|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Poziom: 40
Skille: 6X/6X
Poziom mag.: 5
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ad2. To czy axe czy sword jest droszy to zależy juz od serverów ale przeważnie lepsze miecze są droższe niż topory. Cytuj:
Podsumówując ja wybralem sword i byleem zadowolony. ![]()
Ostatnio edytowany przez Plish - 29-05-2007 o 19:56. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Poziom: 60
|
![]() I tak większość z graczy nie dojdzie w swojej karierze do lvl'a, na którym faktycznie będzie mógł wykorzystać przewagę (bądź co bądź dość nikłą IMHO) klasy swojej broni. Jakoś idę całe życie w tych przeklętych clubach i nie narzekam.
Cytuj:
Mam skille 85/84, expiłem na scarabach ostatnio na skillach 83 z arcane staffem. Zdjęcie scaraba na 2 hity było naprawdę rzadkim wydarzeniem. Średnio tak 2-3 razy na 3h expienia. Aha, podpowiem - arcane ma jeszcze 3 ataku więcej od dl Cytuj:
Podsumowując - cluby są słabe, jeżeli masz zamiar chodzić wybitnie na fizyczne potworki i nie masz zamiaru kupować/zdobywać Arcane Staffa. Jeżeli robisz chara tylko do pk, to cluby są w sam raz. Ew. jak po prostu lubisz obuchy. Nie wiem, dlaczego większość ludzi kieruje się statystykami. Czy to tak ciężko wybrać po prostu ulubioną broń? Jedni lubią odcinanie kończyn przez topory, drudzy szczęk stali w zwarciu, trzeci zaś odgłos łamanych kości czaszki smoka pod kolejnymi uderzeniami war hammera. Tak trudno czasem zapomnieć o cyferkach i zagrać dla zabawy?
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2005
Lokacja: Lublin
Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Na chuj mi ? xD
Świat: Harmonia
Poziom: ^.^
![]() |
![]() Uwazam ze pod wzgledem zdobywania itemow na knighta ( ja gram sorcem ale mam knighta ) jest łatwo zdobyć axy , swordy i hammery ale najtrudniej swordy.. mimo to używam swordów natomiast jeżeli knight używa axa i ma sorca 75+ lvl to niema problemu bo ma questy na fire axe quest , dragon lance , behe quest ( guardian halberd ) hammery są tanie i słabe... a co do swordów to bright sworda trzeba kupować i gianta też ( na harmonii bright sword 7-8k , giant 17-18 chyba ) ;p
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: NOWOGARD
Imię: Bonczas/ Lorgin
Gildia: Demons Army
Świat: Pacera
Poziom: 275
Skille: 93/87
Poziom mag.: 11
![]() |
![]() Jejkuś cluby nie są słabe !! -.-
Ja pocinam z arcane staffem ze skillem 88 i nie narzekam ...
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2007
Lokacja: w domu xD
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Co cie to? ^.-
Profesja: Elder Druid
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Guest
|
![]() Swordy są najlepsze
![]() Na niskim lvl kupujesz serpent sword i zbierasz kase na fire sworda. Po fire swordzie radzę zbierać już kasę na giant sworda, a nie brighta, bo fs jest słabszy od bsa tylko o 1 punkt ataku, a gs o wiele bardziej się narazie przyda. No i jak już przeleciałeś po potworkach z gsem i zdobyłeś kasę na dobre eq, wtedy możesz spokojnie zakupić bright sword ![]() Podsumowanie... Najpierw kup: 1. Serpent Sword 2. Fire Sword 3. Giant Sword 4. Good eq ![]() 5. Bright Sword |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() ehhh, ile razy, w ilu tematach, na ilu forach, byl walkowany ten temat przypominajacy odwieczny spor o wyzszosci swiat bozego narodzenia nad swietami wielkanocy (albo odwrotnie) Ciagle padaja te same argumenty
1-axe najwiekszy atak 2-swordy najwieksza obrona 3-cluby najtansze Wiec, zaczynajac od swordow. Milosnicy mieczy wmawiaja ze obrona jest wazna a te pare punktow ataku sie nie liczy. Potem sikaja po majtkach jak dorwa avangera, nie nosza tarczy rezygnujac ze sporej obrony na rzecz tych "nieistotnych" 2 punktow ataku SoV jest tanszy od Sca bo jest ich wiecej na kazdym serverze. Na starych swiatach Avangera mozna kupic za smieszne pieniadze rzedu 300k przez co polecam swordy kazdemu kto gra na starych swiatach i dopiero zaczyna gre. Topory, moja ulubiona katagoria, sam walcze toporami. Sca+MMS ma wieksza oborne niz avanger i taki sam atak, wszystkie teorie ze liczy sie obrona tylko silniejszego mozecie sobie miedzy bajki wlozyc. Na nowych swiatach, szybciej znajdzie sie 4 knightow 100+ niz drozyna 80 levelowcow ktora wykona poi, wiec na nowych swiatach to Axe maja przewage. Na starych, trzeba bedzie wydac ~4 razy tyle co na avangera zeby uzyskac podobny (aczkolwiek lepszy) efekt. Na dluzsza mete to jednak topory zwyciezaja. Cluby. Wbrew powszechnej opini wcale nie odstaja od reszty. dragon hammer jest porowonywalny do knight axe oraz fire sworda. A scull staf nie jest gorszy od FA i BS. war hammer odstaje od swoich odpowiednikow(DL i GS) ale arcane staff jest naprawde dobrym obuchem. Polecam ta katagorie dla poczatkujacych graczy bez wiekszego doswiadczenia. Kiedy pada jakis 30-40 knight i traci gs ktory byl w bp to dzieje sie dla neigo wielka tragedia. taki sam rycerz tracacy war hammera nie bedzie rozpaczal. Odnosnie skilowania. Wszystkie 3 rodzaje uzbrojenia skiluje sie tak samo nudno. Te pare punktow roznicy w ataku najslabszych broni to tak jakby sie wysikac do jeziora i patrzec czy stan wody sie podniosl..... Ringi. Nie jest prawda ze o club ringi najprosciej a o sword najtrudniej. Sword ringi z orcow liderow leca stosunkowo czesto w porownaniu do axe i club z guardow/cyklopow. Ja po calym dniu na of mam bp sword ringow albo i wiecej a koledzy polujacy w cyclopis/kopalniach po tygodniu nie maja pelnego bp ringow na sprzedasz. Odnosnie tarczy. Nie jest prawda ze majac bron o obronie 20 i tarcze o obronie 30 liczy sie TYLKO obrona tarczy. Wedle kalkulatora 100 knight z 100 skila moze z sova zadac max hita 288 a z sca 300. Pomyslcie sobie ze te 12 dmg macie w KAZDYM ciosie wiecej. Wiec polujac z GS zadajac 3 ciosy w scraba i czwarty za 10-20 hp ktory go zabija mozecie byc pewni ze z dragon lanca ktora ma tylko jeden punkt ataku wiecej scrab by padl po 3 pierwszych ciosach, nie musze dodawac jaka jest irytacja sword fighterow kiedy miedzy 3 a 4 ciosem maja 2-3 poofy.
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2007
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vegoego
Profesja: Sorcerer
Świat: Refugia
Poziom: 40
Skille: 18/24
Poziom mag.: 38
|
![]() Nie zgadzam sie z twoja opinia,skoro zes wziol przyklad ataku na skillu 100 100 levelowego knighta to chyba juz wiadomo ze ta minimalna roznica 1 pkt atk jest jakas,chyba lepiej bic slima crowbarem za 10 niz knife czy sickle za 15.Jeszcze pkt atk owej broni zaleza od tego jak zcesto bedziesz w nia trafiac czyli im zadziej dym wiecej skilla shieldinga sie zrobi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, zgadza sie. Dlatego trenuje sie na monku jak ja teraz.
18:48 You see a monk. Wszystkie inne metody treningu sa duzo mnie efektowne. trenujac w grupie 4 knightow i jednego druida mozna afkowac pol dnia, majac jednego kolege ktory akurat pilnuje, w razie problemow zawola smsem (sms do niemczech/holadni/szwecji kosztuje tyle samo co po polsce). Na takim train spocie wystarczy podejsc do pc raz na 10-15 minut.
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2007
Wpisy bloga: 7
Profesja: Rookstayer
Świat: Refugia
![]() |
![]() Według mnie to Cluby to szajs!! Axe i Sword są dużo lepsze:
Sword ma dobry atak i duzom obrone np: Bs 36 atk i 30 def Axe mają najlepszy atak i średniom obrone Club nic niema cheba że thunder hammer ale ja bym nieliczyl na coś takiego (skull staff >slabsza od bs i slabsza od fire axe ) pozdr |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Cytuj:
Wszystko zależy od skilli. Club szybciej się skilluje, ponieważ crowbar ma najmniejszy atak. Porównanie: Knight z Dragon Lance i 70 axe < Knight z Warhammerem i 72 club. Knight z Giant Swordem i 70 sword < Knight z Warhammerem i 71 club. Knight z Avengerem i 90 sword < Knight z Arcane Staff i 88 club. Itd itp. Co do obrony, chodzisz bez tarczy, że orbona miecza jest dla ciebie tak ważna? Powtarzam, wszystko zależy od skilli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2007
Lokacja: 3miasto, Gram: Soldat tibia.pl klan!
Wpisy bloga: 5
Imię: Edward The Matiz
Gildia: First Division
Świat: Pacera
Poziom: 63
Skille: 75/72
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Cytuj:
Gs cena na Pacerze gdzie gram waha się między 14-18k a d lance 8-9k to robi różnice d lance ma 1 wiecęj ataku a na scrabach że skillem 75 na jednego hita więc po co obrona???. Avenger jest dwu-ręczny do zdobycia z poi ( na nowych serverach poi wykonało 1-3 teamy) więc cena waha sie pomiędzy 140-200k a SCA które można zdobyc z anhilatora którego znacznie łatwiej wykonać Cena:60-80k Jedno ręczny mogę miec tarcze mastermind więc: Avenger: 200k,50 ataku 38 obrony, dwu-ręczny,rzadki bardzo trudny do kupienia 50-38 SCA:65k,50/30, jednoręczny,mniej rzadki , Mastermind shield 37def cena 50- 70k Razem: Avenger 50/38 200k prawie nie zdobywalny SCA + MS 50/37 115k łatwiej kupić /zdobyć ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Guest
|
![]() Powiem jedno Hail Sword Powah.I jeszcze Hail Avenger! Hehe.
![]() |
![]() |