|
Notki |
Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 10 2006
Lokacja: nie wiadomo
Stan: Na Emeryturze
Imię: Moderator of Sound
Świat: OTS
![]() |
![]() Tu nie chodzi o stabilność, STABILNE TO ONE BYĆ MUSZĄ !
Chodzi o przeludnienie i jak ten problem powinni rozwiązać... |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 04 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 02 2007
Lokacja: Płock
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2007
Imię: Silver Yakuza
Świat: Lunara
Poziom: 11
Skille: 60
Poziom mag.: 3
|
![]() Po 1: Tibia nigdy nie była stabilna... Zawsze były jakieś problemy z przeładowaniami i kikami
![]() Po 2: Knight i Pall'adyn byli najlepszymi profesjami bez Pacc(szybko nimi sie zarabiało na Pacc'a też) Małe straty, duże Hit'y(Palladyni) nie widziałem na oczy sorka który zabrał kiedyś z wand'a 100 ![]() ![]() Knight może sobie przybloczyć!! Ja jak grałem drutem to byle gówno mi z dupy robiło jesień średniowiecza ![]() Ten Up-dep wniusł tylko problemy i żeź(czas odbić sebie all ded'y od MS'ow i Ed'ow(Co do Ed'ow to nawet przed Up-em można było ubic[koniec many i Jamajk ![]() ZAWALIŁY NEXT UP-A CIP-y Ja chce tibie 7.4 (bez Soul'a i Rod'ow ![]() Ostatnio edytowany przez Nimir - 19-07-2007 o 00:55. Powód: Dopiska |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 12 2006
Lokacja: ankrahmun
Imię: Bartek thug
Profesja: Royal Paladin
Świat: Samera
Poziom: 81
Skille: 86/60
Poziom mag.: 18
|
![]() ja gralem (przed upem) knightem ale przenioslem sie na inny serw to zrobilem palla bo sadze ze to byla najtrudniejsza profesja przed update a wiec dobilem ten 20 lvl jakies 70 dyst aktywowalem pacca i co w tombie mialem waste na dwarfach waste wszedzie mialem waste! caly czas pozyczalem od kumpli kase a po upie?zaczalem normalnie grac juz waste nie mialem przyjemnie sie expi 40 lvl pall na dragach juz lajtowo expi ^^ grubo przed upem zrobilem tego palla i teraz po upie mile zaskoczenie wkoncu jakas nagroda
![]()
THUG LIFE - The Hate U Gave Lil Infants Fuck Everybody 2Pac Shakur 1971-1996 R.I.P. 21:36 Prince On Samera [55]: me will wait you anther all of that will pay to me me will wait you so pay to me so the royal helemt will be 30 k 15:39 Phoragus [13]: SZUKAM PRZYJACIELA ()<45lvl+>() 00:55 Nassif Neto [53]: where are carlin? |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 09 2004
Imię: Lenro
Gildia: Gotti Academy
Świat: Menera
Poziom: 70+
|
![]() Moim zdaniem Tibia od 7.6 to juz zupelnnie co innego... wtedy stracila ta gra swoj urok, wandy/rody teraz to... Rozumiem ze to niby poczatek balansacji, ale po co cos zaczynac jak nawet tego nie potrafia? Kiedys jak byl 100+lvl to juz mowilo sie o takiej postaci jak o nie wiadomo czym. Przykladem moze byc kiedys slawny Cycobujca. Teraz taki palek 70 dist expi na guardach na najnizszych poziomach i moze w wolnej kopalni wbijac spokojnie 2lvle dziennie lvl50+ - pozbawione sensu. Stara Tibia - trapowanie gs w e bomby zabijanie ich przez 20lvlowego palka, wydawala by sie teraz bardzo latwa, ale byla o wiele trudniejsza. Szczegolnie jak przed 7.4 nie bylo skulli
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Lokacja: Płock
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
![]() |
![]() Cytuj:
Mam taka samą opinie ... Tibia zaczęla sie psuć od 7.6 ![]() |
|
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2007
Imię: Silver Yakuza
Świat: Lunara
Poziom: 11
Skille: 60
Poziom mag.: 3
|
![]() Co do Wand'ow i Rod'ow za dużo poświęcono
![]() Taka ilość many na rune to stanowczo za dużo(Nawet jak by rod'y po 100 waliły ![]() ![]() A soul to już przegięcie Pały ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory
Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Tibia zaczęła sie psuć od tibi 7.5 ale gdyby nie booterzy i farmerzy? dzisiaj nie bylo by soula... etc.
|
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik forum
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: *
Skille: */*
Poziom mag.: *
|
![]() Powiedzmy sobie szczerze.... żaden update nie doprowadzi do prawdziwej balansacji profesji. Zawsze któras z profesji bedzie twierdzić ze jest lepsza lub gorsza niz reszta, również ten update nie zaprzecza regule, mnostwo magów odchodzi z gry lub przerzuca sie na ulepszone po update profesje paladyna i knighta. Obecnie nie widze rozwiązania problemu aby powstała prawdziwa balansacja postaci i każda profesja była równa(jak dla mnie jest i bedzie to narazie nie możliwe)!!!
Ostatnio edytowany przez Veko - 19-07-2007 o 21:38. |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2006
|
![]() moim zdaniem cipy zamiast ulepszac postaci meele powinni stosownie obnizyc moc sorcow/drutow aby mniej wiecej postacie byly zrównoważone.
Nie było by wtedy czegoś takiego jak 200lvl w 9 miechów -.-", ani z tibi nie robił by się ots jak było by to w przypadku podwyższenia siły meele a pozostawienia magików takimi jakimi byli. ;} pozdro your trial Ostatnio edytowany przez ^Trial^ - 19-07-2007 o 22:42. |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2007
Lokacja: Wroclaw
Świat: Aurea (Eternia)
Poziom: 66
Skille: Boskie
![]() |
![]() 50/50
jak dlamnie to good ale z 2 strony to teraz na demony tylko z palkami bo sorc/druid to teraz slabe sd bije i wieksze waste :s Cipsoft mogl pomyslec o sorcu i druidzie bo za mocno ich oslabil |
![]() |
![]() |
#34 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() nieulepszenie melee to najgorsze co mogliby zrobic.
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2006
Imię: Devseth
Profesja: Elite Knight
Poziom: 100
Skille: 83/81
|
![]() 100 MS bije z exori vis po 180, za 11gp.
100 EK bije z łapy więcej/ tyle samo za darmo. Nie wspominając o paladynie, który leczy się dużo taniej od knighta i bije równie mocno.
16:55 GM Camlost on Menera [2]: are you using a bot? 16:55 Devseth [82]: no • Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia, powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.• |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2006
Lokacja: Opole
Stan: Na Emeryturze
Świat: Nebula
|
![]() Ja myśle, że na starszych serwerach się nie odczuje braku sorów czy druidów, np. na deserta, co do nowych serwerów to może być inaczej, bo rzeczywiście za dużo ich nie przybywa, ale za to mogą nieźle zarobić. Co do knightów i paladynów to dobrze zrobili, owszem zwiększyli ich siłe ale dali ograniczenia w postaci broni od danego lvla, być może knight ze skilami 60/60 może zadawać niezłe hity, ale to nic złego, przynajmniej jakaś frajda będzie na początku z tego że można iść na mocniejsze potwory, później to się może zmienić i nie będzie już takie ciekawe... no chyba że ma się pacca. Co do paladyna to zasłużył sobie na takie ulepszenie, np. kiedyś speary się wogóle nie łamały, ale trzeba było je podnosić, później to katastrofa, bo nie dość, że trzeba było je podnosić, to jeszcze się łamały... ale cipy to zrobiły żeby botów nie używano, jednak to nie podziałało skutecznie, teraz jest tak że speary nie trzeba podnosić, ale się łamią i myślę, że liczba używanych botów dzięki temu zmaleje... no i bronie zrobili nowe, myślę, że się należało, co do expienia się nic nie zmieniło, bo paladynem zawsze się szybko expiło, tylko teraz expi się wygodniej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Gwarantuje ci ze sredniego dmg na pewno nie ma nawet porownywalnego, chyba ze poswiecil kilkaset godzin na trening, czego sorc nigdy nie musial robic. Szczegolnie na nieco silniejszych od cycow potworkach.
#38 |
Guest
|
![]() no cóż moje zdanie jest takie że nie powinni osłabiać sorców i druidów ale ulepszyć knightów i pallów teraz sorcem sie grać nie da ;/
i nadciągnie fala noob charów knightów i palladinów ;/ |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Poziom: 64
Skille: 81
![]() |
![]() a mi jakos sie udaje... fenomen jakis?
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2
Imię: Mogart/Mogash
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Guildless
Poziom: 140
Skille: 96/70
Poziom mag.: 21
|
![]() Wg mnie hity zadawane przez pallka i knajta mozna jeszcze przezyc to znaczy sa troche za mocne o 10-15% ale nie chodzi o to ... Sorc zeby expic musi niezle wastowac kaski a pallek nie wastuje nic procz symbolicznej sumy na speary/royal speary.
Pallkiem robilem 2-3 k na godzine na 25 lvlu bez waste na tombie (!) gdzie sorciem wastowalem jakies 5k gp na 50k expa bedac 80 ms. Do balansu postaci doszloby gdyby pallki i knajty mialy troche slabsze hity a koszty ich huntow bylyby 4x wieksze. Sila sorca w wiekszej mierze zalezalaby od lvla sorca (troche mniej niz przed update). |
![]() |