Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-11-2004, 15:29   #21
Omega~
Użytkownik Forum

Omega~'s Avatar

Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Stargard

Omega~ ma numer GG 1005645
Domyślny

Omg...
Tragedia co się dzieje...
Niedługo Polacy będą się bili o to co kto lubie jeść -.-
Better N/c

Btw: Moja mama nazywa się Halina Tomaszewska...Ale ja nie mieszkam w Pile ;].

Vote it !
Omega~ jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-11-2004, 16:22   #22
Vegefa Ziom
Użytkownik Forum

Vegefa Ziom's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: skąd? Z dużego pokoju

Vegefa Ziom ma numer GG 6128566
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hekmet
m
musze sie niezgodzic ja w kazdej wolnej chwili gram w tibie i mozna powiedziec ze nie mam umiaru ale to wszystko lezy w psyhice moim rodzicom nie podoba sie to ze tyle gram ale oni mi ufaja i umiem polaczyc gre z nauka juz nie jedna pietke w tym roku przynioslem czego przez 2 zeszle lata moi rodzice nie widizeli a wiec moga przymknac oczy. To wszystko ma sie w genach a co za tym idzie... w psyhice wiec nie zwalaj winy ze jezeli kos ciagle gra to mu odpi****a bo to nie prawda
To co powiedziałeś to nie było zaprzeczenie tylko to co napisałeś w swoim poście byłu u mnie w poście w wyrazie "itp.". Czyli to, że tyle grał to ma jakikolwiek wpływ na to bo przecież gdyby nie grał całymi dniami to by tego nie zrobił, poza tym ty grasz w domku i pewnie twoi koledzy(w końcu sam nie był) nie są tacy "psychicznie chorzy" na punkcie tibi, ty grasz w domq, oni grają grupowo w cafe jak było już zresztą napisane, a na dodatek piszesz, że twoim rodzicom się nie podoba, że grasz w tibię(każdemu rodzicowi by się nie podobało), ale ci ufają, jemu też ufali, niestety mu nie słusznie.
Vegefa Ziom jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2004, 16:30   #23
mm667
Guest

Domyślny

Prawdą jest że Tibia zmienia psychike czlowieka. u mnie na osiedlu juz prawie kazdy kto ma dostep do internetu gra w Tibie. I roznice widac. niektorzy juz nie odrozniaja rzeczywistosci od gry. wychodza na dwor tylko po to zeby pogadac kto jest lepszy, ma wyzszy lvl i jakiego fajnego stworka zabil. to jest bardzo w****iajace gdy chcesz sobie normalnie pogadac a za 5 min temat znow schodzi na tibie. znam osobe ktora calkowicie stracila kontakt z rzeczywistoscia wstaje o 4 rano przed szkola zeby sobie "nabic mlvl", caly czas jest online, nawet czasami olewa szkole zeby sobie pograc. Kiedys gdy poklocilem sie z nim powiedzial mi "lepiej sie nie loguj bo cie zabije w tibii ty noobie". Jego brat powidzal mojemu kumplowi : "fiknie w rl to dead w tibi" - to jest dowod na to ze nie odroznia gry od normalnego zycia.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2004, 16:32   #24
next great sorcerer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 03 2004
Lokacja: Sosnowiec, Darashia

Domyślny

Coś chciałbym wyjaśnić: redaktor pewnie lat 50 pare nie wie o co chodzi wiec pisze co wymysli. Najprawdopodbniej chodzi o "konto" a nie "poziom".
Do tematu: gdyby ktoś mnie schakował z rl kogo znam miałby jak przypuszczam nekrolog lub "problem prawny" (chakownaie z tego co wiem nie jest legalne).
Co do niszczenia psychiki: gra też, ale nie tylko, zmienia. To był ostatni bodziec, a kształtowanie psychiki to co innego. Do starszych(wiekiem)-chak to, moim zdaniem, o wiele silniejszy bodziec niż popchnięcie, przepychanie.
next great sorcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2004, 17:03   #25
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Jeśli zhakował kogoś albo ukradł lotbaga to mogli mu słownie wytłumaczyć że ma tak nie robićpps.sam bym pobił hakera
Jeśli pobili go bo ich zabił to są chore niedorozwinięte dzieci,szkoda że nie wiadomo dlaczego go pobili;/pozatym jeszcze się dziwię że nie ma nagonki na tibie w wiadomościach itp;p
aha i nie chodzi mi w pobiciu o tibie bo złodziejów nie trawie to tyle

Ostatnio edytowany przez pawelekthedruid - 04-11-2004 o 17:21.
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2004, 17:06   #26
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

No i co? jak coponiektórzy są takimi debilami, że nie odróżniają gry o RL to ich problem. Polecałbym też kurację na idiotyzm dla osoby, która pisała ten atrykuł, ponieważ NIE_WIE_O_CZYM_MÓWI.

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2004, 17:17   #27
ro0t
Użytkownik Forum

ro0t's Avatar

Data dołączenia: 03 08 2004
Lokacja: Niech cie to nie interesuje!

Stan: Na emeryturze
Domyślny

OMG! Tak se mysle hm... szkola numer piec, pobili 13 latka hmm, o kur** czy to czasami nie moj kolega? Dla mnie jest to poje**** ze ktos sie o Tibie bije. 'Be mastah lamer plxx'

CYa in Hell
stary 04-11-2004, 17:29   #28
Wyzzer
Użytkownik Forum

Wyzzer's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Opole

Wyzzer ma numer GG 3032480
Domyślny

Podobnie bylo ze mna :|

Osadzano mnie o hackniecie Varisu (~50 lvl roayl paladin, Hiberna), tylko dlatego ze wspolowner dal mi itemy po czym zaczal zabijac postac itd, itp.

Pod szkola czekalo ~15 osob na jednego mnie, drugie tyle stalo potem za mna, po czym oddalem to co mi zostalo (wspol owner wzial wiekszosc tego co mi dal =/...), a rl owner i tak potem dostal za to ze mnie probowal bic.

Na tym nie koniec. W Polsce jest tak ze w kafejkach krola jakies cioty, ktore mysla ze sa kims, i jak ktos jest lepszy od nich to bija. Ja tam potrafie przypieprzyc kazdemu jesli trza, i sie nie boje konsekwecji wiec mam to gleboko gdzies, ale za gre takich zeczy sie nie robi.

Cala Polska...cali my
stary 04-11-2004, 17:38   #29
Bebilon
Użytkownik Forum

Bebilon's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2004
Lokacja: Gdynia

Imię: Bebilon
Profesja: Elite Knight
Poziom: 312
Domyślny

Pay or masz w pysk!

U mnie w szkole tez sie gra w tibie, ale nie aż to tego stopnia by sie o nią kłucić. Ale jak by mi ktos np. podprowadził eq to nie podarował bym :/

Bebilon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2004, 18:22   #30
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth
Wpisy bloga: 1

Imię: Vetius
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

hmmwidać, że autor artykułu za bardzo się nie przyłożył.

Najlepiej zwalcie wszystko na tą EVUL Tibię bo to jest narzędzie szatana!

Wiadomo, że gry nie są niewinne ale żadna gra nie zrobi z porządnego człowieka jakiegoś gangstera. Ludzie, bez przesady. Gra może conajwyżej wyzwolić w nas coś co i tak z czasem by się uwolniło. Jeśli ktoś kogos pobił za to, że koleś osiągnął ten sam lvl co on (tutaj chyba autor przekręcił informacje albo chciał z nich zrobić jeszcze większych zbirów) to znaczy, że ma źle poustawiane we łbie. Pojęci wartości moralnych jest im niebardzo znane a to nie wina gdy, filmu czy czegoś innego. Tutaj sprawę zawalili rodzice.

P.S. nie zdziwiłbym się gdyby te dwa typki pobili trzeciego zato, że hackował czy coś. Takie postępowanie również jest naganne ale to już łatwiej pojąć.

W polsce "niestety" nie przyjęło się powiedzenie "nastaw drugi policzek". Trochę to i dobrze tylko, że trzeba podchodzic do pewnych spraw inaczej niż tylko siłą pięści...

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2004, 20:40   #31
Aversin
The Witcher

Aversin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2004

Aversin ma numer GG 2615286
Domyślny

To niestety jest tak, że zawsze łatwiej zwalić winę na gry, telewizję lub internet. Dla mnie to są kompletne bzdury bo chyba z 95% osób w moim wieku, które znam grają w jakieś gry i wcale nie są jakimiś zwyrodniałymi maniakami gotowymi bić, siekać i zabijać. Jeżeli ktoś pogra w Larrego a potem leci na ulice gwałcić kobiety to nie jest wina gry, jest to wina psychiki tego kolesia. Dla mnie tacy ludzie jak opisani w artykule nie dorośli aby grać w gry .. zwykłe dzieciaki, które traktują pewne rzeczy zbyt poważnie.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful.
But we have lost the way.
Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator"
Aversin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2004, 20:56   #32
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Gildia: Dreamers
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Wszytko przejdzie bez echa. Pamietam jak jeszcze na starym forum ktos wkleil tekst z niemieckiej czy bryyjskiej gazety. Tekst opowiadal o tym, ze jeden koles gral cala noc a potem poszedl do szkoly i tam zabil kumpla bo ten powiedzial ze ma lepsze skille. To przeszlo po swiecie bez echa i tak bedzie i tym razem.

@w mojej szkole gra nie wiele osob a ja jestem najlepszy wiec wszedzie mam spokoj

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2004, 21:41   #33
Tolben
Użytkownik Forum

Tolben's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Refugia

Stan: Początkujący
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Hellpike
Świat: Refugia
Poziom: 101
Skille: 92
Poziom mag.: 20
Domyślny .

Najlepsze było to, że się kupuje zawodników i żołnierzy. Haha co za n00b

Ja niestety rozróżniam świat RL od tibi. Różnica polega na tym, że jak podejde do babki z bioli i powiem Exori Vis to nic się nie stanie (Nie mówiąc o bp - bp of books) Gdybym tak miał tego SDeka na tą s*ke z bioli.
stary 04-11-2004, 21:56   #34
Descartes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

W tym roku szkolnym do naszego gimnazjum doszedł Bigbartek. Prawdopodobnie to jest nowy najwyżezy lvl (64 bodajże) w naszej szkole. I co? Jakoś nikt do niego pretensji nie ma. Co ta Tibia robi z ludźmi, no...
Descartes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2004, 22:13   #35
Zielevitz
Użytkownik Forum

Zielevitz's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tolben
Najlepsze było to, że się kupuje zawodników i żołnierzy. Haha co za n00b

Ja niestety rozróżniam świat RL od tibi. Różnica polega na tym, że jak podejde do babki z bioli i powiem Exori Vis to nic się nie stanie (Nie mówiąc o bp - bp of books) Gdybym tak miał tego SDeka na tą s*ke z bioli.

Muahahha... TO mnie rozbiło Mi by tam starczył fire sword

dobra koniec żartów, żeczywiście jak ktoś pobił typka za Tibie to głupota, (chyba że haknoł mu high lvl postać ale skąd miał wiedzieć kto to, i tak by ie nie przyznał). Co do gadaniu o tibii, Ja tam wole se z dziewczyną pogadać pół godziny niż 24h z 5 osobami o Tibii Taak, to jest sposób na stres. Mówie wam - to działa muahhaha ;]
Zielevitz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2004, 22:17   #36
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth

Imię: Vetius
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

Cytuj:
Ja niestety rozróżniam świat RL od tibi. Różnica polega na tym, że jak podejde do babki z bioli i powiem Exori Vis to nic się nie stanie

Spoko tekst
Jeszcze jedno odnośnie złego wpływu filmów, gier itp. Pogląd, że to wszystko przez filmy i gry to na pewno sprawa leniwych psychologów, którym nie chciało się za bardzo szukać źródła więc zwalili winę na "wyzwalacz". Jeszcze nie raz usłyszymy o czymś takim. Skoro nauczyciel nie może przylać gówniarzowi to co ten nauczyciel wogóle może? Wezwać rodziców, którzy będą bronili swojego dziecka bo to jest cacy bobas?
Nie wiem czy się śmiać czy płakać. A może płakać ze śmiechu?

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2004, 23:01   #37
Arotarn
Użytkownik forum

Arotarn's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2004
Lokacja: Wałbrzych

Domyślny

Gdy przecztałem ten artykuł, poprostu brakło mi słów. W pełni zgadzam się z tym, że problem leży w psychice człowieka. Sam gram bardzo długo, ale nigdy nie przenoszę spraw z Tibii do świata rzeczywistego. Mało tego, bo sam kiedyś dzieliłem konto z kumplem z sąsiedztwa, a ten spowodował śmierć postaci i strate ciężko wytrenowanego skilla (z 71 na 70), ale niebyłbym zdolny go za to pobić. Na zajutrz śmialiśmy się z tej śmierci, bo przecież skill da się łatwo odzyskać, a kolegi już nie tak łatwo.

I jeszcze jedno...a gdyby tak przypadkowo zabili tego chłopca? Zniszczyliby życie sobie i rodzicom, a przecież gry komputerowe w pewnym momencie życia przestają być ważne. Ja, za parę lat, pewnie zapomnę, że grałem kiedyś w grę, zwaną Tibia.

Ostatnio edytowany przez Arotarn - 04-11-2004 o 23:08.
Arotarn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-11-2004, 09:44   #38
Matfiej
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 09 2004

Domyślny

No cóż, to nie jest do końca tak, że gra jest tutaj bez winy, psychologowie mają częściowo rację. Fakt, że czasami gra jest wyzwalaczem, lub też tylko wymówką do agresji. Ale dużo zależy tutaj od uwarunkowań psychologicznych pojedynczego osobnika, a na te nie składa się jak większość tutaj pisze tylko to co rodzice włożą do główki, ale to są różne uwarunkowania środowiskowe, rówieśnicy, sytuacja materialna, sytuacja emocjonalna w domu, pewne nabyte z urodzenia czynniki. Na niektóre osobniki gry mogą mieć naprawdę bardzo duży wpływ, ale to przeważnie powinno być kontrolowane przez rodziców.
Matfiej jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-11-2004, 10:07   #39
Glamri
Krzyżak

Glamri's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: Zewsząd!!! /m/ Liczba postów: Nie powiem Głupie pomysły: Za dużo Imię: Krzysio

Imię: Glamri
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Glamri ma numer GG 2728942 Glamri ma login Tlenu glamri@tlen.pl Send a message via Skype™ to Glamri
Problem Jak tak można!

Co za szczeniacy! Skandal poprostu! Zamiast bić chłopaka za to, że gra lepiej sami by się wzieli do roboty i szybko zrobili kilka lvli! Albo jak już muszą to było zabić go w Tibii. Takich jak oni trzeba tempić! Chodźmy wszyscy razem i zlaczujmy tych dwóch dziadów! <joke> ;P Ale jak tak można no! Pobić kogoś za to, że gra w Tibię! Dla mnie to conajmniej dziwne...

Ostatnio edytowany przez Glamri - 05-11-2004 o 10:09.
Glamri jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-11-2004, 10:51   #40
Blind Guardian
Użytkownik Forum

Blind Guardian's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: nie rozumiem pytania

Stan: Aktywny gracz
Imię: Veneos
Gildia: Perly Lotry
Świat: Calmera
Poziom: 75
Skille: 82/81
Poziom mag.: 6
Blind Guardian ma numer GG 3206657
Domyślny

@dla tych wszyskich ktorzy pobiliby za: hacka, pk, kradziez

Jestescie po***ani. To wy nie odrozniacie swiata Tibii od rl bo pobiliscie kogos za GRE.

Hack: za hacka sie nie bije tylko trzeba uwazac, stosowac zabezpieczenia, nie "czitowac"
PK: jesli zabil nas pk to znaczy ze albo cos przeskrobalismy albo mamy za male umiejetnosci, doswiadczenie, lvl, skille itp. albo bylismy w nieodpowiednim miejscu i czasie (w takich wypadkach nie nalezy bic w rl tylko dazyc do osiagniecia lepszego lvl, doswiadczenia itd...)
Kradziez: to jest dla mnie najsmiesniejsze. Jesli ktos cos nam ukradl to znaczy ze bylismy za malo ostrozni, zbyt naiwni. Jesli ukradl nam cos nasz kolega z rl to PO CO go bic w rl? To tylko gra. Powiece pewnie teraz, ze ciezko pracowaliscie na cos itp. Jesli na cos ciezko pracujecie to nie dzielcie sie tym z nikim komu nie ufacie W PELNI! Jezeli moj kumpel by mi cos ukradl to bum sie na niego zwyczajnie obrazil/zabil W TIBII. I jeszcze jedno: jesli cos nam ukradna i mamy mozliwosc zeby to odzyskacza pomoca kilku pkniec to robimy to ale NIE PO NOOBOWSKIEMU.

No to tyle.
A co do artykulu to jest nieprofesjonalny. I uwazam ze czlowiek ktory nigdy nie gral w tibie (ani zadna inna gre) nie powinien (przynajmniej publicznie) wypowiadac na jej temat. To tak jakby krytyk filmowy napisal recenzje bez obejrzenia filmu...

Blind Guardian jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania