Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 24-05-2007, 22:14   #21
Emcess
Użytkownik Forum

Emcess's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2007
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Subaru Pokaż post
yyy... po :
- sumony sie przydaja
- no niewiem kto tu jest noobem . 10 bp manasów na godzine ?
- nic niezarobisz.
- to jak expisz 8h to 80 bp manasów ;/ 88k za 1 wypad na exp

omfg no niewiem czy ci sie tak oplaca ...
expic z mort hura ( no coment)
Zgadzam się, noob. Lecz do tego expienia z mort hura zupełnie nie.
Widziałem jak 65 ms na Celeście z blokerem byl na jakiejś tombie i robil 300k/h.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-06-2007, 14:22   #22
Master Destroyed
Użytkownik Forum

Master Destroyed's Avatar

Data dołączenia: 04 07 2006
Lokacja: Jamaica

Stan: Aktywny Gracz
Świat: "Swelena"
Poziom: 2
Skille: 1\1
Poziom mag.: 2
Domyślny

Oh glupoty gadacie.Ja tam expie z 2 ds'ami i jest git.Lvl szybko leci zawsze jesem na plusie 2-7 k.Zazwyczajwychodze wczesniej bo nie mam capa i lotbag jest trocxhe warty.Troche vampow jest i to maly + bo od czasu do czasu poleci wampirka;p
Master Destroyed jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2007, 20:49   #23
Sir Dark Archeon
Użytkownik Forum

Sir Dark Archeon's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Gdynia

Profesja: Elder Druid
Świat: Grimera
Poziom: 133
Skille: 23/28
Poziom mag.: 74
Sir Dark Archeon ma numer GG 8764136
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez UndeadSobi Pokaż post
Otóż właśnie interesuje mnie ten tomb. <co do opcji szukaj wyskoczył tylko filmik z poziomu -2 za tp>
No więc przejdźmy do rzeczy.
Chciałbym się tam wybrać na "małe" expienie, oczywiście z DSami jako blokerami(IH mam z 5bp więc chyba styknie).
1. Czy coś tam twardego można spotkać?
2. Ile ew. wziąć bp MF?
3. Czy oplaca się tam brać GFBki? xD
4. Czy się da wyciągnąć lootbaga przez ten dziwny teleport? ^^
5. Tutaj wpiszcie wasze porady
Stone tomb to fajna miejscowka.
Na twoim lvl polecam poziom bezposrednio za blue fame. Poziom nizszy jest hardocre. Jak sie nie chce pasc to solo od 100+ i wtedy jest zajebisty exp 100-120k/h.
Tak wiec -2 za blue flame sobie odpusc.
Poziom wyzej jest jacik. Nic poza vampami i ds mocnego nie spotkasz.
Najlepiej tam expic z 2 DS, zapas IH na ich leczenie, warto wziasc conieco GFB jak sie zrobi zbyt goraco. Otoczone DS szybko padna.

Mf wez ile dasz rade, zostaw troche capa. Wez ze soba kilka df bo scaraby i slimy lubia paskudzic na lotbaga.
Exp ci sie napewno zwroci, expa tez wpadnie calkiem przyzwoicie.

Tak przez blue flame mozna przenosci baga, jak go wrzucisz teleportnie sie do wyjscia w to samo miejsce w ktore teleportowana jest postac po wejsciu w niego.
Sir Dark Archeon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2007, 22:20   #24
bartii10
Użytkownik Forum

bartii10's Avatar

Data dołączenia: 06 05 2006
Lokacja: Kraków

Imię: Bartholdi
Świat: Astera
Poziom: 95
Skille: --/26
Poziom mag.: 64
Domyślny

@up
widze ze doswiadczony jestes i sporo czasu na stone za tp spedizles. mam wiec nadizeje ze mi pomozesz.
dotychczas expilem tylk w lewej badz w prawej odnodze z 1-2 dsami. zawsze na + wychodzilem tylko ze exp jakies 25k na godzine.
intreresuje mnie jak wyglada sytuacja w innej czesic tomba. w ktorej czesci tomba sie ulokowac zeby wastu nie bylo a zeby robic wiecej expa na godzine.
-1 ds
-2 ds
- bez dsow??

@down
ale lazic po lewej odnodze czy prawej czy sie dalej wypuscic. a lootbaga to nei ma zabardzo z czego robic. ostatnio zrobilem z brass iron i viking helmow to wazyl 300oz.

jutro pojde z 5 bp mf i zrobie lootbaga. napisze jak mi poszlo ;]

Ostatnio edytowany przez bartii10 - 13-06-2007 o 23:48.
bartii10 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2007, 23:00   #25
Yogol
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 12 2005
Lokacja: Poland

Stan: Na Emeryturze
Imię: Yogol
Profesja: Paladin
Świat: Nebula
Poziom: 54
Domyślny

A ja Ci proponuje wziąść z 4-5 bp mf i lac tylko z vis+wand ja tak expiłem i zapewniam Cię że nie byłem na minus, a jak robiłem lootke to byłem na +.Bij oczywiście wszystko na hp i lecz się gran.
Yogol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2007, 23:43   #26
Sir Dark Archeon
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bartii10 Pokaż post
@up
widze ze doswiadczony jestes i sporo czasu na stone za tp spedizles. mam wiec nadizeje ze mi pomozesz.
dotychczas expilem tylk w lewej badz w prawej odnodze z 1-2 dsami. zawsze na + wychodzilem tylko ze exp jakies 25k na godzine.
intreresuje mnie jak wyglada sytuacja w innej czesic tomba. w ktorej czesci tomba sie ulokowac zeby wastu nie bylo a zeby robic wiecej expa na godzine.
-1 ds
-2 ds
- bez dsow??
W sumie w calym tombie jest to samo, z tym ze po prawej tak jak sie idzie na -1 jest wiecej mumi cryptow i vampow, 5 vampow i ds z prawej strony od tego glownego skrzyzowania.

Ja tam do 60 lvl bez ds jechalem, tempest + vis i expilem na dolnej lewej czesci i odnodze do zejscia -2 i mialeme xp ok 45-50k/h, przy szybszym respie mozna wiecej wyciagnac jak sie gfb uzywa.

Moim zdaniem sprobuj tak, ds 2 sztuki uzywaj glownie do blokowania potworow i bicia smieci, a samemu z rozdzki/wanda i vis bic co mocniejsze stworki. Spokojnie tak bedziesz mial 40k/h bo ds nie beda zaduzo expa zabierac a blokujac oszczedzac bedziesz na leczeniu siebie.
Najlepiej expic wieczorami i popoludniami jak jest 500+ ludzi na serwie wtedy resp jest taki ze nie bedziesz nadazal z czyszczeniem. Styknie jak bedziesz czyscil lewa strone od wejscia, prawa gore i odnoge do schodow na -2.
Przy takim ustawieniu powinienes wyjsc na + w najgorszym wypadku na 0. Jak spadnie kilak 2h swordow lub cos z vampa to bedziesz ladnie na +.

Pozdro
stary 14-06-2007, 00:23   #27
bartii10
Użytkownik Forum

bartii10's Avatar

Domyślny

@up
prosze o cyferke, w ktorej stornei tombu expiles ze 50 expa robiles bez wastu
bardzo chetnie jutro sie tam przejde.

@down
dzieki za pomoc, do tej pory expilem na 1 i 2, a teraz zwiedze sobie kolejna czesc tego wspanialego tomba xD

Ostatnio edytowany przez bartii10 - 14-06-2007 o 09:28.
stary 14-06-2007, 01:39   #28
Sir Dark Archeon
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
@up
prosze o cyferke, w ktorej stornei tombu expiles ze 50 expa robiles bez wastu
bardzo chetnie jutro sie tam przejde.
Z 2 DS + tempest + vis : 1, 2 i 4 exp 40-50k bez wastu. Tu proponuje poprobowac, zaczac od dobijania tylko potworow i expienia glownie DS az po opcje ze DS tylko blokaja a lejesz all z visa i roda. Sam musisz dobrac tak by nie byc na waste a miec max exp/h.

3 odradzam bo duzo vampow i sumony sie nie przydadza.
Tam solo od 60 mozna expic ale vampy trzeba lurowac po 1 - wieksza ilosc to konieczne gfb.

Ja expie obecnie na 4 i 3 solo na 88lvl to lajtowo mam 50-55k/h wychodze roznie, zaleznie od szczescia, od male waste po ladny plusik jak poleci cos z vampow.

Jak skolujesz blokera takiego z 80+ i dobrymi skilami i nabijesz 80 lvl i 60 mlv to polecam wypad na -2. Hardcore ale exp doskonaly. Trzeba tylko uwazac by nie zostac okrazonym bo przy szybkim respie chwila nieuwagi i jest rzeznia.
Nie raz sie trafia 2 necro 2 ancienty gs i vamp plus smieci na raz, co do przyjemnosci nie nalezy . Zwlaszcza dla druta ktory nie ma mort hura

Nie mniej polecam. Na poczatek proponuje zbadac caly tomb i calego respa i oblookac co gdzie sie respi i potem wypracowac wlasna taktyke odpowiednia do stylu grania. Uwazam jednak ze szybko polubis ztego toba. Jak dla mnie poza tarpitem to najlepszy tomb do expienia. Tym bardziej ze jest tam szybki resp, nawet przy 300-400 ludkach online da sie elegancko expic. Tomb na tyle duzy ze zczyszczenie 1 raz calego respa w tombie to ok 50k expa.

Btw - tomb doskonaly dla kina z dobrymi skilami. Duza ilosc slimow scarabow, ghuli i mumi to latwe cele. Skile 85/85 lub wyzsze dobra bron i mozna smigac.
Zawsze mile urozmaicenie zolwi cycow lub dragow.
Pozdro.

PS. Na starcie zbieraj generalnie calego lota: brassy, vikingi, scalaki, iron helmety, mornig stary, 2h no i oczywiscie lot z vampow i black shieldy z mumi. Od biedy mozesz selac nawet black perly, zawsze to cos warte. Jak tak bedziesz zbieral i baga targal to nie ma bata by na - wyjsc. Scarab coinsy tez sie czesto trafiaja wiec nie bedzie problemu z ich zdobywaniem na kolejne hunty. A - tu dosc czesto czysci podloge wiec baga trzymaj "przy sobie" - koniecznie df bo inaczej ocipiec mozna bo zawsze poison fieldami bedzie uwalony.

Ostatnio edytowany przez Sir Dark Archeon - 14-06-2007 o 01:52.
stary 14-06-2007, 13:06   #29
bartii10
Użytkownik Forum

bartii10's Avatar

Domyślny

bylem, zobaczylem, zwyciezylem i wrocilem..
siedzialem godzine przed ss w odnodze zanaczonej nr4. zesumonowalem 2 dsy, bilem tylko z vlcanika, czasem vis i weszlo mi 24k expa. chodzilem bardoz ostroznie. spalilem 26 manafluidow, a wynioslem w bp 2,200 w goldzie, 600 w kamyczkach, 1000 spike sword, 3x iron helmet 420. czyli razem jakies 4k.

teraz jak pojde mam nadizeje wbic wiecej expa, gdyz bede bic wiecj z visa, wastujac jakeis 4bp mf na godzine huntu. oczywiscie mysle ze mi sie zwroci.
jak juz popadne w rutyne i bede czerpal maxymalna ilosc expa przy zerowym waste to napisze .
stary 14-06-2007, 14:19   #30
Sir Dark Archeon
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
bylem, zobaczylem, zwyciezylem i wrocilem..
siedzialem godzine przed ss w odnodze zanaczonej nr4. zesumonowalem 2 dsy, bilem tylko z vlcanika, czasem vis i weszlo mi 24k expa. chodzilem bardoz ostroznie. spalilem 26 manafluidow, a wynioslem w bp 2,200 w goldzie, 600 w kamyczkach, 1000 spike sword, 3x iron helmet 420. czyli razem jakies 4k.

teraz jak pojde mam nadizeje wbic wiecej expa, gdyz bede bic wiecj z visa, wastujac jakeis 4bp mf na godzine huntu. oczywiscie mysle ze mi sie zwroci.
jak juz popadne w rutyne i bede czerpal maxymalna ilosc expa przy zerowym waste to napisze .
Ciesze sie ze moja pomoc sie w jakims stopniu przydala. Zycze udanych prob i osiagniecia swego celu.
Pozdro
stary 04-07-2008, 13:58   #31
Krystianek1701
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 11 2007
Lokacja: Bydgoszcz

Profesja: Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 46
Skille: 72/54
Poziom mag.: 13
Krystianek1701 ma numer GG 8223283
Domyślny

siemka może noobowskie pytanie zadam ale mam pacc od 10 dni . co trzeba polozyc na ta miske zeby sie tp ? bo mnei nie chce tam tp plx odp szybko

Proszę Zajrzyj
Krystianek1701 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2008, 14:04   #32
Pomocny Murzyn
Użytkownik Forum

Pomocny Murzyn's Avatar

Data dołączenia: 09 04 2006

Domyślny

Scarab coin, tylko musisz stać w tp

PS. Archeolog, ale to lepsze niż zakładanie nowego tematu.
Pomocny Murzyn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2008, 23:27   #33
Woojtazz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 07 2008
Lokacja: Bydgoszcz

Gildia: Bez takowej
Świat: Magera
Poziom: 11
Poziom mag.: 6
Domyślny

Na Twoim lvlu możesz tam expić bez ds'ów, lecz musisz uważać. Nie radziłbym udawać się na południe tomba, ponieważ tam wychodzą po 3 vampy na raz. Jest tam dużo mumii więc kasa wyniesiona z tego tombu może zniwelować Twoje straty do 0. Mając szczęście lootniesz Vamp shielda i masz zysk...

Pozdro. To mój pierwszy post na Tym forum ^^
Woojtazz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania