![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 04 2007
Lokacja: Ustrzyki Dolne
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Elane The Guard
Profesja: Elite Knight
Gildia: Parafia Miłosierdzia Bożego
Świat: Secura
Poziom: 96
Skille: 87/87
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Uważam, że SoV + MMS to potęga
![]() ![]()
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2007
Lokacja: EuDeZet
Stan: Na Emeryturze
Imię: Nahh the Evill
Gildia: Heretics
Świat: Valoria
Poziom: 15o
Skille: o9/o9
|
![]() Dzis spedzilem godzinke na zolwikach (bylem na -3 i -4, bilem male i duze zolwie i crabiki) no i wyszlo mniej wiecej tak:
1h SoV+Shild okolo 6-8 manasow wypitych - 42-45 k exp Avenger 0 manasow wypitych - 58-60k expa Uzywajac avengera nie zuzywalem manasow bo starczyla mi zwykla regeneracja many, a i exp byl o wiele lepszy ![]() Jutro jesli znajde czas postaram sie skoczyc na dragi (jesli beda wolne) i wtedy zamieszcze statystyki z dragow ![]()
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
![]() |
![]() Co do teorii rycerskiego~
Bloczylem swoim najtem duzo demonow/hero/behe/bk i zauwazylem, ze gdy zaatakuje potwora (chociazby na full def) to dostaje wiecej hitow. Natomiast gdy mialem full attack i nie atakowalem potwora, to blokowalem tak samo jakbym mial full def i NIE atakowal potwora. Nie udowodnie wam tego, mowie po prostu jak bylo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Poziom: 60
|
![]() Aaa, to te nowe jpg skonwertowane do scr? Fajnie, już ściągam!
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
|
![]()
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 09 2006
|
![]() Avanger blokuje lepiej niz SoV+mms i ma 2atk więcej, mimo to na większości światów jest tańszy od SoVa, bo łatwiej go zdobyć (wiele światów ma poi cleanerów zwykle 200k za osobe).
SoV kiedyś było potęgą swordow, dziś idzie w odstawkę, choć ładniej wygląda ;p Avanger >>SoV |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: woah berry jerry
Profesja: Paladin
Świat: Xerena
Poziom: 31
Skille: 62/41
Poziom mag.: 10
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Jezeli nie atakujesz potwora, niewazne jak masz ustawione to i tak przyjmujesz jego ciosy na full def.
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Guest
|
![]() EO pisał o tej różnicy. Blokował zerka z avengerem, a potem z sov+mms. wynik był taki że z avengerem otrzymywał ok7% mniej obrażeń, czyli avenger jest lepszy od sova
![]() Tak oto EO uzasadnił dlaczego sprzedaje drożęj avenger niż sov. ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Guest
|
![]() na wiekszosci filmikow z hlvlami knightami widze ze maja sova + mms w rekach a avangera tam gdzie torch
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() pisac sobie moze wszystko co mu sie zywnie podoba, a ze na glupiego nie wyglada to wie, ze mnostwo ludzi to lyknie opierajac sie na jego "autorytecie".
z innej beczki: Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#34 |
Zbanowany
|
![]() Gremlin@
Bullshit. Mając ave, na 92 lvl EK, skille 85 + ring , poszedłem na toirtoise's hell. Skutek? 1 Bp mf w 1 h (przy softach) Loot? 3 Warhammery, 4k w kasie. Powtórzyłem zabieg z SoV + MMS Skutek? 2 Bp uh w 1h (przy softach, nie nadążałem sie mfowac) Loot? Podobny do wcześniejszego. Co do cen za poi Take that ! Poi Price Pozdrawiam, Kvadzio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan
Imię: Topork
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
II podejscie placilismy po 100k ![]() P.S. Pierwszy team liczyl chyba z 80 osob z czego 3/4 nie rozumialo slowa po angielsku, moze dlatego nam sie nie udalo :< Drugi zas byl dobierany lepiej i calkiem niezle poszlo ![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2005
Imię: Marciniek
Profesja: Knight
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
|
![]() Troche poczytałem tych pierdół, jakie tu niektórzy wypisują i postanowiłem dodać swoje 3 grosze.
Avengera posiadam od początku stycznia, wbiłem nim ponad 4mln expa, więc chyba coś o nim wiem. Jest lepszy od kombinacji SoV+MMS na potworach, które mają słaby albo średni atak (idealny na dragi), ponieważ na tych potworach strata na obronie jest mniejsza od zysku w ataku (przez jedno i drugie ciężko się przebić), to jest potwierdzone przez wielu i ja także potwierdzam. Co do obrony, tu już są różne teorie, jednak nie można niczego potwierdzić póki nie wyznaczy się algorytmów, wg których działa obrona broni i tarczy i jak się odnoszą do skilli. Wg moich skromnych obserwacji Avenger jest gorszy w obronie potworów typu GS, BK od kombinacji Bs+Demonka, ale wyraźnie lepszy w obronie w trybie full atack, czego doświadczyłem bijąc dwarf guardy czy na ofie. Ostatnio edytowany przez Marciniek - 02-06-2007 o 18:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2005
Imię: Crystal Galadriel
Świat: Refugia
Poziom: 90+
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
|
![]() Znalazlem ciekawy film na forum Tibia.de, ktory dobrze obrazuje cala sytuacje i roznice pomiedzy sovem a avengerem
sov_vs._avenger.rec