Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-10-2007, 23:26   #21
CzubiX
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 08 2006
Wpisy bloga: 1

Świat: Burning Legion
CzubiX ma numer GG 8205869
Domyślny

Sam grałem na Amerykańskich servach i wiem jak jest..

Niemieckie servy

Serv----Ty

Amerykańskie servy

Serv------------------------------------Ty

Wniosek? Jeśli ktoś ma dobrego neta to amerykańskie servery nie są takie złe,ale jest o wiele większe prawdobodobieństwo lagów itp.

Od kąd gram na niemieckich serverach to lagi zdażają się b.żadko w przeciwieństwie do lagów z amerykańskich serverów

Ludzie często też narzekają lagi,freezy kicki. choć 80% przypadków to jest ich zamulone łącze.

Lecz CipSoft nie jest bez winy..i z tym się zgadzam

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-10-2007, 23:51   #22
Riten_lum
Zbanowany

Riten_lum's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2007

Świat: Real World
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
Nie rozumiesz, że CipSoft niewiele może zrobić, by EUROPEJCZYKOM grającym na AMERYKAŃSKICH serwerach grało się komfortowo? Rusz łbem. Jeśli ci się nie podoba, nie musisz grać, toż to nie obowiązek. Jeśli się na coś decydujesz, to musisz wziąć pod uwagę i pozytywne i negatywne strony zagadnienia.
Diabeł tkwi w szczegółach, jeżeli na amerykańskim serverze grają europejczycy to fakt, mogą doznać lagów czego nie zaznają ludzie z np. Brazylii bądz USA. ALE mass kicki, mass freezy/lagi oraz wyłączanie świata gry przez cipy dotyczy wszystkich graczy jacy są online (w tym i tych wcześniej wymienionych, którzy teoretycznie powinni mieć komfortowe warunki).
Riten_lum jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2007, 01:28   #23
Tym
Użytkownik Forum

Tym's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2007
Wpisy bloga: 43

Domyślny

Cytuj:
Jesli Cipsoft dalej bedzie przeginal pale i serwowal kiepskiej jakosci produkt to straci klijentow, ktorzy zapewne juz do Tibi nie powroca... .
Problem w tym ,że Tibia ma jeden czynnik ,który daje jej przewage nad konkurencją. Mianowicie Tibia nie musi mieć łącza szerokopasmowego aby dało się w nią grać wystarczy nawet średniej jakości modem GPRS.
W innych grach np. Lineage lub Silkroad albo nawet w zwykłym bilardzie jest potrzebny szybszy internet ,ponieważ bez niego nie będzie dało się nawet wejść na serwer.
Tibia w ogóle ma bardzo niskie wymagania sprzętowe ,bo w sumie czego oczekiwać od gry z grafiką 2d i animacjami gifo-podobnymi.
I to są 2 duże plusy ,przez które graczy NIESTETY będzie przybywać coraz więcej ,a Cipsoft problemami z serwerami będzie się przejmować coraz mniej.
stary 26-10-2007, 01:31   #24
Sir Dark Archeon
Użytkownik Forum

Sir Dark Archeon's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Gdynia

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Grimera
Poziom: 133
Skille: 23/28
Poziom mag.: 74
Sir Dark Archeon ma numer GG 8764136
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
Nie rozumiesz, że CipSoft niewiele może zrobić, by EUROPEJCZYKOM grającym na AMERYKAŃSKICH serwerach grało się komfortowo? Rusz łbem. Jeśli ci się nie podoba, nie musisz grać, toż to nie obowiązek. Jeśli się na coś decydujesz, to musisz wziąć pod uwagę i pozytywne i negatywne strony zagadnienia.
Lol sam rusz glowa... wiekszosc "amerykanskich" serwerow nie jest w ameryce tylko w Wielkiej Brytani - a to chyba jeszcze jest EUROPA.
Poza tym na amerykanskich serwerach lagi i kicki maja wszyscy - polacy brazole i wszelkie inne nacje i nie ma znaczenia skad sie laczysz.
I gwoli scislosci - sprawdzalem jakos gry na moim 2 Mbit laczu w domu - nie od Tepsy i na 15 Mbit laczu w pracy - tu i tu lagi i kicki. Wiec to nie wina mojego neta tylko serwerow Cipsoftu, ewentualnie laczy pomiedzy ISP cipsoftu a serwerami gry.
stary 26-10-2007, 09:02   #25
Farr
Użytkownik Forum

Farr's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2007
Lokacja: Lublin

Stan: Niegrający
Domyślny

Popieram cie w 100% u mnie na Harmonii niema takich problemów i całe szczęście ale też odczuwałem kiedyś takie problemy z lagami przez 2 tyg+. Cipsoft zarabia only kase na Pacc i nie inwestują w serwery ja wolałbym już kupienie nowych silników żeby to było stabilniejsze i żeby każdy mógł spokojnie grać niż kolejny durny uptade , który pogrąży którąś profesje i znowu będą spory , a tak to każdy będzie miał w miare równe szanse bez lagów i na dobrze działających serwerach.

żółto-biało-niebiescy :> glory Motor Lublin

To oni coś dla mnie znaczyli na Hibernie:
Rothes, Haveders, Devilen, El Maverick, Cinek, Macieki i wielu innych, których już nie pamiętam...

To oni sprawili, że wróciłem do gry tym razem na Harmonii:
Sorceser of Darknes (dawniej Malakashi Knight), Thon Neen, Ashi Bubeika, Dadan the Knight, Chorazy Veston, Bufer, Thorow Varen i wielu wielu innych (oni wiedzą, że to ich też dotyczy)
Farr jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-10-2007, 11:02   #26
xPoniaTx
Użytkownik Forum

xPoniaTx's Avatar

Data dołączenia: 15 10 2007

Stan: Na Emeryturze
Świat: Refugia
Domyślny

Jak dla mnie autor tego postu ma calkowita racje.... mnie tez wkurzaja lagi,kicki, freeze'y itp ;/ cipsoft musi z tym coś zrobić i bedzie sii

pozdro
xPoniaTx jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania