Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > Grafiki

Notki

Grafiki Masz talent do grafik? Zamieść swoje prace tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-09-2007, 00:19   #21
Rayza
Użytkownik Forum

Rayza's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2006

Domyślny

Bardzo ładne
Mam prośbę mógłbyś dać szkice [sam uczę sie rysować i chciałbym zobaczyć postać jak wygląda ołówkiem]
Przekonajcie się sami.
Rayza jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-09-2007, 00:42   #22
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

pewnie wiekrzasc juz powiedziala to co ja powiem no ale mousze sam byc pod tym podpisany. Mag ma oczy jak u japonczyka(co wyglada bardzo bleh) sproboj je troche zaokraglic i rogowke itd przeson troche do srodka oka wtedy bedzie bardziej naturalnie oraz za duzo lape ta czarujaco, lepiej by wypadla jak bys ja troche zmniejszyl. U druida nogi sa ciut za duze choc to w sumie do niego pasuje jednak ramiona wygladajo jak przyczepione do tlowia za pomoco patykow(a wlasciwie 1). Najlepiej wyszla ci Palladynka potem Druid, Knight(za male rogi tak ciut wiekrze) a na koncu Sorc(za te oczy i lape).
Oczywiscie te drobne wady nie zmieniaja faktu ze prace sa swietne i szczeze z calego serca ci kibicuje i zachecam do robienia tego wiecej.

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.

Ostatnio edytowany przez kołbaś - 09-09-2007 o 00:48.
kołbaś jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2007, 11:33   #23
Anders
Użytkownik Forum

Anders's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: Olsztyn

Stan: Niegrający
Anders ma numer GG 5930030
Domyślny

@Evinio
Cieszę się, że dostrzegasz w moich pracach wkład i jak to ładnie ujęłaś "kawałek swojej duszy" w przeciwieństwie np. do Extermisa, który uznał, że w moich pracach jest:
"- 0 zmian
- wszystko jak u cipow tylko gorzej
- zero pomyslu na polepszenie czegokolwiek"

PS. (@Extermis) Gdybym chciał cokolwiek polepszać np. narysować palladynce łuk kompozytowy, albo rycerzowi lepszą zbroje, napewno bym to zrobił, ale widzę, że i tak Cie nie przekonam bo masz problem ze zrozumieniem pewnych rzeczy, np tego że ubiór postaci w moich pracach miałbyć taki sam, co wcale nie oznacza "zero pomyslu na polepszenie czegokolwiek" a już samo przedstawienie postaci w mangowy sposób było zmianą, już nie wspominając o tym, że każda postać stoi w innej pozycji niż na orginalnym obrazku...

Wracając do wypowiedzi Evinio...
Bardzo, bardzo dziękuję za tak ciepłe słowa i za wiarę w moje możliwości. Mam nadzieję, że jeszcze nie raz będę mógł się pokazać z dobrej strony na tym forum. Co do MTA to wcale się tam nie wybieram, tymbardziej że nazwa "most talented artists" nijak ma sie do stanu faktycznego, nie ujmując osobom tam się znajdującym bo niektórzy z nich są utalentowani, jednak napewno nie wszyscy...
Jeszcze raz wielkie dzięki Evinio

@Kołbaś
Hmmm, no oczy są skośne, ale nie w wyniku blędu tylko taka była stylizacja - mangowa, chociaż być może z bardziej zaokrąglonymi wyglądało by ładniej. Jeśli natomiast chodzi o "czarującą rękę" to z początku ona była mniejsza... Jednak zauważ, że mag trzyma ją wyciągniętą w stronę widza, a zatem zgodnie z kryteriami: "co bliżej wieksze, co dalej mniejsze" musi być ona wieksza niż ta którą trzyma po prawej stronie.

@Rayza
Bardzo prosze... W prawdzie szkice nie są ołówkiem, bo do skanu poprawiałem cieńkopisem czarnym, ale w zasadzie na jedno wychodzi
stary 09-09-2007, 11:38   #24
Arnisan
Użytkownik Forum

Arnisan's Avatar

Data dołączenia: 02 01 2005

Domyślny

Ani brzydkie, ani piekne, po prostu git. Zadne tam dzielo sztuki czy ponadprzecietne cos. Porob takich wiecej, bo na podstawie 4 obrazkow rysownika sie nie ocenia no nie? Sprobujesz narysowac rycerza tak jak reszte postaci, czyli z przodu?

Ostatnio edytowany przez Arnisan - 09-09-2007 o 11:42.
Arnisan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2007, 13:16   #25
Rayza
Użytkownik Forum

Rayza's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2006

Domyślny

Dzieki
zobaczę jak wygląda sylwetka człowieka w zbroi...[bede mógł dalej sie uczuć rys. xD]

ps: Po h** robisz kolejny topik -_- niemogłeś dodac tego tu??
Przekonajcie się sami.

Ostatnio edytowany przez Rayza - 09-09-2007 o 13:19.
Rayza jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2007, 13:53   #26
Anders
Użytkownik Forum

Anders's Avatar

Domyślny

@up
A czy tam są profesje tibijskie? W sumie mógłbym wrzucić to co tu do tamtego tematu, ale już się nie da zmienić nazwy ani usunąć tematu, więc bedzie ten jeden taki sobie sam A do tamtego będę ładować wszystkie swoje nowe grafiki... Podobnie z figurkami. Na kolejne będę musiał założyć nowy temat, bo w nazwie sprecyzowany jest Crown Set a w produkcji są inne figurki...
stary 09-09-2007, 13:54   #27
9-NINE
Użytkownik Forum

9-NINE's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2006
Lokacja: Warschau

9-NINE ma numer GG 3344964
Domyślny

Evinio, miałem na myśli szary, a między szarym a czarnym jest dosyć mała różnica. Szary przechodząc w czerń powoli staje się czarnym kolorem. Podobnie pomiędzy białym a szarym. Ale fakt, ciężko mnie chyba było zrozumieć w tamtym poście.
Ten morał jednak to możesz sobie o kant rzyci potłuc, nie trzeba się znać żeby coś komentować. Ile osób piszących w tym temacie się „zna”, wyłączając Andersa i Ciebie? Chyba nikt prawda?
Chociaż chwila, czy Ty się znasz? Nigdy nie widziałem Twoich prac, co zgodnie z Twoja logiką stawia Ciebie, wśród „nie znajacych się”. Zastosuj więc tu ten swój morał jeżeli nie rzucasz słów na wiatr.
Czysto debilne jest twoje stwierdzenie:
Cytuj:
te forum to jedna wielka żenada i powinno zmienić nazwę, bo zapewne większość tych "artystów" stoi na twoim poziomie
Nie oceniaj książki po okładce, rozumiem ze łatwiej jednak splunąć i powiedzieć ze cos jest do kitu nie patrząc się nawet na to.
PS- Imho, to Ty wyglądasz jakbyś leczyła kompleksy, i mówię to serio.
stary 09-09-2007, 17:04   #28
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Dla mnie prace są średnie... primo cieniowanie jest ale nie spełnia swojej funkcji, obrazki są cholernie płaskie, zero w tym przestrzeni... tragedia...
Ukryty tekst:

Po cieniowaniu twarzy widać, że światło ma teoretycznie padać z prawej strony, patrząc na paladynkę prawa ręka i noga są w tyle, zasłonięte odpowiednio tułowiem i lewą nogą, tutaj brak mocniejszego cieniowania, to samo się tyczy prawej strony tułowia, a cień postaci w ogóle pada do tyłu! to jest całkowicie sprzeczne z cieniowaniem twarzy!
To samo tyczy się maga, w dodatku ręka z różdżką, nie wiem jak ona ją trzyma... no i jak ta postać stoi, nogi są w prostej linii do patrzenia, a tułów i bark skręcone... spróbuj tak stanąć a dowiesz się, że jest to cholernie niewygodne...

ogólnie... musisz cholernie dużo poćwiczyć bo to aktualnie naprawdę bardzo przeciętny poziom...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2007, 18:18   #29
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Anders Pokaż post
@Evinio
zgodnie z kryteriami: "co bliżej wieksze, co dalej mniejsze" musi być ona wieksza niż ta którą trzyma po prawej stronie.
Tak wiem o tym jednak jezeli cos jest juz bardzo nieproporcjonalne to wygloda to zle. Jak zmniejszysz ja ociupinke bedzie good jednak nie mowilem zebys zmniejszyl ja do rozmiarow lewej.

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.
kołbaś jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-09-2007, 12:54   #30
Anders
Użytkownik Forum

Anders's Avatar

Domyślny

@Kołbaś
No może troszkę mniejsza ręką była by lepsza, jednak to jest poniekąd manga, a tam w takich sytuacjach dysproporcje są wieksze niż w realnym świecie, ale już nie będę tego poprawiać, bo z tego co ja tu słyszę to musiałbym postacie narysować od nowa zachowując wszystkie prawa fizyki, światłocienia i nie zdziwiłbym się, że jakby to wszystko już było idealnie wykonane ktoś napisałby, że te pracę są na niskim poziomie bo np. odcień skóry jest zły, albo brak jednej fałdy na płaszczu psuje cały efekt. I teraz płynnie przejde do odpowiedzi Pana Wieszoka...

@Wieszok
..."obrazki są cholernie płaskie, zero w tym przestrzeni... tragedia..."
No opadły mi ręce, jak Boga kocham -.-' U palladynki światło pada z przodu (ponadto jest znacznie wyżej niż na wysokości jej wzroku, do czego odniose się w dalszej części wypowiedzi)), poza tym jak na każdym innym obrazku światło jest dosyć rozproszone (o czym świadczy niewyraźny cień) więc oświetla postać dosyć równomiernie, a cieniowanie ma za główne zadanie uwydatnić kształty postaci. Nie wmówisz mi chyba, że jakby prawa noga była bardziej pocieniowana to postać wyglądała by mniej płasko. Nawet jakby cień padał przed nią a pocieniowana była by tylko prawa strona czy nawet lewa postaci to nie wplywa na to czy postać wygląda płasko czy nie... Jakbyś był takim wnikliwym obserwatorem za jakiego się podajesz, to zauważyłbyś, żę na twarzy palladynki widoczny jest pewien cień pod jej kosmykami włosów, pod tym z lewej strony jak również pod tym wiekszym z jej prawej strony i to jest ten cień który uznaleś, że wskazuje na to, że światło pada z prawej strony. Otóż dla Twojej wiadomości pada ono z przodu (z góry). Można się czepiać ze np. cień na lewej ręcę czy na prawej nodze jest za mały/duży/kszywy/etc, jednak nie wplywa to na to czy postać wygląda płasko czy nie, przynajmniej w tym przypadku, bo wybacz, ale nie zgodzę się, że postacie wyglądają cholernie płasko bo to jest kompletna bzdura... Pozwól, że udokumentuję to obrazkiem:

Co do ręki maga i w jaki sposób trzyma różdżkę to ponownie nie przyjrzałeś się dokładnie. Aby zademonstrować Ci, w jaki to "niezwykły" sposób mag ją trzyma pozwolę sobie zamieścić zdjęcie w jaki sposób ja bym ją trzymał odwzorowując dokładnie ułożenie ręki:

Normalnie Cris Angel, nie? Jak on to zrobił 0.o' -nc-
Co do nóg maga to wcale nie są w lini prostej. Zauważ, że jej lewa noga jest wyżej niż prawa, a zatem nogi też są "skręcone" w ta sama stronę co barki (patrz rys.)
Doceniam Twoją ocene i próbę zmobilizowania mnie do pracy, jednak mam na tyle dobre poczucie estetyki, formy oraz przestrzeni zeby nie zgodzić się z tym, że postacie są płaskie. Mogę się zgodzić co do cieniowania - nie zawsze odpowiada temu w jaki sposób pada światło i to napewno uwzględnie w kolejnych pracach...

@Arnisan
Przwejrzałem wasze forum MTA. Niestety nie ma tam ani jednej pracy, która pasowała by do opisu waszego klubu czy cokolwiek to nie jest. Niektóre prace są ładne, widać że włożone w nie wiele pracy i starania, ale uważam, że nazwa "Najbardziej utalentowani artyści" jest bardzo mocno przesadzona i zalatuje arogancją i samochwalstwem. Równie dobrze ja mógłbym nadać sobie przydomek The best Artist i nie różnoło by się to niczym od tego co wyście zrobili.

@9-Nine
"Czysto debilne jest twoje stwierdzenie:
Cytuj:
te forum to jedna wielka żenada i powinno zmienić nazwę, bo zapewne większość tych "artystów" stoi na twoim poziomie "

Po pierwsze uważaj na słowa, bo widze, że próbujesz obrażać ludzi omijąjac paragrafy regulaminu. A szczerze mowiąc to zgadzam się z tym co powiedziała Evinio - nazwa waszej grupy to wolne żarty, szczyt arogancji i obraza dla sztuki. Chcecie mieć swoje stwarzyszenie - ok, ale nazwijcie je adekwatnie do stanu faktycznego, bo napewno NIE JESTEŚCIE najbardziej utalentowanymi artystami...
stary 10-09-2007, 20:10   #31
Radix
CS Tibia.pl Team

Radix's Avatar

Data dołączenia: 11 12 2004
Lokacja: Forgotten Land

Domyślny

Ja pragne tylko przypomniec, ze MTA zalozyla dosc dawno pewna grupa utalentowanych ludzi. Owszem - czasy sie zmienily i po rozlamie to juz nie jest to samo, ale skoro jestes na tyle montra i yntelygedna, to moglas przynajmniej znac historie i starszych uzyszkodnikow nalezacych do tego ugrupowania. Obecnie na forum jest jeszcze kilka osob, ktore byly, ale juz nie sa w MTA - nazwa zas przeszla "z pokolenia na pokolenie" i taka zostala. Co do prac - jesli twierdzisz, ze to ma dusze, jest boskie i jeszcze cos, to zastanow sie jeszcze trzy razy.

Co do cieniowania - i tak palladynka pocieniowana jest zle. Przypatrz sie, ze jej lewy "muskul" jest inaczej pocieniowany jak rekawica. Poza tym, zdecyduj sie z tym cieniowaniem i konturowaniem. W jednym miejscu uzywasz samych kolorow do zaznaczenia tej "wypuklosci", innym razem uzywasz czarnej kreski. Druid ma za duze barki, ogolnie jego rece "odstaja". Rozumiem Twoja chec do ukazania muskulatury, ale nie wolno przez to zaprzepaszczac anatomii. Powiedz mi jeszcze czemu ten druid tak smiesznie stoi i zamiast stop ma dwa kikuty? Wybacz, ale naprawde tak wygladaja - podobnie lewa stopa palladynki. Naszyjnik tez wyglada jak sztywne cos w calosci zlane z metalu/innego czegos. No i te "kielki" wychodzace z chyba naszyjnika dziwnie zachodza na futerko misia. Sam leb niedzwiedzia jest dosc wielki. Widac ten potrafil zmiescic w pysku glowe czlowieka. Te kielkopodobne cos tez nie rzuca jakiegos intensywnego cienia (o ile w ogole jakis rzuca). Czarodziejka sie unosi, czy to tylko kolejna postac na palcach? Poza tym - czar wyglada jak swiatlo, to czemu ono juz nie ma ono wplywu na cieniowanie? Rycerz zdaje sie ma albo za krotkie raczki, albo za nisko kolano, albo w ogole cos jest z nim zle. Popatrz tez na kamienie i na ich cieniowanie, a na kat padania swiatla. Troche to dziwne, ze nie sa zgodne. Rozumiem tez mangowe upodobania, ale oko widziane z profilu wyglada tak (>, a nie \==/ tak - jesli wiesz o co mi chodzi. To nie jest zwykle bluzganie, a rady. Rady, na ktore powinienes zwrocic uwage, a zachwycanie sie komentarzami i spoczywaniem na laurach niczego nie osiagniesz. Podobaja mi sie Twoje plastelinowe pracki, jednak nad tego rodzaju grafikami musisz jeszcze troche popracowac.

@down
Fakt - moj blad i niedopatrzenie. Co nie zmienia faktu, ze prace te nie sa ani do konca mangowe, ani do konca "naturalne". Wiec warto czasem wiedziec na przyszlosc. (sam sie o tym niedawno przekonalem).

Pieśń II: Honor

Niech ktoś zawoła, że broda hańbą jest
A hańbą dla mnie będzie, go o głowę nie skrócić
Niech ktoś zwątpi w prawość mych braci,
Niech bogom swym dziękuje, jeśli kalectwem go tylko oszpecę,
Bo wstydem jest nie szanować
Tego co dla innych święte.
Słabością jest duma, jeśli
Honorem i szacunkiem w ryzach nie trzymana.
Rozważania tego, co mianem zabójcy okrzyknięty,
Który czuje, a los dla niego jedyny...

Ostatnio edytowany przez Radix - 10-09-2007 o 20:47.
Radix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-09-2007, 20:43   #32
Arnisan
Użytkownik Forum

Arnisan's Avatar

Data dołączenia: 02 01 2005

Domyślny

@Radix
w mandze oczy tak sie wlasnie rysuje, no tu prosty przyklad vegety ^^'
z braku lepszego materialu ;p

no to juz taki styl, wiec nie ma co sie czepiac oczu ;p no co prawda bywaja takie skosne, chociaz te sa za bardzo jak na moj gust (u maga, paladynki).
stary 11-09-2007, 11:32   #33
Anders
Użytkownik Forum

Anders's Avatar

Domyślny

@PIW
Przegiąłeś -.-''' i świadczy to wyłącznie o tobie i nie zamierzam z kims tak bezczelnym i źle wychowanym prowadzić dyskusji...

@Extermis
zal.eu (dla niekumatych - od European Union)

@Radix
"Co nie zmienia faktu, ze prace te nie sa ani do konca mangowe, ani do konca "naturalne". " - tak się składa, że taki właśnie mam styl rysowania (jeden z wielu btw )
Co do reszty wypowiedzi, czepiania się dosłownie o wszystko (byle aby) to skomentuję pisząc LOL.pl

@OnlyShadow
Jakbyś czytał uważnie, dowiedziałbyś się, że Evinio zajęła II miejsce w oficjalnym konkursie tibia.pl "Frankenstain Competition" (konkurs na nowego potwora w Tibii) a to już o czymś świadczy...
PS. Wśród zwycięzców nie widzę członków MTA

"To tylko chyba tylko potwierdza, że Evinio, jak przedtem napisałem, gówno wie o grafice" - zapewniam cię, że wie więcej niz ty...

@Shanhaevel
"Widać CIEBIE bardzo boli, że jednak, kurde, istnieją ludzie bardziej utalentowani od Andersa" - owszem istnieją, ale na próżno ich szukać w tym waszym MTA...

"PS CHWILA! Evinio, Anders, nie macie może na innych forach nicków Cleopatra i Grrom?" - nie wiem skąd taki pomysł -.-'''

@all "mta"
Chciałbym zauważyć jedną rzecz. Wszystkie nieprzychylne komentarze pochodzą właśnie od was (dziwne, że innym użytkownikom się podoba) Czepiacie się każdego szczegółu jakbyście byli absolwentami ASP i mieli dyplom z grafiki komputerowej a na waszych pracach jest o WIELE WIĘCEJ takich szczegółowych błędów, poza tym wizualnie wyglądają dużo gorzej (bo nie sztuka zachować wszystkie prawa fizyki, ale całośc musi jeszcze dobrze się prezentować a u was jest z tym kiepściutko)...
I na tym kończę tę dyskusję z waszym szanownym gronem wielbiacych siebie nawzajem artystów.

A na koniec krótki wierszyk który nazwałem:

Sami o sobie - MTA
"Niech nam gwiazdka pomyślności nigdy nie zagasnie
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie.
Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze
inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze.
Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy
a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym..."

Ostatnio edytowany przez Anders - 11-09-2007 o 14:08.
Anders jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-09-2007, 18:17   #34
Pulaski
Użytkownik Forum

Pulaski's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2006
Lokacja: Za granica

Domyślny

Nie podobają mi sie. Ładnie rysujesz ale i tak nie podobają mi sie.
A tak ap ropo ale wy sie kłócicieeee żal.it (dla niekumatych italia)
Pulaski jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-09-2007, 21:32   #35
Anders
Użytkownik Forum

Anders's Avatar

Domyślny

@Wieszok
Niestety, mylisz się - medal dostałem za te właśnie prace, co więcej, za ich wcześniejsze, gorsze wersje
Nie 3 źródła światła, tylko światło rozproszone (padające na postać w szerszej perspektywie, w moim przypadku umownie oznaczone jako 3 "światła") - zapraszam do lektury podręcznika z fizyki jeśli moje wyjaśnienia nie pomogły...
Co do słów krytyki to zgoda, ale ciężko zgodzić mi się z kimś, kto np. reprezentuje słabszy poziom niż ja (bo jego "mądrych" rad sam nie raczy stosować.
Wogóle wiesz co to są odrysy? To są obrazki rysowane dokładnie z orginalnych (moje postacie stoją zupełnie w innych pozycjach)
stary 11-09-2007, 21:38   #36
Notah
Guest

Domyślny

Picuś glancuś
  Odpowiedz z Cytatem
stary 11-09-2007, 22:00   #37
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Anders Pokaż post
@Wieszok
Niestety, mylisz się - medal dostałem za te właśnie prace, co więcej, za ich wcześniejsze, gorsze wersje
Nie 3 źródła światła, tylko światło rozproszone (padające na postać w szerszej perspektywie, w moim przypadku umownie oznaczone jako 3 "światła") - zapraszam do lektury podręcznika z fizyki jeśli moje wyjaśnienia nie pomogły...
Co do słów krytyki to zgoda, ale ciężko zgodzić mi się z kimś, kto np. reprezentuje słabszy poziom niż ja (bo jego "mądrych" rad sam nie raczy stosować.
Wogóle wiesz co to są odrysy? To są obrazki rysowane dokładnie z orginalnych (moje postacie stoją zupełnie w innych pozycjach)
Tu nie ma się czym chwalić tylko trzeba gratulować kiepskiej konkurencji...
Co do światła, ok, uznajmy, że siedzą otoczeni lustrami...
A co do odrysów, odrys (dla mnie) to malowanie czegoś na podstawie innego obrazka, nie dokładnie, ale po prostu na podstawie, twoje postacie nie mają nic nowego, zero zmian względem menu po za zmianą ułożenia, dla mnie do odrys, a malowanie kropka w kropkę to dla mnie po prostu kopia bo takim mianem to si określa...

p.s.
A prace i tak są słabe... i nic tego nie zmieni, żadne otrzymane "medale"... one świadczą tylko o poziomie konkurencji i poziomie konkursu w tym przypadku... -.-"

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-09-2007, 22:01   #38
Polak ziom
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 12 2004
Lokacja: Lubaczów

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Świat: Berylia
Poziom: 60
Skille: 82/55
Poziom mag.: 16
Domyślny

co do druida ramiona mu odstaja za bardzo i jak juz namalowales go takiego umiesnionego to gdzie jego motyle (najszersze grzbietu)?? tak tylko wtracilem jak cos

zdrów
Polak ziom jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-09-2007, 10:29   #39
Anders
Użytkownik Forum

Anders's Avatar

Domyślny

@Wieszok
"1. tak pragnę zauważyć, że od minimum 6 miechów na forum nie ma grup tzn, na forum nie istnieje coś takiego jak MTA, a przynajmniej nie oficjalnie..." - ok, czyli rozumiem obecny skład podaje się jedynie za MTA i jest nieoficjalną grupą (btw. thx za info)
Nie widziałem na ichnym forum zadnych prac "Devo" ani "Limka" toteż nie wiem za bardzo o kim mowa. Jak dysponujesz to zarzuć jakiś linki, chętnie obejrzę...
Co do moim prac... No cóż, jednym się podobają bardziej, innym mniej a jeszcze innym nie podobają się wcale. Nie mniej jednak jakby rzeczywiście były takie "słabe", to raczej nie znalazło by się wielu tych pierwszych. No ale nie będę się zagłębiał bo zaraz pojawią się komentarze - "on myśli, że jest kozak, przechwala się etc."
W każdym bądź razie za jakiś czas zamieszcze nowe, świerze grafiki... Obecnie jestem w trakcie tworzenia nowych figurek uzbrojenia więc grafiki muszą poczekać

@topic
Kto tam jeszcze sie nie wypowiadał, a chce skomentować moje obrazki to zapraszam... Masywny Tajfun Arogancji chyba się już skończył
stary 12-09-2007, 20:46   #40
gewelor
Guest

Domyślny

A mi się nie podoba.. sztywne te postacie jakieś, koślawe, niekonsekwentnie wycieniowane, kreska jest jednej i to znacznej grubości, błędy anatomiczne (albo niedoróbki, powierzchowne potraktowanie sprawy), wiszące w powietrzu nogi, cień ciągle taki sam, więc z "rzeźby" wyszła "płaskorzeźba". I "manga"... cóż. Jak jest to ładnie narysowane, oryginalnie i ze smaczkiem, to spoko(nie preferuje, nie krytykuje), tylko kiedy dotykamy poziomu "Jak rysować mangę: Nos z trójkąta" to Olaboga, proszę, rysuj normalnie.. źle, niepoprawnie, ale normalnie...

Nie byłbym taki niemiły, gdybyś tak zawzięcie nie bronił tej pracy, kiedy wszyscy ci mówią, że jest źle wykonana (swoją drogą, stwierdzenie "jest tylko jedno źródło światła" jest równie dołujące).

Oh, i jak już chcesz rysować manga-cartoon, to nie używaj miękkiego brusha bo to wygląda paskudnie D:.. tak se myślę, czy oby ten styl nie został specjalnie stworzony pod twarde brushe. A tak osobiście, jak naprawdę masz 21 lat to proponuję ci sklejać modele, bo rysować to trzeba było zaczynać duuużo wcześniej (przynajmniej te 5 lat). Ale, ciągle możesz zabrać się za grafikę (tak na pocieszenie).

Ps. CO do wierszyka.. hmm, coś w tym jest.

Ostatnio edytowany przez gewelor - 12-09-2007 o 20:50.
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania