Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 31-12-2007, 13:59   #21
Zalgadis
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica

Domyślny

Zagłosowałem, Ci co nie zagłosowali niech postawią się w jego sytuacjii... i zobaczą jak to jest być bezdomnym...
Zalgadis jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-12-2007, 14:18   #22
BioZ
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 12 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
A przestępstwo oczywiście popełnili oficerowie UB, a wina została na niego zrzucona? = ) Get a life.
Dokładnie, get a life.
Człowiek pozbawiony rodziny i zostawiony ulicy raczej jest napiętnowany na całe życie. Nie wiadomo za co trafił - czy za znieważenie policjanta, czy za szwędanie się po dworcu, czy za morderstwo... Faktem jest, że każdy popełnia błędy. Salvatore nie poddał się i mimo wszystko dalej się stara jakoś żyć, a nie zostawiać swojego życia na pastwę używek.

A, niedawno też był w więzieniu, sprawdź za co. System jest bezlitosny:
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/s...ztu_33442.html

Pozdr.
BioZ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-12-2007, 14:40   #23
Krizz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 08 2005

Domyślny

Kliknąłem. Podoba mi się, ale nigdy nie słyszałem o takim konkursie.
Krizz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-12-2007, 15:01   #24
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BioZ Pokaż post
Dokładnie, get a life.
Człowiek pozbawiony rodziny i zostawiony ulicy raczej jest napiętnowany na całe życie. Nie wiadomo za co trafił - czy za znieważenie policjanta, czy za szwędanie się po dworcu, czy za morderstwo... Faktem jest, że każdy popełnia błędy. Salvatore nie poddał się i mimo wszystko dalej się stara jakoś żyć, a nie zostawiać swojego życia na pastwę używek.

A, niedawno też był w więzieniu, sprawdź za co. System jest bezlitosny:
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/s...ztu_33442.html

Pozdr.
Zacznijmy od tego, że nie uważam, by jakiekolwiek przeżycie niszczyło człowiekowi resztę pobytu na Ziemi. Jedni umieją, mimo wielkich przeszkód, zorganizować swój świat w sposób godny podziwu, a inni nawet z 'dobrym' startem mają z tym problemy.
Współczuję temu człowiekowi tak, jak współczuję każdemu, kto nie ma gdzie się podziać, ale nie popadajmy w paranoję - są ludzie w o wiele gorszej sytuacji. Dla mnie takie akcje to czysta 'pokazówka', której można było uniknąć.
Ale tak czy inaczej zachęcam do klikania, może będzie jednego 'nieszczęśliwca' mniej.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-12-2007, 15:12   #25
Kejmilo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 05 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Zagłosowałem, ale gdy wszedłem na ranking, to walnąłem rotfla. Od domu dla bezdomnego wazniejszy jest telewizor full hd 42cale dla jakiegoś nieroba. Śmieszne. A miejsce 10? Koncert Tokio Hotel w Warszawie LOL...
stary 31-12-2007, 15:29   #26
BioZ
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
Zacznijmy od tego, że nie uważam, by jakiekolwiek przeżycie niszczyło człowiekowi resztę pobytu na Ziemi. Jedni umieją, mimo wielkich przeszkód, zorganizować swój świat w sposób godny podziwu, a inni nawet z 'dobrym' startem mają z tym problemy.
Racja. Zauważ jednak że Salvatore jest jednym z nielicznych, a jednym z dwóch osób które spotkała bezdomność a które sobie z tym dość dobrze radzą(jeszcze Dżejson ale to już inna historia). Poza nimi tysiące, jeśli nie miliony podobnych ludzi po prostu sobie nie radzi, przestaje się starać i żyje z dnia na dzień wizualizując sobie tylko pomyślne czasy.
Też Salvatore nie jest jakąś wybitną osobą, tylko zwykłym człowiekiem i nikt nie wymaga, by radził sobie jak święty.

Cytuj:
Współczuję temu człowiekowi tak, jak współczuję każdemu, kto nie ma gdzie się podziać, ale nie popadajmy w paranoję - są ludzie w o wiele gorszej sytuacji.
Racja, są, nawet jak ktoś ma dom do miewa gorzej - vide niektóre wioski w Afryce, tak dla skrajności.

Cytuj:
Dla mnie takie akcje to czysta 'pokazówka', której można było uniknąć.
Nie w zamierzeniu. Choć może trochę się zapędziłem...

Cytuj:
Ale tak czy inaczej zachęcam do klikania, może będzie jednego 'nieszczęśliwca' mniej.
Nic nie szkodzi, a innemu może pomóc.
Różny człowieka spotyka los, różnie człowiek myśli i czyni, ale żaden nie zasługuje na cierpienie.

Pozdrawiam
stary 01-01-2008, 21:21   #27
BioZ
Użytkownik forum

Domyślny

O północy rozpoczyna się ostatnie 40 godzin głosowania...
Jesteście w stanie choć z 15 minut dziś, jutro i pojutrze(do 16.) poświęcić na głosowanie i namawianie do tego innych i namawianie innych do namawiania innych...?
Oczywiście wedle uznania. Jednak tyle powinno wystarczyć, tak niewiele...
Pozdr.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania