Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 15-12-2007, 18:48   #21
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Stan: Na Emeryturze
Domyślny Parodia.

Czytam i czytam i nie mogę się powstrzymać od śmiechu.
Ja gram EK, mój kumpel RP i jakoś nie narzekamy.
W tym Updacie CIPSoft nagle po raz pierwszy od dawna nie udupił, żadnej profesji.
Pall dostal ASS Stary za 100 gp i nie niszczą się po 1 szlagu.
Najt dostał potiony, które od lvla 8 do 70 są bardziej opłacalne niż uhy, a to, że potem jest trudniej to tylko po to, aby taki 150 EK nie mógł brać 5 Frostów na klate i jak shooter z exori gran je ubijać.
Druid nareszcie został doceniony i bardzo dobrze.
MS dostał dawną moc.

Ogólnie UPdate jest bardzo dobry i dość dobrze zbalansowany (jak na CIP)
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.
BaxCrow jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-12-2007, 19:01   #22
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

zgadzam sie w 100 % z panem up

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline  
stary 15-12-2007, 19:13   #23
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DRoN Pokaż post
Cipy po prostu niszczą w knightach ich magiczność
Wprowadzenie tego w sytuacji gdy nikogo nie dziwi 5-6 knightow 200+ na serwerze jest imho jednym z najbardziej nieodpowiedzialnych i szkodliwych posuniec w historii updatowania gier komputerowych, zaraz po TBC w WoWie. To jest cyniczne przyznanie sie do tego, ze Cipsoft wypuscil bubla ( obojetnie czy za tego bubla uznamy exori gran, odpowiednie do masowej nawalanki expowiska czy cokolwiek innego ) a teraz brutalnie probuje tego bubla "naprawic" w taki sam pokraczny i nieodpowiedzialny sposob w jaki go stworzyl.
stary 15-12-2007, 19:48   #24
Dagins
Użytkownik Forum

Dagins's Avatar

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Sorcerer
Świat: Saphira
Send a message via Skype™ to Dagins
Domyślny

Wejdźcie na erig.net, następnie zakładka powergamers i co widzicie? 90% knightów.
Dagins jest offline  
stary 15-12-2007, 20:18   #25
it's_me
Użytkownik Forum

it's_me's Avatar

Data dołączenia: 26 06 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DRoN Pokaż post
To nie chodzi o to, że kto będzie więcej płakał, to więcej dostanie.
Chodzi o to, że Cipsoft zawsze przegina w jedną stronę. Ostatnio za dużo zabrali casterom + dodali RS, co stało się symbolem ery paladynów.
Teraz ulepszyli casterów (nie podoba mi się tylko pomysł z tymi szmatkami protekcyjnymi i z SDx3) i za mało osłabili palów (względem knightów). Słabsze leczenie przeboleje, może dzięki temu ceny skoczą w górę (chociaż nie wiem czy nie będzie tak, że teraz casterzy wszędzie się wepchają i będą znowu psuć ekonomię, jak kiedyś fizole). W leczeniu/SDx3 nie podoba mi się tylko to, że mag 100 lvl z mlvl 70+ może z zyskiem atakować knighta (broniący się ma większy waste niż atakujący) z SD.

Kinie nie zabrano niczego, co dostał w ostatnich update'ach (chyba że masz na myśli expiska - żółwie, scaraby etc.). Osłabiono leczenie, które staje się nieopłacalne (w stosunku do tego sprzed up) od ~60-70 lvla. Cipy po prostu niszczą w knightach ich magiczność, co nie grało żadnej roli, gdy nie było postaci 100+ (mlvl doskonale tworzył granicę siły magicznej między profesjami, a gdy ludzie powbijali powah 200+ lvl knight stał się sam sobie shooterem).
Według mnie wadą gry staje się, to że postać zyskuje praktycznie maxymalną siłę w granicach 100-150 lvl, a dalej tylko zwiększa się limit życia/many/capa i szybkość biegania, a rzadko przedkłada się to na faktyczną siłę/szybkość expienia.
W koncu ktos widzi prawdziwy problem tibii.
Jezeli nie zmienia nic z tym ze nic nie rosnie wraz z lv to rownie dobrze moga wprowadzic maksymalny lv postaci.

Cytuj:
A moim skromnym zdaniem up jest calkiem calkiem.
Napisales z 50 postow przed upem jak to dobrze ze knighta udupiaja a dru i sorc beda rox ze glupio by teraz bylo napisac inaczej.

Cytuj:
Expa party znakomite, druid+ kina wymiata po upie w exp shared party.
Szczegolnie jesli wysoko poziomowy knight nie ma druida do expienia w party bo nie spelnia kryteriow do expienia.

Cytuj:
Wyjatki starzy gracze grajacy palkiem od lat w wiekszosci na 100+ lvl ktorzy sie z rs/enchantenow przerzuca na pb/infernale/ ass.
No infernale rox, podobno maja 90% szans na znalezienie magicznych przedmiotow

Cytuj:
Wejdźcie na erig.net, następnie zakładka powergamers i co widzicie? 90% knightów.
z dzisiaj 34(okolo jesli dobrze policzylem)/100 knightow
idz sie uczyc matmy lol
it's_me jest offline  
stary 15-12-2007, 20:34   #26
babcia666
Użytkownik Forum

babcia666's Avatar

Data dołączenia: 31 05 2006
Lokacja: Rybnik

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Pandoria
babcia666 ma numer GG 8011403
Domyślny

@Vil
Uważam twoją wypowiedź za najlepszą w tym temacie, Cipy najpierw robią upa, patrzą jak gracze go wykorzystują(zazwyczaj wbrew ich myśli), a potem myślą jak to naprawić i...
Cytuj:
[...]a teraz brutalnie probuje tego bubla "naprawic" w taki sam pokraczny i nieodpowiedzialny sposob w jaki go stworzyl.
Jak dla mnie up to głupota, gram od 7.7, pallem od 7.8 (czyli kiedy jeszcze się chodziło na guardy z bolcami). Upek ze spearami uważałem też za debilny, bo jak można było przewidywać dzieci upa grające po 30 h tygodniowo wyparły starych palladynów... no ale trudno, grałem dalej.
Teraz nadszedł up, zakupiłem te nowe mf i lf. I co? 3 dragi na które szło mi z full many(lecząc się vitą) szła w najgorszym razie(co 2 sec gfb/wave lub combo) mana + jakiś mf, teraz 4 strong mana i 3 strong life fluid + cała mana(lecząc się z san). Mam mniejsze hity, z san i vity kompletnie się nie opłaca leczyć; paradoksalnie najbardziej opłacalne jest e gran i... exura<lol>, z których leczę się 2x tyle co przed upem. No ale co z tego skoro czasami przy pomocy gran nie wydajam, a jak pisałem z san<gdybym wiedział to bym nie kupował tego gówna> nie kala się...
A na dodatek<jeżeli się nie mylę> podrożały p bolce, więc jedyne z czym opłaca mi się expić na w miarę sensownie miejscu<guardy = codziennie po 4 razy sprawdzane przez ekipy pekujące, czyli zostają mi małpy/barby od biedy> to encha.
No i jaki ma sens up, w którym 78 ek/123 rp nie nadąża z leczeniem się w trapie? Ale teraz pomyślmy, co by było gdyby cipy wprowadziły ten up przez systemem hotkey, nawet na dragach nie nadążało by się leczyć.
Jedyny plus tego upa to exevo mas san, po to jedyny obszarowy czar pallka, przydatny do wybijania stalklerów i ghostów.
No i te runy wielokrotnego użytku, może mniejsze waste dla magów, ale po co to? Ludzie wybierając magów chyba przemyśleli że będzie ciężko z runami, a teraz na pk widać jak pierwszy lepszy drut/sorc nawala z sd co turę...
stary 15-12-2007, 20:54   #27
Lord kasztanowiec
Użytkownik Forum

Lord kasztanowiec's Avatar

Data dołączenia: 05 09 2004
Lokacja: Praszka

Profesja: Elder Druid
Świat: Calmera
Lord kasztanowiec ma numer GG 7970255
Domyślny

ja mam druida i zaraz po świętach robie kina... bo wg jest fajny zrobili go bardziej w klimatach rpg....bo którym rpg do jasnej cholery knight urzywa run? a te enchanted melee sa świetne ^^
stary 15-12-2007, 21:03   #28
Tibioczop
Zbanowany

Data dołączenia: 10 12 2007
Lokacja: Opolskie

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Aveladius
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 80
Skille: 81/80
Poziom mag.: 6
Domyślny

Jak dla mnie to palka za bardzo ulepszyli, assassin stars'y i te nowe czary to już przegięcie..
Tibioczop jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania