![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Teraz to jest tanto
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
Lokacja: London
Imię: Bart Reed
Profesja: Elite Knight
Świat: Olympa
Poziom: 100
![]() |
![]() Cytuj:
tarysujcie mi szkic katany, albo dajcie linka do zdjecia kazany plix |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
|
![]() Katana(pierwsz z lewej, dalej chyba tanto i wakizaszi, albo odwroynie):
![]() I tsuba, z którą masz problemy: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Nikt ważny
|
![]() rotfl.. ale go męczycie za tą katane
![]() Haker specialnie dla ciebie poszukałem zdjęć w google właściwie kiedy to wpisze to dopiero strona mi się ładuje i nie wiem czy tam są obrazki ale jakby co to wstrzymam siez publikacją i poszukam innych ![]() ![]() ![]() Katana ![]() Kurde troszkę trudno znaleść zdjęcia innych broni ![]() ![]() Wrrrr wychodzi na to, że jak zdjęcie katany i innych broni to tyko na allegro.. ale nie szkodzi znalazłem dobrą aukcję i dobry opis więc każdy się skapnie co jest co ![]() Zdjątka: (dwa pierwsze musiałem zapisać na swój serwer bo były w formacie bmp a to jest niewybaczalny błąd na tym forum ![]() ![]() ![]() Od dołu: Katana Długość miecza - 97cm Długość rękojeści - 22cm Dlugość ostrza - 67cm <LI>Grubość ostrza - 3 mm Wakizashi Długość miecza - 75cm Długość rękojeści - 21cm Dlugość ostrza - 47cm <LI>Grubość ostrza - 3 mm Tanto Długość miecza - 49cm Długość rękojeści - 15cm Dlugość ostrza - 30cm Grubość ostrza - 3 mm I jak? teraz wiesz jaka jest różnica? ![]()
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Hehs. Zadziwiliscie mnie precyzją pomocy (szczegolnie Hegemmon)
Juz biore sie do roboty, nie wiem czy dzis skoncze bo grypa mnie męczy. Chyba wezne PanAdolf ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No i stało się. Następny rysunek gotowy... Zastanawiam się nad proporcjami ( bo z tym mam na razie problem ), ale co tam. Oceńcie sami:
![]() PS: Zrezygnowałem z wygięcia jej, bo wtedy wygladałaby strashnie ;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Nikt ważny
|
![]() moim zdaniem teraz jest znacznie lepsze ale wygięcie broni jest jedną z ważniejszych spraw jesli chodzi o skuteczność dlatego liczę, że potem ją wygniesz
![]() no ale muszę cię jednak rozczarować ponieważ dalej sązłe proporcje ponieważ to co narsowałeś to Wakizashi. Spróbuj rekojeść wydłużyć o 1/3 albo 1/4 a ostrze przynajmniej o 1/3 wtedy powinna wyjść katana. Ale nie przejmuj się tymi błędami w tibii ta dziadoska katana jest od kilku lat i cipsoft w przeciwieństwie do ciebie się tą niepoprawnością nie przejmuje ![]() ![]()
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! Ostatnio edytowany przez Hegemmon - 15-10-2004 o 18:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Re up:
![]() Pasi?? Nad wygięciem popracuję jak bedą dobre proporcje. PS: Khan czemu się nie odzywasz? PS2: Dla cipow lepsze bylo by harakiri: Jaka jest roznica pomiedzy sepuku a harakiri. Otoz oba slowa opisuja to samo "wydarzenie" a roznica jest taka jak pomiedzy "zgonem" a "odwaleniem kity". Harakiri to w tlumaczeniu (bardzo luznym) - wybebeszenie, a wiec slowo niezbyt godne tak donioslego wydarzenia w zyciu kazdego samuraja jak uroczyste odebranie sobie zycia. Sepuku jest to bardziej "ladna" i przyzwoita nazwa (chociaz niewiem dokladnie co w tlumaczeniu oznacza) ktora lepiej stosowac w trakcie rozmowy z japonczykami. Ostatnio edytowany przez Haker - 15-10-2004 o 18:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() hehe, widać, że katana trudna, jeszcze troche byś to ostrze wydłużył i by było No-Dachi
![]() ![]() @Hege: Sepuku jest tu na miejscu, oczyścili by chonor firmy, ale czy tym czymś co tam nzwane jest kataną da się zrobić sepuku ?? Cytuj:
-Panie Wong, a jak tam u pana z Sepuku/Harakiri ?
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 15-10-2004 o 18:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Nikt ważny
|
![]() teraz jest znaacznie lepiej ale chyba jeszcze z 1cm by sie przydal dla ostrza
![]() Edit: Jeśli chodzi o sepuku i Harakiri to efekt końcowy jest taki sma- śmierć przez z samobójstwo. Jednak różnią się motywami, którymi człowiek się kieruje podczas jednego czy drugiego. Niepamiętam jak to dokładnie szło więc nie będę zgadywał.
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! Ostatnio edytowany przez Hegemmon - 15-10-2004 o 18:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
|
![]() No, no teraz bym powiedził, zę to katana niewidząc podpisu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() "Psie pani! A cio to je??"<----No właśnie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Rury w tym niewidać
![]() ![]()
![]() |
#39 |
Nikt ważny
|
![]() dobra dobra... a gdzie jest poprawiona i wykrzywiona katana?
![]()
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() powacam wlasnie do pracy Apdejt: lekko wykrzywilem... moze mi ktos powiedziec jak mam ją wygiąć? Nie mam pomysłu ;/ ![]() Ostatnio edytowany przez Haker - 20-10-2004 o 20:31. |
|
![]() |
![]() |