Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-08-2007, 01:18   #21
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dlugozimek Pokaż post
Mam pytanie z ciekawości więc: Jeśli pobił bym kogoś w własnej obronie ale bym nie miał świadków to groziło by mi jakiś wyrok ?. Bo sobie tak zastanawiam zawsze że jeśli ktoś mnie napadnie i kogoś zbyt mocno pobije to czy będę miał jakaś sprawę ?. Aha i jeszcze jedno, jeśli ktoś kogos okradnie z telefonu albo innej materialnej rzeczy tzw napaść ile może grozić? bo słyszałem ze pewnien chłopak dostał za to 12 lat :O a drugi 6 -,- ?
Ta kradzież telefonu to też w samoobronie?
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-08-2007, 01:32   #22
Zupka_Chinska
Użytkownik Forum

Zupka_Chinska's Avatar

Data dołączenia: 26 04 2006

Domyślny

#Hieyan:
Tylko ku*** nie chińska tandeta.

Bądź uroczy dla swoich wrogów - nic ich bardziej nie złości. - Carl Orff
Dzień, w którym się nie śmiałeś, jest dniem straconym. - Phil Bosmans
Zupka_Chinska jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 03:02   #23
Dlugozimek
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
Ta kradzież telefonu to też w samoobronie?
Nie, poprostu ukradziono telefon to co innego ;x
  Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 09:24   #24
BlueMaster
Użytkownik Forum

BlueMaster's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2007
Lokacja: Maple story to moje rzycie Celoz!oen1!
Wpisy bloga: 1

Stan: Aktywny Gracz
Imię: LaHypex
Profesja: Rookstayer
Świat: Ems/Gms,Kradia
Poziom: 22
Skille: 20/13
Poziom mag.: 3
BlueMaster ma numer GG 5677907
Domyślny

Niezła akcja ze szkoły:
Wychodzę z klasy,idąc po kurtkę jakiś koleś mnie wali z całej siły,w ścianę poleciałem i spadłem ze schodów....Wstaje,cały łeb we krwi i ręce myślę:Co za pierd***** h*j.Wezwałem kolegów,rąbnęliśmy mu wszyscy kopa w ryj,położył się i go dobiliśmy,ja nic nie dostałem,obrona własna rox,kolega dostał 1 rok poprawczaka i odszkodowanie w wysokości 2400
BlueMaster jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 09:57   #25
Andrealfus
Zbanowany

Andrealfus's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory

Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
Andrealfus ma numer GG 8673236
Domyślny

najlepsze co widizalem w szkole :
Akcja Zelki :

Na jednej z przerw banda przyglupow zwinela pudelko zelek ze sklepiku szkolego, gdy wyszlo najaw kto to zrobil oddali kase za zelki i przeprosili, wlascicielka sklepiku nie miala nic przeciwko i wszystko bylo w porzadku, a nasza cudowna pani pedagog co? policja, sąd, rozprawa xD jak z naszej szkoly pedagog dzwoni na policje to udaja ze na komisariacie nie ma nikogo

@topic

Chyba za obrone wlasna nic ci nie zrobia

Ostatnio edytowany przez Andrealfus - 30-08-2007 o 10:10.
Andrealfus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 10:38   #26
BlueMaster
Użytkownik Forum

BlueMaster's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2007
Lokacja: Maple story to moje rzycie Celoz!oen1!
Wpisy bloga: 1

Imię: LaHypex
Profesja: Rookstayer
Świat: Ems/Gms,Kradia
Poziom: 22
Skille: 20/13
Poziom mag.: 3
BlueMaster ma numer GG 5677907
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Andrealfus Pokaż post
Akcja Zelki :

Na jednej z przerw banda przyglupow zwinela pudelko zelek ze sklepiku szkolego, gdy wyszlo najaw kto to zrobil oddali kase za zelki i przeprosili, wlascicielka sklepiku nie miala nic przeciwko i wszystko bylo w porzadku, a nasza cudowna pani pedagog co? policja, sąd, rozprawa xD jak z naszej szkoly pedagog dzwoni na policje to udaja ze na komisariacie nie ma nikogo

@topic

Tja,ale jak wyciągniesz spluwę i strzelisz mu to już dostanie
BlueMaster jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 13:07   #27
Macqren
Użytkownik Forum

Macqren's Avatar

Data dołączenia: 28 02 2006
Lokacja: Łódź

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Memento Mori
Świat: Aldora/Celesta
Domyślny

Jestem ciekaw ile jest prawdy w tych Waszych bohaterskich opowieściach...
stary 30-08-2007, 13:22   #28
Donas
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
Domyślny

A ja szedłem sobie spokojnie ulicą, gdy napadła mnie cała dzielnia dresów i mówię wam, na serio, jednym pociągnięciem rozwaliłem nie tylko napastników ale i pół Gdańska!!!11oneone

Omg, jak widzę posty, w których ludzie się przechwalają, jacy to oni są hardzi, mężni i silni, to mi się rzygać chce.

@topic
Jeśli pobiłbyś kogoś w obronie własnej, to lepiej natychmiast po tym złożyć o tym zawiadomienie na policję i opowiedzieć prawdę. Czasem bywa tak, że jakieś kamery w okolicach obiektów chronionych mogą nawet przypadkiem podchwycić zdarzenie. Poza tym, jeśli to ty złożysz owe zawiadomienie jako pierwszy i nie machniesz ręką, to najprawdopodobniej ty będziesz uznawany za poszkodowanego - a słowa poszkodowanego są bardziej honorowane niż oskarżonego.

Druga sprawa, za rozbój (czyli typowe krojenie na ulicach) grozi do 12 lat więzienia. Czyli można dostać i 6, i 12, zależy od szkodliwości czynu
Donas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 13:51   #29
Onori
Użytkownik Forum

Onori's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica

Domyślny

Aż tak bardzo szkoda, kasy na gaz pieprzowy?
stary 30-08-2007, 15:10   #30
Dlugozimek
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Onori Pokaż post
Aż tak bardzo szkoda, kasy na gaz pieprzowy?
Jeśli to ten gaz który ma taki sam ksztalt jak dezodorant to chce to kupić(ale inne ma funkcje of course)

Własnie nie wiem, co zrobić z tym fantem :| gdy ktoś mnie już zaczepi bo może byc kozak że dostał po ryju i sie popłacze i pobiegnie do Mamy. Więc nie wiem co zrobić -.- gdy byłaby taka sytuacja ;O Albo w nogi albo w ryj ;/ tylko jak on mnie naparzy :S
  Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 15:14   #31
Dlugozimek
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Andrealfus Pokaż post
Akcja Zelki :

@topic

To masz inteligentnych kolegów -.- ja bym to zrobił przez posrednika i bym mówił ze nie znam ich tylko mnie na ulicy zaczepili żebym oddał. Omg więcej rzeczy wynosza ze sklepów wiele więcej. Nawet raz udało sie okraść Mc Donald).

Jesli chodzi o sprawe tutaj jakąs: Nie raz dostawałem po ryju za nic. Ide sobie po Pietrynie a patrze jakies kolesie sie na*****aja za nic więc życie.

Aha i jeszcze jedno nie dygajcie po 1 strzału w ryj. Bo to tak zwani "jedno strzałowce"
  Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 17:03   #32
Ojciec Dyrektor
Ojciec Dyrektor

Ojciec Dyrektor's Avatar

Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Nowy Sącz

Profesja: Elite Knight
Gildia: Anima
Send a message via Skype™ to Ojciec Dyrektor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Donas Pokaż post
...Druga sprawa, za rozbój (czyli typowe krojenie na ulicach) grozi do 12 lat więzienia. Czyli można dostać i 6, i 12, zależy od szkodliwości czynu
Trzecia sprawa, 90% wypowiadających sie tutaj jest nieletnia.

PAMIĘTAJ !
Moja jest tylko racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza, że właśnie moja racja jest racją najmojszą !

Ostatnio edytowany przez Ojciec Dyrektor - 30-08-2007 o 17:07.
Ojciec Dyrektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2007, 17:56   #33
Reflux
Użytkownik Forum

Reflux's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2006
Lokacja: Warszawa

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 90
Skille: 97/81
Reflux ma numer GG 6823397 Reflux ma login Tlenu reflux-1988@tlen.pl Send a message via Skype™ to Reflux
Domyślny

Hehe co do mojej sprawy to autentyk. Możecie sobie wierzyć lub nie ja i tak wiem swoje A co do tego mp3 racja to tandeta była 1GB taki sobie i żebyście wiedzieli że chiński . Były tutaj zarzuty że się przechwalam, gdybym się przechwalał to bym nowy temat założył Owszem zachowałem się trochę głupio powinienem sobie po prostu pójść dalej ale jak oberwał to może na drugi raz się gnojek zastanowi zanim kogoś zaczepi. I wcale nie jestem z siebie dumny bo źle zrobiłem i nie będę się usprawiedliwiał bo nie mam nic na swoją obronę. Ale co racja to racja tutaj w większości nie letni się wypowiadają ale oni także podlegają karze nie chcę mi się teraz tego szukać w kodeksie karnym. Może później coś znajdę.
stary 30-08-2007, 23:50   #34
Dlugozimek
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Reflux Pokaż post
Hehe co do mojej sprawy to autentyk. Możecie sobie wierzyć lub nie ja i tak wiem swoje A co do tego mp3 racja to tandeta była 1GB taki sobie i żebyście wiedzieli że chiński . Były tutaj zarzuty że się przechwalam, gdybym się przechwalał to bym nowy temat założył Owszem zachowałem się trochę głupio powinienem sobie po prostu pójść dalej ale jak oberwał to może na drugi raz się gnojek zastanowi zanim kogoś zaczepi. I wcale nie jestem z siebie dumny bo źle zrobiłem i nie będę się usprawiedliwiał bo nie mam nic na swoją obronę. Ale co racja to racja tutaj w większości nie letni się wypowiadają ale oni także podlegają karze nie chcę mi się teraz tego szukać w kodeksie karnym. Może później coś znajdę.
A nie pomyślałes ze za ulica albo za blokiem stoi jakis haban i czeka tylko na zaczepke? miałes wielkie szczescie
  Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2007, 00:22   #35
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Były tutaj zarzuty że się przechwalam, gdybym się przechwalał to bym nowy temat założył
Och, to się nazywa logika. To w utworzonym przez kogoś temacie chwalić się już nie można?
Cytuj:
może na drugi raz się gnojek zastanowi zanim kogoś zaczepi. I wcale nie jestem z siebie dumny bo źle zrobiłem i nie będę się usprawiedliwiał
Przeczysz sam sobie.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2007, 12:23   #36
Reflux
Użytkownik Forum

Reflux's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2006
Lokacja: Warszawa

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 90
Skille: 97/81
Reflux ma numer GG 6823397 Reflux ma login Tlenu reflux-1988@tlen.pl Send a message via Skype™ to Reflux
Domyślny

@up no racja troszkę się zamotałem tak to bywa przyznaję się tak to jest jak ma się chaotyczny tok myślenia
@2xup Hehe akurat ten przystanek był w takim miejscu że nie musiałem się obawiać że zza rogu wyskoczy 10 wyrostków i będę musiał spier****.
stary 31-08-2007, 13:47   #37
Donas
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vagraav Pokaż post
Trzecia sprawa, 90% wypowiadających sie tutaj jest nieletnia.
Od 13 lat ponosisz odpowiedzialność karną (sąd rodzinny). Od 15 możesz zostać osądzony przez sąd dla nieletnich. W wieku 17 lat możesz być sądzony jak dorosły, z wyłączeniem kary dożywocia, jeśli zabiłeś kogoś przed pełnoletniością. Możliwe, że pomyliłem się sądem dla nieletnich, albo od 15, albo od 16. Tak więc jeśli skroisz kogoś albo pobijesz, to tylko poniżej 13 lat tobie ujdzie na sucho, bo twoi rodzice poniosą jakieś koszta (odszkodowanie itp.).
Donas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania