Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-08-2007, 22:30   #21
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
Starczy, po prostu mamy mocno odmienne gusta jezeli chodzi o ocenianie ;]
Po prostu oceniam gry surowiej i nie przymykam oczu na takie "niedoróbki".
A co do mojej listy - zapomniałem o SpellForce 2, Freelancerze, KotORze i grach z serii Abe's Oddysey i Exodus (nie wiem czy tytuły są poprawne, daaaaawno nie grałem).

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-08-2007, 03:09   #22
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Morrowind
Baldurs Gate 2
Dungeon Keeper 2
Knights and Merchants (ta, przynudzala czasem, ale duzo czasu nad nia spedzilem)
NFS 2
Abe'y oba tez byly genialne. Szkoda, ze nigdzie nie potrafie tego znalesc.
KKND 2
Heroes of might and magic 3
Transport Tycoon (xd)
Jak sobie cos jeszcze przypomne to dopisze.

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2007, 03:14   #23
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica

Domyślny

W Abe'y grałem na psx, dziś nie za bardzo wiem na czym te gry polegały, ale kiedyś się grało.
Żyłka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2007, 03:25   #24
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Bez numerkuf, ciężko ocenić. Albo, numerek 1 wyszczególnię:

Final Fantasy VIII.

Dalej: Oddworld: Abe's Exoddus (Oddysee też... pamiętam, że połykałem obie pod rząd, Eksodus imho łatwiejszy i fajniejszy od Odysei, mimo że na koślawym sterowaniu na klawiaturze miejscami miałem problem, choć z Joypadem w łapce udałoby się n razy szybciej), Fallout 1 i 2, TES 3: Morrowind, Crash Bandicoot 2 i 3, Chrono Trigger, Chrono Cross (choć ta gorsza : p), Spellforce: The Order of Dawn, M:TW. I to wszystkie, które mi przychodzą atm do głowy. Ah, jeszcze zaj*biaszcza Hogs of War <3.

AA!1 Call of Duty.

Co ciekawe, większości z nich z takiej czy innej przyczyny nie ukończyłem :'( - kiedyś wrócę...

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 16-08-2007 o 03:31.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2007, 03:27   #25
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-

Domyślny

G1, G2 +NK, Shivering Isles (dodatek do Obka), 'nowa' seria Prince'ów (szczególnie WW), Sacred: Underworld (bo w podstawce nie ma krasnala ani Doliny Łez ;////), Summoner... i trochę innego śmiecia.
stary 16-08-2007, 03:44   #26
Hellraiser
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 06 2005

Świat: Aurora
Domyślny

Wszelkiej maści gry piłkarskie EA Sports, wszelkiej maści oficjalne managery firmy EIDOS etc, seria GTA, Unreal Tournament, atm to chyba wszystko.
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41
Hellraiser jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2007, 10:00   #27
Zati
Użytkownik Forum

Zati's Avatar

Data dołączenia: 17 06 2007
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Guardia
Poziom: 14
Skille: 51/50
Poziom mag.: 2
Domyślny

Pisze Bo Przypomniało mi sie kilka fajnych tytułów :

1.Dungeon Siege 2 << Bardzo Fajny Rpg
2.Hidden & Dangerous 2:Courage Under Fire <<< Polecam Boska Gra
3.The Longest Journey
4.Counter Strike
5.Dungeon Kepper 2
6.The Elder Scrolls 3: Morowind
stary 16-08-2007, 10:09   #28
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Naprawdę nie rozumiem co ludzie widzą w Morrowindzie. Gdy dodali go do CDA z ciekawości zainstalowałem i moim oczom ukazała się paskudna i cholernie nudna gra. Widać, że fatalna animacja postaci to znak firmowy Bethesdy. IMO Morrowind jest nie warty nawet splunięcia.
stary 16-08-2007, 10:24   #29
Szybki'Byll
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2007

Domyślny

Gothic I,II,III,NK

Counter Strike 1.6 NoN Steam

GTA SA,VC
Szybki'Byll jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2007, 10:45   #30
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Naprawdę nie rozumiem co ludzie widzą w Morrowindzie. Gdy dodali go do CDA z ciekawości zainstalowałem i moim oczom ukazała się paskudna i cholernie nudna gra. Widać, że fatalna animacja postaci to znak firmowy Bethesdy. IMO Morrowind jest nie warty nawet splunięcia.
Ma całkiem niezły klimat (chociaż po długich miesiącach spędzonych nad samą Tibią, to człowiekowi chyba każda gra się wyda klimatyczna...) i ciekawy system rozwoju postaci. Grafika też jest niczego sobie, chociaż strasznie monotonna - wszędzie szaro i nudno (chociaż powodem jest tutaj to, że świat, w którym rzecz się dzieje jest właśnie taki a nie inny).
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2007, 11:32   #31
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Kolejność przypadkowa:
- Seria Silent Hill
- THPS 2 i 3
- Gothic 2
- Fallout 1 & 2
- Seria Final Fantasy (jestem jednak z tych, którzy wolą VIII, IX, X i X-2 niż VII)
- Seria Gobliiins
- Seria Rayman (prócz M i Raving Rabbids)
Ostatnio mi się przyjemnie grało w:
Splinter Cell: Chaos Theory
Microsoft Flight Simulator 2004
Marvel: Ultimate Alliance (tego dopiero zaczynam)
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2007, 11:37   #32
Glacial
Użytkownik Forum

Glacial's Avatar

Data dołączenia: 25 11 2004

Domyślny

1. Final Fantasy IV
2. Mafia
3. Świstakowy kłopot
4. Świstakowy kłopot 2
Glacial jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2007, 14:46   #33
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Wybacz, ale to jest tylko Twoje zdanie, jest masa osób która uważa serię TES za naprawdę wartą uwagi a popularność Obliviona coś o tym świadczy... A co do animacji postaci, moim zdaniem jest na zadowalającym, jak nie na wysokim poziomie... nie wiem czego Ty się czepiasz (ty mówię bardziej o Oblivionie niż Morrowindzie)

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2007, 15:49   #34
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
Wybacz, ale to jest tylko Twoje zdanie, jest masa osób która uważa serię TES za naprawdę wartą uwagi a popularność Obliviona coś o tym świadczy... A co do animacji postaci, moim zdaniem jest na zadowalającym, jak nie na wysokim poziomie... nie wiem czego Ty się czepiasz (ty mówię bardziej o Oblivionie niż Morrowindzie)
Przełącz się w Oblivionie na tryb TPP, wyjmij broń i zobacz jak drętwe są postacie. To samo tyczy się Morrowinda.
A co do popularności - Tibia też jest dość popularna, ale czy to oznacza, że jest jednym z najlepszych MMO ?
stary 16-08-2007, 17:52   #35
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Domyślny

Dobrze, to wymień teraz nazwy darmowych MMORPG, które mogą równać się z Tibią. Silkroad? Uwielbiam robić cały czas to samo w otoczce beznadziejnych chińskich klimatów, a także nic nie tracić przy dead'zie. MU Online? No taki hack'n'slash, który nudzi się po kilku dniach grania.

Poza tym to, że powiesz sobie o Morrowindzie parę złych słów, nie znaczy wcale, że tak jest w istocie. Wyśmiewasz silnik fizyczny użyty w Oblivionie? Pokaż mi grę z lepszymi efektami w tej dziedzinie. Jeśli chodzi o drętwe postaci, to w grze z twojej listy faworytów, The Sims 2, ludzie poruszają się jak kołki.
stary 16-08-2007, 18:00   #36
dartra111
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 04 2007
Lokacja: w domu xD

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Domyślny

[quote=Żyłka;1606398]Dobrze, to wymień teraz nazwy darmowych MMORPG, które mogą równać się z Tibią.

Knight online

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Plemotnik Pokaż post
Hmm poradzilbym skasowac stara tibie i sciongnonc nowa najlepiej klienta torga z tibia.org.pl - powinnno pomuc
dartra111 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2007, 18:21   #37
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Żyłka Pokaż post
Wyśmiewasz silnik fizyczny użyty w Oblivionie? Pokaż mi grę z lepszymi efektami w tej dziedzinie. Jeśli chodzi o drętwe postaci, to w grze z twojej listy faworytów, The Sims 2, ludzie poruszają się jak kołki.
Pomijając fakt, że to bardzo złe porównanie, to The Sims 2 nie było zapowiadane jako "super generacja gier cRPG". Po grze która jest lansowana w ten sposób oczekuje się czegoś więcej.
I jeszcze jedno - nie wyśmiewam całego silnika, tylko z Havoka zaimplementowanego w Oblivionie, bo fizyka jaką prezentuje TES IV to dno i metr mułu.
Cytuj:
Poza tym to, że powiesz sobie o Morrowindzie parę złych słów, nie znaczy wcale, że tak jest w istocie.
A to, że ty powiesz, że Morrowind to super gra, także nie oznacza, że tak jest w istocie...Widzisz, w moim mniemaniu to słaba gra, ty możesz mieć odmienne zdanie i nie możesz zabronić komuś myśleć inaczej.
Cytuj:
Dobrze, to wymień teraz nazwy darmowych MMORPG, które mogą równać się z Tibią. Silkroad? Uwielbiam robić cały czas to samo w otoczce beznadziejnych chińskich klimatów, a także nic nie tracić przy dead'zie. MU Online? No taki hack'n'slash, który nudzi się po kilku dniach grania.
A czy Tibia nie jest monotonna ? Tam też cały czas robisz to samo - łazisz bo brzydkim świecie i ubijasz potwory. Zero klimatu, zero grywalności. A z darmowych MMO to IMO Maple Story jest lepsze, ale to już kwestia gustu.

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 16-08-2007 o 18:23.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2007, 18:35   #38
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Domyślny

Cytuj:
I jeszcze jedno - nie wyśmiewam całego silnika, tylko z Havoka zaimplementowanego w Oblivionie, bo fizyka jaką prezentuje TES IV to dno i metr mułu.
To miałem na myśli... chyba jasno napisałem, że wyśmiewasz silnik fizyczny Obliviona i prosiłem cię, żebyś podał mi nazwę gry, której silnik fizyczny dorównuje możliwościom Havoka.

Cytuj:
A to, że ty powiesz, że Morrowind to super gra, także nie oznacza, że tak jest w istocie...Widzisz, w moim mniemaniu to słaba gra, ty możesz mieć odmienne zdanie i nie możesz zabronić komuś myśleć inaczej.
Kiedy powiedziałem, że Morrowind to super gra?

Cytuj:
A z darmowych MMO to IMO Maple Story jest lepsze
Cytuj:
Tibia też jest dość popularna, ale czy to oznacza, że jest jednym z najlepszych MMO ?
To, że jedna gra jest lepsza od drugiej, nie wyklucza wcale tego, że ta druga nie jest jedną z najlepszych.
stary 16-08-2007, 18:48   #39
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Żyłka Pokaż post
To miałem na myśli... chyba jasno napisałem, że wyśmiewasz silnik fizyczny Obliviona i prosiłem cię, żebyś podał mi nazwę gry, której silnik fizyczny dorównuje możliwościom Havoka.
Nie śmieje się ogólnie z Havoka, tylko z tego który został zaimplementowany w Oblivionie. Ogólnie Havok to świetny engine fizyczny, ale Bethesda po prostu go zniszczyła.
Cytuj:
Kiedy powiedziałem, że Morrowind to super gra?
Owszem, nie powiedziałeś, że jest super. Przez to co napisałem, chciałem ci pokazać, że twój argument działa w dwie strony. Po prostu każdy ma inne zdanie.
Cytuj:
To, że jedna gra jest lepsza od drugiej, nie wyklucza wcale tego, że ta druga nie jest jedną z najlepszych.
A teraz to ja nie napisałem, że Tibia to jedna z najlepszych MMO. Przez tamtą wypowiedź chciałem jedynie pokazać, że jeśli jakaś gra jest popularna, to wcale nie oznacza, że jest dobra. Koronnym przykładem jest właśnie ta nieszczęsna Tibia - gra w nią sporo osób, pomimo tego, że to gniot pozbawiony grywalności i klimatu.
stary 16-08-2007, 19:17   #40
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie śmieje się ogólnie z Havoka, tylko z tego który został zaimplementowany w Oblivionie. Ogólnie Havok to świetny engine fizyczny, ale Bethesda po prostu go zniszczyła.
W Oblivionie Havok sprawuje się świetnie.

Cytuj:
A teraz to ja nie napisałem, że Tibia to jedna z najlepszych MMO. Przez tamtą wypowiedź chciałem jedynie pokazać, że jeśli jakaś gra jest popularna, to wcale nie oznacza, że jest dobra. Koronnym przykładem jest właśnie ta nieszczęsna Tibia - gra w nią sporo osób, pomimo tego, że to gniot pozbawiony grywalności i klimatu.
Czyli wykluczasz ją z czołówki darmowych gier MMORPG? Niesłusznie, bo może i Tibia jest pozbawiona klimatu, zresztą jak większość MMORPG'ów, ale na pewno nie grywalności.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania