Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-11-2004, 08:44   #21
Lotux druid
Użytkownik Forum

Lotux druid's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2004

Domyślny

NA nowYCH SERKACH NIE MA DOBRYCH BRONI NA POCZATKU JEST TO CO W SKLEPACH!!!!!!!!!!Np.jak by KTOS SPRZEdawaL KNIGHT AXE TO By Z 50 k kosztowalo
(> <)
To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!!

Tibia SUX ! < tak uwazalem do niedawna ... Zaczynam grac na Saphirze.
Lotux druid jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-11-2004, 07:24   #22
SandMan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Łuków

SandMan ma numer GG 3377227
Domyślny

Wiec tak: wracajac do punktu4: NIE KUPUJ DOMKU O_O (~do 30 lvla), sprzet, sprzet, sprzet

A wracajac tym razem do wyboru broni, to nie sluchaj Rikimaru. To, ze axy nie maja przyszlosci, to akurat bajka. Osobiscie uwazam axe za lapsze, ale nie o tym chcialem pisac. Chcialem napisac jeszcze raz to co kiedys, w innym temacie: Ludu Rohanu! Majcie w (...) statystyki broni! Podczas bicia tymi najlepszymi roznice sa minimalne. Wiec moja rada: Wybierz ta bron, ktora lubisz, ktora ci sie podoba. Nawet jesli to Club.
Bo ja na przyklad, jakbym byl kolo 30lvl i szedl w sword, to bym sie potem zalamal i ostatecznie zrobil nowego knighta do axow. Bo, tak juz mam, ja swordow sciepiec nie moge . Taka blaszka, ktora udaje, ze jest bronia , a topor kawal smiercionosnego zelaza, ktore samym ciezarem moze powalic
stary 20-11-2004, 14:46   #23
Konan
Użytkownik Forum

Konan's Avatar

Data dołączenia: 13 07 2004
Lokacja: Sosnowiec

Stan: Aktywny gracz
Imię: Grejz
Profesja: Knight
Świat: Secura
Domyślny

Co do typu broni to warto zastanowic sie na clubami beda szybciej dostepne oraz wypadaj z latwiejszych potworow. Warhamer dwureczny club jest gorszy od gs czy dl ale wypada jusz z wildwarriorow.Dragon hamer wypada ze stosunkowo prostego smoka. Wez pod uwage ze smoka bedzie latwej ubic z warhamera. Teraz wezmy axe k-axe wypada tylko z bk a zanim ktos zdobedzie 50 lvl to troche potrwa i napewno bedzie k-axe drogi innym rozwiazaniem jes dwarven axe da sie go zdobyc z qesta od 32 lvl double axe mozna zdobyc z vlakiri ale jest to mierna bron na f-axe czy dl slugo poczekasz.Swordy mozna isc na beholdery po twohanded sword lub kupic w sklepie gs jest nie zbyt osiagalny na nowym swiecie wypada z demona, behemota czy banshee qesta.z jednorecznych spike sworda jest zdobyc dosc latwo jest dostepny z qesta stosunkowa latwego dla druta lub sorca. Serpent wypada z draga , fs hero dl tu sie troche poczeka . Bs z qesta 45l+lvl.(Fs i k-axe sa jecze dostepne z qesta). Puzniej dokoncze
Konan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2004, 16:32   #24
Wipatu
Użytkownik Forum

Wipatu's Avatar

Data dołączenia: 07 11 2004
Lokacja: SzCzEcIn

Stan: Niegrający
Wipatu ma numer GG 5112323
Pytanie

jak miałbym pacca, to jestem odrazu elite knightem?? kiedy nim mozna byc?? na faccu też??
stary 20-11-2004, 17:20   #25
Konan
Użytkownik Forum

Konan's Avatar

Data dołączenia: 13 07 2004
Lokacja: Sosnowiec

Stan: Aktywny gracz
Imię: Grejz
Profesja: Knight
Świat: Secura
Domyślny

@up
wymagani
-20lvl knight
-pacc
-20k
Idziesz do krolowej w carlin i kupujesz u niej promocje nie mam pacc ale to sie chyba tak pisalo jak nie to sry
-hail Qeen
-promotion
-yes
Konan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2004, 17:22   #26
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wipatu
jak miałbym pacca, to jestem odrazu elite knightem?? kiedy nim mozna byc?? na faccu też??
Nie. Musisz mieć 20lvl, pacca i 20k. Idziesz do Imperatora Kazordoon, króla w Thais lub innych władców, witasz się z nimi, mówisz "promotion". Jak masz 20k to zostaniesz Elite Knight/Royal Paladin/Master Sorcerer/Elder Druid, co zaowocuje większą ilością czarów do wyboru, szybszym przyrostem many i hapeków.
stary 21-11-2004, 00:15   #27
lara
Użytkownik forum

lara's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004

Domyślny

[quote=Sprzet[/QUOTE]na nowych serwerach domki so za grosze
lara jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-11-2004, 18:56   #28
Maviluzo
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 11 2004

LOL

1. Wg mnie to powinieneś wybrać swordy. Mają lepszego defa i są bardziej dostępne. Mniej uhów Ci zejdzie, czyli zarobisz więcej kasy.
2. Exp, skille, może nienajlepsze, ale same z lvl przyjdą. Jak bedziesz mieć z 40 lvl to zacznij skillować, a potem znów exp. Jak masz good lvl to nikt Ci raczej nie podskoczy.
3. Najpierw Venore, swamp trolle i rotki, potem na darashie na jeszcze więcej rotów, a potem up to you.
4. Przecież domek na nowym serwie nie będzie taki drogi, weź go z zaufanym kolegą (np. mną ), sprzęt przecież będziemy musieli sami zdobyć Chyba, że wybulimy astronomiczne sumy
Maviluzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-11-2004, 19:04   #29
Arathorn
Użytkownik Forum

Arathorn's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: WWA

Stan: Na Emeryturze
Imię: --
Profesja: Elite Knight
Świat: Chimera
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
Domyślny

Jeżeli jesteś jednym z pierwszych na serwie to axe...
idziesz na edron i kupujesz b-axe,a w swordzie delikatnie mowiac [pupa ]
biegasz z carlin swordem z questu na rokou albo nawet ze zwyklym swordem lub ew. kataną jeżeli (już na mainie bo na roku nie ma szans) wylootujesz ją z rota... natomisat w axach bierzesz wspomnianego b-axe dobijasz 40lvl razem z ekipa idziecie na of quest potem expisz z k-axe a potem na high lvl-u demony i f-axe

ale się rozpisałem a i tak ktoś powie że do [pupy]...
Arathorn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-11-2004, 19:12   #30
Maviluzo
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 11 2004

Domyślny

Wychodzisz z rooka z katana albo carlin swordem, long sworda latwiutko zdobyc, pozniej two-handed sword 950 gp, a spike sworda o ile się nie myle to z łatwego questa mozna zdobyć.
Maviluzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-11-2004, 22:44   #31
Deaf Scream
Użytkownik Forum

Deaf Scream's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
Deaf Scream ma numer GG 1975803
Domyślny

po 1 to ja zadam takie pytanko...dlaczego idziesz na nowy serwer, i jaki lv miales wczesniej na starym serwie??. uwazam ze pac od poczatku dla knighta to strata czasu ... na poczatku lepiej jest skilowac knighta....niewazne kto co mowi o skilowaniu ..ale skile ponad 45/45 da sie zrobic w jakies ~14 godzin... polecam te 2-3 dni posiedziec nad skilami .... no fakt inni pojda troche wiecej z lv...ale ...z tymi skilami to roty na pare strzalow, vakilirie soldierki nie duzy problem (tzn soldierki to nie bo sa w grupkach..to pozniej) no i na rotach na sprzecik zarobisz jako taki ..typu scale armor czuy cos..pomysl z druidem nie jest wcale glupi tyle ze nie chodzi mi o robienie uhow na sell (to tez monza ale tracisz czas w skilowaniu/expieniu knioghta) chodzi mi o zrobienie odpowiedzniej ilosci ihow dla siebie..bo knboight bez runkow leczacych to dupa a nie knight .
Co do broni ..znam knighta 104 lv ktory poszedl w clubach i strasznie tego zaluje. Ja poszedlem w axe ..i od niedawna tego zaluje (kiedys gralem innym knightem ..i na 33 lv fs to bylo dla mnie osiagniecie..ale wtedy bylem newbie ..a po tym zrazilem sie do swordow ) w zaleznosci od popularnosci rodzaju broni axe ringi beda bardziej lub mniej dostepne..jezeli mniej to lipa...ja osobiscie mam ponad 5 bp axe ringow na chwile obecna.. i na hunty zawsze je biore..po prostu wychodzi taniej bo stworki szybciej padaja. Jednak zaluje bo z knightem ze slkabszymi skilami i slabszym lv .... tro\rowno do red hp w duelu doszlismy..ja lanca on gs... a 10 lv roznicy :/ (ja 51 kumpel 41) wiec jednak sword jest bardziej ekonomiczny. Co do drogosci..no fakt ale warto siemjakos pomeczyc..i na poczatku..jezeli poslkilujesz chociaz 12 godzin 9pozadnie poskiujesz) to lv na 2 handed swordzie moesz szybko nabic...i jak bedzies zmial juz 80- + to docenisz sd dla sorca jakimi sa ice rapiery... cudowna bron ...jednorazowa..ale bije mocno
co do domku ... mysle ze mozesz kupic sobie jakiks domek max za 2 k ..zarobisz to w 2-3 godzinki na rotach jezeli dorwiesz wolna jaskinie dna darashi ( bedzies zmial dobre skile). na questy nie mas zduzo co liczyc..ale jezeli chcesz grac duzo osiagnac dobry lv..toi szykuj sie na wojne ktora zawsze nastepuje gdy znajda sie dwie gruki kolo 60-70 lv ..wiec badz gotow.

Ale jesli tego nie powiedzialem jeszcze (nie chce mi sie przesuwac wyzej) to moim zdaniem szkoda czasu na ronbienia mnnowej postaci na nowym serwiere zaraz po kupieniu paca... ja bym zostal na starym serwie na ktorym cos osiagfnolem i mam znajomych ...no bo trzeba wziac pod uwage ze jest duizo nobkow ktorzy slyszac o nowym serwie zawsze sie przenosza...(oni nigdy chyba nicnnie osiagna) ..rozumiem czasem sa powodyu..no ale niektorzy robia to bez powodow.
Na nowych serwach nie jest ciekawie ..wszytkie expowiska dla low lv sa zawsze zajete i ciezko jest lv nabic..przy tym jest duzo hamstwa..bo ludzie chca jak najdszynbciej nabic lv i nie toleruja pierwszenstwa na expowiskach...
a co doi miasta to polecam ankrahmun i poziom z larwami ..doibry exp jedzonko i kasa tez wypada..nie tyle co z rotow..ale moz e miasto nie bedzie tak oblegane jak inne... na hiberni nie jest;P To tyle co mialem do powiedzenia
Pozdrawiam

re down wlasni edlatego ze dokmki sa takie tanie warto sobie wybrac najlepszy.... w miare duzy i go kupic za wczasu..fakt nie bedzie mial co polozyc na poczatku...akle domek to jedna z fajniejszychg zeczy , nie trzeba ryzykowac phania lotbagow do dp i wogole. skoro jest tani ..warto :>

Ostatnio edytowany przez Deaf Scream - 29-11-2004 o 09:04.
Deaf Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-11-2004, 08:49   #32
roland
Użytkownik Forum

roland's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P

roland ma numer GG 2839234
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luckq
Witam. Chciałbym zasięgnąć porady doświadczonych graczy. Mianowicie niedługo może będę szczęśliwym posiadaczem premium account. Grać postanowiłem na jakimś nowiutkim serwerku (który mam nadzieję że niedługo powstanie ). Jako profesje wezmę knighta. I teraz tak:

1. W jaki rodzaj broni wybrać, Topory czy Swordy?
2. Na początku mam skilować, expić czy może trochę skilowania trochę expienia?
3. Jakie miasto napoczątek byłoby najlepsze?
4. Czy uzbierane na początku pieniądze przeznaczyć na zakup domku czy sprzętu?

Huh, narazie to wszystko. Jeżeli podobny temat już był to wybaczcie, nic konkretnego nie znalazłem.
Pozdr.
Po pierwsze ja też jestem paccem, więc możesz zgłosić się do mnie. Będziemy wtedy grać razem.
1.Na nowych serwerach najlepsze są Cluby, ponieważ są najtańsze.
2. Tylko i wyłącznie expić. Na nowych serwerach na jednego rata rzuca się 20 osób.
3. Na początek jako pacc powinieneś wybrać Edron, ponieważ tam szybko będziesz skilowac i expić na trolach, a potem na rotwormach na daramie.
4. Na zakup domqu?? LOL po co ci domeq?? Na nowym serwerze domki po 50 metrów chodzą 1k...
tak w tej pierwszej..."
roland jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-11-2004, 09:18   #33
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Teraz ja się wypowiem
wiec
Czy wolisz zadawać minimalnie większe obrażenia, czy dostawać troche (wiecej niż minimalnie) mniej obrażeń?
JEsli to pierwsze - to bierz Axe, a drugie Swordy (różnica w DMG zadawanym nie jest duża)
2. Exp czy trening?
Ja polecam Exp - czemu?
Na pcozątku będziesz miał skille słąbe- to prawda, lecz z top50 lvla będziesz mógł szaleć. POtem podniesiesz skille jeżeli nie będą ci pasować (jeden z Hi-lvli się wypowiadał że na 90 lvlu ma się skille po 80 więc trening nie ejst taki wazny). Jak będziesz potężniejszy to będziesz mógł sobie spokojnie trenowac- njważniejszy exp.
TEraz miasto... Ja ci osobiście proponuje Carlin / Kazz. CZemu? Na cpzoatku możesz latać na frost trolle, orki, roty, pojedyncze mino na foldę. POtem idziesz na Ghostland i tam klepiesz ghule. Czemu kazz? Dwarfy i roty - wiadomo
PS - cluby na początku może i są najlepsze bo łątwo ej dostac. Lec zpotem zostają w tyle z takim kopem, że nie warto aby osoba z planami na przyszłość w nie szła
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2004, 22:05   #34
Rikimaru
Zbanowany

Rikimaru's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2003
Lokacja: Międzyzdroje

Imię: Saigai
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Air
Świat: Titania
Poziom: 66
Skille: 86/67
Poziom mag.: 17
Rikimaru ma numer GG 3171131
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SandMan
Wiec tak: wracajac do punktu4: NIE KUPUJ DOMKU O_O (~do 30 lvla), sprzet, sprzet, sprzet

A wracajac tym razem do wyboru broni, to nie sluchaj Rikimaru. To, ze axy nie maja przyszlosci, to akurat bajka. Osobiscie uwazam axe za lapsze, ale nie o tym chcialem pisac. Chcialem napisac jeszcze raz to co kiedys, w innym temacie: Ludu Rohanu! Majcie w (...) statystyki broni! Podczas bicia tymi najlepszymi roznice sa minimalne. Wiec moja rada: Wybierz ta bron, ktora lubisz, ktora ci sie podoba. Nawet jesli to Club.
Bo ja na przyklad, jakbym byl kolo 30lvl i szedl w sword, to bym sie potem zalamal i ostatecznie zrobil nowego knighta do axow. Bo, tak juz mam, ja swordow sciepiec nie moge . Taka blaszka, ktora udaje, ze jest bronia , a topor kawal smiercionosnego zelaza, ktore samym ciezarem moze powalic
Ekhem, nie rozumiem cię polecasz mu axe "bo ci się podobają". Swordy są najekonomiczniejsze, nie tak trudno dostępne(2 hadned, spike sword) na początku, a i to wybór przyszłosciowy. A co do sword ringów - każdego hlvlowego knighta stać zeby mieć pare bp. I nie gadaj mi że axe są lepsze bo to "kawał smiercionośnego żelaza...." - nie wszystko co świeci to złoto czy jakoś tak;p
Rikimaru jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2005, 15:02
emilok
Ta wiadomość została usunięta przez $corcerer. Powód: Nie było starszego tematu do odświerzenia?
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania