![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2004
|
![]() Mam pytanie
Czy zechcial bys stworzyc jednostki do mojej gry pisanej w delphi W tym wlasnie programie Kontakt: gg:6187215 e mail:[email protected] lub w moim temacie o grze na tym forum ![]()
|
![]() |
#22 |
Guest
|
![]() Jesli umiesz zmieniac model 3D na 3ds i wkladac go do gry to momemy poprobowac cos zrobic.
Ty bys dostal modele, a ja umiejetnosc wkladania do programu. Na 100% musi byc w delphi. Nie umiesz w c++? |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
|
![]() C++ móglbym sie nauczyc w tydzien ale wole w tym czasie nad grą popracować
Ale jesżeli koniecznie chcesz moge się nauczyc Co do grafiki 3d szczerze mówiąc nigdy się tym nie bawiłem ale kiedyś trzeba zacząc no nie ![]()
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 07 2004
|
![]() Jeżeli myślisz, że c++ nauczysz się w tydzien, z grafika w DirectX, to jestes na rozowju pascala/basica*chyba,że wcześniej miałeś doczynienia z c++), delphi niejest taki zły, komponenty dużo ułatwiają, kiedyś próbowałem coś takiego zrobić, już miałem grafike(z tibi ściągłem, bo taka gierka, żeby tylko się coś nauczyć),edytor map, wszystko pięknie, juz mapa 1000x1000 kratek się niecieła przy przesówaniu, było dużo żeczy zrobionych, ale mimo gotowego algorytmu omijania przeszkód i sztucznej inteligencji, bardzo ciężko go wykorzystać w swoin programie. Więc życze powodzenie, ja robiłem na komponentach z Eksperta : DelphiX, polecam je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dobrze mówisz
Ja jestem calkiem niezle zakapowany w delphi niestety pewne sprawy typu biblioteki sa wciaz mi obce. Poza tym nie mialem zbyt bliskiej stycznosci w poruszonym delphix i dlatego chcialbym sie z toba skontaktowac abys mógl mi opisac nieco te komponenty. Co do c++ szczerze jest to prawie to samo co pascal delphi(przynajmniej w kodzie) troche skrutów itd. mój gg:6187215 mail:[email protected]
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ej watto skontaktuj sie ze mna na gg lub mail i przeslij mi próbkę swoich prac
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nom, dopiero dzsiaj zobaczyłem ten temat, nie znam się za bardzo na Grafice3D ale moim zdaniem jak na 15-to latka to i tak jest niezle
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja
|
![]() Nauka 3DSMax w tydzień? Tą wieżę, która jest na początku da się zrobić po 2-3 dniach obcowania z programem lekko. Tam jest bardzo dużo z gotowych brył, na to tylko wrzucić teksturę, wielka filozofia... a reszta prac niezła
![]() ![]()