Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-11-2004, 16:16   #21
Karteazusz
Użytkownik Forum

Karteazusz's Avatar

Data dołączenia: 01 11 2004
Lokacja: Edron

Domyślny

@Angel of Death

Hmmm, z tego co wiem to Bubble nie ma MLS-a (Magic Long Sworda, przyp.) oraz nie miała go nigdy w posiadaniu i pewnie go nie dostanie. Powiem tylko tyle, że ma go pewna osoba i nie jest ona wcale jakimś high-levelem. Więcej dowiecie się dzięki... opcji "SZUKAJ"!

@topic:

Jakbym miał taką postać na 198 lvl. - to nie sprawiałoby mi radochy granie ją. Co bym ją robił? Siedział na OrcLandzie, jak Bubble? Raczej to EQ i level ta postać ma dobry, bo skille są tak zjechane jak na ten level.
Gratuluje jej jednak świetnego tempa expienia i życzę szybkiego nabicia 200 lvl.

Orc Fortress Quest - screnny....
Karteazusz jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-11-2004, 17:22   #22
roland
Użytkownik Forum

roland's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P

roland ma numer GG 2839234
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kidler
Roland, jak zwykle powiedziałeś coś mądrego... ehh...

@topic

Hmmm, Khan dobry pomysł z tym nazwaniem questu własnym imieniem, gdybym ja bym był Bubble to na pewno bardziej cieszył bym się wykonując quest nazwanym swoim imieniem, niż z dostania MLS...
Dziękuje...
Chcesz zostać tranzwestytą(bubble to na rl kobieta)
tak w tej pierwszej..."
roland jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-11-2004, 17:25   #23
Chopkers
Użytkownik Forum

Chopkers's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec

Stan: Na emeryturze
Chopkers ma numer GG 3987061
Domyślny

dobry pomysł jest z tym "statuskiem" GM-a
moim zdaniem powinna dostac cos, czego nikt nie widzial ani o nim nic nie wiedomo (poprostu powinni zrobic jakąś rzecz dla niej).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Esio
Zdobywając 200 lvl na pewno dostajesz coś od Cip'Softu ( Jeśli chodzi o Bubble to ona ma męża*w rl który jest CIP'Softem więc ma sporo rzeczy), jesteś popularny na całą tibie na każdym serwie będą o tobie mówić. No i masz sytsfakcję że tak daleko doszłeś. Mam nadzieje że w grudniowym updacie będą nowe potworki oraz itemy.

*to chyba mąż wiem że ktoś z rodziny
powiem ci ze myslalem ze nic juz mnie nie rozbawi... a jednak

tak dla informacji:
-CIPsoft to kilka osób mieszkających w niemczech, i studiujących na tym samym uniwersytecie (chyba), którzy poprostu wymyslili i stworzyli tibie.
-Bubble jest chinką(czy japonką ale mniejsza o to), i nie moze byc zona cipsoftu bo: cipsoft to kilka osób, mieszkają pare tysiecy kilometrów od niej, mezem to ona moze byc ale gm-a i to na tibii (nie w rl'u, chociaz kto wie czy niema jakiegos chinskiego gm'a. lecz to malo prawdopodobne).
stary 07-11-2004, 17:44   #24
Karteazusz
Użytkownik Forum

Karteazusz's Avatar

Data dołączenia: 01 11 2004
Lokacja: Edron

Domyślny

OK, napisze tak OFFtopic, nie miejcie mi tego za złe...

- Magic Long Sword - czyli najbardziej pokręcona legenda Tibii...

Pierwszym posiadaczem najlepszego miecza w Tibii, którym jest słynny Magic Long Sword (w skrócie MLS...), była osoba, która jako pierwsza zorganizowała konwent Tibii (nicka tej osoby nie zna pewnie nikt z tego forum, lecz spróbuje znaleźć informacje o tym, kto był). Było to dawno, kiedy w Tibii nie było opcji Safe Trade (czyli, tak jak teraz - patrzysz co ktoś Ci oferuje i dopiero możesz się zgodzić...) i wtedy transakcji dokonywała zaufana osoba, która nazywana był Traderem. Pewnego dnia postanowiono sprzedać Magic Long Sworda. Aukcję wygrał Recca (obecnie lvl. 103 - elite knight), płacąc za niego e-platem, kilkoma Dragon Scale Mailami i różnym sprzętem wartości 10 mln GP. Traderem w tej aukcji był Alex, najlepszy i najbardziej zaufany trader tamtych czasów. Odebrał on itemy od Recca, odebrał MLS-a i zamknął wszystko w swoim depo, po czym się wylogował. Potem oddał itemy Recce, lecz Magic Long Sword jest w jego posiadaniu. Z relacji doświadczonych graczy wynika, że Bubble miała go w swoich rękach (sorry, że napisałem iż jest inaczej...), lecz już go nie ma. Podobno Alex wypożycza MLS-a po zapłaceniu odpowiedniej kwoty.

Tekst by Dr. Omader - ja tylko trochę go przerobiłem...

Orc Fortress Quest - screnny....
Karteazusz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania