Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 27-11-2003, 14:37   #21
nawigator
Użytkownik Forum

nawigator's Avatar

Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)

Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
Wyślij wiadomość przez ICQ do nawigator nawigator ma numer GG Ni podam :p nawigator ma login Tlenu Oddech xD
Domyślny

ok podam przyklad nie zwiaznay z treningiem (tylko przyklad)

pan Sorc idzie na potworka. zeby go zblokowac strzela z E fielda. szczesliwie zabil potworka i idzie na inne

przychodzi nieszczesny pan PK i widzi e fielda. wlazi w niego traci troche HP uzywa UH. i idze zabic pana Sorca bo ten zekomo go zaatakowal

pan Sorc ginie bez powodu a pan PK cieszy sie bo nie ponosi zadnych konsekwencji

w nowym ubdate zostawinoe jakies P fieldy albo E fiedly itp. nie zostana Anonimowe

wniosek?

- kolejny dowod ze czaszki wprowadza zamieszanie

23:00 You advanced in sword fighting. (103)
19:33 You advanced in shielding. (102) !!!!
12:59 You advanced to magic level 8.

Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego...
http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047
nawigator jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-11-2003, 15:42   #22
Marcin?
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 09 2003

Marcin? ma numer GG 223122
Domyślny

nawigator: Nie rozumiem tego przykladu (jak on sie ma do nowych regul). Nowe reguły nic tu przeciez nie zmienia. Bez obrazy ale chyba nie znasz zasad jakie rzadza fieldami.

Jezeli sorc rzuca fielda to niech uwaza czy nie rzuca na kogos. Tak bylo zawsze. Chyba widzi gdzie rzuca? Jezeli ktos przychodzi i wejdzie w tego fielda to nie ma juz ze zostal atakowany przez sorca tylko przez field. Sorc nie jest wtedu juz strona atakujaca. Przeciez to nie wina sorca ze ktos sobie wdepnol we fielda. Tutaj nic sie nie zmieni.

Co do treningu. Ludzie raczej nie beda polowali na tych co maja tymczasowa, chwilowa pomaranczowa czaszke (prawdopodobienstwo treningu) tylko na tych z czerwonymi czaszkami. Po prostu jak trenujesz to umawiasz sie z tym co trenujesz ze w razie ataku kogos trzeciego idziecie razem na niego. Przeciez teraz tez mozna atakowac kogos podczas treningu a jakos bardzo rzadko o tym slychac (a atakujacy nie dostaje przeciez rzadnej czaszki czyli tez jest teoretycznie bezkarny).

Jezeli wejdzie taki system bedzie mniej (nie wcale) PK a przez to Tibia stanie sie lepsza IMHO. No oczywiscie nie dla PK
Marcin? jest offline  
stary 27-11-2003, 15:49   #23
nawigator
Użytkownik Forum

nawigator's Avatar

Wyślij wiadomość przez ICQ do nawigator nawigator ma numer GG Ni podam :p nawigator ma login Tlenu Oddech xD
Domyślny

ehh tam zobaczymy i pogadamy jak to zrobią - jak sie ludziom nie bedzie podobac to kiedys (powtarzam KIEDYS) zmienią

nawigator jest offline  
stary 27-11-2003, 17:23   #24
Ithelios
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2003

Ithelios ma numer GG 1869980
Domyślny

Toż to kretynizm.A co z tchiefami?!Zajebie mi jakiś noob lootbaga i co mam chyba prawo go za to zabić.A tu mi sie czaszka pojawia i ludzie sobie hunta na mnie urządzają.Podobnie z treningiem.PARANOJA.
Ithelios jest offline  
stary 27-11-2003, 17:34   #25
Gepard
Użytkownik Forum

Gepard's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2003
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Gepard ma numer GG 4750715
Domyślny To jest troche głupie

Szczerze nie podoba mi sie to zabardzo ;/. Czaszki wprowadza duze zamieszanie w tibi!! i szkoda tego aolka przydawal sie no ale trudno jak cipowie chca tak bedzie .......
stary 27-11-2003, 17:39   #26
quak
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 10 2003

Domyślny

Moim zdaniem do tego calego update'u duzo rzeczy zdazy sie zmienic wiec nie nalezy nazekac/cieszyc sie. Jeszcze mam pytanie o afk po ilu minutach ma byc wywalana postac bo jezeli po 15 to troche lipnie...
quak jest offline  
stary 27-11-2003, 19:40   #27
Szatan-zg
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 11 2003

Domyślny

W sumie czepiacie się updeta, ale on nie tylko pomoże/namiesza czaszkami. Pojawią się (ponoć) nowe przedmioty, potwory, miejsca, questy, nowa grafika i stroje dla PACC, a to jest dla mnie najważniejsze. (I nie tylko dlatego, że w Calmerze nie ma PK )
Szatan-zg jest offline  
stary 27-11-2003, 20:59   #28
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

No wiadomo że będą nowe rzeczy. Mnie to cieszą te nowe potwory, oby nie były tylko dla Pacców, i oby był jakiś nowy rodzaj goblina. No i nowe przedmioty, może Goblin Helmet.

RE DOWN
No i to jest ok, ale TRAP był zawsze przeciwko AFK, nie użyjesz trapa jak ktoś gra, a teraz nie będzie anonimowy. Jak ktoś tępi AFK trapem, to jest ok.
stary 28-11-2003, 04:06   #29
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

re: AoL
Tu jestem jak najbardziej za bo nie uderzy to specjalnie w zwyklych graczy tylko w power gamer, normalni gracze beda dalej grac jak do tej pory prubujac nie zginac, a PG juz nie beda mogli zostawic postaci na treningu macro afk przez noc bo moga zginac i cos realnie stracic.

re: Czaszki
Gram na nonPvP wiec malo mnie to dotyczy, jednak system wyglada sprawiedliwie, juz nie bedzie skarg ze jakis tam lvl 10 atakuje kogos i chwile pozniej przychodzi z kolegami na 50 bo ty jeste PK.

re: Trening
Wybaczcie, ale trening nie jest tym co CIP zamyslili w grze, pozatym tak jak Marcin? powiedzial w tej chwili tez zabicie trenujacej osoby jest bezkarne.
A jak chcecie trenowac bez czaszki to trenujcie z potworami... trening taki sam dobry tylko tyle ze nie mozna byc afk az tak bardzo.

re: Disconect po 15 minutach.
Jesli disconect po 15 minutach cie martwi to:
1. Urzywasz macro poniewaz mozna sie najesc na max ~20 minut i jesli jestes nieaktywny dluzej nie powinno cie wylogowac, powinienes dostac bana.
2. Siedzisz w depo jak p....... i inni sie przez ciebie nie moga zalogowac.
stary 28-11-2003, 15:44   #30
quak
Użytkownik forum

Domyślny

No to ja bede jadl, sral, uczyl sie, myl sie przy kompie tylko zeby mnie przez te 15 min nie wywalilo
quak jest offline  
stary 28-11-2003, 15:47   #31
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez quak
No to ja bede jadl, sral, uczyl sie, myl sie przy kompie tylko zeby mnie przez te 15 min nie wywalilo
...nie martw się, pan Reebow zaraz wymyśli jakiś tibiaGG-macro mover i dalej będzie kontynuował plan zrujnowania tibii =/
Dan the Automator jest offline  
stary 28-11-2003, 15:53   #32
nawigator
Użytkownik Forum

nawigator's Avatar

Domyślny

re up@
wiesz przy kompie mozna jesc SRANIE ze tak powiem w twoim jezyku to góra 10 (no chyba ze pół rolki na jedne raz zuzywasz) a myc sie mozna przed spaniem

a ja mam jeszcze pytanko ten DISCONECT po 15 minutach to bedzie tak ze :
Osoba sie nie rusza i po 15 minutach rozlaczenie czy jak bo dokladnie nie wiem

nawigator jest offline  
stary 28-11-2003, 16:50   #33
quak
Użytkownik forum

Domyślny

Mi poprostu chodzi o to ze powinno byc 30 min ale moze i byc 15 bede sie spieszyl i tyle =] Ten watek uwazam za zamkniety.
quak jest offline  
stary 28-11-2003, 21:05   #34
Matises
Użytkownik Forum

Matises's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2003
Lokacja: Poznań

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Lunara
Poziom: 80
Skille: 78/74
Poziom mag.: 7
Matises ma numer GG 3669215
Domyślny

Jejku sorry że nie nawiązuje do tematu ,ale tylko mnie nie byo niecały miesiąc a wszyscy podwojny as lub as forum
Gratulacje z okazji awansu vc moderku tak trzymaj
P.S.Byłem na odwyku tibijskim dlatego pewno mam mało postów

Since 2004 Black Rose Order.
Matises jest offline  
stary 28-11-2003, 21:43   #35
n3m3s!s
eX Moderator

n3m3s!s's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck

Domyślny

i wydalo sie Matises ze jest nabijaczem. Ty chciales byc kiedys modkiem. Dobry zart.
stary 29-11-2003, 08:08   #36
wydra15
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 10 2003

wydra15 ma numer GG 4364837
Domyślny

No albo np. pk będę sobie patrzeć na czaski kto ma jaką , będziesz kończył trening on patrz o kolo z pomarańczową czachą moge go se zabic bez żadnych konsekwencji. Jednym słowem pk sie rozmnoży bo każdy zacznie zabijać bez obawy i będzie zgarniał rózny sprzent. Tibia starci na uroku i zacznie sie jedno wielkie gówno
wydra15 jest offline  
stary 29-11-2003, 08:35   #37
Tygryss
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 10 2003

Tygryss ma numer GG 4003275
Domyślny

no wreszczie trzeba robic Hunty na PK
Kita (kototmaniaq) moze razem zapolujemy tylko musze miec 17 lvl co najmniej do swiat :> ja tesz wezme kilku koleguw i jazdaa 8)
Tygryss jest offline  
stary 29-11-2003, 09:32   #38
morpheush
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 10 2003

Domyślny

Jesli ktos muwi ze aole so nie potrzebne to sie myli np taki Recca albo Smoked na Antice majo Sova i co zginie Sova upadnie albo E plate albo masz kicka na jakis potworach tak samo ja tez mam aola i jak bym teraz padl be aola to bym sie w*****l a jesli ktos niema to mu to wisi. No to podumowujoc jak niebedzie aola to bedzie przejebanea a to co zmniejsza straty zjebane
morpheush jest offline  
stary 29-11-2003, 11:21   #39
Spider
Użytkownik Forum

Spider's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003

Imię: Guhav
Profesja: Elder Druid
Gildia: Hades
Świat: Secura
Poziom: 181
Poziom mag.: 77
Domyślny

W sprwie PK nie mam zbyt wiele do powiedzenia poniewaz gram na Securze (czasami na Trimerze ale to jest naprawde zadko ). Jednak co do AoLa nie jest to pomysl najgorszy:

1.O ile rozumiem to blogoslawienstwo jest czarem wiec bedzie mozna nosic jakis amulet .
2. Cena 12,5k to przeciez duzo mniej niz 50k (dokladnie 4 razy mniej ). Za te pieniadze low-lvle moga sobie tez kupic blogoslawienstwo .
3. Fajnie ze bedzie mozna kupic to blogoslawienstwo bez pacca (dotychczas AoLa kupowalo sie jedynie z pacciem ).

Sadze ze ten update nie musi okazac sie wielka klapa, a co do treningu na pvp przeciez mozna trenowac na potworach tak jak robia to gracze non pvp , a i tak najlepsze w tym update bede nowe miejsca i potwory .

Cya in Tibia (po update oczywiscie ).

>>>KLIK!<<<
Spider jest offline  
stary 29-11-2003, 11:37   #40
Cieciu
Guest

Domyślny

Co do treningu, widzę, iż nie wszyscy tutaj potrafią czytać ze zrozumieniem - a już czytanie w językach obcych naprawdę kuleje. Pozwolę sobie przypomnieć:

Podczas terningu jeden z trenujących otrzymuje zieloną czaszkę, widoczną tylko dla jego partnera - czyli nie grozi mu nic poza tym, co może go spotkać teraz. Drugi z graczy otrzmymuje na czas treningu czaszkę pomarańczową (15 minut po zakończeniu treningu czaszka znika) widoczną dla wszystkich graczy - jednak po śmierci 'pomarańczowego' gracza nie spotkają go żadne konsekwencje typu strata całego ekwipunku.

Poza tym, chyba łatwo odróżnić, kiedy gracze walczą, a kiedy trenują. Po pierwsze, podczas treningu raczej nie zabija się partnera. Po drugie, widział ktoś kiedyś PK, który trafiał gracza raz na trzy ciosy i zabierał po 3-5 HP?

Podsumowując, problemy mogą się pojawić, ale będą nieznacznie większe od tych występujących teraz. Jeżeli PK będzie chciał cię zabić, zrobi to niezależnie, czy trenujesz, czy stoisz AFK. Zresztą, po czyjej stronie staną inni gracze - trenującego z pomarańczową czaszką czy PK z czaszką czerwoną?

A co do sposobu pokazywania czaszek, jakim problemem jest wstawić takową przed ksywką gracza zarówno nad jego głową, jak i w pisanych przez niego tekstach i zadawanych obrażeniach?

00:00 You lose 34 hitpoints due to attack by :evil:Zabijaka.
00:00 :evil:Zabijaka: Jestem pekofcem!
00:00 You see :evil:Zabijaka (level 0). He is a paladin. He is a PK.

Proste. :evil: oznacza czaszkę.

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania