|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 06 2007
|
![]() c-armor
k-legs bron 30+ ataku platinum amulet crusader helmet dragon shield skile około 60/60 pierscien zwiekszajacy twoja umiejetnosc walki i wyverna nie zabierze ci nawet potiona ;] (jesli bedziesz mial szczescie) Ostatnio edytowany przez Lord_Piterek - 08-01-2008 o 16:18. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2007
Lokacja: Gliwice
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Eternia
|
![]() Naprawdę nie masz lepszych rzeczy do roboty ?
Knightem jest dużo lepszych expowisk. Jedynym dobrym respem wywern jest Wywern Hill na drodze do OF ale to dopiero na 50 + ale wtedy spokojnie ją ubijesz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
![]() skille to 60/60 wystarcza ale knightem to sie nie oplaca isc na wyverne lepiej juz dragi wiekszy exp itd....
|
![]() |
![]() |
#24 |
Zbanowany
|
![]() @up
i większe waste - dziś ubiłem charem z podpisu wyverne i draga wyvern - 0 potionów dragon - 7 potionów |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 12 2007
Lokacja: Wrocław
Profesja: Elite Knight
Świat: Nova
Poziom: 68
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() 1. Wyvern dla knighta to nie jest dobry pomysł na level 60+ będzie waste
2. Lot z Wyvern jest rzadki, a więc będziesz miał waste 3. Dla knighta jest zdecydowanie wiele innych lepszych spawnów np. Of, Scaraby, Elf Fortest, czy Dragi. 4. Jedynym dobrym respem Wyvern jest resp przed Of. 5. Taktyka na Wyvern jest prosta, brać dwarven ringi, stać na ukos by nie zatruła z poisona i bić by ubić jak najszybciej. 6. Każdy trafiony hity Wyvern, powoduje zatrucie. a więc waste many na exane pox. 7. Exp raczej dla Paladynów, bądź dla sorców i druidów. Na Wyvern knighci to najczęściej h Levele. 8. Opis potwora: a)Ma 795 hp i daje 515 expa. b)Walka w zwarciu i z dystansu (trucizna) c)Poison Wave, zatruwa, upija, leczy się, Haste d) Loot:0-67 gp, Gemmed Book, 0-3 Dragon Hams, 0-2 Power Bolts, Emerald Bangle, Wand Of Inferno (rzadko), Small Sapphire (rzadko), Wyvern Fang (bardzo rzadko), Strong Health Potion (rzadko) e) Występuje na skałach i wzgórzach. Opis: Niektórzy uczeni uważają wywerny za odległe kuzynki smoków. Jest to jednak dalekie od prawdy. Dziś uważa się, że wywerny powstały z długiej hodowli jakiś znacząco mniejszych, zaledwie łagodnie trujących, latających jaszczurek. Przez kilka pokoleń szamani orków wybierali największe i najwredniejsze z tych małych zwierząt do hodowli. Poddając je działaniu trucizny i alchemicznych wywarów oraz ciągłej walce, orkowie pochwycili i zabili ich tysiące. Długo zanim cykl hodowli dobiegł końca, oryginalna rasa jaszczurów wyginęła. Mimo zamierzanej roli jako broń wojenna, wywerny okazały się być zbyt samodzielne i impulsywne, aby na coś się przydać. Ostateczne sprawdziły się na widowiskach sportowych, gdzie zmuszano je do walki między sobą lub innymi istotami. Hodowlę kontynuowano, aż społeczeństwo orków, poprzez wojny, popadło w ruinę, a wiele wywern uciekło ku wolności. Ci nowi i potężni drapieżnicy bez problemu przetrwali na wolności i tylko ich naturalna agresja zapobiegła szerokiemu rozprzestrzenieniu się tej plagi. Dziś najagresywniejsze wywerny wyginęły. Nowa rasa jest nieco bardziej towarzyska. Wywerny często występują w małych grupach, ale ponieważ wciąż są dość agresywne, walki na śmierć są na porządku dziennym, zwłaszcza kiedy idzie o przywództwo. Zachowując swą agresję, kilka wywern prowadzi samotnicze życie. 8. Tak więc Knightem odradzam wycieczki na wyverny. Gdyż waste będzie, a loot w postaci Woi Leci rzadko. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zbanowany
|
![]() @gurol
no to ty jesteś kozak jak po każdym hicie wyverny używasz exana pox ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2007
Stan: Na Emeryturze
Świat: Celesta
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
|
![]() wyvk umie nieraz zabrac wiecej hp niz dragus (wieksze hity z lapki) Jak unikasz wave u draga to napewno latwiej go zabic ^^
Wyv od 25 lvla najtem z fangiem (ale solkowac nie expic raczej)
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 12 2007
Lokacja: Wrocław
Świat: Nova
Poziom: 68
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
![]() Ja ubilem wyvke na 20 lvl'u knightem 62/62 z dwarven axe, mialem waste lekkie wiec polecam 25 lvl, jakis k set i meduske i skills 65/65 okolo. A i to nic nie daje ze stoisz z nia na ukos bo i tak za kazdy blood hit wyvki w Ciebie jestes zatruty. Jak ubijesz to bierzesz "exana pox" nie polecam wczesniej bo moze trafic Cie z poison wave.
I trzeba miec dwarven ringa. Ostatnio edytowany przez Keraj00 - 12-01-2008 o 18:26. |
![]() |
![]() |
#31 | ||
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
1. Z wyvern wypada ogromna ilosc jedzenia (dragon ham). 2. Potwor zawsze sie obraca do ciebie, wiec stanie "za wyverna" jest niemozliwe. 3. Leczymy sie po walce a nie zaraz jak cie zatruje. Cytuj:
Lipa jest bo w grupach wyverny sa mocno niebezpieczne, pojedynczo nieoplacalne, uciekaja z duza iloscia zycia, paralizuja, zatrowaja, upijaja, loota poza dragon ham maja slabiutkiego (wyvern fang z nich wyciagnac to cod, woi troche czesciej ale i tak zadko). Paladynem biegajac daleko po skosie mozna sie nie dac upic, ale rycerzem bijacym z bliska jest to raczej niemozliwe.
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 01 2008
|
![]() stoj na ukos od wyverna to wtedy cie nie siegnie poison wave ani musical wave ale na wszelki wypadek wez dwarfen ring bo moze sie nie udac na pojedynczy resp starcza skile ok 60/60 z meele od wyv mozna dostac nawet 60, takze wez sobie troche potionow i i nie lecz sie samą exura bo moze ci braknac many na exane pox (wavern zatruwa do 20 hp na "turę")
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2008
Lokacja: Warszawa
Stan: Początkujący
Profesja: Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 25+
Skille: 60+/50+
Poziom mag.: 10
|
![]() A jak poradzić sobie z dwoma wywrenami w małym pomieszczeniu??
Chodzi mi o góre jak się idzie z venore do kładki z dwarftami. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Guest
|
![]() Jak walczyć z Wyvernami ?
Łatwo Byłem z Kolegą na Tym potworze... Kolega Sorcerer na 11 lvl ja Pall na 19... i daliśmy rade ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2008
Lokacja: Darlowo
Imię: Angh Edorel
Gildia: Dark Squad
Świat: Guardia
Poziom: 33+
Skille: 62+/60+
Poziom mag.: 5
|
![]() nie ktorzy sa masakrycznie potraktowani przez los...
wystarczy: lvl-20+ skile-50+/50+ eq-nawet p set i dwarven ring kilka potionow taktyki-na ukos najlepiej bo jak druidem bylemt na wywce to mi 149 z poison wave pociagnela ale i tak radze expic na np: cyclpach pozdrawiam~!!
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2007
Lokacja: Kościerzyna
Stan: Niegrający
Imię: Elite Pandoria
Profesja: Knight
Gildia: >>>---------<<<
Świat: Pandoria
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Miej duzo w zapasie manasow i ihow
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 03 2007
Lokacja: Pżet slofńikiem ~ Post: 224
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Najlepiej to skille szuk/aj, i zabiezpiecz sie w pare "to juz bylo".
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2008
Lokacja: Sulechów
|
![]() Mam 17 kine, skille 43/40 k-armor p-legi soldier helmet dwarvenke serpent sworda i 2h sworda w depo i ~~2k kasy. Co musze dokupic i do ilu skilli doskilowaxc i jaki lvl wbic zeby bic wyvkli solo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
skile 70/70 lvl ~~50 k set lub lepszy i możesz huncić wyvki bez większego waste. Zawsze bierz ze sobą dwarven ringa bo mocno upijają... |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2008
Lokacja: Sulechów
|
![]() A jak chce bic 1 na raz?
|
![]() |
![]() |