|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | ||
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Gonzo - 26-12-2007 o 23:17. |
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Zbanowany
|
![]() Komunizm jak komunizm- w żadnym kraju nie powinien mieć racji bytu, czy to w Polsce, na Kubie czy gdzie indziej. Życzę mieszkancom Kuby, żeby wraz z obaleniem rządów Fidela Castro poprawiła się ich jakość życia.
A piękne auta z lat 50'. 60', Hawana, kubańskie cygara to inna bajka. Może kiedyś będzie mi dane tego doświadczyć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zbanowany
|
![]() hehe "na kubie socjalizm moze byc, maja fajne stare samochody"
taaaaa, a widziales jak ci ludzie zyja? @topic Watpie, zeby w najblizszym czasie na kubie byla demokracja..., ale za parenaście lat... ;p @ktoś tam uppp w polsce dopiero teraz mamy demokracje |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Dinozaur
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zbanowany
|
![]() Widziałem za 3 500/ tydzień w katalogu ;>
Ostatnio edytowany przez Ancient900 - 26-12-2007 o 23:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Dinozaur
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Tak czy siak, za jakiś czas reżim Castro upadnie, albo z powodu "rewolty" czy innego odebrania władzy albo po prostu Fidel wyląduje w grobie i tyle... Jego brat, ponoć, jest bardziej nastawiony na politykę proUSA, co z tego wyjdzie zobaczymy za jakiś czas... oby tylko Amerykanie nie zabrali się za naprawianie bo im to średnio idzie....
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2007
|
![]() Jeśli Castro wróci, to i wróci socjalizm. Możliwe, że po jego śmierci zniknie, ale to i tak nie jest pewne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() A niech obu w kosmos wystrzelą...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() ROTFL, widzę pan obeznany jak cholera... To, że Fidel jest na kuracji nie oznacza, że nagle na Kubie zakwitła demokracja...
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2005
Imię: Xardosan
Profesja: Elder Druid
Gildia: Memento Mori
Świat: Celesta
Poziom: 63
Skille: 21\25
Poziom mag.: 59
|
![]() Castro ma "nieudawane" poparcie na Kubie, wiec nawet nie musieliby (choc i tak to zrobia) falszowac wyborow jesli faktycznie by wystartowal. Ktos powiedzial ze chcialby tam mieszkac na starosc: o ile zostalbys komunista i byl milionerem, ktorego stac na dostateczne ilosci zywnosci (na Kubie panuje glod z powodu polityki zagranicznej tego kraju) to prosze bardzo, jesli nie to nie radze, polecam do tego celu Ameryke Srodkowa (NIE MEKSYK!).
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2007
|
![]() No niestety, nie interesuję się Kubą i jak jest teraz, gdy NARAZIE nie ma Fidela u władzy. A na to, żeby zakwitła demokracja, trzeba wielu lat mozolnej pracy i mi nie musisz tego tłumaczyć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2005
Imię: Xardosan
Profesja: Elder Druid
Gildia: Memento Mori
Świat: Celesta
Poziom: 63
Skille: 21\25
Poziom mag.: 59
|
![]() Demokracja na Kubie poki co jest nierealna - Kubanczycy za wzor demokracji postrzegaja USA, ktore o ile sie nie myle (radzilbym sprawdzic zanim mi uwierzycie
![]() Troche zagmatwane, mam nadzieje ze ktos mnie zrozumie.
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() Myślę, że gdy Castro umrze, jakaś iskierka demokracji zacznie bardzo szybko się powiększać. No cóż, żeby tylko Amerykanie nie wzięli się za naprawianie ,,po swojemu".
|
![]() |
![]() |