Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-11-2004, 17:03   #21
FUZJANIJ-ELVANS
Użytkownik forum

Data dołączenia: 19 09 2004

Domyślny

Ja z rooka wyszłem z 20gp i sabre a na mainie zaczołem prosić i dostałem ile chciałem razem z 300gp dvarwen shield uh3 sd1 pare hmm pancerz i calu ubiur :tongue:
FUZJANIJ-ELVANS jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-11-2004, 15:30   #22
Krzysiak
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 10 2004
Lokacja: Czechowice-dziedzcie, Isara

Krzysiak ma numer GG 3234407 Krzysiak ma login Tlenu Krzysiak2525
Domyślny Sposób :)

Wg mnie wasze sposoby są całkiem niezłe, ale ja mam troche inny: Gdy zaczynam grę od 1 lvl shodze na szczury i robie tam 4 lvl co jakiś czas wychodząc na rynek, aby się uleczyć i sprzedać zabite szczury. Potem gdy mam około 200gp kupuje se Carlin sworda lub Katane oraz lepszą zbroje i tarcze (najlepiej wykonać quest z bananem żeby dostać studded shielda na początek). Gdy mam już dobre uzbrojenie i gdzieś 4 lvl ide na bugi i trolle. Tam expuje i zbieram kase. I tym sposobem osiągam na rooku 8 lvl expując najpierw na szczurach a potem na trollach
Krzysiak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-11-2004, 09:25   #23
Filu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 10 2004

Evul red??!!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bikstopa Reaktywacja
to co ja jestem wyjatek ?

nieznalem tej metody i jakos zyje
ale tu jest mowa o rook'u zkod masz redskulla???
Filu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-11-2004, 10:18   #24
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Ma red skulla bo musiał zostać zrookowany, a na mainie miał właśnie czaszkę...

Ja stosuję prostą metodę, od 6 lvlu, kiedy mogę bezpiecznie chodzić na szkielety... Kupuję szpadel, rozkopuję kamyczki (tam, gdzie siedzą skeletony, w pobliżu orca spearmana), i tam rozwalam szkielety. Zostawiają mace'y, hatchety i brass shieldy, które potem sprzedaję u Obiego. Jak wychodziłem z rooka paladynem, miałem 1,2k... Fajna metoda, jak dla mnie, expisz i masz kasę, na dodatek dość sporą, a i od 6lvlu masz przy niewielkim wysiłku dobrą tarczę i broń po deadzie.
stary 25-11-2004, 19:51   #25
mimi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 10 2004
Lokacja: Kazordoon(Iława)

mimi ma numer GG 7273388
Domyślny

A ja to robie tak:
Zbieram z deerow i rabittów i shepów meat i ham i sprzedaj u willjego.
Kupuje chain armor legsy i butsy i na szczury do 2 lvl.
mimi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2004, 10:58   #26
Gieras
Guest

Domyślny

Rook:
Jak mam 1lvl to ide na szczury nad Tomem i kolo Training Room.
Nabijam dopoki nie bede mial 2lvl i 100gp.
Pozniej kupuje sobie tarcze (Oczywiscie zbroja to doublet z qesta ) i mace.
Ide na chain armor quest z jakimiś 5lvlami i zabieram zbroje i 40gp.
Za 40gp kupuje legion i leather legsy.
Ide na questa z carlin swordem. Sworda i wedke sprzedaje.
Już mam 4/5lvl. Ide na katane i sprzedaje ja za 300gp.
Za ta kase kupuje sobie Life Fluidy, ide na jakieś mięsiste stworki i ide na Cooper Shield Questa.
Później chodze na Rotwormy/Spearmany/Skeletony...
I tak nabijam do 8lvlu.
Sprzedaje wszystko co mam (Cooper shield, chain armor, mace, legion helmet, studded legs (bo z spearmana ). I mam z 1,5/2K
Thais:
Za to kupuje Dark/Steel Helmet, Scale armor, Brass legsy, Dwarven shielda i C-mace (Albo jesli mam nadmiar kasy to zamiast scale kupuje plate armor ).
Chodze na Trolle, Orci, Rotwormy i inne badziewia. zdobywam lepsze rzeczy i ide na warriory/valkirie (mozna w nich znalezc P-armor) i wild warriory. Dalej chodze na Cyce.
Trochę się rozpisałem, co?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2004, 12:26   #27
Luu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 06 2004

Domyślny

Ja robie tak:
Skilluje do 2 lvl na ratach
Kupuje stuffza kase z ratów
Ide na questy lepszystuffik
Ide expic na szkileety i posion spidery
Ide na maina
stary 08-12-2004, 20:00   #28
Junuvoh z lunary
Guest

Domyślny też mi coś

Ja zarobilem na cobalt knife z około 1K a jak to rzecz prosta
potchodzisz do kolesia muwisz mu że sprzedarz katane za 200gp
i wtety gdy sie zgodzi to robisz trade potem gdy sie nie skapnie to dostajemy 200gp za cobalt knife
serwer:Lunara
nick:Junuvoh
lvl:7
skills:
shield:18
sword:17
fish:27
bede magikiem
  Odpowiedz z Cytatem
stary 08-12-2004, 21:00   #29
Jadzia
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 10 2004
Lokacja: Wrocław

Jadzia ma numer GG 3178316
Domyślny

Njlepiej chodzic na wolfy i ogolnie na wschodnia czesc rooka tam od cholery wolfow bearow z nich zarcie idziesz do willego i masz kase a po za tym czesto tam jakiego uprzejmego goscia mozna spodkac ktory mowi You see death human.
Jadzia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-12-2004, 11:59   #30
Mistyczny
Użytkownik Forum

Mistyczny's Avatar

Data dołączenia: 11 12 2004
Lokacja: Venore

Król

Kase do 5 lv. na ratach póżniej na szkieletach i trolach
Mistyczny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-12-2004, 12:54   #31
Taliboy
Użytkownik Forum

Taliboy's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2004

Król

robie 3-4 postacie:
1.zbieracz sprzentu
2.Depo
3.normalna postac
(4).KAMIKADZE

biore pierwszom postac i ide na wszystki equesty na 2 levelu. jezeli mino hell jest zabloczoneto se odpuszczam (ale tam zablondam jako ostatnie bo tam najmmiej przydatny eq jest)i ide dalej eq szukac tak zwykle na 4-5 levelu mam full eq zanczy sie legion helm, czain arm, studded legi, adidaski mace lub hathet lub katana i kuper shilda(tu sie przydaje postac kamikadze... robimy 2 level uzupelniamy rzycie kupujemy lopate i idziemy na questa bez zarcia i life fluidów oczywiscie pod koniec deadniemy ale duze szanse że tarcza zostanie w ciele jezeli nie mozemu depem jom wyciongnonc tylko treba byc blisko pierwszego ognia albo juz go przejsc wtedy logulemy sie depem i bierzemuy tarcze) gdy jzu mamy caly eq mamy takze okolo 400 gp.kasiore do depo przezucamya ajtemki do głónego hara.Teraz mamy do wyboru..
1.Platynowy interes
2.działalnosc ale hiper market
3.Fabryke
4.zarabianie na nupkkach

a wienc
1. Zbieramy ajtensy i sprzedajemy zeby uzbierala sie platynka: najlepsze konbinacje:
a) 5 plate shieldów !!!! czemu 5? bo jak 3 sprzedajemy kolesiówa wydaje nam jescze 20 gp ato jest nie potrzebny cap a tak za 5 mamy równe 2 platynki. tarcze skaldujemy w starym zbieraczu eq ew. w kamikadze...bo w depo lezy kasa. wypadajom niestety z mino tylko :/ dla kogos to moze byc problem
b) 5 studded helmetów dobry interes dosc czensto lezom w cialach orków
najczensciej mozna znależćje kolo orc hell > tam gdzie small axe sie respi :/
c)4 mace lub swordy lub hathety> pozyskac dośc łatow swordy i mace wypadajom ze szkieletów ,mino i rotów!!! haczety tylko ze szkieletów
d) 20 pustych butelek wersja nieco softcorowa ale jak komus sie chce moze zbierac butelki mozna wymienic u hiacyntha : hi, 20 flask, yes, bye
narazie wiencej nie pamientam
2) Jeżeli ktoś co chwile na minotaurach siedzi to zarobi kupe kasy otóz:
to wymaga umiejętności czyli lootowanie ciał idziemy na mino lub na spirmena i czekamy na zespół klepiący potfory szykujemy sie tak zeby szybko przusunonc cialo i wybieramy loot minimum 100 capa potrzebne idziemy do miasta i sprzedajemy po niskich nawet cenachale jak muwimy sell cośtam nie muwimy ceny bo moze ktos bendzie chcial kupic za astronomicznom kwote a tak kupi (dla niego)bardzo tanio. nie musze muwic ze sposub dosyc ryzykowny bo dos latwo deada zaliczyc ja tak non stop robie wszystkimi sposobami przynajmniej kasa jest bezpieczna bo siedzi w depo
legion helmet = 15-30 gp
plate shiled = minimum 65-90 gp
chain arm = 40-70 gp
swordy mace i hatczety spylamy w sklepie.. rzadko to ktos to kupuje
cooper shiled -absolutne minimum 100 gp do 300gp ale czasami da sie wiecej
studded legi - 100-200 gp
wiencej grzechów nie pamientam
3)Fabryka hmmm... najchorszy pomysl i dosc jednorazowy bo potem wrencz nie oplacalny ale okolo 3K tom metodom zarobilem D: otóż.
robimy nowe konto i robimy kolo 10 postaci !!!! robimy drugi level i wszystkimi metodom kamikadze idziemy po kuuper shileda i sprzedajmemy na rynku potem cena tych tarcz spada krytycznie nisko i nie da sie juz zarobic
4) no to wszyscy znajom spoby na frajerowanie n00bów
gdy juz mamy 8 levelnajlepiej po sejvie w jakim odludnym miejscu!!! ladujemy kase uzbieraną do bp potem do bagów\bagów i robimy podmiane.. eq za kase i idziemy na meina skrupulatni powinni 3Kzarobić(starczy na calego p-seta i kilka czarów i moze cos jeszcze)) muj rekord to narazie 3,5K screen jest na mojej stronce:

SORY ZA ORTY

Ostatnio edytowany przez Taliboy - 12-12-2004 o 13:03.
Taliboy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-12-2004, 16:06   #32
sealorr
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sorcers of titania
Ja najszybciej to na trollach zarboilem 800gp w 2h . A tak apropo to miałem razem gdzies z 3.500 k na rooku tylko idac do oracle z treningu zabil mnie niedobry rotworm bo wszedlem na chwilke zobaczyc no i 3.500k poszlo a z rooka wrocilem z 200gp
buahahahahaahahahhahahaahahahahahah, ***lem na cyce
3,500k = 3500000gp a tyle wątpie zebys uzbieral noobie ;/
  Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 15:46   #33
Peter The Blacksmith
Użytkownik Forum

Peter The Blacksmith's Avatar

Data dołączenia: 06 01 2005
Lokacja: Venore

Peter The Blacksmith ma numer GG 6632622
Domyślny

Kase najlepiej się bije pod sklepem Al Dee czy jak mu tam , a dokładnie na ratach. Exp jest dość nędzny, ale kaska leci jak woda w Niagarze. Po dojściu na koniec "ratowych" podziemi do bugów opłaca się iść tylko wtedy, gdy nikogo tam nie ma (najlepsza kombinacja to 7/8 lvl + full resp). Ogółem każda trasa al dee - raty - bugi - raty - al dee to ok. 90 gp + 14-28 gp po spyleniu cheesów u Williego.
stary 18-02-2005, 19:48   #34
zooney
Użytkownik Forum

zooney's Avatar

Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Elbląg

Wyślij wiadomość przez ICQ do zooney zooney ma login Tlenu zooney@o2.pl
Oczko

[quote=sealorr]buahahahahaahahahhahahaahahahahahah, ***lem na cyce
3,500k = 3500000gp a tyle wątpie zebys uzbieral noobie ;/[/
Chłopcze moze naucz sie troche lepiej matematyki co?? jemy chodzilo o 3.5 k 3.500 to jest 3.5 matolku
stary 18-02-2005, 21:34   #35
Swietlik galana
Użytkownik Forum

Swietlik galana's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2005

Świat: Galana
Send a message via Skype™ to Swietlik galana
Domyślny Q z mlekiem

Jest quest z mlekiem na rooku !! Niestety jest w miejscu dla pacc !! Rowniez jest quest z bananem !! Ale chyba nie dla pacc !!
Swietlik galana jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-02-2005, 21:59   #36
Anaconde
Zbanowany

Anaconde's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2005

Domyślny

Do 3 lvlu raty
Pozniej trolle, spidery, ork czasami, weze i wolfy. Miecho sprzedaje, a liny z trolli opylam graczom. Loot z orka zabieram czasami na siebie, a studded helmety jako lootbag (20gp ^^ ) . To jest sposób wg. AnAkOnDy ^.^
Anaconde jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2005, 11:31   #37
Drangturiel
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 02 2005

Domyślny

Ja zarabiam kase na rooku zabijajac szkielety. Wyciagam tylko hatchety a pozniej sprzedaje u Obiego za 1 platynki nie oplaca sie nosic gp , poniewaz jest ciezsza od platyny
Drangturiel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2005, 13:08   #38
Anaconde
Zbanowany

Anaconde's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Drangturiel
Ja zarabiam kase na rooku zabijajac szkielety. Wyciagam tylko hatchety a pozniej sprzedaje u Obiego za 1 platynki nie oplaca sie nosic gp , poniewaz jest ciezsza od platyny
Ja nie kupuje dobrego eq na rook, bo chce miec kase na mainie na czary itp. Kiedyś owszem, lootbagi to było moje hobby =] Tylko, że niekiedy jest 3 skeletow, a wiec jest goraco ;/
Anaconde jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-03-2005, 21:26   #39
Swietlik galana
Użytkownik Forum

Swietlik galana's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2005

Świat: Galana
Send a message via Skype™ to Swietlik galana
Domyślny Orc spearman !!

Moim zdaniem trzeba na szczurach pozarabiac i wykupic jak najlepszy eq . Nastepnie mozemy zrobic quest i miec np lepsza tarcze czy tam bron . Gdy juz mamy dobry eq mozemy zaczac skillowac ((chociaz na rooku nie oplacalne )) zabijajac sarny kroliczki itp . Gdy juz jestesmy naprawde dobrzy mozemy isc w podziemia ubic rota jest pojedynczy reswamp a najlepiej jest zabic ORCA SPEARMANA wypadaja studded legsy i idzie nawet je sprzedac za 150 gp tak najszybciej idzie zarobic kase ktora sie b przyda na mainie . Kilka spearmanow (lub rotow) i jestesmy bardzoooo bogaci .
Swietlik galana jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-03-2005, 19:31   #40
Simestro
Użytkownik forum

Simestro's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2005

Brak ikony OmG!

Nie miejcie takiego problemu typu - kto zarabia wiecej... Ja zaczalem grac w sobote (niewazne ktora) i w 3 godziny zrobilem 7 lvl + 2 k w kieszeni. Mialem studded armor | sword | brass shield i ani jednego deada. Potem - wypad na trole - Silver Amulet (). Nie chce szpanowac tylko udowodnic wam ze tu nie chodzi o to kto ile zarabia - ale jak zarabia. JA osobiscie: lootuje, chodze na hunta i zbieram smieci z mapy. Taki newbie ktory nie zna ceny u NPC wyrzuci Studded Helmet/Brass Shield a ja to zbieram i prosze: 20/25 gp. Jezeli zalezy Wam tylko na kasie - to mowie od razu - LOOTUJCIE. Na 1h grania co najmniej 30 minut lootujcie. W 3h zarobilem 2k (lootowanie + expienie).
Simestro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania