|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: chciałbyś aby zabezpieczenia logowania w Tibii były lepsze | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
40 | 67.80% |
Nie |
14 | 23.73% |
wszystko jedno |
5 | 8.47% |
tak ale dla premium |
8 | 13.56% |
Sonda z możliwością wyboru wielokrotnego Głosujących: 59. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() @Jompi
A teraz posłuchaj, biedny, oszukany przez los kretynie. Wiesz ile było przypadków, kiedy ktoś został shackowany z winy cipsoftu? Jeden. I w dodatku sprawa była o podrobienie dokumentów, a po hacku postać została zresetowana. Bo takie hacki w 99% przypadków są winą graczy. Bez względu na to, jak załapałeś keyloggera, czy podałeś komuś passy, czy wykradziono ci je z portfela, czy zostałeś zaatakowany i wykradziono ci je z dysku, to i tak zawsze jest twoja wina. Bo w twoim interesie jest dopilnować, aby bezpieczeństwo twojego konta było maksymalne. A teraz weź się w garść, zacznij w końcu studiować poradniki odnośnie bezpieczeństwa. Jest ich mnóstwo. Ach, i zainwestuj w słownik ortograficzny. Bo kąty to ja mam w domu. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2007
|
![]() Jompi-Nie płacz. powiem tak
Jestes naiwnym newbie który nie ma jeszcze prawie pojęcia o grze... Ja nigdy nie dałem się schakować bo nie jestem naiwny i swój rozum mam ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 12 2006
|
![]() Widzę panowie, że wszyscy co się wypowiadają, uważają że w Tibię grają sami geniusze. Niestety tak nie jest i ja jestem jednym z tych co bardzo mało wiedzą o systemach, zabezpieczeniach i innych zagrożeniach. Dlatego mam wiele podziwu dla ludzi uzdolnionych w tej dziedzinie (nawt dla hakerów) gdyby nie szkodzili a pomagali swą wiedzą innym. Myślę, że conajmniej połowa graczy wie tyle co ja a może jest ich i więcej. Mówicie czytaj poradniki. Można i tak. Np. Kupujesz telewizor i dostajesz instrukcję 30 stron. siadasz i czytasz ją od deski do deski po czym wkładasz wtyczkę do gniazdka i uruchamiasz go. Albo inaczej rozpakowujesz, wkładasz wtyczkę do gniazdka i uruchamiasz a do piero jak napotkasz problem sięgasz po instrukcje. Ja należę do tej drugiej grupy ludzi. Gdy mam problem dopiero staram się dojść co i jak. Czasami jest to niedobre bo możne być już po wszystkim. I tak było w Tibii. Myślę jednak, że takich graczy jest przeważająca większość i właśnie dla tego grona graczy powinny być lepsze zabezpieczenia. Nigdzie nie napisałem i nie uważam, że to Cipsoft hakuje jedynie, że nie zwiększają zabezpieczęń konta ( bez słownika KĄTA) pomimo iż tak wiele razy dochodzi do przejęcia ich przez hakerów (nie wnikając w to z czyjej winy). Skoro na tej stronie wypowiadają się sami znawcy problemu to pewnie wiecie, że wszysko co jest stałe w sieci można zhakować i obejść każde zabezpieczenie, zależy to jedynie od umiejętności osoby która się za to bierze. Ja miałem pecha i trafiłem na fachowca a ci co piszą, że nie zostali zhakowani bo wiedzą wszystko o bezpieczeństwie to mogą też trafić na taką osobę i wówczas sie przekonają, że nie zawsze trzeba coś zrobić żeby stracić wszystko. Ale dość tych jak to nazywacie żali stało się. Może teraz ktoś mi doradzi jak mam zacząć grę gdy postacie są czyste i depo jes też czyste. Mam jakieś tam lewele, skile a nie mogę wyjść i nic zrobić bo nie mam nic. Jest na to jakaś rada, albo poradnik.
Pozdrawiam wszystkich (tych co wszystko wiedzą i tych co tylko grają) |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() ja wiedzy o systemach mam "mniej niz zero", wystarczy zwykla przezorność zeby sie nie dać, btw powtorze jeszcze raz : jezeli ty niczego nie zrobisz to szansa ze stracisz konto jest taka jak na to ze spadnie na ciebie samolot jak bedziesz szedl ulicą
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |