Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-03-2008, 14:34   #21
motorolka164
Użytkownik Forum

motorolka164's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: Zabrze

Stan: Niegrający
Imię: Magda
Świat: Polska
Poziom: 21
Domyślny

Majac 62 MS zrobilam palla. I wole juz rp od sorca bo mam wiekszy komfot w zyciu f(reezy obecnie tak czeste)... Magiczna postac do 100 to nuda. Ancienty, tomb, raz na rok moze smoczki sie wcisnie i trzeba uwazac, helheim oh ye. Pallem co mozesz poza tym to bb island helheim do -3, gski z palcem na utani, lizardy, culty and many more. Jesli chcesz powyzej 100 wbic to zapraszam na magiczne jak lubisz. Maja tansze leczenie i stala srednia hitow.
motorolka164 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-03-2008, 16:44   #22
pilarq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 12 2007
Lokacja: Polska

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Biedronka
Świat: Luminera ;/
Poziom: 63
Skille: 16/25
Poziom mag.: 55
pilarq ma numer GG cze
Domyślny

Lol magiczna postać to nuda??? To niby co jest fajnego w ciągłym bieganiu i patrzeniu jak typek sam bije... Przy sorcu by najmniej trzeba mieć trochę wyobraźni, np. lecą na ciebie 2 potwory rzucasz flame hur i zawsze mniej many xD
pilarq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2008, 17:48   #23
MuRof1
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 01 2008

Domyślny

Nuda do 100lvl...?! ja z 14 lvl ma niezapomniane wrażenia
MuRof1 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-03-2008, 00:00   #24
Lafa
Zbanowany

Data dołączenia: 14 07 2006
Lokacja: Cieszyn

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Gildia: Ormo
Świat: Arcania
Poziom: 63
Poziom mag.: 69
Domyślny

Ta adrenalina sorem zalezy tylko czy bedziesz na 25 latal na roty czy na dragi xd.
Lafa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-03-2008, 06:43   #25
Dragon-Fly
Arbiter Elegantiarum

Dragon-Fly's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2008
Wpisy bloga: 2

Imię: Artanaro
Profesja: Knight
Świat: Menera/Nebula
Poziom: 45
Skille: ~70
Poziom mag.: 5
Dragon-Fly ma login Tlenu dragonflyer@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lafa Pokaż post
Ta adrenalina sorem zalezy tylko czy bedziesz na 25 latal na roty czy na dragi xd.
Dlatego miałem dosyć i wróciłem do mojego kochanego kina :d.
Dragon-Fly jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-03-2008, 15:00   #26
MuRof1
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 01 2008

Domyślny

Wy tam up się nie znacie To trzeba czuć, tak samo najtem ja już na 11lvl z niego zrezygnowałem, po prostu nudy. Pal taki sobie na 14lvl mi się znudził a sorc czy drut nie nudzi mi się. To zależy od człowieka i pewnie do kumpli poniekąd
MuRof1 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-03-2008, 18:48   #27
Vadem
Użytkownik Forum

Vadem's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2006

Stan: Zbanowany
Imię: Vademekium
Świat: Menera
Poziom: 150
Poziom mag.: 74
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lafa Pokaż post
Szczegolnie jak ma sie freeza na tym dragu <333 i sie czeka albo na puszczenie albo na temple ^^
stary 13-03-2008, 16:34   #28
Sir-Babolek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 04 2007
Lokacja: Siemianowice

Stan: Na Emeryturze
Świat: Galana
Poziom: 175
Poziom mag.: 73
Domyślny

Zalety.

Sorcerer :

- Flame hur ( super sprawa na tomby, mozna lurowac po 5-6 vampow i na 3-4 shooty po 25many ubijasz je wszystkie, szczegolnie przydatne na Omruc tomb i Ruin tomb ).
- Vis Hur ( Z blokerem, super na masowe hunty na Hydrach / Frostach ( maja wrazliwosc na energie ), dzieki temu iz teraz biora mniej many, a zadaja spory dmg [ czesto ponad 500 ] mozna w dosc tani sposob przy pg'owac / podbic mlv ).
- SD ( mozliwosc klepania run na niskich lv, jesli sie ma na to czas ).
- Rage of the skyes ( Na wysoko lvowym msie, majac do dyspozycji cale okolnir monza niesamowisicie szybko expic )
-

Druid :

- Exura Sio ( przydatne leczenie zanjomego, szczegolnie dzieki uzywaniu jej przez Hotkeya, a nie jak np sork recznie strzelajac UH'em )
- Exevo Frigo Hur ( Przydatne na bicie Banshee, expiac razem z EKiem na PoI dl's mozna 3-4 naraz siekac [ Niesa to super hity ale porwonywalne do dmg Exori Frigo ), przydatne na dijnn towerach, gdy zdobywa sie Blue Clothy ).
- Paralyze ( Moim zdaniem miazdzaca przewaga druida nad innymi profesjami, w epoce kiedy to 150lv to norma, mozliwosc skutecznego zpowolienia high levelowego chara na roznego rodzajach bitwach jest nieoceniona. Dzieki paralyze skutecznie mozna trapnac nawet najwieksze lv na servie, jesli posiada sie zgrany team druid moze zparalizowac jakas postac, a twoi zprzymiezency moga go ztrapowac za pomoca magic walli / stojac ) .
- Iccycle ( Przydante runy, nadajace sie zarowno do pk ( slabszy odpowiednik SD ) czy tez na hunty na Demonach, PoI monsterach, dl'ach. Daja mozliwosc duzego zarobku, obecnie chyba najlepiej sprzedajaca sie runa zaraz po SD ).
- Exevo gran mas frigo ( Do expienia na dluzsza raczej sie nie nadaja, z powodu pobierania 1200 many. Dobre do czyszczenia roznego rodzaju pomieszczen ze wzgledu na to iz wiele monsterow ma slabosc na Lód, rownie dobre na PK ).

To chyba na tyle z najwazniejszych zalet jakie sobie przypominam. Obie profesja sa to maszyny do zabijania, jezeli chodzi o battle to lepsza profesja jest Druid, jezeli chodzi o tanszego expa to Sorcerer ze wzgledu Flame Hur'a dzieki malemu waste mf'ow jest duzo wieksze prawdopodobienstwo lotniecia czego kolwiek ( Boh, Vampire Shield, SS'ow, oraz innego rodzaju przedmiotow ). Pod wzgledem na predkosc expienia, Sorcerer ma mozliwosc tanszego pgowania ( Vis Hury ).

Osoboscie posiadam obie profesje. Sorcererem sie przyejmniej expi ( lubie exp na tombach ) a druidem natomiast ma sie czesto decydujace znaczenie na Open Battle, dzieki paralazye mozna u****bac duzo ludzi :d.

Pozdro
Sir-Babolek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-03-2008, 02:10   #29
Juhhhhy
Użytkownik Forum

Juhhhhy's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2007
Lokacja: Dziupla

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Dashers
Świat: Olympa/Saphira
Poziom: 265
Skille: 115/85
Poziom mag.: 28
Domyślny

Chcialbym dodac ze oczywiscie wada magicznych postaci jest mala ilosc capality(udzwigu) oraz mala ilosc zycia.. przez co moze on szybko polec w walce w przypadku konca magic shielda
stary 09-08-2008, 13:45   #30
mir3k_1993
Guest

Domyślny

Ja tam zawsze wolałem Palladyna ale od jakiegoś czasu gram sorkiem i sie nice wbija lvl.
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania