|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 10 2004
Lokacja: Czechowice-dziedzcie, Isara
![]() ![]() |
![]() Wg mnie wasze sposoby są całkiem niezłe, ale ja mam troche inny: Gdy zaczynam grę od 1 lvl shodze na szczury i robie tam 4 lvl co jakiś czas wychodząc na rynek, aby się uleczyć i sprzedać zabite szczury. Potem gdy mam około 200gp kupuje se Carlin sworda lub Katane oraz lepszą zbroje i tarcze (najlepiej wykonać quest z bananem żeby dostać studded shielda na początek). Gdy mam już dobre uzbrojenie i gdzieś 4 lvl ide na bugi i trolle. Tam expuje i zbieram kase. I tym sposobem osiągam na rooku 8 lvl expując najpierw na szczurach a potem na trollach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 10 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ma red skulla bo musiał zostać zrookowany, a na mainie miał właśnie czaszkę...
Ja stosuję prostą metodę, od 6 lvlu, kiedy mogę bezpiecznie chodzić na szkielety... Kupuję szpadel, rozkopuję kamyczki (tam, gdzie siedzą skeletony, w pobliżu orca spearmana), i tam rozwalam szkielety. Zostawiają mace'y, hatchety i brass shieldy, które potem sprzedaję u Obiego. Jak wychodziłem z rooka paladynem, miałem 1,2k... Fajna metoda, jak dla mnie, expisz i masz kasę, na dodatek dość sporą, a i od 6lvlu masz przy niewielkim wysiłku dobrą tarczę i broń po deadzie.
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2004
Lokacja: Kazordoon(Iława)
![]() |
![]() A ja to robie tak:
Zbieram z deerow i rabittów i shepów meat i ham i sprzedaj u willjego. Kupuje chain armor legsy i butsy i na szczury do 2 lvl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
![]() Rook:
Jak mam 1lvl to ide na szczury nad Tomem i kolo Training Room. Nabijam dopoki nie bede mial 2lvl i 100gp. Pozniej kupuje sobie tarcze (Oczywiscie zbroja to doublet z qesta ![]() Ide na chain armor quest z jakimiś 5lvlami i zabieram zbroje i 40gp. Za 40gp kupuje legion i leather legsy. Ide na questa z carlin swordem. Sworda i wedke sprzedaje. Już mam 4/5lvl. Ide na katane i sprzedaje ja za 300gp. Za ta kase kupuje sobie Life Fluidy, ide na jakieś mięsiste stworki i ide na Cooper Shield Questa. Później chodze na Rotwormy/Spearmany/Skeletony... I tak nabijam do 8lvlu. Sprzedaje wszystko co mam (Cooper shield, chain armor, mace, legion helmet, studded legs (bo z spearmana ![]() Thais: Za to kupuje Dark/Steel Helmet, Scale armor, Brass legsy, Dwarven shielda i C-mace (Albo jesli mam nadmiar kasy to zamiast scale kupuje plate armor ![]() Chodze na Trolle, Orci, Rotwormy i inne badziewia. zdobywam lepsze rzeczy i ide na warriory/valkirie (mozna w nich znalezc P-armor) i wild warriory. Dalej chodze na Cyce. Trochę się rozpisałem, co? ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2004
|
![]() Ja robie tak:
Skilluje do 2 lvl na ratach Kupuje stuffza kase z ratów Ide na questy lepszystuffik Ide expic na szkileety i posion spidery Ide na maina
![]() |
#28 |
Guest
|
![]() Ja zarobilem na cobalt knife z około 1K a jak to rzecz prosta
potchodzisz do kolesia muwisz mu że sprzedarz katane za 200gp i wtety gdy sie zgodzi to robisz trade potem gdy sie nie skapnie to dostajemy 200gp za cobalt knife ![]() serwer:Lunara nick:Junuvoh lvl:7 skills: shield:18 sword:17 fish:27 bede magikiem |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2004
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() Njlepiej chodzic na wolfy i ogolnie na wschodnia czesc rooka tam od cholery wolfow bearow z nich zarcie idziesz do willego i masz kase a po za tym czesto tam jakiego uprzejmego goscia mozna spodkac ktory mowi You see death human.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 12 2004
Lokacja: Venore
|
![]() Kase do 5 lv. na ratach póżniej na szkieletach i trolach
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2004
|
![]() robie 3-4 postacie:
1.zbieracz sprzentu 2.Depo 3.normalna postac (4).KAMIKADZE biore pierwszom postac i ide na wszystki equesty na 2 levelu. jezeli mino hell jest zabloczoneto se odpuszczam (ale tam zablondam jako ostatnie bo tam najmmiej przydatny eq jest)i ide dalej eq szukac tak zwykle na 4-5 levelu mam full eq zanczy sie legion helm, czain arm, studded legi, adidaski mace lub hathet lub katana i kuper shilda(tu sie przydaje postac kamikadze... robimy 2 level uzupelniamy rzycie kupujemy lopate i idziemy na questa bez zarcia i life fluidów oczywiscie pod koniec deadniemy ale duze szanse że tarcza zostanie w ciele jezeli nie mozemu depem jom wyciongnonc tylko treba byc blisko pierwszego ognia albo juz go przejsc wtedy logulemy sie depem i bierzemuy tarcze) gdy jzu mamy caly eq mamy takze okolo 400 gp.kasiore do depo przezucamya ajtemki do głónego hara.Teraz mamy do wyboru.. 1.Platynowy interes 2.działalnosc ale hiper market 3.Fabryke 4.zarabianie na nupkkach a wienc 1. Zbieramy ajtensy i sprzedajemy zeby uzbierala sie platynka: ![]() a) 5 plate shieldów !!!! czemu 5? bo jak 3 sprzedajemy kolesiówa wydaje nam jescze 20 gp ato jest nie potrzebny cap a tak za 5 mamy równe 2 platynki. tarcze skaldujemy w starym zbieraczu eq ew. w kamikadze...bo w depo lezy kasa. wypadajom niestety z mino tylko :/ dla kogos to moze byc problem b) 5 studded helmetów ![]() najczensciej mozna znależćje kolo orc hell > tam gdzie small axe sie respi :/ c)4 mace lub swordy lub hathety> pozyskac dośc łatow swordy i mace wypadajom ze szkieletów ,mino i rotów!!! haczety tylko ze szkieletów d) 20 pustych butelek ![]() narazie wiencej nie pamientam ![]() 2) Jeżeli ktoś co chwile na minotaurach siedzi to zarobi kupe kasy otóz: to wymaga umiejętności czyli lootowanie ciał ![]() ![]() ![]() ![]() legion helmet = 15-30 gp plate shiled = minimum 65-90 gp chain arm = 40-70 gp swordy mace i hatczety spylamy w sklepie.. rzadko to ktos to kupuje ![]() cooper shiled -absolutne minimum 100 gp do 300gp ale czasami da sie wiecej studded legi - 100-200 gp wiencej grzechów nie pamientam 3)Fabryka hmmm... najchorszy pomysl i dosc jednorazowy bo potem wrencz nie oplacalny ![]() robimy nowe konto i robimy kolo 10 postaci !!!! robimy drugi level i wszystkimi metodom kamikadze idziemy po kuuper shileda i sprzedajmemy na rynku potem cena tych tarcz spada krytycznie nisko i nie da sie juz zarobic ![]() 4) no to wszyscy znajom spoby na frajerowanie n00bów gdy juz mamy 8 levelnajlepiej po sejvie w jakim odludnym miejscu!!! ladujemy kase uzbieraną do bp potem do bagów\bagów i robimy podmiane.. eq za kase i idziemy na meina skrupulatni powinni 3Kzarobić(starczy na calego p-seta i kilka czarów i moze cos jeszcze)) muj rekord to narazie 3,5K ![]() ![]() SORY ZA ORTY ![]() Ostatnio edytowany przez Taliboy - 12-12-2004 o 13:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
3,500k = 3500000gp a tyle wątpie zebys uzbieral noobie ;/ |
|
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 01 2005
Lokacja: Venore
![]() |
![]() Kase najlepiej się bije pod sklepem Al Dee czy jak mu tam
![]()
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
|
![]() [quote=sealorr]buahahahahaahahahhahahaahahahahahah, ***lem na cyce
3,500k = 3500000gp a tyle wątpie zebys uzbieral noobie ;/[/ Chłopcze moze naucz sie troche lepiej matematyki co?? jemy chodzilo o 3.5 k 3.500 to jest 3.5 matolku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jest quest z mlekiem na rooku !! Niestety jest w miejscu dla pacc !! Rowniez jest quest z bananem !! Ale chyba nie dla pacc !!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 02 2005
|
![]() Do 3 lvlu raty
Pozniej trolle, spidery, ork czasami, weze i wolfy. Miecho sprzedaje, a liny z trolli opylam graczom. Loot z orka zabieram czasami na siebie, a studded helmety jako lootbag (20gp ^^ ) . To jest sposób wg. AnAkOnDy ^.^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 02 2005
|
![]() Ja zarabiam kase na rooku zabijajac szkielety. Wyciagam tylko hatchety a pozniej sprzedaje u Obiego za 1 platynki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 02 2005
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
|
![]() Moim zdaniem trzeba na szczurach pozarabiac i wykupic jak najlepszy eq . Nastepnie mozemy zrobic quest i miec np lepsza tarcze czy tam bron . Gdy juz mamy dobry eq mozemy zaczac skillowac ((chociaz na rooku nie oplacalne )) zabijajac sarny kroliczki itp . Gdy juz jestesmy naprawde dobrzy mozemy isc w podziemia ubic rota jest pojedynczy reswamp a najlepiej jest zabic ORCA SPEARMANA wypadaja studded legsy i idzie nawet je sprzedac za 150 gp tak najszybciej idzie zarobic kase ktora sie b przyda na mainie . Kilka spearmanow (lub rotow) i jestesmy bardzoooo bogaci .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 03 2005
|
![]() Nie miejcie takiego problemu typu - kto zarabia wiecej... Ja zaczalem grac w sobote (niewazne ktora) i w 3 godziny zrobilem 7 lvl + 2 k w kieszeni. Mialem studded armor | sword | brass shield i ani jednego deada. Potem - wypad na trole - Silver Amulet (
![]() |
![]() |
![]() |