|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Oczywiste jest, że czym więcej danych na serwerze tym dłużej będzie trwać Save, ale wychodzę z założenia (z którego pewnie CipSoft też wychodzi), że gdy ten element gry osiągnie czas krytyczny (godzina?) to CS znajdzie sposób na skrócenie tej czynności, nowy algorytm? nowy system zapisywania danych? Zauważcie, że Save jak sama nazwa wskazuje jest skopiowaniem stanu serwera. Nie wiem ile zajmuje baza danych ale to może iść w dziesiątki GB na każdy serwer, zobaczcie sobie ile u was będzie trwało skopiowanie np płyty DVD z filmem, oczywiście CipSoft dysponuje zapewne lepszym sprzętem ale i danych jest więcej.
Mi osobiście SS nigdy nie przeszkadzał, z reguły grałem na serwerach niemieckich gdzie SS jest z rana a ten czas albo spędzałem w szkole albo spałem więc... polecam skzołę albo sen ![]() edith: o bożesz... przypadkowo zostałem współ-archeologiem ![]()
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 23-05-2008 o 14:00. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
|
![]() Po co odswiezales stary temat?
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2004
Lokacja: Przemyśl
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Temat z przed miesiaca to wedlug Ciebie stary temat? Pozatym nie widze nic zlego w odswiezaniu tematow. Lepiej temat odswiezyc niz zalozyc nowy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 07 2008
Lokacja: Warszawa
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 86+
Skille: 85+/84+
Poziom mag.: 6
|
![]() O rety... To normalne ze im wiecej jest do zapisania tym dluzej sie zapisuje. Wiec normalne ze ss bedzie coraz dluzszy (chyba, ze postawia nowy, szybszy serwer
![]() |
![]() |
![]() |