Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-03-2005, 13:15   #21
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

@TheNatoorat:

Dziecko - osobnik obu płci w wieku 0 - 18 lat. Ja tak to widze.

Cytuj:
Niektóre osobniki z nich mogą okazać się dojrzalszymi nawet od was
Yhym. Pewnie jak 14 latek wypowiada sie w temacie "Jakie piwko lubicie najbardziej" stwierdzajac "lubie Tyskie a jak ty lubisz sapecjala pijesz bo chcesz sie pokazac" jest dojrzalszym??

NIe twierdze od razu, ze wiek jest wyznacznikiem dojrzalosci, ale jak widze ludzi z przedzialu 10-16 lat zakladajacych tematy "czy lubicie sie masturbowac" to spadam automatycznie z krzesla i wcale nie mam ochoty sie podniesc.

Jeszcze na koniec: za ludzi dojrzalych uwazam takich, ktorzy na forum nie uzywaja wulgaryzmow, nie wyzywaja innych itp. Nie piszesz posta w 30 sek. masz czas na zastanowienie, ubranie w slowa.

Cytuj:
Nie, to nie dostęp dzieci do komputerów, to wina osób, które dopuściły te "czarne owce" do komputerów!
Kto inteligentny kupi dziecku internet, jeżeli wie, że jest on stworzony do komunikacji, kiedy ich dzieciak jest źle wychowanym, rozpieszczonym bachorem?
Nie tylko do komunikacji. Zdobywanie wiedzy, rozrywka... Ale zgadzam sie. Rodzice rozpieszczaja swoje dzieci, chociaz te je totalnie olewaja. I taki bachorek po sdostaniu koma z netem mysli sobie, ze i w cybersieci bedzie niewiadomo kim. I klops. Zaczyna sie obrazanie, zakladanie glupich tematow (jak wspomnialem wczesniej) tylko po to, zeby zaistniec na forum...

Zreszta... gadanie i tak nic nie zmieni... trzeba dzialac Ide dzieciaka nakarmic bo placze biedaczk

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-03-2005, 17:44   #22
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

MatKus, lenistwo i jeszcze raz lenistwo.
Co z tego, że Google potęgą jest i basta? Co z tego, że jest napisane FAQ i Manual? Po co pytać się na Help-channel albo wrzeszczeć o pomoc na Game-chat? Przecież można niapisać temat i czekać na odpowiedź, bo przyjdzie ktoś i pomoże n00bkowi.. No i nie zapominajmy o bandzie idiotów którzy dodatkowo nabiją sobie posta, mimo że licznikiem już nikt się nie interesuje.. kij z tym. Oczywiście powtórzą to samo co pierwsza osoba, ale co z tego?

Mamy takich użyszkodników jakich sobie wychowaliśmy - zamiast objeżdżać ich za lenistwo, nieznajomość ortografii, już o interpunkcji nie wspominając, to ładnie odpowiadaliśmy na ich pytania.. Czemu? bo internet przestał być czymś, że tak powiem, "undergroundowym", stał się komercyjny. Skoro internet jest komercyjny, to strony też. Ergo: wszyscy chcą ZYSKÓW, a nie podniesienia poziomu myślenia ludzi. Dlatego teraz na grupach i listach dyskusyjnych jest tak malo ludzi: bo albo nie chce im się szukać, albo też po prostu nie wiedzą jak tam wejść.

Społeczeństwo głupieje - idziemy w stronę USA.

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-03-2005, 18:32   #23
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
No i nie zapominajmy o bandzie idiotów którzy dodatkowo nabiją sobie posta, mimo że licznikiem już nikt się nie interesuje.. kij z tym. Oczywiście powtórzą to samo co pierwsza osoba, ale co z tego?
Nie raz powtórzą to samo co pierwsza osoba, chociaż post pierwszej osoby także nie był na miejscu...

@topic
Kiedyś nie było korków, bo było mało samochodów prawda? Błędy, których nigdy nie uda się poprawić pojawiają się dopiero, kiedy dany wynalazek jest już powszechnie dostępny i używany.
stary 13-03-2005, 19:21   #24
joey
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

eehh.... poprostu kiedyś nie każdy miał internet, był dość mało dostępny... pamiętam jak u mojej mamy w pracy szef założył internet ale to był luxus a teraz? standard wszędzie każdy może mieć internet takie niewypażone gnoje co myślą że jak inni go nie widzą to może pisać co chce -.-
wszyscy kogo znam mieli już styczność z internetem...
EDIT:
z tym numerem dostępowym to ciekawa sprawa

Ostatnio edytowany przez joey - 13-03-2005 o 19:23.
joey jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-03-2005, 20:36   #25
Uncle Warrior
Użytkownik Forum

Uncle Warrior's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!

Domyślny

Ej, ale wiecie, że Matkus pisał ten temat 1,5 roku temu prawda? Just curious :S

@up
Cytuj:
net to luxus bla bla bla~
Fakt bo informatyke wprowadzili do szkół :P
stary 13-03-2005, 21:53   #26
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Demokracja i "wolnosc slowa".

Zauwaz jak Polska zmienila sie w 15 lat zaledwie. Z narau potakiwaczy dla ZSRR stalismy czym diametralnie innym, chodz nie wiem czy to dobrze...

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-03-2005, 19:52   #27
djkuter
Użytkownik Forum

djkuter's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!

Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
Wyślij wiadomość przez ICQ do djkuter djkuter ma numer GG 3596971 djkuter ma login Tlenu laik6@tlen.pl Adres Jabbera do djkuter Send a message via Skype™ to djkuter
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gangrel666
Demokracja i "wolnosc slowa".

Zauwaz jak Polska zmienila sie w 15 lat zaledwie. Z narau potakiwaczy dla ZSRR stalismy czym diametralnie innym, chodz nie wiem czy to dobrze...
stalismy sie potakiwaczami Brukseli. i mysle ze to to samo co wtedy, tylko ze teraz ludzie tego nie qwidza
stary 14-03-2005, 21:07   #28
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

A zauwazyliscie ze teraz wszyscy zaczeli refleksje snuc jak to kiedys bylo, a sami maja 10-14 lat i neta sobie kupili nie dalej niz... No moze rok temu Nikt nie wie o szto chodzi, ale pisze, no bo Matkus tak napisal no to to musi byc prawda, wiec trzeba POWTORZYC to co powiedzial zeby a)nabic posta b)podlizac sie adminowi. Oczywiscie, nie wykluczam, ze niektorzy(scorc, Matek[staruchy kepcone]) naprawde pamietaja czasy takie a siakie i pisza to ze 'szlachetnych pobudek' Ale daleko nie wszyscy, tego jestem pewien
@topic-mialem modem. Ale nie bede wciskal kitu, ze pameitam jak to trzeba bylo wyludzac nr dostepowy, costam, bo tego NIE PAMIETAM. Neta mam odkad mam chyba 6 czy 7 lat(albo i mniej) Inaczej mowiac-odkad pamietam. No i 'kariere' zaczynalem od Battle.neta w Starcrafcie. ALe nawet tam widac degradacje. Kiedys to wchodzisz 'kto 1v1?' 'ja' a w czasie gry pogadacie, zaznajomicie sie i juz masz przyjaciela(pierwsza gra i mi gosciu zaproponowal dolaczenie do klanu A dzisiaj? Szukasz 20 minut kogokolwiek do gry, gdy proponujesz na kanale to 'SPier...aj noobie' i dalej gadaja o imprezach i roznych pierdółach. W grze to nie masz na co liczyc poza 'MASZ MAPHACKA" jesli wygrywasz, lub 'HAHAHA ALE Z CIEBIE LAMA' jesli przegrywasz. Do teraz pamietam swoich kumpli sprzed lat(xywa jednego:lukpl, albo jak jechalem do goscia 5 battlecruiserami, rozwalilem mu przejezdzajacego tanka i jak sie razem z tego smialismy A teraz? W 2v2 to od partnera zadnego zgrania tylko 'Ty noobie glupi rob zesz szybciej', w 1v1 to gosc sie nawet do ciebie nie odezwie tylko wygrzew robi, i po 5 grach i tak goscia traktujesz prawie jak nieznajomego. A kiedys to po jednym dniu juz masz kolege, mozesz go dodac do VIPow i w ogole... Ech, nostalgia
stary 14-03-2005, 21:44   #29
Polny Lowca
Użytkownik Forum

Polny Lowca's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004

Domyślny

Dzieci to osoby niedojrzałe psychicznie i fizycznie.np. ja
Polny Lowca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania