzie krzyczacy "A ihy tyle samo daja co uhy na tym lvl. To nie ma roznicy co nosisz!!!!" Spier... No wiec kiedy robilem juz 2 knajta... trenilem tak dlugo, az mialem uh, i potem z innymi robilem to samo (bylo ich dwoch jeszcze, jeden dla kolegi, i jeden na innym servie, ktorym tak naprawde zaczelem w Tibie grac) czyli ogolnie w swoim zyciu stworzylem 4 knajtow, tak 4 bo pierwszy byl na Antice, po wyjsciu z rooka poszedlem zwiedzac ten uroczy kontynet, a po zwiedzeniu zrezygnowalem z gry. Wiec "mialem" 3 knajtow ze skillami ~70. Nie raz i nie dwa, zdazylo sie, ze napadl mnie Pk'er, ktory widzac lvl 14-20 myslal... "Ho ho, ale nubek lata, pojdzie jak z platka." i zaczal bic. Oczywiscie nie bylem wtedy obeznany jeszcze i panika itd. Ale po 5 sec. zawsze myslalem... "Ten pker to mi zabral moze pol zyc, a mam caly bp uhow." i z okrzykiem bojowym na niego... Zadziwiajace, jak sprawdza sie powiedzenie "Najlepsza oborna jest atak." bo po paru uderzeniach, PK'er (przewaznie sorc,drut,pal) zdawal sobie sprawe, ze to nie on atakuje, tylko on sie BRONII!
No i tak to bywa... Raz na treinie, choc to juz byl trein od 70-80 skilla, zaatakowal mnie sorc z fire devilem... Zjechal mnie tym combosem pierwszym bardzo ladnie, ale coz.. Uhnalem sie... i wyszedlem do gory (byly to kopalnie).
Otworzylem sobie bp co potrzebowalem i.. "Po loota z niego!" i bieglem na niego z mieczem w reku. Pewnie sie cieszyl ale nie dlugo, bo staralem si trzymac caly czas przy nim, wiec jego fd bil nie tylko we mnie, ale i w niego...
Bilem caly czas, nie zabijajac Fire Devila tylko sorca... A combo mieczyk+hmm+ przecudowny fd zakonczylo zywot marnej istoty ludzkiej. I takim sposobem dostalem pare uhow, 2xbp manasow i reszte.
To bylo pare przykladow po co trenic.
--------

Jeszcze warto trenic do skilli 70 bo zaloze sie... ze zalozmy ze masz kolege, ktory nie treni, tylko od razu expi. To bedziecie miec wkoncu ten sam lvl, np na 25... Tylko ze ty bedziesz mial skille 71/70, a on MOZE 50/50. Plus ty masz wiecej kasy bo mniej marnacji na leczenie. Im szybciej zabijasz potwora, tym szybciej expisz panowie!!!

----------

@LordD Szanowny panie lordzie, co ty za nubowski swerv trafiles zeby ze skillami 85 i to zrobionymi tylko przez exp byc na pierwszym miejscu. I w ogole to przy badaniach naukowych sie Ciebie pod uwage nie bierze, bo jestes wyjatkiem i to nie wiadomo jaka anomali, NEO czy cus. Ale rozumiem, ze na new servie sie tylko expi, bo tak trzeba, i tak sie robii... Ale zeby miec skille 85 bez treina na pierwzsym miejscu, to musisz pozdziekowac swoim kolegom servowiucza ze Ci dali taki przywilej

DZIEKUJE ZA UWAGE!!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-04-2007, 17:51   #22
midurap
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 04 2007
Lokacja: Za lasem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Miduram
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 25
Skille: 60/60
Poziom mag.: 4
Domyślny

Dobra dzięki za wszystkie odpowiedzi. Jednak będę grał moim knightem i nie przejmował się dużą ilością deadów. Ostatnie 2 pytania:
przypomne 61/60 Knight 25lvl eq: knight armor, crown helmet, plate legs, fire sword, medusa shield, scarf czy pokonam beholdera bez straty UHów?
Czym się różni def od arm??? Czy arm wpływa na strade hp przy obrażeniach "fizycznych"???
midurap jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2007, 14:34   #23
Bromeek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 01 2007

Domyślny

1)Pokonasz beholdera moim zdaniem.
2)Tak,wpływa.
Bromeek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2007, 01:50   #24
dzbanoln
Użytkownik Forum

dzbanoln's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2006
Lokacja: Polska

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez LookamZzaRogu Pokaż post
Jak dla mnie, to skill'e są podstawą. Wg mnie powinieneś nabić 65-70/65 i dopiero potem pozdobywać doświadczenie (exp) i pieniądze na lepszy sprzęt. Pomyśl logicznie:
nabijesz wyższe skill'e --> będziesz mógł exp'ić na lepszych potworach
będziesz mógł exp'ić na lepszych potworach --> będziesz dostawał więcej exp'a i kasy z hunt'ów
będziesz dostawał więcej exp'a i kasy z hunt'ów --> kupisz sobie lepszy ekwipunek.
Oczywiście skill'owanie zajmuje sporo czasu, ale naprawdę się opłaca.
Pozdrowienia,
LookamZzaRogu
Niestety chyba obale Twoja teorie drogi kolego
Co z tego ze na np.15 lev bedzie mial skile po 80 jak hp bedzie mial niewiele i nawet zadajac niezle hity nie bedzie nadazal z leczeniem.
Nie mowie juz o takich dragach...
Wedlug mnie to musi isc proporcjonalnie ,a nie nabije 80 axe fighting na 15 lev i dalej bede chodzil na roty...
To jest tylko moje zdanie jesli sie myle to))
22:06 Anras Lavon [15]: WAZNE !!!@KUPIE BLUE ROBE @#NA RATY# &&& PIERWSZA RATA ##3,6 K i 100 spearów + 13 manasów##MSG ME!!!
dzbanoln jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2007, 02:35   #25
Kellerman
Użytkownik Forum

Kellerman's Avatar

Data dołączenia: 12 04 2007
Lokacja: New York
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Imię: John Doe
Profesja: Elite Knight
Świat: Antica
Poziom: 79
Skille: -,.,-
Poziom mag.: 7
Kellerman ma numer GG 5857403
Domyślny

Muhuahau jak czytam niektórych posty to aż mi łzy do oczów nachodzą -.-
jasne że jest różnica ja bloczyłem demony przy skillu 94 a kolega przy 83 i co?jaki efekt na demona 3 uhy mu wiecej zchodzily to ma różnice...skille są postawą i niważne kto co powie...z dobrą bronią nawet o 20+hit na demonach sprawia różnicę przy długim huncie...

Zabiłem twojego brata a może pomogłem rozbić twoje małżeństwo?nie ważne co zrobiłem napisz mi notkę

JAK WIDZĘ RIPPERA TO MNIE ŻAL ZŻERA.
Kellerman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2007, 02:57   #26
Nadol
Użytkownik Forum

Nadol's Avatar

Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: ████ice

Imię: Brodol
Profesja: Paladin
Świat: Pandoria
Poziom: 999
Skille: █
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez midurap Pokaż post
Witam!
Po długim i bezowocnym przeszukiwaniu forum postanowiłem napisać post przedstakiający mój problem. Mainowicie jestem knightem 23lvl 55/53 w swordzie (miałem dużo lepsze ale ginąłem ok. 15 razy ) eq: k-arm, p-legs,fs,l-boots,scarf,dragon shield, c- helmet. Mój kolega ma identczne eq 20lvl i skille 48/44. Zarówno on jak i ja walcze swordem. Pewnego razu wybralem się z nim poexpić a on zadawal takie hity jak ja a czasami nawet lepsze. I tu nasuwa się pytanie czy lepiej skillować czy może zbierać kase na lepsze bronie skoro różnica 10 skilli nie robi różnicy?
Słuchaj stary może on miał czity ,albo po prostu miał dobry dzień , mi też czasami wejdzie w humana z sd za 90 a czasami za 140 (tak można w kółko)

Nadol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2007, 12:52   #27
kasii
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 10 2005

Imię: kasii
Profesja: Paladin
Świat: astera
Poziom: 100
Skille: 90+2/69
Poziom mag.: 20
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marfu Pokaż post
Kasii powiedział: "pewnie ze skile nic niedają każdy knight z skilami 50/50 moze demka bloknac a ze pujdzie mu kilkakrotnie wiecej uh czy to ma znaczenie ?
o ironio nieszczesna niestety ma "

Oj Kasii - na demona czy beda to skille 100, czy 20, rożnica bedzie nie wielka - on wali glownie magia...

Reszty zrozumiec sie nie da, bo chyba jeszcze poza przedszkole nie wyszedles - w pierwszej klasie ucza o pozytku ze znakow przystankowych, jak kropka czy przecinek.

Ale... Knight zarabiający na guardach... Niezly dowcip, ciekawe ile wyciąga na czysto po odjeciu kosztow wszelakich :-)
spytaj większości knightów lev 60+ z dobrymi skilami
bo widzę że ty dalej twierdzisz że skile 10/10 są dobre
czy wychodzi knight na + ?
to że jeden z lepszych polaków na nova na guardach wbił od 120-145 lev świadczy o tym że za <cenzura>sie nie zwraca
weź zachowaj swe mądrości dla kolegi który zaczął grać miecha temu i przewiduje że za pół koku z niego wyjdzie co i tak pobiło by pewnie twój rekord
bo do tematu wniosłeś tyle co skunks do kościoła

pozdro
kasii jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2007, 02:51   #28
Kellerman
Użytkownik Forum

Kellerman's Avatar

Data dołączenia: 12 04 2007
Lokacja: New York
Wpisy bloga: 1

Imię: John Doe
Profesja: Elite Knight
Świat: Antica
Poziom: 79
Skille: -,.,-
Poziom mag.: 7
Kellerman ma numer GG 5857403
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kasii Pokaż post
spytaj większości knightów lev 60+ z dobrymi skilami
bo widzę że ty dalej twierdzisz że skile 10/10 są dobre
czy wychodzi knight na + ?
to że jeden z lepszych polaków na nova na guardach wbił od 120-145 lev świadczy o tym że za <cenzura>sie nie zwraca
weź zachowaj swe mądrości dla kolegi który zaczął grać miecha temu i przewiduje że za pół koku z niego wyjdzie co i tak pobiło by pewnie twój rekord
bo do tematu wniosłeś tyle co skunks do kościoła

pozdro
;d narobił tylko zapachów ;d i jasne jest że skille są podstawą i bez nich fakt że może i zbloloczysz potworka ale cooo z tego?walniesz mu coś bez skilli?

Zabiłem twojego brata a może pomogłem rozbić twoje małżeństwo?nie ważne co zrobiłem napisz mi notkę

JAK WIDZĘ RIPPERA TO MNIE ŻAL ZŻERA.
Kellerman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-11-2007, 11:56   #29
Mekeda
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fiszbin Pokaż post
Koleś chciał zrobić nową postać pewnie dlatego, ponieważ źle czuł się mając świadomość, że wiele razy padł i chciał zacząć od nowa z czystym kontem.

Co do expienia to kopalnie-> dwarf'y soldier'y.

Ja np. gram na Thori 25 knightem i nie moge expic w kazo poniewaz jest tam gildia rozowych pk-erow i gdy tylko ide expic to zacznaja mnie bic

Ps. Powiedzcie gdzie moge expic 25 knightem 55/53
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania