|
Notki |
Fake'i Zdjęcia troche inne od normalnych... przerobione mniej lub bardziej. Tutaj je znajdziesz. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2004
|
![]() Zaglądam tu bardzo rzadko, ale jak zauważe coś interesującego to coś napisze.
Za twoją prace wystawiłbym gdzieś tak 3+ z możliwej 10 skali. Powód? - Jeśli to ma być historyczny dokładny poczytaj niżej. - Mało akcji... + No miałeś pomysł. + Posklejałeś, ja bym tak nie zrobił. A teraz offtopic dla Ciebie. Turcy, dokładnie serdzużcy przejeli te tereny bardzo bardzo wczesniej niż rok 1095 rok. Tu tak to ładnie ujołeś ale nie aż do końca. W 1095 w Clermout na Soborze był zjazd, na którym był Papież Urban II jako główny przedstawiciel. Przyczynami wypraw krzyżowych było: *Polityczne -Zagrożenie bizancjum przez Turków serdzużckich (Turcy atakowali ,a nie jak ty ujołeś zajeli ziemie świętą) -WAŻNE ::: Dążenia papiestwa nad zdobyciem nad władzą cesarską *Gospodarcze -Bieda w europie Zachodniej -Opowieści o bogactwie majątków niewiernych -I teraz ważne :: opanowanie przez Turków , szlaków handlowych DO CHIN I INDII... *Społeczne -Prześladowanie chrześcijan przez Turków Serdzużców -Kodeks rycerski (umrzec za wiare) Twój powód który było "pielgrzymowie" było zbdurą. W Średniowieczu olewali pielgrzymów. Nie mówiąc o chłopach, którzy na przykładzie polskiego chłopja do końca XVIII nie miał żadnych praw i każdy ignorował go. Pielgrzymi byli swoistą odrębnioną grupą ludzi, którzy nie byli wartościa dla "panów" średniowieczej europy. Jeszcze taki offtop = pielgrzymi w tamtych czasach to były osoby chore, trędowate i okaleczone. Żaden normalny człowiek nie mógł pielgrzymować w tych czasach bo było zakaze przez jego pana i etc... Jakbyś chciał coś więcej się dowiedzieć zapraszam na Priv. Dziękuje. Uczeń roz.his. II LO. Ostatnio edytowany przez Nevemu - 25-06-2007 o 14:46. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2006
Stan: Niegrający
|
![]() @up
Nevemu ma racje jak chcesz robić fake historyczny te idź czytaj te książki A jak chcesz robić jakieś <ihvgfetufvblablabstophisrotiiblalsa> to napisz że ten fake z historia nie będzie miał wiele wspólnego.
![]() Ostatnio edytowany przez Pedziej - 25-06-2007 o 15:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2007
Imię: Sword Fighter
Profesja: Knight
Świat: Danera
![]() |
![]() Narazie 9/10 lub dalej chetnie pocze sie histori
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2007
Lokacja: Kraków
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ciosq Shanna
Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 68
Skille: 0/0
Poziom mag.: 53
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Flamon - 25-06-2007 o 18:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
![]() no no no no no niezłe fake nawet nawet historia dosyć ciekawa albo jesteś bardzo religijny albo po prostu zacząłeś niezły temat na fake który nie był wykorzystwany wcześniej
nie lubisz czytać? przeczytaj dokładne opracowanie! |
![]() |
![]() |
#27 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 05 2007
Lokacja: Wlochy(Crespellano - Bologna)
Wpisy bloga: 11
Profesja: Druid
Świat: $
![]() ![]() |
![]() fajny fake
![]() ocena V nizej -.- mowie k.... niezej nieno tera sie w... i teraz jescze bardziej sie w... 10/10 No teraz zanisko moja ospowiedz jest ^ tam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
![]() Ej kogucik to w końcu weźmiesz mnie do tego fejku??
B innym odpowiedziałeś a mi nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2006
Lokacja: Bochnia
Wpisy bloga: 8
Profesja: Sorcerer
Świat: Titania
|
![]() Oto następna cześć:
8. ![]() 9. ![]() 10. ![]() 11. ![]() 12. ![]() 13. ![]() 14. ![]() 15. ![]() 16. ![]() 17. ![]() Narazie dużo gadania oraz wprowadzeń. Akcja dopiero potem. Next parta proszę się szybko nie spodziewać bo będą sceny balistyczne.
![]() |
#32 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 06 2007
|
![]() Nie będę wymieniał minusów, bo jeden, a mianowicie OTS ME -.- wystarczy za wszystko... no nie no spójrzcie na ten pokój jak to wszystko jest poustawiane
i te krzesła,skrzynie i półki są dokładnie do odpowiednich miejsc na tych kafelkach powklejane... No, chociaż mogę się mylić x] Ostatnio edytowany przez Em0 - 27-06-2007 o 19:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2007
Lokacja: Chrzanów
Stan: Początkujący
Imię: Driud from Thais
Świat: Astera
Poziom: 17
Skille: 14/19
Poziom mag.: 15
|
![]() To może ale nie musi być OTS ME, on może wklejać obrazki przy maksymalnym zbliżeniu żeby było równo. A poza tym jak jest równo to "TO JEST OTS ME< NIE OSZÓKÓJ NAS!!!!1111" a jak krzywo to "JEZÓÓÓÓÓ KOLEJNY FAK KTURY JEST KŻYWO -.-" . A co do fejku, to dla mnie bomba, uwielbiam historie i czasy krucjat. Dla mnie 10/10
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2007
Lokacja: Kraków
Wpisy bloga: 1
Imię: Ciosq Shanna
Profesja: Elder Druid
Poziom: 68
Skille: 0/0
Poziom mag.: 53
![]() |
![]() Kogucik pospiesz się z tym fejkiem bo zaraz spadnie na 2 stronę -.-
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() "Przybyli na niego wielu władców", "zaczoł"... LUDZIEEE!
I zabawne, że wszyscy żołnierze mieli miecze w tej samej pozycji. SW? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 06 2007
Lokacja: Knurów
Imię: Taittiri
Profesja: Paladin
Poziom: 61
Skille: 81/61
![]() |
![]() Bardzo dobry fake, trochę za mało dialogów ( I walk
![]() 9+/10 PS: Jeśli jeszcze " rekrutujesz " ludzi do fake to ja się zgłaszam, mogę byc arabem o imieniu Xadamoon ( kumple z tibii nazywają mnie arabem z powodu mojego nicku ) A oto jego historia: W wieku 12 lat ojciec wysłał go do szkoły wojskowej (?) by nabrał dystypliny ( chyba tak się pisze ) KIlka lat później zabójcy ( Europejczycy ) zabili jego ojca ( ojciec byłwysoko postawionym oficerem w armii sułtana ) Młody Xadamoon postanowił że zemści się na europejczykach i dołączył do armii. Jeśli chodzi o strój prawdę mówiąc nie wiem jaki mógł by byc, więc to zostawiam tobie do wymyślenia ( jeśli się zgodzisz ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bardzo ładne aczkolwiek są małe minusy nie bede wymienial a wymienie plusiki:
Fabuła pieknie pieknie! Outy + Reszty nie chce pisac 9,5\10
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2007
Lokacja: Chrzanów
Stan: Początkujący
Imię: Driud from Thais
Świat: Astera
Poziom: 17
Skille: 14/19
|
![]() Dawaj nowy odcinek! Bo naśle na Ciebie skorumpowane demony! (i PiS)
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2006
Lokacja: Bochnia
Wpisy bloga: 8
Profesja: Sorcerer
Świat: Titania
|
![]() @up
Błagam tylko nie PiS. @topic Ja robię ale sceny balistyczne ale to raczej nie moje ulubiona działka. Postaram się.
![]() |
#40 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 06 2007
|
![]() Ej no elo ziom nooooo...jak to są te czasy o,których myślę to nie powinieneś był zapominać o sekcie Hashashinów/Assassinów, która działała dokładnie w czasach wypraw krzyżowych i krucjat(dokładnie w X-XIII wieku).Celem Zakonu Assassynów było utrzymywanie w kraju jako takiego ładu.Celem tej organizacji było zmordowanie 9 głównych postaci odpowiedzialnych za działania wojenne(w tej dziewiatce znajdował się sam Ryszard Lwie Serce).
To tylko luźny wątek, ale gorąco polecałbym wprowadzić go do fake'u Ps.: Powiedz mi czy pomysł się podoba bo sam wtedy bym się na jednego Assassina zgłosił(mam perfecto outfit[nie chodzi o tego tibijskiego assassyna -.-]) |
![]() |
![]() |