Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 30-10-2007, 23:19   #21
Nosferatu_Niedziel
Użytkownik Forum

Nosferatu_Niedziel's Avatar

Data dołączenia: 08 07 2007
Lokacja: Łodź

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Titania
Domyślny

My se możemy "hcieć" ale i tak nie bedzie, wiadomo : P
Płcisz: masz nowe czary, nowe miasta, arene itd
Niepłacisz: masz yyyyyyy...... Demo?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-10-2007, 00:04   #22
Pedziej
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 01 2006

Stan: Niegrający
Domyślny

Założę się, że nie ma żadnego gracza, który był we wszystkich miejscach jakie oferują konto Facc :S.

Byłeś, na Orc Fortess?:
Nie
Walczyłeś, z Warlokiem na facc?:
nie
Byłeś, w Hell Gate?:
Nie, bo <Niebo to zostaw lotnikom, bo stracą prace>.
Byłeś na Isle of Kings?:
A co to?
To, po co ci nowe miejsca jak jeszcze tyle na facc nie zwiedziłeś?:
A no, bo pacc maja a ja nie!!111111111jedenjedenoneononeonełan...

Mógłbym więcej takich miejscy wymienić ale chyba każdy wie o co mi chodzi .

Pedziej jest offline  
stary 31-10-2007, 00:20   #23
Rafals from hell
Użytkownik Forum

Rafals from hell's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5

Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 106
Rafals from hell ma numer GG 6467258
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nixon_The_Mage Pokaż post
Gdyby CipSoft nie myślał o graczach z Facc, Knight i Pall nie potrafiliby teraz ubić demona. (CipSoft ograniczył obrażenia z run, a lepsze hity z broni dostaliby tylko gracze z Paccem).
Demon jest tylko dla PACC.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cloy Pokaż post
Tak, tylko, ze za swiatlo placa raczej nasi rodzice a nie my.
To prawda, bo ja akurat matce dorzucam za prąd, lecz wysokie rachunki za prąd nie dziwią waszych rodziców, a być może pozwalają bezkarnie marnować ciężko zarobionych pieniędzy na spędzanie godzin nad grą, w dodatku odkładając sprawy edukacji na bok?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nosferatu_Niedziel Pokaż post
My se możemy "hcieć" ale i tak nie bedzie, wiadomo : P
Płcisz: masz nowe czary, nowe miasta, arene itd
Niepłacisz: masz yyyyyyy...... Demo?
Co wy tak z tym demem. Gdyby to było demo prawdopodobnie miałbyś ograniczony czas na granie w nie lub funkcje były by radykalnie zmniejszone.

-----------------------------------------
Do swojej wypowiedzi dodam:

Z nowych przedmiotów mogą korzystać zarówno FACC jak i PACC, co w wielu grach jest niemożliwe. Dostaliście DC? Dostaliście. Gdybyście dostawali coraz to nowe miejsca to gdzie do diabła, gdzie mieścić tereny dla PACC i po co robić miejsca dla PACC, gdy dostępne są równie dobre expowiska dla FACC. Nie jest prawdą, że na PACC area wszystko jest dostępne. Wręcz przeciwnie... wszystko jest oblegane, a kolejki często są olbrzymie.
-----------------------------------------

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pedziej Pokaż post
Założę się, że nie ma żadnego gracza, który był we wszystkich miejscach jakie oferują konto Facc :S.

Byłeś, na Orc Fortess?:
Nie
Walczyłeś, z Warlokiem na facc?:
nie
Byłeś, w Hell Gate?:
Nie, bo <Niebo to zostaw lotnikom, bo stracą prace>.
Byłeś na Isle of Kings?:
A co to?
To, po co ci nowe miejsca jak jeszcze tyle na facc nie zwiedziłeś?:
A no, bo pacc maja a ja nie!!111111111jedenjedenoneononeonełan...

Mógłbym więcej takich miejscy wymienić ale chyba każdy wie o co mi chodzi .
Stwierdzenie godne nagrody ;]

Wejdź, zobacz, oceń, skomentuj.

Z góry dziękuję.

Album of Solonius Jhee
Rafals from hell jest offline  
stary 31-10-2007, 01:04   #24
Brojek
Użytkownik Forum

Brojek's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2006
Lokacja: London

Domyślny

Nie wiem jak wam ale mi nie zal 74zl na pacc... Chyba ze macie ciezka sytuacje to zrozumiem. Ogolnie to rzeczywiscie dla faccow by sie cos przydalo, jakies spelle dla druidow na faccu czy cos bo jak widze ze 50 sorc katuje 50 druida a druid nic zrobic nie moze tylko exura gran/vita to final jest straszny...
Brojek jest offline  
stary 31-10-2007, 02:14   #25
Rotherdamie
Użytkownik Forum

Rotherdamie's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rafals from hell Pokaż post
Odniosę się do tego tak... Tibia jest jedną z niewielu gier, która i tak już dużo oferuje dla darmowych kont. Spójrz na Runescape, gdzie np. nic praktycznie nie możesz robić jak nie masz premium. World of Warcraft... kosmiczne ceny za samą grę, brak darmowych kont.

Mówicie o zachęceniu graczy facc do gry poprzez dodawanie masy nowości dla nich. W takim razie było by to zniechęcenie graczy pacc do kupowania kolejnych kont premium, a co za tym idzie do całkowitego upadku gry tego nie przemyśleliście.

Takich tematów jaki ty założyłeś była już masa i nie ma tu już nikt siły was wyklinać, wyzywać, obrażać, itp.

Ale weźcie się zastanówcie co wy piszecie. Jeżeli bulwersuje cię to, że nic wam prawie nie dali to zmień grę. Ja kupuje premium, bo innej gry już sobie nie wyobrażam, a wydanie 90zł raz na 3 miechy to kolejne 90zł zdrowia dla mojej wątroby, gdyż pieniądze te pewnie bym przemelanżował. I proszę nie mówcie mi tu o tym, że niektórych na to nie stać. Większość z was (FACC) gra wiecej niż ja. Skoro nie macie na PACC to jakim sposobem opłacacie rachunki za światło? To najgłubsze tłumaczenie jakie w życiu można usłyszeć (nie mam pieniędzy to nie kupie PACC). Myślę, że mój kontrargument do was trafi.

Jeżeli mimo to dalej się bulwersujecie to jak mówiłem zmienić grę, bo CipSoft nie ma z was żadnego pożytku. Nie dostarczacie im żadnych funduszy, a jedyne czego możecie dostarczać to lagi spowodowane dużą ilością graczy FACC oraz nerwy z powodu takich głupich bulwersów jak twoje.

O przypomniałem sobie jeszcze coś. Kiedyś mój kumpel nie miał pieniędzy na PACC'a, a przynajmniej raz chciał spróbować jak to jest. Jak się okazało zebrał w ciągu tygodnia. Jak pytacie? Sprzedawał butelki i złom... I jeszcze schlaliśmy się za resztę jak świnie. Przy okazji zrobił coś pożytecznego, bo trochę posprzątał na naszej kochanej planecie.
Nie wiem czy wiesz ,ale niektórzy maja naprawde trudna sytuacje rodzinna albo zle oplacana prace (o ile w ogole ja maja).90zł to dla niektórych bardzo powazne pieniadze u mnie w budzie chłopak kumpla pobił ,bo mu 5 zł nie oddal. Dla ciebie 90 zł to 3 miechy zdrowej watroby ,a inni lepiej wykorzystują te pieniadze kupując sobie (lub rodzinie) żywnośc ,bo nie zyją tylko tibią. Ja na miejscu cipów widzac taka duza ilosc graczy FACC wiedziałbym ,ze gra jest niezwykle popularna i obnizyl bym ceny PACC ,bo kupiło by go o wiele wiecej osób i lepiej bym na tym wyszedł. A i jeszcze jedno- kumpel zbieral złom i butelki ok ,ale czemu ty sie zechlałes jak swinia za reszte jego pieniedzy? Pomogłeś mu w tym? Zachowałeś się jak swinia albo zupełnie jak przez niektórych nazywane pasożyty z FACC ,a nawet jak sęp. Ja jeżeli komus nie pomoge to nie wezme nic co on mi da ze swoich pieniedzy.

Ostatnio edytowany przez Rotherdamie - 31-10-2007 o 02:16.
Rotherdamie jest offline  
stary 31-10-2007, 09:44   #26
Rafals from hell
Użytkownik Forum

Rafals from hell's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5

Świat: Hiberna
Poziom: 106
Rafals from hell ma numer GG 6467258
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rotherdamie Pokaż post
Nie wiem czy wiesz ,ale niektórzy maja naprawde trudna sytuacje rodzinna albo zle oplacana prace (o ile w ogole ja maja).90zł to dla niektórych bardzo powazne pieniadze u mnie w budzie chłopak kumpla pobił ,bo mu 5 zł nie oddal. Dla ciebie 90 zł to 3 miechy zdrowej watroby ,a inni lepiej wykorzystują te pieniadze kupując sobie (lub rodzinie) żywnośc ,bo nie zyją tylko tibią. Ja na miejscu cipów widzac taka duza ilosc graczy FACC wiedziałbym ,ze gra jest niezwykle popularna i obnizyl bym ceny PACC ,bo kupiło by go o wiele wiecej osób i lepiej bym na tym wyszedł. A i jeszcze jedno- kumpel zbieral złom i butelki ok ,ale czemu ty sie zechlałes jak swinia za reszte jego pieniedzy? Pomogłeś mu w tym? Zachowałeś się jak swinia albo zupełnie jak przez niektórych nazywane pasożyty z FACC ,a nawet jak sęp. Ja jeżeli komus nie pomoge to nie wezme nic co on mi da ze swoich pieniedzy.
1. Jeżeli ma się trudną sytuację finansową napieprzanie w Tibię nic nie rozwiązuje ;]
2. Co to tego złomu to sam mnie zaprosił ;] więc proszę bez takich tekstów... -.-

Wejdź, zobacz, oceń, skomentuj.

Z góry dziękuję.

Album of Solonius Jhee
Rafals from hell jest offline  
stary 31-10-2007, 10:38   #27
Vasudanin
Słitaśny Krulik

Vasudanin's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2007
Wpisy bloga: 64

Imię: Slayekau
Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 12
Skille: 18/20
Vasudanin ma numer GG 7128157 Vasudanin ma login Tlenu Vasudanin@tlen.pl Send a message via Skype™ to Vasudanin
Domyślny

tereny dla facc sa duze tylko zeby cipy daly lepsze czary ofensywne dla sorca (bo flam hur i mort hur to raczej duzo nie jest) a druidowi jakies czary ofensywne dla facc (bo co druid moze?? jedynie runki)
a wiec niech chociarz cipsoft czary dla facc by dorobil (jakies drobne)
Oryginalnie napisane przez Niecny_Rozbojnik Pokaż post
Wiesz, znam osobiście jednego zoofila, i on nigdy nie zrobił krzywdy swojej suczce, nawet jej się to podobało. Tzn. nie wiem jak by było z pchaniem w pipkę, bo tego z nią nie próbował, ale palcówka jej się podobała, nigdy nic na siłę nie robił.
Vasudanin jest offline  
stary 31-10-2007, 10:55   #28
Solaxe
Użytkownik Forum

Solaxe's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2007
Lokacja: Łódź

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
Poziom: 32
Solaxe ma numer GG 2828316 Solaxe ma login Tlenu Solaxe@tlen.pl
Domyślny

Dla tych dzieci chcących coś dla FACC:

-PACC za coś płacą żeby różnić się od darmowego konta

-Większość dobrych gier cMORPG (jeśli pomyliłem skrót, poprawcie) jest płatna, więc cieszcie się że macie chociarz demo.

-FACC to demo. Chcesz więcej, zapłać

-Widzieliście kiedyś, żeby jakaś firma dawała grę za darmo? Za zwykłą grę płacicie, ale za PACC już wam się nie chce.

-Nie ma nic za darmo, z czegoś ta firma musi się utrzymywać

Sam nie mam PACC, a nie marudzę.
Solaxe jest offline  
stary 31-10-2007, 11:18   #29
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

"Jakby dali coś faccom to pacce przestaliby płacić i gra zbankrutowałaby"

Czy wy już jesteście tak zapatrzeni w w finanse Cipsoftu, że nie słyszycie co do was mówią?
Dla waszej informacji, to jeszcze nigdy nie widziałem, żeby ktoś się upominał o przekazanie WSZYSTKICH pacc'owych przywilejów free accountom.

Posłużę się takim porównaniem:
W jakimś sklepie, możesz się poczęstować jednym cukierkiem na wizytę. Pewnego dnia, sprzedawczyni mówi że od dziś można się częstować dwoma cukierkami. Czy z tego powodu przestaniesz je już w ogóle kupować jedzenie?

Dla niekapiszich:
Pierwszy cukierek-facc
Drugi cukierek-ewentualny bonus
Jedzenie-pacc

Ja jestem za jakimś niewielkim bonusem 4facc. I, tak miałem w swojej "karierze" Pacc'a.
stary 31-10-2007, 15:42   #30
Leirdek
Użytkownik Forum

Leirdek's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2007

Leirdek ma numer GG 6758409
Domyślny

Ja,kolejny temat za którego autor powinien dostać bana!Człowieku facc jest demem gry,ciesz się że w ogóle możesz grać.Jak nie chcesz tarcić kasy to włącz bocik na tydzień i allegro rox.

Edit@Jakiś pan up
Tak,może jeszcze Pacca za 1 złotówke?Nooby,tam ten 25 euro to się na lody bierze a wy żebracie jak jakieś debile^^Srry,za wulgaryzmy

Ostatnio edytowany przez Leirdek - 31-10-2007 o 15:45.
Leirdek jest offline  
stary 01-11-2007, 00:41   #31
Szafa
Użytkownik Forum

Szafa's Avatar

Data dołączenia: 16 03 2005
Lokacja: inąd

Domyślny

A wiec mam zacząć wymieniać co dostali facc w poprzednim upie ?
1 Zwiększone obrażenia paladyna i rycerza
2 Nowe bronie, zbroje, amunicja, etc(nie wszystko zdobędziecie sami ale możecie to posiadać)
Tak można wymieniać naprawdę dużo rzeczy po prostu wy nie chcecie zauważyć ze dostajecie coś tylko mniej, pacc płaci więc dostaje to co wy i więcej taka jest kolej rzeczy.
Ci wszyscy co tak lamentują że coś dla facc, kupcie pacc, a jak się skończy założę się że co najmniej połowa z was odrazu by pieniądze na następnego kołowała, bo różnica jest wielka i jak się raz spróbuje to już po porostu się wie że gra bez premium nie ma sensu.
Szafa jest offline  
stary 01-11-2007, 00:45   #32
Angoos
Użytkownik Forum

Angoos's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: Warszawa/Bemowo

Gildia: deme~
Świat: Candia
Domyślny

ja jestem za ;d

moze mniej noobkow bedzie kupowac pacca dzieki temu i bedzie sie lepiej expilo na pacc area
Angoos jest offline  
stary 01-11-2007, 00:52   #33
nUUBBa
Użytkownik Forum

nUUBBa's Avatar

Data dołączenia: 09 04 2007
Lokacja: Port Hope

Imię: Kolonazbaq
Gildia: Barnacles
Świat: Astera
Poziom: 116
Skille: 88/83
Poziom mag.: 7
Domyślny

Witam,

Z całą pewnością nie jestem mentorem, specjalistą czy wszechwiędzący ale jak czytam wypowiedzi typu "FACC" też niech coś ma to mnie za przeproszeniem szlag jasny trafia. FACC zawsze gra za darmo, a PACC płaci za granie. Biorąc ten podstawowy fakt pod uwagę logicznym staje się to, że to właśnie PACC powinien mieć grę ułatwioną i zwiększone jej możliwości.
Dlaczego FACC ma mieć dostęp do nowych expowisk ? Przecież FACC już od dawien dawna traktowany jest przez CIP jako próbka możliwości Tibii. Przykładem może być DEMO jakiejkolwiek gry. Przecież w DEMO nigdy nie mamy dostępu do wszystkich poziomów, to ma być tylko zachęta do gry. Prawdziwa przygoda zaczynać ma się dopiero po opłaceniu trudów twórców gry. Pomijam już fakt, że na dzień dzisiejszy szkoda kasy na PACC (lagi, kicki, słabe aktualizacje), ale zdecydowanie byłem, jestem i będę za tym, ażeby to PACC miał lepiej. Płacę - wymagam, nie płacę - testuję.
W momencie gdyby CIPsoft prowadził politykę polegającą na dodawaniu FACC i PACC przestałby zarabiać, gra przestała by przynosić dochody i z upływem czasu byłoby jedno wielkie deleted.
Przestańcie więc lamentować dajmy coś dla FACC, na FACC area jest wystarczająco dużo możliwości, aby zdecydować czy będziemy grali w tą grę czy nie. Jeśli jest gites, wciągamy PACC i się cieszymy, jeśli nie, poprostu nie gramy. Cóż to by była za sprawiedliwość w momencie kiedy by gracze PACC płacili za granie, a FACC mieli by te same możliwości ? Updaty dotyczą głównie PACC żeby zachęcić graczy do wydawania pieniędzy na granie, a nie po to, żeby umilać graczom granie, chodzi tutaj tylko i wyłącznie o kasę. Czasy kiedy CIPSoft zależało wyłącznie na ilości graczy i przyciąganiu uwagi na Tibię już dawno się skończyły. Teraz to jest firma, która ma przynosić dochody. FACC = DEMO, gracze sprawdzają w co mogą sobie pograć, PACC = pełna wersja gry, tutaj zaczyna się prawdziwe rzeźbienie postaci.
Tyle mam na ten temat do powiedzenia. GL
Originally Posted by Makrooo
.:: I am not nothing without tibiabot...xDD ::.
nUUBBa jest offline  
stary 01-11-2007, 01:44   #34
exeros
Zbanowany

exeros's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Domyślny

Dobra, damy wszystko faccom, za 3 miechy cipy zbankrutuja, servery pojda do piachu, i nie będzie nawet gry....PACCe utrzymują tą gre, rozumiecie dzieciaczki neostrady?

pzdro...
exeros jest offline  
stary 01-11-2007, 02:03   #35
<.<
Użytkownik Forum

<.<'s Avatar

Data dołączenia: 28 09 2007
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2

Domyślny

To i tak nic nie zmieni...
stary 01-11-2007, 11:48   #36
mAges
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 09 2005
Lokacja: Venore /Szczecin\

Imię: Elmo Mag
Profesja: Paladin
Gildia: <<Brak>>
Świat: Rubera
Poziom: 26
Skille: 61/41
Poziom mag.: 9
mAges ma numer GG 7816113 Send a message via Skype™ to mAges
Domyślny

Oczywiście, że Tak !
mAges jest offline  
stary 01-11-2007, 15:13   #37
Xundi
Guest

Domyślny

No fajnie by było gdyby coś dodali dla FACC no ale ... Szanowani są tylko gracze z PaCC i tak będzie moim zdaniem zawsze.. Masz Pacca jesteś gość ;] !

stary 01-11-2007, 15:18   #38
Leirdek
Użytkownik Forum

Leirdek's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2007

Leirdek ma numer GG 6758409
Domyślny

Ja dałbym bana tym co mówią że FACC ma mało.Przeklęte darmozjady może chciałyby mieć jescze może miejsce z demkami i ferkami.FAAC jest o wiele większy od PACC!Narzekajątylko dzieci neostrady tpPowinno się ich tępić!
Leirdek jest offline  
stary 01-11-2007, 15:33   #39
Martka
Music addict

Martka's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.

Stan: Na Emeryturze
Martka ma numer GG 8189306 Send a message via Skype™ to Martka
Domyślny

Nie chodzi o to, żeby gracze z Facc mieli to samo co gracze z Pacc. Przydałoby się dodać choć jedno expowisko, bo teraz niemal wszystkie są przepełnione. Ja nie jestem za tym, żeby Facc dostali to samo co Pacc. Wiem, że gracze z premium account zapłaci za dostęp do lepszych miejsc, więc Facc nie mogą się czepiać, że mają mniej za darmo.
stary 01-11-2007, 16:47   #40
czarny-paradoks
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 09 2007

Domyślny lols

ZGadzam sie FACCI i tak macie wiele mozliwosci mozecie wchodzic do domku ! do GH Mozecie na Warlocki isc z jedne z najmoniejszych potworow macie wiele ciekawych miejsc gdzie na paccu nie ma GUARDY ! np POH ! DragonLair ( podobnie w edron i w ank )
Mintiwalin ( a u nas brakuje )

Po 2 jakby dodawano dla faccow pacci by nie kupowali paccow bo jaki byl by sens ?

Po 3. Placisz wymagasz nie placisz nie wymagaj

po 4. kup sobie PACCA jak na faccu ci sie nie podoba ( selnij tibijska kase i kup na allegro jest mase sposobow )

po 5. Moderatorzy TIBI Wiedza co robia to jest biznes Chcesz grac to grasz nie to nie nikt cie nie zmusza
czarny-paradoks jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania