|
Notki |
Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Zbanowany
|
![]() @Up: Jakoś nic złego nie widzę w hotkeyach... Jak ktoś nie potrafi ich używać to jego problem, a jak uważa utrudnianie sobie gry za "kozackie" a ludzi którzy sobie ją w sposób legalny ułatwiają, to cóż... też jego problem.
|
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2004
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() heh pomimo mojego aktualnego lvl'a gram dosyć długo by pamiętać czasy sześciu gs'ów pod DB
![]() ![]() ![]() ![]() Myślę ,że powinny powstać servery ze starym klientem tibi to by rozwiązało sprawę tych tematów tylko ciekaw jestem jak by to wyglądało z kontami, mam na myśli np jedna postać na serverze z aktualna tibia i ze starą ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2007
Lokacja: Japonia
Wpisy bloga: 15
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 50
Poziom mag.: 5
|
![]() Ja gram juz w Tibie od 3 lat wiec pamietam te czasy. Graficznie mi sie podobala, klimat byl chyba leprzy od tego dzisiejszego. Ale to nie przez Cipow Tibia sie zmienila na gorsze (troche wedlug mnie), bo to ludzie ja zmieniaja. Chodzi mi o stada noobkow i boterow. Najbardziej podobala mi sie stara grafika beho i skele xD, a nie nawidzilem outa knightow bo przypominal mi on malego pudziana
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5
Imię: Solonius Jhee
Świat: Hiberna
Poziom: 106
![]() |
![]() Myślę, że ty nie do końca zrozumiałeś mój post lub nie zrozumiałeś tego tematu...
I nie mów do mnie ziomek... bo się nie znamy. Aj i dodam jeszcze... przyczepiłeś się do tego, że pomyliłęm działy. Gdybyś dokłądniej przeczytał wypowiedź gremilina to byś zapewne wiedział, że te wszelkie zmiany nie były przeprowadzone w jednym UPIE, a o chronologię tu raczej ci nie chodziło. -.-
http://forum.tibia.pl/blog.php?b=260 - Mój Blog na tibia.pl Wejdź, zobacz, oceń, skomentuj. Z góry dziękuję. Album of Solonius Jhee Ostatnio edytowany przez Rafals from hell - 30-10-2007 o 21:22. Powód: dodanie... |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Janikowo/Toruń
Imię: Messiayh
Świat: Inferna
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Pamiętam kiedy jak w GSa strzeliło się energy bombą to stał w środku i nie atakował. ;p (swoją drogą i tak były wtedy bardzo wolne)
|
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2007
Lokacja: Dublin
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 26
Skille: 63/61
Poziom mag.: 6
|
![]() Co tu duzo pisać, terazniejsza tibia to ots.
wszystkie dzieci zaczeły robic knightow i pallow bo sa (rox) Hot keye - wedlug mnie najgorsza kupa jaka zrobili. teraz przy wyborze serva powinno byc napisane Pseudo PVP , pseudo pvp-enfo , non-pseuso pvp Cipy mogłyby zrobic specjalne servy pod klient 7.6. I jestem pewien ze grało by tam sporo osób. Dlaczego uwazam ze nie ma rl tibii gracze uzywali boty do podnoszenia spearów, Dodali wracajace speary ( bumerangi ) Hity pallow i knightow (ots) Te wszystkie bossy , morgarothy , ghazbarany, orshabaale, Nie zmieniaja kurna wygladu ich nawet, tylko zmieniaja nazwe. Takie potworki to widziałem na stronach o ots, zanim weszly do tibii. Grafika jest moze i lepsza, ale co z tego ? Mi sie podobała bardziej w 7.6 Lubie stare proste gry. ( proste , nie w sensie takim ze da sie wbic 100 lvl w miesiac. Pozdro |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5
Imię: Solonius Jhee
Świat: Hiberna
Poziom: 106
![]() |
![]() Akurat te mają inny wygląd, oprócz orshabaala...
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Kraków
Stan: Początkujący
|
![]() Mozecie tutaj duzo pisac ale Cipsoft tego nie przeczyta
Proponuje wejsc na www.tibia.com >...>Prospals I zrobic kilka tematow (zaspamowac ten dzial) Proszac o 'pomoc' I jakis maly powrot do starszych czasow Tibii..
![]() |
#30 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2005
|
![]() Yyy, no tak. Tibia, ta starsza w 100% była lepsza. Tibia nie była jeszcze wtedy tak rozreklamowana i nie grało w nią tyle osób. Jak ktoś wcześniej mówił wszyscy wszystkich znali. GS były piękne, pomijam lepszy wygląd, ale nie biegały jak pojebane zabijając czasem 70 lvle. Można było je lurować na dwarf bridge, pod veno i nawet do veno ! Bo w veno nie było schodów, tylko drabinka ;d A kiedy do miasta wbiegał 80 lvl to wszyscy poczuwali do niego respekt. Nie było skulli, ale też nie było tak, że wszyscy wszystkich zabijali. Ludzie byli "inni", nie było PA, hunted za byle co, zawsze można było się dogadać. To dopiero była tibia.
Kiedy weszły soule, Tibia stała się gorsza, potem różdżki, i nagły masowy atak ludzi na sorców i druidów. Hotkeye to konkretna porażka. Kiedyś jak ktoś miał dobre pvp to był szanowany na serverze niezależnie od lvla, a teraz to nie ma o czym mówić. |
![]() |
![]() |
#31 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Janikowo/Toruń
Imię: Messiayh
Świat: Inferna
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 03 2007
Lokacja: Pżet slofńikiem ~ Post: 224
|
![]() A mi sie wydaje ,ze nooby zpapraly tibie, nie uptady.
Kiedys tibia byla trudniejsza, wiec taki 11 latek chwile pogral i zrezygnowal.A teraz? kina = mass exp... populacja noobów zwieksza sie z dnia na dzien to dlatego tibia stracila "klimat"...
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Świat: Obsidia
![]() |
![]() Tibia nigdy nie była dobra. Brak jej klimatu, nawet w czasach 7.5 była zanoobiona (interesuję się tą grą od 3 lat, więc wiem). Początki tibii były za trudne, potem było średnio, aż w końcu teraz jest za łatwo, a jak CipSoft utrudnia życie graczom, to wszyscy narzekają - "CipSoft sux".
|
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Poziom: 152
Skille: 92/84
Poziom mag.: 8
|
![]() Kurde właśnie uświadomiłem sobie ile już w to gram,kurde nie pamiętam
![]() Mówiąc poważnie, zgadzam się z tobą, większość ludzi nie grała w tibia 7.5 o niższych nie wspominając,a strasznie dużo o niej wiedzą, no cóż ten 6 zmysł ![]() Bez bicia się przyznam że zacząłem grać około 4lata+ temu i w mordę nie mogę przypomnieć sobie jaki był to klient, lecz z tego co pamiętam grało się bardzo dobrze. Zresztą, teraz również nie narzekam,lecz coś mnie zniechęca, co? HEHhehe jestem szczęśliwcem bo odkryłem źródło mych zmartwień ![]() ![]()
#35 |
Użytkownik Forum
|
![]() Daje tibi 2-3 lata i padnie. Boterzy to ogromny odsetek graczy. Wchodze na forum NG, przegladajacych skrypty o 17 ~190 osob. Samo blackd ma ponad 2 tys ludzi. Po co mam siedziec przy tibi tyle godzin jesli moge puscic bota, isc z dziewczyna na spacer, wrocic i miec ~200k expa wiecej? Chca powstrzymac boterstwo i wprowadzaja nieprzemyslane zmiany ktore tylko psuja gre i daja przewage twórcom botów. Skoro zmieniaja gre pod boty, predzej czy pozniej bedzie wszystko w tibi z tych botow.
#36 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: W domu :)
Imię: Fiel Theo
Świat: Harmonia
Poziom: 53
Skille: 74/71
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Moją pierwszą postać założyłem w 2002 roku nick Djurasik (deleted) a potem Abraham'a (dalej postac jest
![]() Gdy poznałem te grę szczerze zafascynowała mnie i wciągnęła, no młody byłem ;p Noobem byłem pierwszej klasy, jedyne czego nigdy nie zdarzyło mi sie praktykować to latanie po depo i darcie na całą pape "Free itemz plxxx" ![]() Z czasem człowiek nabrał doświadczenia, ale też nadchodziły update. Nie zapomne upka gdy dodali Venore do głównej mapy Mainlandu, gdy wszedłem do tego miasta poczułem się jakoś tak... fajnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz patrząc na to z perspektywy czasu, na to ile było update, ile pozmieniali, jak gra się zmieniła, co mogę powiedzieć ? Powiem że to nie gra stała się czy gorsza czy lepsza - tu się tylko system zmienił i oprawa wizualna... ale to LUDZIE się zmienili, jedni odeszli, innych hakneli, jeszcze innych wykończono (hunty) Dlatego moim zdaniem innymi słowy To ludzie tworzą te grę a nie sam jej system, a dziś Tibia może być dla nas gorsza niż kiedyś tylko dlatego bo noobów przybyło a starych kompanów wywiało ![]() Ostatnio edytowany przez Djurasik - 01-11-2007 o 04:08. |
![]() |
![]() |
#37 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() @up - pełen podziw
na 70 lvlu sie demony soluje a ty mowisz o padaniu na Gsach... Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
a kiedy istniało? Cytuj:
kazda gra kiedys padnie, i tak tibia sie dlugo trzyma (dzieki cholernym znienawidzonym updatom!!)
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
||||
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Masakrowiec(stary owner), Nemtor(Zecik), Spash. Oni mieli zajebistye pvp bez bota. Istnialo. Teraz lag/kick daje przewage 100 sorca nad kolega sorcem na tym samym lvlu.
![]() |
#39 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
||
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bynajmniej nie bylem typowym noobem, o takich mi chodzi.
Bylo widac roznice. Z innej strony, pvp to nie tylko trafianie przeciwnika.