Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 08-04-2008, 19:08   #21
Rav
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 06 2007
Wpisy bloga: 1

Domyślny

A co by bylo gdybys gdybał bardziej sensownie?
Rav jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-04-2008, 19:08   #22
Krajzel
Użytkownik Forum

Krajzel's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Krajzel
Profesja: Elite Knight
Gildia: Casa Rosso
Świat: Iridia
Poziom: 123
Skille: b.d.
Poziom mag.: 8
Krajzel ma numer GG 9625503
Domyślny

A co by było gdyby tylko jedno skojarzenie mi przywołuje: gdyby babka miała wąsy to by była dziadkiem. Po co te przypuszczenia? nudzi Ci sie? Cipsoft wie co robi, ma speców od marketingu. Może tibia nie ma dźwięku, grafiki 3d itd ale jednak przyciąga (magia?). Co prawda średnia wieku się zmniejsza i leczenie najtów się pogarsza nad czym najbardziej ubolewam ale tibia trzyma się dobrze. I ciężko powiedzieć tu co jest lepsze; wolisz wowa grasz w wowa, wolisz tibie (jak ja) ciśniesz w tibię proste
Krajzel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2008, 19:55   #23
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2006

Domyślny

Żałosne porównania gościa, który stał się dzieckiem WoWa (pewnie priv serv? ^^)

Jedyne na co odpowiem, to PvP i dead`y, bo na reszte nie mam siły.

Co do pvp, to Tibia ma jedno z najlepszych(jeśli nie najlepsze) pvp ze wszystkich mmorpg. Według mnie. Niestety powoli mamy easy mode, ale mimo wszystko w Tibii liczy się tzw. skill. Żeby mieć dobre pvp, trzeba umieć grać, a nie zaznaczyć-combo...
Zostaje jeszcze opcja areny. Jako miejsce do sprawdzenia, który z kumpli jest silniejszy, to dobry pomysł, jednak jeśli ma być zamiennikiem dzisiejszego pvp, to 'za chiny'.

A co do śmierci, to właśnie to jest pozostałością klimatu tej gry. Jak ktoś na tym forum pięknie powiedział, śmierć ma być śmiercią, a nie darmowym tp do temple. Mimo iż każdy jest zły kiedy padnie, to i tak to są jakieś EMOcje.
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2008, 20:09   #24
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

gdzie w doomie masz ładne potwory?
stary 08-04-2008, 21:47   #25
adams_killer
Użytkownik Forum

adams_killer's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2005
Lokacja: Lubin

Stan: Na Emeryturze
Imię: Saurax
Profesja: Knight
Świat: Nerana
Poziom: 53
Skille: 74/72
Poziom mag.: 5
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Argen Pokaż post
Żałosne porównania gościa, który stał się dzieckiem WoWa (pewnie priv serv? ^^)

Jedyne na co odpowiem, to PvP i dead`y, bo na reszte nie mam siły.

Co do pvp, to Tibia ma jedno z najlepszych(jeśli nie najlepsze) pvp ze wszystkich mmorpg. Według mnie. Niestety powoli mamy easy mode, ale mimo wszystko w Tibii liczy się tzw. skill. Żeby mieć dobre pvp, trzeba umieć grać, a nie zaznaczyć-combo...
Zostaje jeszcze opcja areny. Jako miejsce do sprawdzenia, który z kumpli jest silniejszy, to dobry pomysł, jednak jeśli ma być zamiennikiem dzisiejszego pvp, to 'za chiny'.

A co do śmierci, to właśnie to jest pozostałością klimatu tej gry. Jak ktoś na tym forum pięknie powiedział, śmierć ma być śmiercią, a nie darmowym tp do temple. Mimo iż każdy jest zły kiedy padnie, to i tak to są jakieś EMOcje.
Jak bym grał na privie to bym chyba nie kupował wow'a tylko go sciagną? .. nielogiczne.

Tibia ma pvp? Widziałeś kiedyś pvp w jakiej kolwiek innej grze poza tibią? W tibii niema czegoś takiego jak pvp.... a żeby wymiatać w walce z ludźmi musisz tylko i wyłącznie poświęcić więcej czasu niż oni... nic więcej. Nie napisze specjalnie jak to jest w wowie, tylko ... porównaj z diablo ... .

Co do wbijania levela... nikt nigdy nie widział nowego serwera czy co? Tam pierwsze 70-levce pojawiają się po 3 tygodniach.... tak było gdy ja grałem.

Tibia ma graczy? No oczywiście, ta magia sprawia, że tibia ma tylu graczy po 10 latach ile wow w pierwszym tygodniu sprzedaży.

Nie powiem wiele, ale po sposobie wypowiedzi sądzę, że ty zbyt "dorosły" nie jesteś.

aha... dodam coś jeszcze odnośnie emocji w tibii....
-Jak padniesz.. kurwa, ja pierdole, zejebie go etc.... to są emocje w tibii
-jak zabijesz.... kurwa oni się zemszczą.... ja pierdole co za noob, się dał ...
Nie bardzo podoba mi sie to, że tibia wywołuje, aż tyle złych emocji, owszem, może i gdzieś są jakieś dobre... ale mało je coś widać, albo bynajmniej gracze tego nie okazują.

Ostatnio edytowany przez adams_killer - 08-04-2008 o 21:53.
adams_killer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2008, 22:26   #26
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez adams_killer Pokaż post
Tibia ma pvp? Widziałeś kiedyś pvp w jakiej kolwiek innej grze poza tibią? W tibii niema czegoś takiego jak pvp.... a żeby wymiatać w walce z ludźmi musisz tylko i wyłącznie poświęcić więcej czasu niż oni... nic więcej. Nie napisze specjalnie jak to jest w wowie, tylko ... porównaj z diablo ... .
tu w ogole dyskusja nie ma sensu, bo nie masz pojecia o tym temacie, zarówno o tibii jak i o diablo

Cytuj:
aha... dodam coś jeszcze odnośnie emocji w tibii....
-jak zabijesz.... kurwa oni się zemszczą.... ja pierdole co za noob, się dał ...
Nie bardzo podoba mi sie to, że tibia wywołuje, aż tyle złych emocji, owszem, może i gdzieś są jakieś dobre... ale mało je coś widać, albo bynajmniej gracze tego nie okazują.
no jezeli chcesz tak uogólniać - to pewnie ty na***sz po 12h/dobe nic nie jedząc i bijesz kolegów jak ci nie dadzą czegoś w grze? a jezeli od 2 lat grasz w WoWa to pewnie od 2 lat powtarzasz ta samą klasę?
stary 08-04-2008, 22:33   #27
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Cytuj:
SHUAHAHAHAHAHA <wyśmiewa>. No to powiedziałes kolego. Chcesz mi powiedzieć, że co, ze jak jakiś newbie wbije sie na postać rogue to będzie mastah pvp.?:-) W wowie trzeba poświecić więcej czasu na DOBRE pvp niż w Tibii. Ty widocznie tego nie wiesz bo znasz jedynie PvM :-)

Co do diablo.. Oj pierd*** koleżko.. Pierd***..

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2008, 22:58   #28
adams_killer
Użytkownik Forum

adams_killer's Avatar

Domyślny

interpretacja.... nterpretacja....

Wow to gra przedewszystkim PvP i właśnie do tego potrzeba tam największego skilla. W diablo aby duelować, też potrzeba skila...

a w tibii? po tym jak nauczysz się jako-tako kontrolować klienta pvp oznacza ilość run/potionów jakie przy spbie posiadasz.... ewentualnie dochodzi jeszcze czynnik "lagowości neta"
Oczywiście zaraz ktoś wspomni genialne trapy, kiedy ktoś wpada w zasadzke..... albo POJEDYNEK 1vs1+20.

Co do combo w tibii... jak zrobić combo skoro all spelle i umiejętności ofensywne mają global cd? ach... oczywiście u wojowników jest to broń + coś a u magicznych runa (lub czar ofensywny) + summon.

pozatym w tibii... pvp to w większości wypadków.... pościg... no jasne... tu decyduje nie skil gracza, ale to czy ma bohy i wyższy lvl, czy nie.

Pomijając grafike i dźwięk i rozbudowanie gry, to co tibia ma? Oj super zagadki... albo jest spoiler, albo mission-inpossible. Zresztą, zagadki w tibii, są typu .... znajdziesz jakąś książkę w której pisze "coś gdzieś tam, daleko stąd jest , pewnie w kierunku tamtym" ... no i szukaj kolejnej wskazówki na obszarze kilometra ... idealna gra dla "poszukiwaczy skarbu, tam gdzie go niema". I dajcie mi bana, ale powiem, że teraz dopiero widze jak bardzao zjebana ta gra jest.... i owa popularność tego to niewielka grupka fanatyków nie znających "alternatywnej żeczywistości" albo znęcających się nad sobą, prubując udowodnić, że to oni są "The Best".
stary 08-04-2008, 23:15   #29
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Ty nie znasz ortografii.

Ucieczki.? Lvl i boh.? Nie rozśmieszaj mnie. Sam osobiście uciekałem przed wyższymi poziomami.

Cytuj:
Pomijając grafike i dźwięk i rozbudowanie gry, to co tibia ma?
To własnie powoduje, że jest oryginalna. No i jest dla mas. Niektórych nie stac na dobry komputer. No, nawet niskiej klasy. Zresztą, widac, że jesteś bezmyslnym graczem, bijesz moby tylko bo nie wiesz co to klimat. Nie mowie ze WoW nie ma klimatu. Ma tak samo jak Tibia.

Co do questów.. Taaak.. W WoWie to dopiero sa rozbudowane. Nawet NPC'a na mapie widać zaznaczonego ;-| I też są spoilery.

Twoje argumenty są jednostronne. Jeśli nie wiesz na czym polega rozmowa to nie zaczynaj jej.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2008, 23:42   #30
Cygan Slejter
Użytkownik Forum

Cygan Slejter's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor

Profesja: Rookstayer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AnArAki Pokaż post
w tibi lvl lvl i lvl ?? co ty gadasz ?? mozesz isc z kolegami na piwo w tibi albo isc na questy, pkowanie itd.
w tibi bardzo duzo mozna, jakis set zdobyc trudno ?? to zdobadz MLS jak cipsoft mowil " kazda itema jest do zdobycia", 70 lvl 2 miechy? a wbij sobie w tibi lvl 70 w 2 miechy a nie mowiac juz o lvl 300.
Tibia musi pozostawic klimat gry 2d i bez dzwieku bo to wlasnie czyni ja ciekawa.
w 2 miechy mozna w tibi zrobic 100 lv
stary 09-04-2008, 16:55   #31
adams_killer
Użytkownik Forum

adams_killer's Avatar

Domyślny

Owy klimat o którym mowa, to detal właściwie w tibii... bo sam klimat typowego rpg tworzą ... inne elementy, fabularne, graficzne i ludzkie, gdzie ludzie najważniejsi są... . Za czasów kiedy ja grałem, ludzi, którzy czuli klimat nie było wiele... i potym jak gildia się rozpadła to była garstka rebeliantów w otaczającym świecie zła. (oj gwiezdne wojny na myśl przychodzą). No niestety niejest miłe też kiedy gracz gracza okrada... a w wowie... kraść i oszukiwać niema poco praktycznie... bo poza goldem i składnikami do profesji to nic nie ukradnie sie.... . I gdzie ten klimat... ? Oczywiście... teraz zapewne coraz częściej występuje team-working ... .

Zadam jeszcze jedno pytanie... ilu widziałeś ludzi robiącch questy, tak jak być robione powinny, i nie poto tylko by mieć item, a żeby wczuć się w magię stworzonego przez cip-soft świata?

Dla mnie to jest martwe... wszędzie zombie, tylko zombie, a jak jaki żywy się trafia to i tak zjedzą go zombie, bo niema jak się bronić... Tylko Serious Sam walczy sam przeciw tysiącom zombie.
stary 09-04-2008, 19:59   #32
Zamne
Użytkownik Forum

Zamne's Avatar

Data dołączenia: 04 04 2006
Wpisy bloga: 7

Profesja: Sorcerer
Świat: Isara
Poziom: 1
Skille: 10/10
Domyślny

Cytuj:
1.Oczywiście... teraz zapewne coraz częściej występuje team-working ... .

2.Zadam jeszcze jedno pytanie... ilu widziałeś ludzi robiącch questy, tak jak być robione powinny, i nie poto tylko by mieć item, a żeby wczuć się w magię stworzonego przez cip-soft świata?
1. o ile wiem, w tibii zawsze byl teamworking

2. a w wow?

Cytuj:
1. Jak bym grał na privie to bym chyba nie kupował wow'a tylko go sciagną? .. nielogiczne.

2. a żeby wymiatać w walce z ludźmi musisz tylko i wyłącznie poświęcić więcej czasu niż oni

3. Co do wbijania levela... nikt nigdy nie widział nowego serwera czy co? Tam pierwsze 70-levce pojawiają się po 3 tygodniach.... tak było gdy ja grałem.

4. Tibia ma graczy? No oczywiście, ta magia sprawia, że tibia ma tylu graczy po 10 latach ile wow w pierwszym tygodniu sprzedaży.

5. aha... dodam coś jeszcze odnośnie emocji w tibii....
1.wow zajmuje 9giga na dysku, wiec sciaganie go trwaloby 2 dni

2.a co myslisz, ze lvl sam sie wbije(chyba ze na bocie)?

3.bo zwykle pojawiaja sie na poczatku botterzy i sharerzy, wiec sam wyciagnij wnioski

4.blizz ostro swojego wow reklamowal z kasy ze swoich poprzednich hitow, a tibie stworzylo 4 studentow , to byla ich pierwsza gra, wiec mieli 0 kasy na promocje...

5.a w wow
: padlem, ide sie bic dalej...

Ostatnio edytowany przez Zamne - 09-04-2008 o 20:06.
Zamne jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2008, 20:04   #33
Yeangus
Użytkownik forum

Yeangus's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2008
Lokacja: Pabianice

Imię: Yean'gus
Profesja: Elite Knight
Gildia: Szukam :)
Świat: Candia
Poziom: 20
Skille: 70/70
Wyślij wiadomość przez ICQ do Yeangus Yeangus ma numer GG 12457333 Send a message via Skype™ to Yeangus
Domyślny

To Pomyscie Tibia 3 D i Dzwiek ( Odrazu By Polowa Graczy Zrezygnowala Lagi Jak W L2 )

Kocham MMOPG Ale W Wersi 2 d I Bez Dzwieku Dzwiek Mam W Winampie
Yeangus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2008, 20:05   #34
Zamne
Użytkownik Forum

Zamne's Avatar

Data dołączenia: 04 04 2006
Wpisy bloga: 7

Profesja: Sorcerer
Świat: Isara
Poziom: 1
Skille: 10/10
Domyślny

Cytuj:
1. Jak bym grał na privie to bym chyba nie kupował wow'a tylko go sciagną? .. nielogiczne.

2. a żeby wymiatać w walce z ludźmi musisz tylko i wyłącznie poświęcić więcej czasu niż oni

3. Co do wbijania levela... nikt nigdy nie widział nowego serwera czy co? Tam pierwsze 70-levce pojawiają się po 3 tygodniach.... tak było gdy ja grałem.

4. Tibia ma graczy? No oczywiście, ta magia sprawia, że tibia ma tylu graczy po 10 latach ile wow w pierwszym tygodniu sprzedaży.

5. aha... dodam coś jeszcze odnośnie emocji w tibii....
1.wow zajmuje 9giga na dysku, wiec sciaganie go trwaloby 2 dni

2.a co myslisz, ze lvl sam sie wbije(chyba ze na bocie)?

3.bo zwykle pojawiaja sie na poczatku botterzy i sharerzy, wiec sam wyciagnij wnioski

4.blizz ostro swojego wow reklamowal z kasy ze swoich poprzednich hitow, a tibie stworzylo 4 studentow , to byla ich pierwsza gra, wiec mieli 0 kasy na promocje...

5.a w wow
adlem, ide sie bic dalej...
Zamne jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2008, 01:01   #35
Xardas17
Użytkownik forum

Xardas17's Avatar

Data dołączenia: 10 04 2008

Świat: Obsidia
Domyślny

Jakby Tibia miała mieć grafę 3d to wyobrażam sobie wymogi sprzętowe i już ilośc graczy by spadła..... a co do muzy to każdy ma chyba winampa niech se puści nutę
Xardas17 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2008, 16:47   #36
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Wow to gra przedewszystkim PvP i właśnie do tego potrzeba tam największego skilla. W diablo aby duelować, też potrzeba skila...

a w tibii? po tym jak nauczysz się jako-tako kontrolować klienta pvp oznacza ilość run/potionów jakie przy spbie posiadasz.... ewentualnie dochodzi jeszcze czynnik "lagowości neta"
Oczywiście zaraz ktoś wspomni genialne trapy, kiedy ktoś wpada w zasadzke..... albo POJEDYNEK 1vs1+20.
W porównaniu do sporej OB to PvP WoWa jest niczym bezmyślna siekanka
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania