|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Porównanie POWER BOLTÓW i ENCHANTED SPEARÓW
1. Damage: Maksymalne obrażenia są zdecydowanie większe, gdy używamy enchanted spearów (w tym przypadku 254 do 210~), jednak większa średnia hitów należy do power boltów, ponieważ rzadziej z nich nie trafiamy. 2. Wygoda: Jeden enchanted spear to z reguły około 35 trafień (myślę, że to możemy przyjąć jako średnią). Czyli 35 hitów za 20 capa. Power bolty to 35 hitów za 31.5 capa. 3. Cena: Power bolty to 6gp za hit. Enchanted spear kosztuje 350 many, czyli 3 manasy (155gp), a wystarczy na zadanie 35 hitów. Wniosek prosty - enchanted speary są tańsze. 4. Inne: Robienie enchanted spearów bywa irytujące, gdy musimy to zrobić szybko, jednak ogromną zaletą jest możliwość używania tarczy podczas walki dystansowej. 5. Podsumowanie: Mimo iż power bolty mają wyższą średnią hitów, bardziej opłaca używać się e-spearów, głównie ze względu na ich niską cenę. Testowane 55 rp z 79 distem. Jeśli ktoś ma inne wnioski i obserwacje - całkowicie dopuszczam taką możliwość. Ja mogłem mieć jednym razem szczęście, a innym pecha, lub przyjąć nieco zbyt optymistyczne warianty liczb. Może komuś się takie porównanie przyda. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Leondoris
Profesja: Royal Paladin
Gildia: No Justice
Świat: Calmera
Poziom: 210
|
![]() Mój best hit przed update to 129 w soldka. Po update 178 w guarda.
Zauważyłem też że z soldów leci więcej boltów, przed update max 4 teraz max to 7 albo 8 wiec nisko lvlowli paladyni mogą tam spoko siedzieć z kusza i na pewno wyjdą do przodu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2007
Lokacja: Łódź
Świat: Aurea/Candia
|
![]() Przed update ~94 w soldiera, po update ~115 w guarda
![]() Mam pyt.: z czego lecą piercing bolty? bo podobno z dwarf soldierow, ale mi jakoś żaden nie wypadł na ~4h expienia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 05 2006
Lokacja: Lubin
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 50
Skille: ---
Poziom mag.: --
|
![]() @ Valisha
tak...te bolce leca z soldów.... ale dosyc rzadko(chociaz mi sie jeszcze nie zdarzylo zeby na tyle czasu expienia na nich nie wylecial mi zaden ![]() @ topic na razie best z arrowa : ok. 140-150 w Bh ... (dist 69) przed up : ok. 110 z bolca jaki poszedl best po up jeszcze nie wiem, bo na razie chce dobic tymi kamyczkami 70 dista ![]()
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2007
|
![]() Hej gdzi w thais można kupić throwing kinfe?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2006
Lokacja: Elbląg
Imię: Hunted Horror
Gildia: Army of souls
Świat: Furora
Poziom: 44
Skille: 81/66
Poziom mag.: 14
|
![]() Czy ktoś używał assasin star? Na tibia wiki przeczytałem, że ma 65 atk!
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 05 2007
Lokacja: Rybnik
Świat: Arcania
Poziom: 50
Skille: 80/60
Poziom mag.: 14
|
![]() WItam~~
Mam 40 palka ~77 dysta ![]() SPEARS :182 w zerka Bolt : 205 w wyverne POWER BOLT : 251 w Gs Royal Spears : 231 w draga Mozna gdzieś kuppic Royal Spears? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
|
![]() 50 RP 87 dist ^^
ze zwyklego bolta max 229~ (kilka razy) a z lepszej ammo zbytnio nie strzelalem ![]() z enchanted spearów jeszze nei klepalem ale dzis to zrobei a brust .. 7 uzylem i w kinghta 50 max weszlo wiekszosc 40+ ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2006
Profesja: Royal Paladin
Świat: Askara
|
![]() Moge sie mylic, ale czas trwania enchanted spear, wydaje mi sie, zostal juz zredukowany
![]() |
#30 |
Guest
|
![]() Ktoś się pytał bursty to moim pallkiem w cyca (wtedy chyba miał 50dista) to z bursta często hity były po 100 i mają bardzo małą amplitudę obrażeń.
|
![]() |