|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 08 2004
Lokacja: Niech cie to nie interesuje!
Stan: Na emeryturze
|
![]() Btw. Ta ksiazka opowiada jak latwo mozna wyciagnonc informacje od kogos, jak to latwo i bezpiecznie zrobic i zgarnonc 8 milionow dolarow (przyklad z ksiazki)
Najslabszym punktem jest ludzka glupota...
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Stargard
![]() |
![]() Ehhhh...CipSoft zrobił jeden błąd.
Na stronce Tibia.com można wpisać ile sie chce w przeciwieństwie do klienta Tibii. Ew. jak masz neostrade restartujesz kompa i już możesz wpisywać....(Mam Neo~ i tak robie jak mam bloka IP)
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2004
Lokacja: Toruń
Stan: Aktywny gracz
Imię: Maiev Silverblade
Profesja: Elder Druid
Gildia: Lucid Dreamers
Świat: Silvera
Poziom: 32
Skille: Wand/23
Poziom mag.: 39
![]() |
![]() Aby nie zostac shackowanym trzeba :
a) NIGDY nie podawaj nikomu swyego numeru konta ani hasła! b) NIGDY nie wchodz na strony podawane na kanale "trade" c) NIGDY nie wierz w bajeczki o free pacc d) NIGDY [ to pisanie "nigdy" mnie juz wykańcza ![]() Po przestrzeganiu tych prostych i podstawowych zasad wątpie żebys byl shackowany... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 05 2004
Lokacja: Stwa
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 11 2004
Lokacja: Edron
|
![]() Cytuj:
Ostatnio pojechałem sobie z kumplem do EmpiK-u w Arkadii (Warszawa). 2 komputery były wolne (ja nie grałem, ChAt RuLeZzzz ![]() ![]()
- Server: Valoria, - Elite Knight, Miasto: Edron, Level: 46 - skills - 77/75 - EQ: crown armor, crown legs, royal helmet, vampire shield, bright sword, boh, platinium amulet Orc Fortress Quest - screnny.... |
|
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2004
Lokacja: Julera \ Fibula Village 2
![]() |
![]() a jednak mozna kurde zostac zhackowanym
moj kumpel dzisiaj stracil acc, a nic nie instalowal i nie uzywal... Tlko nie wiem skad on 16 virow nalapal |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja
|
![]() Nie rozumiem czemy tle ludzi używa cheatów???
Ja tam gram sobie bez tego i jestem dumny, a przede wszystkim nie przejmuje się że hakną mi konto. Ryzyko zawsze jest ale wole dmuchać na zimne. |
![]() |
![]() |
#29 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() pierwsze ale jakze wazne zastrzezenie
omawiana przeze mnie metoda to tylko i wylacznie bruteforce przeprowadzilem maly experyment probowalem shakowac swoje konto poprzez tibia.com i rzeczywiscie tak jak przedpiscy zauwazyli nie ma tam zadnego zabezpieczenia odnosnie ilosci wprowadzonych blednych hasel zmodyfikuje wiec swoje obliczenia zakladajac ze czas wykonywania skryptu na stronie wynosi 20 ms ilosc wprowadzonych hasel na sekunde wynosi 50 a wiec 587 202 560 hasel mozna wprowadzic w 136 dni oznacza to iz statystycznie haslo skladajace sie z 8 znakow (liter i cyfr) mozna zlamac w 2 miesiace jednakze, uzywajac w hasle takze znakow specjalnych (!@#$%^&*_+|}{":?><) mozna ten czas wydluzyc dwukrotnie biorac takze pod uwage dosc czeste zmiany hasla przez uzytkownikow i wykonujac kilka obliczen statystycznych i zaokraglajac wynik(nie bede przytaczal jakich bo duuuzo tego) mozna stwierdzic: sredni czas na zlamanie hasla skladajacego sie z 8 znakow (litery, cyfry, znaki specjalne) wynosi ok 1 roku oczywiscie nie jest wziety pod uwage fakt, ze po pewnym czasie CipSoft zorientuje sie, iz ma doczynienia z hakierem i zablokuje dostep z tego adresu ip nie liczylem jeszcze ile wynosi czas zlamania hasla, w przypadku uzywania malych i duzych liter w hasle w przyblizeniu czas wydluzy sie dwukrotnie podsumowujac sredni czas zlamania hasla wynosi 2 lata gra nie warta swieczki
#30 |
Fallen Angel
|
![]() 2 lata maxymalnie. Mozna trafic po minucie.
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 10 2004
Lokacja: Sieradz
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Sorc na 22lvl i 0mlvl ?? ... wątpię... ![]()
![]() |
#32 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() @gangrel666
wez zacznij czytac wszystko ze zrozumieniem maksymalnie to mozesz nigdy hasla nie zgadnac bo uzytkownik sobie zmieni i musisz testowac wszystkie od nowa minimalnie mozesz zgadnac za 1 razem jadnakze szansa na oba powyzsze zdarzenia jest taka sama i praktycznie rowna zeru a statystycznie wychodzi 2 lata statystyka to taka dziedzina nauki, ktora zajmuje sie prawdopodobienstwem (ale nie tylko)
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2004
|
![]() @MayGyver jest jeszcze możliwość, że nieudane logowania na stronie są logowane. Wtedy np. po miesiącu łamania hasła mogą przyjść panowie w smutnych niebieskich mundurkach i zwinąć delikwenta.
Ale 2 lata to dużo, znaczy się hasło powinno być zmieniane raz na 3-4 miechy. |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
![]() |
![]() A teraz wezmy pod uwage ze mozemy rozpoznac acc nuber z niezla dokladnoscia po dacie pierwszego zalogowania, a lamanie hasla nie musi byc w pelni silowe, slownikowe/slownikowe z 1 cyferka na koncu zalatwia zwykle sprawe. Ja mam znaczki dzieki ktorym czuje sie zabezpieczony nawet przed forcem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 10 2004
Lokacja: Sieradz
![]() |
![]() Cytuj:
Moim zdaniem troche koloryzujesz, bo próbowałem zmienić moje hasło na właśnie takie znaczki i nie da rady ![]() ---- Występuje jeszcze kilka metod hacka, o których nikt nie powiedział(chyba). - śledzenia pakietów przez admina naszej sieci (często praktykowane w kafejkach), - backdoors (ktoś się włamie w momencie logowania, zgarnie hasło i zatrze ślady), - exploity i dziury w IE(shit) (np. DSO exploit pozwalający na instalacje i uruchomienie prawie każdego programu u nas na komputerze wykorzystując tylko IE), UWAGA !!- hasło można wyciągnąć dzięki naszemu polskiemu komunikatorowi Gadu-Gadu. Zalecam wyłączenie GG przed uruchomieniem Tibii.( Nie pisze tutaj jak, bo bardzo ułatwiło by to prace Hackerom. Jak to zrobić moge wyjaśnić tylko i wyłącznie na życzenie MODKÓW!!). BTW: Bardzo pomocny przy usuwaniu wszelkiego rodzaju Malware/Spyware jest Spybot: S&D z najnowszymi bazami wykrywania.
Dont be fear... Lord Slash is here... ![]() Boltkeeper, Astera, lvl: 50, skills: 75/50(non-pvp) ![]() Ostatnio edytowany przez Lord Slash - 19-12-2004 o 16:07. |
|
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: L-Przestrzeń
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
@ Topic No w różnych badziewiach typy (patrz posty innych użytkowników)
![]() |
#37 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 12 2004
Lokacja: Opole
|
![]() To proste KEY LOGGER sa w plikach zip,rar itd.
|
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
![]() Ja nie mam zbytnio możliwości uchronienia się przed trojanami, keyloggerami itd. bo mój brat często wchodzi na stronki, na które nie powinien wchodzić .. a ja jedynie mogę skanować codziennie dysk różnymi programami antyszpiegowskimi.
![]() |
![]() |
#39 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 11 2006
|
![]() Cytuj:
yyyyy , powiem szczerze że ty ( lub gość c oto obliczył ) miał na pewno 6+ z matematyki , ale wracajac , częstym błędem jest robienie podobnego hasła jak acc number ( podobnie jak ja kiedyś) ściaganie różnego rodzaju Syfu ( jak ja kiedyś... ) a wpisywanie byle jakiego hasla typu "mc425afcc" nas nie uchroni całkowicie , gdyż bedzie je tak samo łatwo wyryćjak hasło typu " Fortepian33 " ale takie hasło w tej metodzie jest dłużej wyszukiwane niz " Fortepian " , a więc zalecam robić jakiśwyraz łatwy do zapamietania , i jakąś cyferke na końcu lub na początku , a co do tych tibii GG , Botów , ale niesłynnej TBI , programy dla cieci ( gdyby głupota ludzka potrafiła latać 99.999999& tibijczyków było by mistrzami świata w lataniu ) a zresztąpo co se psuć abawe takimi programami ? ktoś mi kiedys powiedział " jak se ściagniesz TBI , zostawisz w podziemiach Fibuli z rotami na jakieś4-5h , z 12 lvl-em , to wrócisz do postaci z 22 lvl , " a po co to komu ? po co se psućzabawe z gry , jak ja wole mieć satysfakcje z tego ze sam zarobilem na takiego Crown Arma , bądź royal helma , ( chyba za bardzo odbiegłem od tematu ) Pamiętajcie dzieci ! nie ściagajcie żadnych programów cheatowskich , bo niedość że możesz zostać hacknięty , to i twój komputer może sie staćkupą złomu , ( Gdyby głupota ludzka potrafiła latać .... ale nie potrafi.... ) |
|
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 04 2006
Lokacja: Gizycko
|
![]() szczerze to watpie w to , iz sa ludzie co licza na shakowanie konta poprzez metode bruteforce -.-'
do pana wyzej , jestem w pelni przekonany ze nie trzeba miec nawet 5 z matmy by cos takiego obliczyc , wystarczy chodzic do szkoly .,. (nie wiem jak jest na profilu podst.) Osobiscie uwazam,ze dac sie shakowac to jest wstyd na calego , zeby dac sie wrobic w rzeczy typu 'free pacc' albo super extra nowe boty to trzeba miec mozg wielkosci orzeszka laskowego ;/ |
![]() |