Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-11-2004, 18:47   #21
Mimo-vader
Użytkownik Forum

Mimo-vader's Avatar

Data dołączenia: 01 11 2004

Stan: Aktywny gracz
Imię: Kahuno
Profesja: Sorcerer
Świat: Nebula
Poziom: 53
Skille: 19/22
Poziom mag.: 48
Domyślny Gracja

Niektóre questy są rzeczywiście głupie ale czasami to gracze przaeszakadzają!
NP chain quest grazcze mogą sami przeskadzać. nie mam dobrego levelu i mało questów zaliczyłem więc może się nie znam. Powiedzcie gdzie jest NOBLE QUEST?
Mimo-vader jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-11-2004, 19:59   #22
Kotylion
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mimo-vader
Niektóre questy są rzeczywiście głupie ale czasami to gracze przaeszakadzają!
NP chain quest grazcze mogą sami przeskadzać. nie mam dobrego levelu i mało questów zaliczyłem więc może się nie znam. Powiedzcie gdzie jest NOBLE QUEST?
Odpowiedź na twoje pytanie:
ymmm... nie?

EDIT: no dobra, może nie pytanie, ale prośbę.

Ostatnio edytowany przez Kotylion - 02-11-2004 o 20:01.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-11-2004, 18:13   #23
Sithius
Użytkownik Forum

Sithius's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pacek
Weźmy na ten przykład quest na noble armor. Ci co wiedzą o co mi chodzi to wiedzą również o pewnym ograniczeniu żeby tam wejść. Ludzie przeciez idąc tam wiekszość ludzi ma już zazwyczaj zbroje dużo lepszą od tej która można zdobyć a poza ty potwory ktore są tam do pokonania ehh..... zostawie bez komentarza.
Jak sie idzie tam znajac odp. na pytania to sie nie ma czego dziwic...jestem pewny ze gdybys ich nie znal i nie mial kogo sie zapytac to do dzisiaj bys pewnie tego qesta nie zrobil.
Cytuj:
Albo strzażnicy przy Crusader Helmet
Uwazasz ze GS to za slaby przeciwnik?? No ale co sie dziwic jak juz dawno kupiles lepsze eq...ciekawe czy tak samo bys pisal idac tam z p-setem. A moze zmienimy te slabiutkie GSy (no przeciez takiego robaczka to byle pajacv zalatwi za moment) na Dragon Lordy odrazu...a co?? z rozmachem trzeba isc.

Rozumujac tak jak Ty mozna dojsc do wniosku ze zaden qest nie jest warty uwagi bo zawsze idac ma sie na sobie cos lepszego albo wie sie co nalezy zrobic...ilu z was na 20 lvlu poszloby na deserta majac p-set albo b-set??
stary 03-11-2004, 20:03   #24
Neho
Użytkownik Forum

Neho's Avatar

Data dołączenia: 28 08 2004
Lokacja: Łódź

Profesja: Elder Druid
Poziom: 71
Skille: 22/20
Poziom mag.: 51
Neho ma numer GG 4742311
Domyślny

Hmm.. według niektórych sensowne questy to mailbox, paradox i banshee? - no ludzie nie rozsmieszajcie mnie. Czy według was annihilator i demon quest to banalne questy dla 100lvl+? . Zdecydowanie nie! - na 15 annihilatorów jakie lokałem z 4-5 były wykonane, a tylko w 1 przezyli wszyscy. Nie bede sie rozpisywal tylko podam te , ktore pameitam i sa godne uwagi: behemoth quest, dragon lance i vamp shield itp... i of bez sorca.

Ps, sorka za brak znakow typu. óąę
Neho jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2004, 11:54   #25
Matfiej
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 09 2004

Domyślny

@Neho chyba jednak nie rozumiesz pojęcia QUEST. Najpierw zapoznaj się dokładnie ze znaczeniem tego słowa (w zakresie RPG oczywiście), a potem się wypowiadaj. Anihilator to nie wiem czy questem można nazwać, nagrody ma, ale nic więcej.
Matfiej jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2004, 15:10   #26
Grzybek
Użytkownik Forum

Grzybek's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2003

Grzybek ma numer GG 4991416
Domyślny

Ja bardzo chętnie bym samodzielnie rozwiązał jakis quest tylko jest jeden problem, mianowicie jezyk angielski
Z tego co czytam na forum wynika, że wiekszosc z was swietnie zna angielski. Ja znam ten jezyk jako tako ale i tak o wiele lepiej niz reszta moich znajomych grajacych w tibie. A z tego co widze (mowie o ludziach ktorych osobiscie znam) to ci co graja w tibie to prawie nie znaja tego jezyka, a ci co go znaja to siedza nad ksiazkami i sie go ucza a nie marnuja czas nad tibia. Chociaz tibia rowniez uczy angielskiego kumpel uczyl sie 6 lat angola i nie wiedzial jak jest kupic i sprzedac a teraz wie
Ale wracajac do tematu to chcac wykonywac questy trzeba dosyc dobrze znac angielski. Moze CIPowie pomysleliby o przerobieniu klienta Tibii na inne jezyki. Przeciez tego tlumaczenia dla profesjonalistow jest naprawde niewiele.
Grzybek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2004, 17:01   #27
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Jasne, przetlmaczyc klienta to nie problem. Problem bedzie z przetlumaczeniem tego co ludzie mowia na jezyk polski

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2004, 17:38   #28
Grzybek
Użytkownik Forum

Grzybek's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2003

Grzybek ma numer GG 4991416
Domyślny

Moze sprecyzuje co mialem na mysli piszac o tlumaczeniu. A wiec teksty znajdowanych ksiazek i wypowiedzi NPCow oraz ewentualnie jakies inne standardowe wypowiedzi.

Natomiast co do ludzi to zawsze jakos mozna sie dogadac "Kali byc wielki. Kali chciec jesc"
Grzybek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-11-2004, 21:54   #29
Pacek
Użytkownik Forum

Pacek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Strzałka

Widzę że mój temat wywoła pewne spekulacje chociaż nie takie o jakich ja myślałem. Może troszeczke żle sie wyraziłem w tytule tematu. Chodziło i tylko o to że w niektórych Questach nagroda nie jest wspólmierna do wysiłku jaki trzeba tam włożyć. Raz nagroda jest za wysoka raz za niska a raz wymagnaia lvl są za wysokie do tego co można znaleść w skrzynkach
Pacek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-11-2004, 06:26   #30
Cymcymek
Użytkownik Forum

Cymcymek's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Piła

Cymcymek ma numer GG 4020094
Domyślny

Questy sa tak ustawione aby mialy jakies znaczenie, wytyczaly dany cel dla ludzi ktorzy chca osiagnac rozne rzeczy.
Gdyby te questy byly tak rozmieszczone ze wystarczyloby zabic 2 ghoule bez zadnego ograniczenia to by bylo bez sensu.
Wtedy gra by sie zmienila w byle co..
Trzeba troche wysilku, na tym ta gra polega...
przeze mnie w naród zatracenia.

Jam dzielo wielkiej, sprawiedliwej reki.
Wzniosla mie z gruntu Potega wszechwlodna,

Madrosc najwyzsza, Milosc pierworodna;
starsze ode mnie twory nie istnieja,
chyba wieczyste - a jam niepozyta!
Ty, który wchodzisz, zegnaj sie z nadzieja..."

Ostatnio edytowany przez Cymcymek - 08-11-2004 o 06:27.
Cymcymek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania