|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 11 2007
|
![]() omg (o bosz...)
![]() smieszny jestes, wpisz sobie w google zobacz co ci wyjdzie to sie zdziwisz ![]() dlaczego myslisz ze nie? niektore dziecie tak wlasnie szukaja bo google jest pelne keyloggerow a nie generatorow... moze jeszcze zapytaj o sposoby hehe @Vasudanin az zal patrzec |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Gaalaaanaa ;d
|
![]() Heh, koles pewnie chce, zeby wszedzie bylo o nim glosno, ze jest "pogromca kejlogerów" i ze robi jakis zajebisty antykejlogger, a uploadnie poprostu zwyklego keyloggera i tysiace ludzi to lyknie, ot...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() Nic tu nie było
![]() ![]() ![]() @Autor I tak ci nie wieże, że masz dobre intencję..., ale zobaczymy, może się mylę
Korzystaj z opcji Szukaj!!! Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD Ostatnio edytowany przez Lechista - 17-01-2008 o 19:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Cytuj:
Ale z drugiej strony...onlineowy skaner nie jest złym pomysłem.
Powyższe zdanie jest prawdziwe. Ostatnio edytowany przez Dwimenor - 17-01-2008 o 19:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Profesja: Rookstayer
|
![]() Tworzenie takiego czegoś nie ma najmniejszego sensu...bo musiałbyś się męczyć z updatowaniem bazy do grobowej deski a i tak nie nadążysz. Pamiętaj, że walka z wszelkim syfem to tak naprawdę wyścig z czasem...kto będzie pierwszy hackerzy, czy twórcy AV.
![]() |
#26 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
![]() |
![]() @up
Zalezy jak na to patrzeć ;p zdarza się, że to właśnie producenci AV wypuszczają nowe syfy by kupowano ich rpodukt który w cudowny sposób potrafi uchronić komputer ![]()
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Born to Ban
![]() |
![]() Cytuj:
Kod:
dwimenor@dwibuntu:~/Desktop$ strings MDWdemony. scr |grep tibia tibiaclient tibiaclient http://link_do_wiadomej_strony/vip/dodaj.php?login= ;tibia Kod:
dwimenor@dwibuntu:~/Desktop$ strings MDWdemony. scr |grep iexp iexplore. exe I już wiem z czym mam do czynienia. Autorzy keyloggerów są raczej wtórni. Póki wszystko będzie klonem owntibii to raczej nie trzeba wielu regułek robić. @Down Oczywiście, ale my mówimy tu o keyloggerach tibijskich, a nie generalnie. W momencie gdy przestaną one być tak łatwo dostępne, lub używanie nie będzie takie bez problematyczne skończą się problemy. Generalnie rzecz biorąc, ludzie już nawet pełnej wersji perfekcyjnegokeyloggera* z torrentów nie umieją zassać. Inną ciekawą sprawą jest przejście na inną przeglądarkę niż IE. Samo oczywiście nic nie da w przypadku keyloggerów tibijskich - tu trzeba jeszcze zablokować IE w firewallu.
Powyższe zdanie jest prawdziwe. Ostatnio edytowany przez Dwimenor - 17-01-2008 o 20:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Co nadal nie zmienia faktu, że na świecie powstają setki keyloggerów, upadnie jeden, powstanie następny. A co do "wtórności" keyloggerów...może i są wtórne, ale znając życie przyjdzie czas, że i to się zmieni.
@Edit Cytuj:
![]()
*** † Jarosław Krasuski (1974-2007) *** Może wstawisz mi notkę ? *** Masz problem z keyloggerem ? Nie jesteś pewien co do swojego bezpieczeństwa ? Chętnie ci pomogę ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Uther92 - 17-01-2008 o 20:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2008
|
![]() Cytuj:
Reasumując: lepsze jest usuwanie przyczyny niz skutków.
![]() |
![]() |
#30 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 12 2007
Lokacja: Ab'Dendriel nie no tak naprawde to w świecie Tibji
Imię: Bloody Elwina
Profesja: Paladin
Świat: Hiberna
Skille: Skiluje
![]() |
![]() Uwazam ze to bardzo dobry program powstanie
Zchakowali mnie 13 razy ale teraz przeinstalowalem system i mam Ad Aware 2006. Jak wyjdzie program to powiadomcie. @Tworcy tematu zycze powodzenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nadal jestem co do tego projektu sceptyczny i dopóki na moim dysku nie znajdzie się stworzony przez ciebie program tak będzie. Jeżeli jednak twoje dzieło będzie działać tak jak należy, to nawet będę skłonny w jakiś sposób wesprzeć twój projekt.
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() Projekt w zamysle jest komercyjny, za niska oplata, bo badzmy szczerzy, to jest zaawansowane programowanie i za darmo robic tego nie bede. Ale z drugiej strony na pewno bedzie warto biorac pod uwage ze strata postaci kosztuje o wiele wiecej... chocby nerwow.
Jako ze projekt komercyjny, to juz powinno niejako gwarantowac ze nie bedzie w nim key'ow (raz ze stracil bym klientow a dwa pewnie mialbym klopoty)
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2008
Profesja: Elder Druid
Świat: Premia
|
![]() To powiedz jak zamierzaszs zablokowac program ktory podlaczy sie pod sterownik klawiatury i bedzie przechwytywac wszystkie nacisniete klawisze? Takiego czegos nawet NOD ani mks vir nie potrafi wykryc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
|
![]() NtLoadDriver....
poza tym badzmy szczerzy, chlopcy z owntibia ledwo co opanowali delphi a ty o driverach wyskakujesz... jakby moj program mial blokowac wszystko to by kosztowal kupe kasy i nikt by go nie kupil.
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 03 2007
Lokacja: Pżet slofńikiem ~ Post: 224
|
![]() Jak chcesz keyloggerów to poszukaj na tibia.wiki , dwa razy haked.
![]() |
#36 |
Born to Ban
![]() |
![]() Szczerzy to bądźmy w kwestii ceny: i tak nikt nie kupi, albo będzie to ilość wyrażona jednocyfrowo. Co najwyżej "scracowane instalki" zaraz będą w necie.
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Profesja: Elder Druid
Świat: Premia
|
![]() Czyli ostatecznie co chcesz osiagnac? Po ci ci loggery? Skoro chcesz zablokowac mozliwosc zczytania z pamieci aplikacji to zablokuj? Po co ci przykladowe loggery?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zbanowany
|
![]() A w czym piszesz? Ja tez zastanawiam sie nad napisaniem czegos takiego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ehh w sumie dobry pomysł ale wolałbym abyś dawał pierw źródło programu zamiast exeka i jak na razie chyba najskuteczniejszą metodą ochrony przed keyami jest zablokowanie Internet Explorera działa to na Owntibę oraz Lordoftibię (jesli nie macie firewalla można zablokować go "ręcznie" wpisując błędny adres proxy w opcjach IE) jeśli ktoś nie wie jak to zrobić piszcie tu a z chęcią pomogę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Autor powiedział to o OwnTibii, a nie ogólnie o keyloggach.
|
![]() |
![]() |