|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | ||||||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() @Nightwalker
Nie podoba mi sie ten artykul =/ A jako ze mi sie nie podoba(nie lubie, kiedy ktos za wzor satanisty podaje La Veya, ktory IMHO byl conajmniej szajbniety), to zacytuje tu IMHO lepszy, sciagniety ze strony www.satan.pl (bardziej zgodny z prawda~) Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Coz, mam nie mieszac religii z nauka? Cytuj:
Cytuj:
Over and out... Ivul Sata...erm, BK
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
||||||||||||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Wiesz co Baron... wiara w potęge czlowieczego rozumu to ateizm (chodz ateizm to nietylko to, albo wogole co innego po atiezmow jest tyle ile ateistow)
Wiec sadze ze opisany przez ciebie "twoj" satanizm to nic innego jak ateizm w bardziej chaotycznej formie to mi sie niepodoba zbytnio, ale grunt ze nierobisz tych zabojstw i okropnych rzeczy (zabijanie itd.) reszta to juz twoja sprawa kiedys spotkalem wlasnie tagiego chaotycznego ateiste byl dwa lata starszy odemnie (16 lat) on powiedzial ze, tak jak ty nielubi zasad ani zadnej religi. powiedzial ze to nie dla niego i wogle woli krzyczec ave satan i byc wolnym. Lecz podslychalem jak gadal ze swoim kolegom, ktory zalil sie naszemu bohaterowi, ze wkurzaja go "babcie w opierwszych rzedach kosciola", za to nasz chaotyczny ateista odpowiedzial: - "Jak bede stary tez bede chodzil do kosciola jak te babcie. Nic wkoncu niemam do stracenia" mniej wiecej to tak brzmiało Niewiem jak bedzei z tobą ale opowiedzialem wam ciekawa historie. Jeszcze jedno : "bardzeij zgodny z prawdą" - to wszystko zalezy od punktu widzenia PS:Ja osobiscie wierze, że kiedys zobacze jeszcze moich zmarłych bliskich ![]() Ostatnio edytowany przez Nightwalker - 24-09-2004 o 15:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ivul BK Over and out...
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!
Stan: Niegrający
Imię: Gieksa Jastrzebie
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
|
![]() Widzę że temat się rozwinął na sprawy psychiki, ale ja opowiem pewną historię:
Pewnego razu dzieciaki znalazły u nas w lesie pentagram składający się z drzew. Na drzewach były powysisywane różne satanistyczne symbole i hasła. Póżniej przyjechała polecja i zniszczyła to i powycinała drzewa. Sprawa ucichła, ale po kilku latahc był pożar lasu. Gdy szukano powodu to natrafiono na miejsce po pentegram i kartkę z napisami, że zniszczą to miasto i różne takie. Co wy o tym sądzicie??? Bo ja odkryłem ostatnio polankę z pentagramami na drzewach!!!
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
|
![]() OK Baron. Juz myslalem ze jestes "ideologicznym" satanistom. (ponoc do tego dązysz? sam niewiem odpowiedz)
I jeszcze jedno.....ty jestes ateista czy czyms innym? Dobrze, ze pare spraw sobie wyjasnilismy ![]() A propo nie kazdy katolik jest fanatykiem <np. ja niejestem> , ale znam ksiedza (uczy mnie religii) ktory gra w strzelanki. A co do dekalogu to nawet ateisci sie nieprzyczepia (procz do "nie cudziołóż" no i tym przykazaniem zwiazanym z Bogiem i "dzien swiety swiecić" <ale to logiczne bo sa ateistami> ![]() Moim zdaniem SYSTEM WARTOSCI (zaznaczam) chrzescijanski jest BARDZO DOBRY. A co do jego wypelniania to inna bajka. Mi chrzescijanstwo pasuje i wierze w Boga. Baron ponoc mieszkasz na Krynickiej? Ja mieszkam na Swieradowskiej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() Cytuj:
Ja jestem ateista, mimo ze urodzilem sie w katolickiej rodzinie. Oficjalnie nadal jestem katolikiem (tzn. na papierach tak mam napisane [mam tez napisane, ze jestem aspoleczny, ale to inna para kaloszy]), ale prawda jest taka, ze kiedys zaczalem watpic, a teraz jest to juz czysta 'niewiara'. Gdyby bog faktycznie istnial, to dlaczego pozwala on na tyle okropienstw, jakie sie teraz dzieje na swiecie? Dlaczego nie dba o to, co sam kiedys stworzyl? Najlogiczniejsza wydaje sie tu byc filozofia (religia) deicka, ktora mowi o tym, ze bog faktycznie istnieje, faktycznie stworzyl swiat itd., ale sie nim nie interesuje, nie zajmuje... w to bym jeszcze OSTATECZNIE mogl uwierzyc, ale tez tylko wtedy, kiedy ktos przedstawil by mi racjonalne dowody na istnienie boga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |||||||||||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
|
![]() I tu sie pojawia potega tego forum. Gadka o rzeczach, ktore sa interesujace i/lub poruszajace wazne tematy, a nie "gdzie leciec ze skillami..."
![]() Coz, wyliczanke czas zaczac.Zacznijmy od hoomika : Cytuj:
[quote] "Jesli jestes chrzescijaninem" - a co, jesli nie jestem...? [quote] Jesli nie jestes - niektore argumenty nie moga w ciebie trafic, ot co ![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() ![]() Kolej na Kaldricka : Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() ![]() Przejdzmy do djkutera : Cytuj:
|
|||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!
Stan: Niegrający
Imię: Gieksa Jastrzebie
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
|
![]() ja nie byłem tego świadkiem, tylko słyszałem od kolegi (mozę rzeczywiście mówił to jako żart, ale on nigdy nie kłamie). Ale tepentegramy widziałem i były na rysowane:
* * * * * czyli tak jak powinno być narysowane, ponieważ symbolizuje rogi szatana. Bo: * * * * * to symbol człowieka (symbolizuje głowę, ręcę i nogi).
![]() |
#30 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czyms ehm... niemialem cie zamiar obrazic Baron <jak to tak odebrales to sorry>
A propo tego linka... mi sie to wydaje raczej nabijaniem sie z tego niz czyms co mialo uswiadomic o glupocie dekalogu... Mysle ze :Nie zabija, Nie Kradnij, Czcij Ojca i matke swoją oraz nieporzadaj rzeczy ani zony kogoś trafia w do każdego porzadnego systemu wartości... Nekromanty Nieznam (wiem ze tam mieszka) a o Sledziuchu i innych niesluszalem ze mieszkaja ![]() Wiem dobrze, ze nie naklonie cie do rozmyslan o wartosciach chrzescijanskich, lecz probuje z toba dyskutowac na tyle delikatnie i ostroznie, bo jak widze po twojej dzialalnosci na forum (na przykład z tym moim "Czymś" ) jestes strasznie obrażalski ![]() Chodz ciesze sie, że na tym forum istnieje spora grupa osob, z ktorymi mozna podyskutowac ![]() Dobra niech zgadne "ammmm zagladam do mojej krysztalowej kuli" zaraz Baron przyczepi sie do niescislosci w tym poscie ![]() Ostatnio edytowany przez Nightwalker - 24-09-2004 o 20:41. |
![]() |
![]() |